Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie

de Panacris in Pastrav, 2 Iul 2012 | 8884 vizualizari

 

Am descoperit de curand aceasta varietate de peste. Multumesc Oana, pentru inspiratie, a iesit un deliciu!:)

 

INGREDIENTE

  • pastrav somonat 1 bucata de cca. 1500 g.,
  • lamai 1 buacat,
  • capere marinate 1 borcanel,
  • ceapa verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • rosii proaspete 2 bucati,
  • ulei de masline,
  • vin alb sec 250 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie:

Pestele se curata de intestine, se spala si se freaca cu ptuiina sare si piper. Se lasa la rece cca, 10 minuite pentru a/si lua sare. Intre timp se curata, ceapa, usturoiul, rosiile si se taie cubulete. Lamaia se taie felii. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, pe un pat de felii de lamiaie. In burta lui se pun feliile de lamaie, se presara deasupra legumele tocate marunt, rozamrinul, caperele cu sosul lor cu tot si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da la cuptor incins, cca. 10 minute la foc iute ptr a se rumeni, apoi se toarna vinul se acoperea cu folie de aluminiu si se mai lasa cca. 15 minute, depinde de cat de mare e pestele. Se serveste fierbinte cu sosul de capere si lamaie din tava sau cu sos remoulade. Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:28

mmmm ce bunatate!!!

Sim0na 1

03.07.2012, 23:40

Am salvat reteta!

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:56

Foarte apetisant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]