Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop. Cu o lingura adunam spuma. Adaugam smochinele si le lasam la foc potrivit pana dau in fiert iar apoi...
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. La final adaugam colorantul (optional). Daca alegeti sa faceti blatul de cacao trebuie sa...
Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul. Amestecam pana se rumeneste usor. Adaugam scortisoara si cele 130 g zahar. Amestecam. Dupa ce s-au...
Intr-un vas punem ouale, zaharul si varful de sare si le mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul treptat si mixam la viteaza mica pana cand se incorporeaza perfect in amestecul de oua. Adaugam chipsurile de ciocolata si esenta de vanilie. Mixam. Adaugam si cele 2...
Blat cacao:
Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam cate 2 linguri de faina si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata...
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.
Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin...
Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt.
Adaugam cate o lingura de faina peste compozitia lichida pana terminam de incorporat toata faina.. Mixam....
Punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul si praful de sare. Amestecam usor. Adaugam untul rece taiat cubulete. Incorpororam cu varful degetelor untul in faina pana amestecul are textura pesmetului. Adaugam galbenusul de ou si apa. Amestecam usor cu mainile.. Scoatem aluatul pe masa de lucru,...
JELEU DE FRUCTE: Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand amestecul nostru se transforma intr-o substanta mai lichida, luam craticioara de pe foc si trecem amestecul...
Intr-un bol amestecam nuca de cocos, faina, zaharul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Turnam apa si esenta de vanilie peste ingredientele uscate. Mixam bine. Eu am folosit o tava mai mare. Daca aveti o tava dreptunghiulara de 20x20 cm, folositi-o. Prajitura va iesi si mai inalta decat...
Preparare briose:
Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de...
Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina,...
Tiramisu reţetă originală
Mod de preparare blat:
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18...
Mod de preparare sos de capsuni:
Eu am folosit 200 g capsuni congelate. Am facut o prajitura si mi-au ramas si doua linguri pentru compozitia de clatite. Pasam capsunele. Intr- o oala mica punem capsunele la foc mediu cu 2 linguri de zahar. Amestecam 10 minute pana sosul se ingroasa.
Mod...
Clatite negre:
Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate....
Mod de preparare clatite:
Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul...
Mod de preparare:
Topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine iar apoi...
Mod de preparare clatite:
Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine....
Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas trebuie sa mixam oualele cu laptele, esenta de vanilie si untul. Mixam bine.
Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam....
Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine...
Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru frișcă, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Într-un bol amestecăm făina cu...
Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vișine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider ca să se scurgă.
Puteți să le lăsați și 20 de minute să se scurgă dupa ce s-au decongelat. Într-un vas trebuie să punem ouăle, fără să...
Tiramisu reţetă originală
Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură...
Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa fiecare ou. Încorporăm bine. Adăugăm esența de vanilie, mixam iar apoi adăugăm si făina....
Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și...
Prima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de vanilie. Amestecam usor.
Incorporam faina pe care o cernem cu o sita. Punem cate 1 lingura de...
BLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile, faina si esenta de vanilie). Punem compozitia in tava, si lasam la 170 grade C pana trece testul...
Curatam merele de coaja, le spalam iar apoi le dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem merele si cele 3 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba aproximativ 14 minute. Luam merele de pe foc si adaugam si cele 2 lingurite de scortisoara. Amestecam bine. Intindem pe masa de lucru 2 foi de placinta...
Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt moale. Framnatam aluatul iar dupa ce se omogenizeaza, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana...
Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem cate o lingura).Marim viteza si mixam pana ouale isi dubleaza volumul.Dupa ce si-au marit volumul dam...
Dulceata de smochine
Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop. Cu o lingura adunam spuma. Adaugam smochinele si le lasam la foc potrivit pana dau in fiert iar apoi...
Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100
Blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. La final adaugam colorantul (optional). Daca alegeti sa faceti blatul de cacao trebuie sa...
Galuste cu prune
Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul. Amestecam pana se rumeneste usor. Adaugam scortisoara si cele 130 g zahar. Amestecam. Dupa ce s-au...
