publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Pastrama de berbecut
Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat. De aici exista mai multe variante: 1....
Tocanita de pui cu piure de cartofi cu cascaval
Carne de pui am prajit-o bine pe ambele parti, apoi am scos-o si am tinut-o la cald. In uleiul ramas am calit ceapa si ardeii tocati marunt. Cand legumele s-au inmuiat putin am pus carnea prajita. Am acoperit cu apa calda si am lasat sa fiarba. Dupa cca 20 minute am adaugat rosiile si am lasat sa...
Placinte ardelenesti cu branza si marar
Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat elastic, care se dezlipeste de maini. L-am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut. ...
Ardei umpluti cu varza alba si rosie
Am tocat marunt varza alba si cea rosie, amestecandu-le intre ele si presarand sare gronjoasa. Am lasat de seara pana dimineata. A doua zi am aliminat zeama pe care si-a lasat-o varza, strangand in palme bine-bine. Ardeii i-am spalat, apoi le-am eliminate cotorul cu seminte. Am umplut...
Cozonac Rosenkranz
Mai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte. Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Am adaugat si coaza de lamaie, iar cand acesta s-a mai racorit, devenind caldut, am pus...
Cannelloni cu carne de vita
Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am calit in putin ulei de masline. Am adaugat carnea tocata, amestecand din cand in cand pana ce carnea si-a schimbat culoarea. Am pus rosiile tocate, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat usturoiul taiat pe din doua, sare, piper, frunzele de busuioc...
Ciuperci cu kaizer si cascaval la cuptor
Ciupercile – de preferinta cu palarioara mai mare, le-am curatat de coaja si codita, apoi le-am spalat bine, in mai multe ape.Am uns cu putin ulei un vas de yena, in care am asezat palarioarele pe care le-am presarat cu sare si piper. Deasupra am pus kaizer taiat cubulete si cascaval ras....
Muraturi asortate
Varza am taiat-o marunta, ceapa julien, ardeii bucati potrivite, morcovii rondele, gogonelele felii. Am amesecat bine toate legumele si le-am sarat cu sare gronjoasa si am lasat cel putin 1 ora. In borcane sterilizate am adaugat frunze de telina, apoi am pus legumele (pe care le-am...
Tocanita de ciuperci cu smantana
Ciupercile le-am spalat si curatat, apoi, ptr ca nu au fost foarte mari, le-am taiat in patru. Am pus uleiul la incins, am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, pe care i-am calit putin, apoi i-am scos. In uleiul incins, am pus ciupercile impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand ciupercile...
Deliciu la pahar
Branza mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra, adaugand si zeama de lamaie. In 2 cupe am pus bucati de piscot, apoi am adaugat branzica mixata si am ornat cu felii de nectarina. Simplu si delicios!!
Hrean in otet
Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare. Poate ar fi fost mai bine sa folosesc blanderul, dar.. am zis ca n-o fi chiar asa rau.. Ei bine, a fost!! Dar ptr ca au fost doar 4, am scapat relativ rapid. Deci, hreanul l-am dat prin razatoare, apoi l-am...
Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor
Carnea am condimentat-o cu cimbru, boia, sare si ardei iute pisat. Am uns-o cu putin ulei de masline, si am pus-o intr-o tava. Deasupra am turnat putina apa si am dat tava la cuptor pentru cca 30 minute. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de pielita si de cotor, si le-am tocat...
Usturoi murat
Usturoiul desfacut in catei, l-am pus in apa clocotita pentru cateva secunde. Apoi l-am scos si l-am pus intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta metoda usturoiul se curata foarte usor. Intr-o alta craticioara am pus otetul, vinul, sarea, zaharul si oregano, si le-am pus la fiert. Dupa...
Struguri murati
Am spalat si desfacut de pe ciorchide boabele de strugure, apoi le-am asezat in borcane. Eu am facut un borcan cu struguri albi, unul cu struguri negri. Deasupra strugurilor am pus rondele de morcov si bucatile de hrean. Apa, otetul, sarea, foaia de dafin si semintele le-am dat intr-un clocot,...
Ulei de masline cu aroma de cimbru
Intr-o sticla curata si sterilizata, am pus cateva crengute de cimbru. Am adaugat ulei de masline, am sigilat sticla si am depozitati-o intr-un loc racoros si intunecat pentru 2 saptamani. Apoi am folosit-o la salate, bruschete si alte bunatati! In toate cele trei variante:cu...
Bezele fantomite
Albusurile reci impreuna cu putina sare, le-am batut spuma. Am adaugat treptat zaharul pudra, mixand continuu. Spre final am pus si esenta de vanilie si am continuat mixarea cca 15 minute. In tava mare a aragazului am pus hartie de copt, apoi cu ajutorul unui posh fara varf (sau cu o punga)...
"Dulceata" de ardei iute
Pregatita cu manusi in maini, am curatat ardeii, eliminand semintele si cutoarele. Ardeii curatati i-am pus in blender si i-am maruntit – nu i-am facut chiar pasta ptr ca am vrut sa simtim bucati de pulpa. Otetul si zaharul le-am pus la fiert, iar cand zaharul s-a topit, am...
Fritatta cu chorizo si cartofi
In putin ulei am prajit feliile de salam pe ambele parti, apoi l-am scos pe servet de hartie. In acelasi ulei am prajit cartofii taiati cubulete. Intr-un castron am batut ouale, impreuna cu putinna sare si piper. Intr-un vas de yena am pus cartofii prajiti, apoi feliile de salam prajite, ouale...
Prajitura ciocolatoasa cu visine
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul, apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao, si am cernut amestecul. La amestecul de oua, am adaugat faina impreuna cu cacaua. Am uns si tapetat cu hartie de copt o tava 30x20 cm, in care am pus compozitia....
Ceapa conservata in otet balsamic
Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am pus-o sub jet de apa rece unde am curatat-o de foite. Ceapa curatata am pus-o intr-un vas, presarand deasupra...
Castraveti in saramura
Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste castraveti, apoi am acoperit cu un capac si am lasat pana a doua zi. In ziua urmatoare am aruncat saramura, am...
Sandwich cu de toate
Am uns una dintre feliile de paine cu crema de branza. Am asezat feliile de salam, apoi am pus cascaval ras, fasiute de ceapa verde si rondele de castravete. Am pus deasupra ce-a de-a doua felie de paine. Am apasat putin cu mana, apoi am uns cu crema de branza, am pus rondele de masline negre,...
Sandwich cu omleta impaturita
Intr-un castrol am batut 2 oua, cu putina sare si piper. In tigaie am pus putin ulei si am lasat sa se incinga. Am adaugat omleta, iar deasupra acesteia, feliile de salam. Cu mare grija, am intors omleta (aici am avut putin de furca.. ptr ca tigaia a fost asa mica, cred ca ar fi fost suficient...
Muraturi combinate
Legumele le-am curatat, apoi le-am taiat varza fideluta, morcovii rondele, iar conopida am rupt-o buchetele. Am pus legumele in straturi in borcane, apoi am pregatit pikant fix-ul din apa, otet si zahar, si l-am adaugat fierbinte in borcane. Am sigilat borcanele, le-am pus intr-o patura si le-am...
Sandwish cu ton, ceapa verde si crema de branza
Pe una dintre felii am pus ton din conserva, scurs de ulei in prealabil. Am condimentat cu zeama de lamaie, sare, piper, iar deasupra am pus rondele de ceapa verde. Cealalta felie de paine am uns-o cu crema de branza cu smantana, deasupra am pus rondele de ardei capia verde. Am unit cele...
Prajitura cu mere, biscuiti si pandispan
Intr-o tava 20x30 am intins uniform untul rece, iar deasupra am presarat biscuitii pisati. Merele le-am dat prin razatoare, apoi le-am calit pana au scazut. La final am adaugat scortisoara. Merele noastre au fost destul de dulci, plus ca noua nu ne place atat de dulce.. deci daca doriti puteti...
Sandwish simplu cu cascaval afumat si salam spaniol
Chifla am taiat-o in 2 pe lung. Pe una dintre parti am pus 2 felii cascaval afumat, apoi 4 felii salam spaniol cu piper, rondele de castravete, si inca o felie de cascaval. Un sandwish simplu si foarte gustos!
Ardei bulgaresti in otet
Am spalat ardeii, apoi i-am asezat in borcane, asezandu-i usor pentru a nu-i rupe. In prealabil, pe fundul fiecarui borcan am asezat cate un ardei chilli, pentru a-i iuti si pe ceilalti. Intr-un vas am pus apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si boabele de mustar. Am lasat amestecul...
Lipie rulata
Lipia am copt-o intr-o tigaie, pentru cateva secunde, pe ambele parti. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am uns-o cu crema de branza cu smantana. Pe mijloc am pus un rand de kaizer, apoi cascaval ras, rondele de rosie, din nou cascaval ras, felii de sunca presata, cascaval ras, si bastonase de...
Dulceata de pere
Am curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si tot asa pana am terminat perele. Deasupra am pus zahar si am lasat pana a doua zi. Intr-un vas cu fund...