Sim0na

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.02.2012

RETETE373
PRIETENI238
Retete

Fursecuri asortate

In Dulciuri la 9 Dec 2012

Untul l-am frecat bine cu zaharul pana am obtinut o spuma. Am adaugat oul si galbenusul si am continuat sa amestec. Am pus si zaharul vaniliat si esenta de vanilie, iar la final am incorporat faina, obtinand un aluat moale. Am pus aluatul pe masa de lucru infainata inainte, si am continuat sa...

Negresa cu nectarine

In Prajituri la 9 Dec 2012

Am uns tava cu unt si am presarat zahar vanilat. Apoi am asezat jumatatile de nectarine la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos.  Am frecat untul cu zaharul, am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaoa...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2012

Vinetele le-am spalat, apoi le-am taiat rondele. Le-am presart cu sare si le-am lasat cateva minute sa-si lase apa. Le-am sters cu un servet de hartie, apoi le-am dat prin faina, ou batut (in care am pus piper), iar faina, si le-am pus intr-o tigaie cu ulei incins. Le-am lasat sa se prajeasc pe...

Drob de miel

In Oaie la 8 Dec 2012

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia. Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de...

Potcoave cu vanilie si migdale

In Dulciuri la 8 Dec 2012

Margarina am frecat-o bine-bine cu zaharul, pana zaharul s-a topit iar compozitia a devenit ca o spuma. Am adaugat migdalele macinate, zaharul vanilat si oul, amestecand continuu. La urma am pus treptat faina. Am obtinut un aluat omogen, nu foarte tare, pe care l-am dat ptr 1 ora la frigider....

Salau prajit

In Salau la 8 Dec 2012

Salau l-am curatat (cea mai grea parte.. care s-a lasat cu "sechele", salaul avand niste innotatoare foarte ascutite), l-am spalat in mai multe ape, l-am transat si i-am dat putina sare gronjoasa. Dupa cca jumatate de ora, am spalat de sare si am dat bucatile de peste prin malai,...

Pilaf cu ciuperci

In Mancaruri de post la 8 Dec 2012

Ceapa se caleste in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga ciupercile si se lasa sa se caleasca impreuna pana scade zeama pe care si`o lasa ciupercile. Cand ciupercile sunt gata calite, se adauga orezul, spalat si scurs bine. Se caleste 2 min. Apoi punem apa calda, un praf de sare si...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 6 Dec 2012

Untul la temperatura camereu l-am mixat impreuna cu zaharul, pana a devenit o crema. Am adaugat ouale pe rand, mixand continuu. Faina am amestecat-o cu praful de copt, apoi am incorporat-o compozitiei, adaugand laptele si esenta de vanilie. Am uns si tapetat cu hartie de copt o forma de yena...

Paine premix cu seminte

In Piine la 6 Dec 2012

Am amestecat faina cu semintele. Drojdia am desfacut-o in putina apa calduta. Am adugat peste faina, amestecand mereu: drojdia desfacuta, iaurt, ou, iar la urma uleiul de masline. Am framantat aluatul cca 15 minute, apoi l-am lasat la crescut 40-45 minute. Am dat forma painii pe care am pus-o...

Pastrav in folie la cuptor

In Pastrav la 6 Dec 2012

Pastravul l-am curatat si spalat bine, apoi l-am sters cu servete de bucatarie. I-am dat sare si l-am lasat cca 1 ora sa-si i-a sare. L-am spalat si sters din nou. Am sarat si piperat interiorul fiecarei bucati de peste, apoi am pus bucati de unt in interiorul si exteriorul lui. Am pus in folie...

Salata de ridiche neagra by Dia

In Salate la 5 Dec 2012

Mai intai am pregatit maioneza dintr-un galbenus de ou si ulei. Am dat prin razatoarea cu ochiuri mici ridichea si morcovul, apoi le-am stors bine de zeama. Am tocat marunt mararul. Am amestecat ridichea cu morcovul cu maioneaza, smantana, mararul tocat. Am potrivit de sare si piper si am dat...

Surimi pane

In Fructe de mare la 5 Dec 2012

Batoanele de surimi le-am lasat sa se decongeleze. Intr-un vas am batut ouale cu putina sare si piper, iar in alt vas am pus faina. Am dat fiecare baton de surimi prin faina, apoi prin ou, si iar prin faina si le-am pus la prajit in ulei. Le-am prajit pe toate partile, apoi le-am scos pe o platou...

Salata orientala

In Salate la 5 Dec 2012

Cartofii i-am fiert in coaja, impreuna cu ouale. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am curatat de coaja si taiat cartofii – cubulete, iar ouale rondele. Ceapa am tocat-o julien. Am amestecat cu grija cartofii, ouale, ceapa, maslinele, am adaugat ulei, sare si piper si am papat cu mare pofta!!

Coaste de porc la cuptor in sos de vin, ceapa si usturoi

In Porc la 5 Dec 2012

Coastele le-am fiert putin, cat si-au lasat spuma. Intr-un castron am amestecat sucul de rosii, cimbru, boia, ghimbir, ardei iute pisat si sarea.  Intr-o tigaie am pus la calit ceapa taiata julien si usturoiul taiat rondele. Am adaugat costele si am lasat cateva minute. Sucul de rosii...

Ciorba de cocos

In Pui la 4 Dec 2012

Am portionat cocosul, dand deoparte pulpele si pieptul, pe care le-am folosit la o fripturica. Restul bucatilor le-am portionat si le-am pus la fiert in cca 4 litri apa. Am lasat sa fiarba cca jumatate de ora, luand spuma care s-a format. Intre timp am curatat si tocat cepele, morcovul si...

