publicat la 10.03.2015
publicat la 10.03.2015
publicat la 06.03.2015
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Profiteroles
Se fierbe apa cu uleiul și un praf de sare. După ce au dat în clocot, se iau de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe. După ce s-a răcit aluatul se adaugă ouăle, unul câte unul. Se formează...
Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun
Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat. După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a...
Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână
Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare. Se curăță și se spală legumele. Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel. După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se...
Cozonac împletit cu stafide, nuci și cacao
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Făina se cerne de 2-3 ori. Pasul 1 Se pregătește maiaua: - se dizolvă drojdia în puțin lapte cald, 2 linguri zahăr și făină, cât să se obțină o pastă de consistența smântânii. Se lasă...
Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)
Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore. Se pregătesc legumele: - ceapa și ardeii se toacă mărunt; - morcovii și țelina se dau la răzătoare; - varza se taie fâșii. Carnea se spală și se taie cuburi. Se...
Sufleu de orez, lapte și mere
Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat. După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit. Se separă ouăle: - albușurile se bat...
File de singer crud - uscat
Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți. Solzii nu se curăță. Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un...
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane
Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua. Se bat albușurile spumă, se adaugă în ploaie zahărul și se mixează până se dizolvă complet. Se înglobează amestecul de făină + praf de copt + cacao, un praf de sare. Se...
Maioneză din ouă întregi - în 3 secunde
Se pun 3 ouă întregi în vasul de la blender; în lipsa acestuia se folosește un recipient înalt (carafă... etc). Se pune uleiul și sarea. Se pornește blender-ul... iar în câteva secunde, maioneza-i gata. :) Se adaugă zeama de lămâie și...
Salată Boeuf
Rădăcinoasele se curăță, se spală. Cartofii se spală bine, se lasă în coajă. Se pun la fierb legumele împreună cu carnea. Se condimentează cu foi de dafin, piper boabe, sare. După ce au fiert legumele + carnea, se lasă la răcit după...
File de singer la grătar
Se curăță, se eviscerează și se pregătesc fileurile pentru grătar. Se sărează bucățile de pește iar după 30 minute se pot pune pe grătarul (tigaie grill) bine încins. Prima dată se pune partea cu pieliță. Peștele se întoarce o singură dată,...
Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți
Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă. După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute. Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă. Se ține pe...
Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir
Șnițelele Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare). După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul...
Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă
Se cerne făina de câteva ori. Se pregătește maiaua: - într-un bol se dizolvă drojdia în lapte cald, se adaugă 1 linguriță zahăr și făină atât cât se obține o pastă fluidă. - se lasă circa 10-15 minute la cald, până-și...
Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun
Se spală carnea, se taie în bucăți. Ficatul de pui se spală, se taie pielițele. Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru, coriandru, sare). Când carnea este aproape fiartă se adaugă ficatul de pui și...
Hrean cu oțet (simplu sau cu sfeclă roșie)
Se curăță rădăcinile de hrean, se spală; la fel și sfecla roșie. Se dau la răzătoarea mică sau se poate folosi robotul de bucătarie. După ce s-au răzuit, se amestecă cu oțet de mere, sare și zahăr. Se păstrează în borcane, la rece. ...
Haladeț (Răcitură lipovenească)
Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :)) Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. Rasolul se spală, se taie în două bucăți. Se pun la fiert în circa 7 L apă. ...
Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)
Se cerne făina. Se pregătește maiaua : - drojdia, 1 lingura de zahăr, 3-4 linguri făină se amestecă, se adaugă apă caldă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii. Se lasă de-o parte, la loc cald, timp de 10 minute,...
Tort Caramel - Luic
Blatul Se cerne făina și se amestecă cu pudding, praf de copt și un praf de sare. Se lasă de-o parte. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Într-un vas...
Scrumbie la cuptor pe pat de sare
Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet. Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2...
Fasole făcăluită fără prăjeală
Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata. Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori. Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). ...
Saleanca
Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :) Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele. Am scos jumării de rață și...
Orez cu legume și soia în stil chinezesc
Bucățile de soia se pun la fiert în apă cu sare, eventual și condimente (foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi). După ce se fierb, se strecoară și se rumenesc în puțin ulei de floarea soarelui. Orezul se fierbe în apă și sare, se spală...
Plachie de caras
Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți. Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute. După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute...
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă
Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă. Se toacă pieptul de curcan şi spata de porc. Se pregăteşte compoziţia: - ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se...
Ciorbă de perişoare de curcan
Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul. În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele: - se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie,...
Profiterol & Îngheţată de fistic
Aluat Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă la răcit. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Din aluat de...
Guvizi crocanţi cu mujdei şi cartofi
Se eviscerează peştele. Se sărează şi se lasă de-o parte circa 30 minute. Se prăjeşte în ulei încins. Poftă bună!
Omletă cu ardei, ceapă şi brânză de capră
Se încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după gust) şi piper proaspăt măcinat. Se toarnă peste legumele uşor călite. Se...
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi
Se pregăteşte peştele: - se curăţă solzii; - se taie capetele şi cozile; - se taie rondele de circa 1,5 cm; - se spală în 2-3 ape; - se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile. După acest timp, se clăteşte din nou...