Varza a la Cluj

de Dea_Dea in Porc, 26 Apr 2013 | 19997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 linguri de smantana
  • 100 gr orez
  • 3-4 linguri pasta d rosii
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita marar
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare piper
  • 4 linguri de ulei
  • unt pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa.

Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie, se pune carnea tocata , se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbru si boiaua.

Se lasa carnea la foc mic pana isi schimba culoarea, se stinge focul se adauga orezul iar la sfarsit samantana , se omogenizeaza bine.

Varza se toaca se freaca cu sare si se lasa 10 minute. Apoi se stoarce si se pune la calit in 2 linguri de ulei , se pun si marar si se lasa la calit vreo 20 min.

Se unge un vas de yena cu unt .

Pasta de rosii se dilueaza cu apa ca sa fie mai subtire.

Se pune un start de varza, apoi punem pasta de rosii, carnea, iar pasta de rosii, varza si deasupra din nou punem pasta de rosii.

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj- varianta Bihoreana