Tocanita de cartofi cu costita afumata

de mihaelaradu in Porc, 21 Mar 2011 | 14511 vizualizari

 

Una dintre preferatele mele :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 scarita afumata taiata bucati
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita de boia
  • 100 ml pasta de rosii
  • 1 foaie dafin
  • sare 
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu costita afumata:

1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra.

2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam foaia de dafin, ardeiul si morcovul (taiat marunt sau ras). Lasam legumele sa se inmoaie (2-3 minute) si adaugam costita (pe jumatate fiarta inainte). 

3. Adaugam cartofii taiati cubulete si stingem cu apa, cat sa acopere cartofii. Acoperim si lasam sa fiarba la foc potrivit.

4. Cand cartofii sunt fierti bine (se zdrobesc usor cu furculita) adaugam pasta de rosii, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu salata de varza murata sau de ceapa rosie. Pofta mare

TIPS-URI

1

cartofii trebuie sa fie fierti bine ca sa putem spune ca am facut o tocanita (exista si varianta "mancare de cartofi" sau "cartofi scazuti" , variante mai zemoase).

2

foaia de dafin da aroma mancarurilor cu cartofi.

3

afumatura trebuie fiarta separat pentru ca e destul de sarata si pentru ca se fierbe mai greu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi