Tapas cu sardine file si rucola

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2013 | 8559 vizualizari

 

Despre Tapas, se stie ca... sunt aperitive, snack-uri specifice bucatariei spaniole. Se servesc fie reci, fie calde din ingrediente crude (legumele) sau prajite, sub forma de painici. Ceea ce mi s-a parut interesant, este ca au fost inventate pentru a stimula socializarea, oamenii nefiind atenti la felurile de mancare etalate in fata lor, oferind si posibilitatea de miscare in timpul consumului acestor apetisante snacks-uri. Varietatea lor depinde de fiecare regiune, de aici si diversitatea in care se regasesc, in America Centrala de exemplu sunt denumite bocas.

 

INGREDIENTE

  • - o franzela alba sau cu seminte;
  • - ulei de masline;
  • - sare cu amestec de condimente pentru peste;
  • - o conserva de sardine file in ulei (de masline);
  • - rucola.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tapas cu sardine file si rucola:

1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie.

2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea urmatoarele condimente: sare de mare, piper negru, ceapa prajita dezhidratata, usturoi granulat, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de marar, flori de marar, marar, fenicul.

3. Se adauga feliile de sardine pe paine.

4. Rucola se spala bine, se sterge si se decoreaza painicile.

5. Feliile astfel decorate se aseaza intr-un platou si se pot servi alaturi de rosii cherry cu busuioc si ulei de masline si, de ce nu, cu un pahar de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tapas cu sardine file si rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]