O negresa minunata si 1 an de Bucataras
Intr-un vas punem ouale, zaharul si varful de sare si le mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul treptat si mixam la viteaza mica pana cand se incorporeaza perfect in amestecul de oua. Adaugam chipsurile de ciocolata si esenta de vanilie. Mixam. Adaugam si cele 2...
Tort Frozen
Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam cate 2 linguri de faina si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata...
Briose pufoase
Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea. Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin...
Waffe cu aroma de portocale
Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. Adaugam cate o lingura de faina peste compozitia lichida pana terminam de incorporat toata faina.. Mixam....
Mini tarte cu ananas
Punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul si praful de sare. Amestecam usor. Adaugam untul rece taiat cubulete. Incorpororam cu varful degetelor untul in faina pana amestecul are textura pesmetului. Adaugam galbenusul de ou si apa. Amestecam usor cu mainile.. Scoatem aluatul pe masa de lucru,...
Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie
JELEU DE FRUCTE: Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand amestecul nostru se transforma intr-o substanta mai lichida, luam craticioara de pe foc si trecem amestecul...
Prajitura de post cu nuca de cocos
Intr-un bol amestecam nuca de cocos, faina, zaharul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Turnam apa si esenta de vanilie peste ingredientele uscate. Mixam bine. Eu am folosit o tava mai mare. Daca aveti o tava dreptunghiulara de 20x20 cm, folositi-o. Prajitura va iesi si mai inalta decat...
Briose cu fulgi de ciocolata
Preparare briose: Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de...
Biscuiti pufosi cu crema de piersici
Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina,...
Tort Tiramisu reţetă
Tiramisu reţetă originală Mod de preparare blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18...
Mini clatite cu crema de smantana
Mod de preparare sos de capsuni: Eu am folosit 200 g capsuni congelate. Am facut o prajitura si mi-au ramas si doua linguri pentru compozitia de clatite. Pasam capsunele. Intr- o oala mica punem capsunele la foc mediu cu 2 linguri de zahar. Amestecam 10 minute pana sosul se ingroasa. Mod...
Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea
Clatite negre: Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate....
Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie
Mod de preparare clatite: Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul...
Clatite cu ciocolata si cappuccino
Mod de preparare: Topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine iar apoi...
Mini tort de clătite cu sos de capșuni
Mod de preparare clatite: Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine....
Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide
Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas trebuie sa mixam oualele cu laptele, esenta de vanilie si untul. Mixam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam....
Baclava înghețată
Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine...
Biscuiti cu ciocolata
Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru frișcă, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Într-un bol amestecăm făina cu...
Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata
Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vișine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider ca să se scurgă. Puteți să le lăsați și 20 de minute să se scurgă dupa ce s-au decongelat. Într-un vas trebuie să punem ouăle, fără să...
Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata
Tiramisu reţetă originală Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură...
Cupcakes cu ciocolata alba
Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa fiecare ou. Încorporăm bine. Adăugăm esența de vanilie, mixam iar apoi adăugăm si făina....
Cheesecake simplu cu topping de ciocolată
Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și...
Tort cu frisca si ananas
Prima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de vanilie. Amestecam usor. Incorporam faina pe care o cernem cu o sita. Punem cate 1 lingura de...
Prajitura cu bezea, cafea si nuci
BLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile, faina si esenta de vanilie). Punem compozitia in tava, si lasam la 170 grade C pana trece testul...
Strudel cu mere
Curatam merele de coaja, le spalam iar apoi le dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem merele si cele 3 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba aproximativ 14 minute. Luam merele de pe foc si adaugam si cele 2 lingurite de scortisoara. Amestecam bine. Intindem pe masa de lucru 2 foi de placinta...
Gogosi pufoase la cuptor
Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt moale. Framnatam aluatul iar dupa ce se omogenizeaza, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana...
Tort cu fructe si crema de mascarpone
Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem cate o lingura).Marim viteza si mixam pana ouale isi dubleaza volumul.Dupa ce si-au marit volumul dam...