Pastrama de vita in sos de rosii

In Vita la 4 Dec 2012

Carnea de vita, care in prealabil a fost condimentata cu cimbru, sare si boia, iar apoi afumata, am taiat-o in bucati potrivite si am lasat-o cca 30 minute in apa. Intr-o tigaie groasa am pus putin ulei la incins, apoi am adaugat bucatile de carne. Am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba...

Tort cu nuca si bezea

In Torturi la 2 Dec 2012

Pentru blat am procedat asa: Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si...

Panna cotta Tricolor

In Dulciuri la 1 Dec 2012

Gelatina am pus-o la hidratat in apa, conform indicatiilor date de producator. Laptele l-am   pus la incalzit. Am adaugat 200 g si zaharul vanilat si am amestecat pana acesta s-a topit. Am luat vasul de pe foc si am adaugat smantana, amestecand bine. Am pus si gelatina hidratate,...

Prajitura Tricolor

In Prajituri la 1 Dec 2012

Am amestecat faina cu zaharul, sare si praful de copt. Ouale le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele. Am adaugat treptat si ingredientele uscate. La final am pus piureul de zmeura si pe cel de mure, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Am tapetat o tava (20x30) cu hartie de copt si am pus...

Bomboane cu biscuiti, nuca si murata

In Dulciuri la 30 Noi 2012

Am amestecat biscutii cu nuca, cacaoa, zaharul pudra. Am adugat apoi untul si murata, iar la final nuca de cocos. Daca aluatul este prea moala mai adaugati biscuiti sau nuca de cocos, daca-i prea tare mai subtiati-l cu alcool sau unt. Asta-i in functie de tipul de biscuiti. Cand aluatul a...

Vinete umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2012

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic. Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare...

Unt de casa

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2012

Laptele muls, strecurat si nefiert se lasa 12 ore, apoi se aduna „caimacul” format. Cantitatea de smantana formata este in functie de grasimea laptelui.. la noi a fost vorba de cca 8 litri de lapte. Se pune "caimacul" intr-o sticla de plastic curata, se adauga si apa. Se...

Gogosi inele

In Prajituri la 28 Noi 2012

Drojdia am desfacut-o in putin lapte caldut si am lasat-o la crescut cca 15 minute. Am amestecat faina cu drajdia desfacuta si lapte, iar la final am pus putina sare. Am framantat un altuat elastic si nelipicios.  Am lasat la crescut cca 1 ora, la loc caldut. Cand aluatul a crescut...

Muraturi din gogonele cherry

In Muraturi la 28 Noi 2012

Gogonelele le-am spalat si curatat foarte bine. Conopida am rupt-o buchetele, pe care le-am spalat bine. Morcovul l-am curatat, spalat si taiat rondele. Hreanul l-am curatat si l-am taiat pe lung. Intr-un borcan am pus buchetele de conopida, apoi gogonele, rondele de morcov, iar gogonele si...

Piureu de cartofi copti cu friptura de pui

In Pui la 28 Noi 2012

Carnea de pui am innabusit-o ptr 1 ora... mi-am dorit carnea foarte frageda. Pe la jumatatea timpul am pus cateii de usturoi, lasandu-i pana s-au inmuiat, apoi i-am indepartat. Cartofii mici (cat oul de gaina) i-am spalat si i-am pus in folie. I-am dat la cuptor ptr cca 1 ora. Cand au fost...

Cartofi frantuzesti by Simona

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2012

Cartofii  i-am fiert in coaja, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am taiat rondele. Rondele am taiat si cele 2 oua fierte. Gusa de porc am taiat-o fasii subtiri. Cascavalul si telemeaua le-am dat separat, prin razatoarea cu ochiuri mari. Ouale crude le-am batut putin cu furculita, apoi...

Mancare de conopida

In Mancaruri de post la 27 Noi 2012

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Am adaugat si ardeii tocati   marunt, lasand cateva minute pana s-au inmuiat legumele. Am adaugat apa calda, apoi buchetelele de conopida si am lasat sa fiarba.  Cand conopida era aproape gata am pus sucul de rosii, iar la final...

Placinta rapida cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 27 Noi 2012

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze in frigider. Stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de rom si le-am lasat sa se hidrateze. Intr-un castron am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecul de oua l-am pus peste branza (branza mea a fost uscata, fiind...

Claufoutis cu pere

In Prajituri la 24 Noi 2012

Am mixat ouale impreuna cu zaharul pentru 2 minute. Am adaugat laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul vanilinat si am mai mixat cateva minute. Am uns cu unt fundul si peretii unui vas de sticla termorezistent. Perele le-am curatati de coaja si seminte si le-am taiat cubulete, pe care...

Salata de conopida cu ardei

In Conserve la 20 Noi 2012

Otetul impreuna cu uleiul, zaharul si pasta de tomate le-am pus la foc, lasandu-le sa fiarba cca 30 minute. Dupa aceasta perioada am adaugat buchetelele micute de conopida si ardeiul taiat fideluta. Impreuna se mai fierb cca 40 minute. Se potriveste de sare (eu nu am pus deloc pentru ca pasta de...

Afisate 121 - 150 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 18.12.2015

Chiftelute de vita marinate

publicat la 18.12.2015

Salata de fasole verde cu usturoi

publicat la 18.12.2015

File de porc de casa

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]