DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI137
Retete

Profiteroles

In Dulciuri la 20 Ian 2013

  Se fierbe apa cu uleiul și un praf de sare.  După ce au dat în clocot, se iau de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.  După ce s-a răcit aluatul se adaugă ouăle, unul câte unul.  Se formează...

Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

In Porc la 20 Ian 2013

  Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat.  După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a...

Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână

In Supe la 20 Ian 2013

  Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare.  Se curăță și se spală legumele.  Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel.  După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se...

Cozonac împletit cu stafide, nuci și cacao

In Dulciuri la 19 Ian 2013

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Făina se cerne de 2-3 ori. Pasul 1 Se pregătește maiaua: - se dizolvă drojdia în puțin lapte cald, 2 linguri zahăr și făină, cât să se obțină o pastă de consistența smântânii. Se lasă...

Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)

In Porc la 19 Ian 2013

Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore.  Se pregătesc legumele: - ceapa și ardeii se toacă mărunt; - morcovii și țelina se dau la răzătoare; - varza se taie fâșii.  Carnea se spală și se taie cuburi.  Se...

Sufleu de orez, lapte și mere

In Dulciuri la 18 Ian 2013

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.      După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit.  Se separă ouăle: - albușurile se bat...

File de singer crud - uscat

In Peste la 18 Ian 2013

Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți.  Solzii nu se curăță. Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un...

Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane

In Prajituri la 17 Ian 2013

Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua.   Se bat albușurile spumă, se adaugă în ploaie zahărul și se mixează până se dizolvă complet.  Se înglobează amestecul de făină + praf de copt + cacao, un praf de sare.  Se...

Maioneză din ouă întregi - în 3 secunde

In Pt salate la 17 Ian 2013

Se pun 3 ouă întregi în vasul de la blender; în lipsa acestuia se folosește un recipient înalt (carafă... etc). Se pune uleiul și sarea. Se pornește blender-ul... iar în câteva secunde, maioneza-i gata. :) Se adaugă zeama de lămâie și...

Salată Boeuf

In Salate la 17 Ian 2013

Rădăcinoasele se curăță, se spală.  Cartofii se spală bine, se lasă în coajă.  Se pun la fierb legumele împreună cu carnea.  Se condimentează cu foi de dafin, piper boabe, sare.  După ce au fiert legumele + carnea, se lasă la răcit după...

File de singer la grătar

In Peste la 16 Ian 2013

Se curăță, se eviscerează și se pregătesc fileurile pentru grătar. Se sărează bucățile de pește iar după 30 minute se pot pune pe grătarul (tigaie grill) bine încins.  Prima dată se pune partea cu pieliță.  Peștele se întoarce o singură dată,...

Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți

In Peste la 16 Ian 2013

Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă.  După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute.  Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă.  Se ține pe...

Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir

In Mancaruri de post la 16 Ian 2013

Șnițelele Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare).  După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul...

Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă

In Dulciuri la 15 Ian 2013

Se cerne făina de câteva ori.  Se pregătește maiaua: - într-un bol se dizolvă drojdia în lapte cald, se adaugă 1 linguriță zahăr și făină atât cât se obține o pastă fluidă.  - se lasă circa 10-15 minute la cald, până-și...

Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun

In Mezel de casa la 15 Ian 2013

Se spală carnea, se taie în bucăți.  Ficatul de pui se spală, se taie pielițele. Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru, coriandru, sare).  Când carnea este aproape fiartă se adaugă ficatul de pui și...

Hrean cu oțet (simplu sau cu sfeclă roșie)

In Pt. carne la 15 Ian 2013

Se curăță rădăcinile de hrean, se spală; la fel și sfecla roșie.  Se dau la răzătoarea mică sau se poate folosi robotul de bucătarie.  După ce s-au răzuit, se amestecă cu oțet de mere, sare și zahăr.  Se păstrează în borcane, la rece.  ...

Haladeț (Răcitură lipovenească)

In Porc la 15 Ian 2013

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :)) Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.  Rasolul se spală, se taie în două bucăți.  Se pun la fiert în circa 7 L apă. ...

Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)

In Dulciuri la 17 Dec 2012

Se cerne făina. Se pregătește maiaua :  - drojdia, 1 lingura de zahăr, 3-4 linguri făină se amestecă, se adaugă apă caldă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii.    Se lasă de-o parte, la loc cald, timp de 10 minute,...

Tort Caramel - Luic

In Torturi la 17 Dec 2012

Blatul  Se cerne făina și se amestecă cu pudding, praf de copt și un praf de sare. Se lasă de-o parte. Se separă albușurile de gălbenușuri.  Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Într-un vas...

Scrumbie la cuptor pe pat de sare

In Peste la 3 Dec 2012

Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează.  Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet. Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2...

Fasole făcăluită fără prăjeală

In Mancaruri de post la 3 Dec 2012

Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata. Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori.  Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). ...

Saleanca

In Porc la 26 Noi 2012

Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :) Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele. Am scos jumării de rață și...

Orez cu legume și soia în stil chinezesc

In Mancaruri de post la 25 Noi 2012

  Bucățile de soia se pun la fiert în apă cu sare, eventual și condimente (foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi). După ce se fierb, se strecoară și se rumenesc în puțin ulei de floarea soarelui.   Orezul se fierbe în apă și sare, se spală...

Plachie de caras

In Crap / Caras la 25 Noi 2012

  Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți.  Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute.  După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute...

Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

In Curcan la 16 Sep 2012

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă. Se toacă pieptul de curcan şi  spata de porc.  Se pregăteşte compoziţia:  - ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se...

Ciorbă de perişoare de curcan

In Curcan la 16 Sep 2012

Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul. În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele:  - se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie,...

Profiterol & Îngheţată de fistic

In Dulciuri la 22 Iun 2012

Aluat Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.  Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe.  Se lasă la răcit.   Se adaugă ouăle, unul câte unul.  Din aluat de...

Guvizi crocanţi cu mujdei şi cartofi

In Peste la 22 Iun 2012

Se eviscerează peştele.  Se sărează şi se lasă de-o parte circa 30 minute.  Se prăjeşte în ulei încins.  Poftă bună!  

Omletă cu ardei, ceapă şi brânză de capră

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2012

Se încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după gust) şi piper proaspăt măcinat.  Se toarnă peste legumele uşor călite.  Se...

Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

In Peste la 21 Iun 2012

Se pregăteşte peştele: - se curăţă solzii; - se taie capetele şi  cozile; - se taie rondele de circa 1,5 cm; - se spală în 2-3 ape; - se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile.  După acest timp, se clăteşte din nou...

Afisate 31 - 60 din 142 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]