Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

de Adi in Piine, 11 Apr 2020 | 14459 vizualizari

 

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Chiar daca avem si drojdie, am vrut să încercăm și varianta aluatului cu bicarbonat preparand aceste turte la tigaie.
Este cel mai simplu aluat, doar că nu este de post, deoarece contine iaurt, ingredient ce accelereaza reactia chimica dintre bicarbonat si faina, ajutand la cresterea aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
  • 500 gr faina alba, de moara
  • 400 gr iaurt cu 3,5 % grasime
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat:

Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.

Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.

Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina.

Se lasa sa se activeze bicarbonatul, apoi se amesteca cu faina din vas.

Se framanta un aluat usor ferm si nelipicios care se imparte in 6-8 bucati, in functie de tigaia in care se coc turtele.

Se pune tigaia la incins, la foc mediu, fara ulei sau alta grasime. 

Bucatile de aluat se modeleaza in mingiute, apoi se intind, pe rand, pe masa infainata, in forme circulare de 3-5 mm grosime.

Se coc, pe rand, in tigaia incinsa, acoperite cu capac si intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Cam intr-un minut, este gata turta din aluat cu bicarbonat.

Sunt foarte gustoase, iar aluatul este unul destul de pufos si aerat.

Serviti alaturi de un pahar de iaurt de casa sau lapte batut

TIPS-URI

1

Pentru a nu se arde turtele, se alege o tigaie cu pereti grosi

2

Cand se intorc turtele in tigaie se va sterge capacul de aburii formati

3

Optional, se poate unge tigaia cu putin ulei, sau unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot