publicat la 28.12.2015
publicat la 28.12.2015
publicat la 03.12.2015
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Frigarui
Carnea se taie cubulete potrivite se asezoneaza cu sare si piper. Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete, la fel si ceapa . Rosiile se spala si se lasa intregi sau taiate pe jumatate. Se ia un betigas se pune o bucatica de carne de porc, ardei ceapa rosie, o bucatica de carne de...
Pulpite la gratar
Incingem gratarul ( eu am fcut cu lemne pentru ca nu am avut carbuni) Pulpele se ung cu toate ingredientele. Punem puiul pe gratar si lasam sa se patrunda bine. Din cand in cand se introarce pe toate partile sa se patrunda peste tot. Il puteti servi cu orice garnitura doriti....
Pui pe sticla
Puiul se spala bine incat sa nu ramana nimic pe dinauntru. Se amesteca toate ingredientele si se maseaza puiul peste tot. Puiul il introducem pe sticla in care am pus apa si se da la cuptor cca 1 ora . Dupa ce sa rumenit il scoatem si se poate servi cu ce dorit. Eu am pus un...
Fasole scazuta
Fasolea se lasa la inmuiat in apa cu o seara inainte . Se da intr-un fiert si se arunca apa . Ceapa se caleste cu carnea pana prinde un pic de culoare. Se adauga sosul de rosii apoi fasolea . In timpul fierberii adaugam foile de dafin , sarea piper dupa gust si la sfarsit usturoiul...
Chiftelute marinate
Intr-o craticioara punem uleiul si catelui de usturoi la calit un min. pe o parte si alta. Adaugam sosul de rosii , si jumate de cana de apa . Adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba circa 25 minute. Intre timp ne ocupam si de chiftelute. Amestecam carnea cu oul, painea, faina si...
Musaca de cartofi 2
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja . Smantana se amesteca cu galbenusurile . Cascavalul se da prin razatoarea mica. Ceapa se toaca marunt, se freaca cu vegeta si se pune la calit. Adaugam carnea tocata si mai lasam 3 -4 minute . Adaugam o cana de apa sucul de rosii si...
Costite lipicioase
Coastele se stropesc cu sosul de soia si se pun intr-o tava. Se pun pe foc cate un minute pe o parte si pe alta . Ceapa taiata marunt , ghimbirul feliat subtire, sarea, piperul, ardeiul taiat marunt se adauga peste coaste, impreuna cu usturoiul, mierea, anasonul, vinul si supa . ...
Pui cu sos de capere si mustar By Gaby_d
Carnea se fierbe cu putina sare, se spumeaza si se strecoara zeama. Intr-o cratita se pune putin ulei la incins dupa care adaugam carnea stropita cu sos de soia si le rumenim . Adaugam ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca un minut si stingem cu zeama de la carne . Se lasa la fiert pana...
Friptura de porc si costite
Carnea se taie in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, impreuna cu costitele Cartofii se curata si se taie in bucati mari . Intr-o tava se pun carnea , costitele , rozmarinul, vinul, o cana de apa si putin ulei . Se da la cuptorul incins circa 60 minute .
Snitel din piept de pui condimentat
Bucatile de carne se pun pe un prosop de hartie pentru a absoarbe apa . Apoi le batem cu ciocanul pe amble parti si le condimentam cu sare . Intr-o farfurie amestecam faina cu piperul , usturoiul si ghimbirul. Fiecare bucata de carne sa da prin amestecul de faina si se prajeste in uleiul...
Papricas cu fasonari de pui
Ceapa se toaca marunt se freaca cu vegeta si se pune la calit , peste care adaugam ardeiul taiat si el marunt. Se lasa 5 minute . Adaugam bucatile de pui peste ceapa , apoi bulionul si apa . Lasam sa fiarba la foc mic 25-30 minute . Intre timp facem galustile . Peste pireu adaugam...
Cartofi umpluti
Cartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece. Se curata si se taie in jumatate . Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem . Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat sa prinda culoare . Cartofii ramasi (ce am scobit) ii pisam, adaugam baconul , sunca, oul,...
Piftelute pe pat de maioneza si ceapa
Preparam piftelutele . Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se leaga , daca este prea moale se adauga putina faina . Din compozitie formam bilute mici pe care pe prajim in uleiul incins , si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina uleiul in exaces....
Pui cu legume
Bucatile de pui se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul . Peste carne adaugam si ciupercile impreuna cu sarea, piperul si apa . Lasam sa fiarba pana scade apa si au fiert legumele . Se poate servi si cu mamaliguta.
Tochitura
Carnatul, carnea, cabanosul si slanina se taie cubulete nu foarte mici si se pun la prajit. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne . Adaugam usturoiul, sarea, piperul dupa gust, vinul si lasam 5 minute sa se inabuse. Peste care adaugam bulionul , apa si cimbrul lasam sa scada.
Snitel Florentin
Pieptul de pui se taie feli subtiri si se bate putin . Se bat ouale cu sare piper si apa . Se da fiecare felie pe rand prin faina , ou, cascaval ras si pesmet , apoi se pune la prajit in uleiul incins .
Tocanita de porc cu legume
Carnea se taie cubulete si se pune la calit in uleiul incins . Ceapa se curata se taie marunt se freaca cu vegeta si se adauga peste carne. Morcovul se curata se taie rondele si se adauga si el. Ardeiul se taie clinuri si se adauga aproape la sfarsit impreuna cu sucul de rosii si...
Ciuperci si carnati la cuptor
Se scoate carnea din carnati si se face piftelute (Sau se lasa carnatii normal si se taie cubulete) . Se incinge uleiul si se pun la prajit , peste care adaugam ceapa . Se adauga si ciupercile si se soteaza 5 minute . Se adauga mustarul , smantana si 4 linguri de apa . Se...
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare circa 25 minute. Dupa fierbere se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa racire se curata si se taie rondele de circa 7 centimetri, nu foarte subtiri. Morcovul se curata si se taie rondele. Carnea tocata se pune la prajit la foc mic, cu morcovul...
Ciulama de pui
Eu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel procedam si cu ceapa verde, iar cea uscata o taiam cat mai marunt. Dupa ce s-a prajit putin adaugam...
Friptura de porc
Carnea de porc se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava, de asemenea si carnatul. Se preasara pe rand condimentele, sarea, piperul, foile de dafin, vinul, uleiul, telina taiata bucati cat mai mari si usturoiul taiat rondele . Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...