Vinete cu maioneză şi usturoi

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 3977 vizualizari

 

Dacă tot este sezonul vinetelor, haideţi să le savurăm împreună!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete de aproximativ 600 g
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g ulei
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu maioneză şi usturoi:

Coacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol.

Când s-a răcit gălbenuşul, îl zdrobim cu o lingură de lemn, apoi punem câteva picături de ulei şi începem să facem maioneza. Adugăm celălat gălbenuş crud şi o lingurăde muştar.

Amestecăm bine gălbenuşurile cu muştarul şi cu uleiul până obţinem o maioneză cremoasă.

Tocăm vinetele mărunt şi le punem peste maioneză, apoi răzuim căţelul de usturoi pe răzătoarea fină şi îl punem peste vinete.

Potrivim după gust cu sare şi piper, amestecăm bine, iar la final decorăm cu pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pătrunjelul pentru decor este opţional;

2

usturoiul poate fi înlocuit cu ceapă tocată cubuleţe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu maioneză şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic si usturoi