Uleiul l-am incalzit putin, adaugand 2 ardei iuti tocati bucati. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am strecurat amestecul. Am turnat uleiul intr-o sticla, punand si 2 ardei iuti. Am inchis bine sticluta si am pus-o in camara la intuneric pentru 2 saptamani. Apoi am folosit uleiul aromatizat...
Chifla am taiat-o pe jumatate. Am uns fiecare felie cu ulei de masline cu aroma de ardei iute. Pe una dintre felii am pus jumatate din bucatile de cascaval, apoi bucatile de sunca, ardeiul taiat fasii, maslinele, restul de cascaval, iar deasupra am acoperit cu cea de-a doua felie de chifla.
Am...
Chifla am taiat-o pe jumatate si am uns fiecare bucata cu crema de branza. Pe una dintre bucati am pus rondele de ceapa verde, iar pe cealalta patrunjel tocat marunt. Peste ceapa verde am pus felia de sunca presata taiata in doua. Am intins si pasta de ardei iute, am ansamblat sandwish-ul si......
In tigaia de clatite (sau o alta tigaie incapatoare) am prajit pentru 1 minut una din lipii. Deasupra am pus rondelele de mozzarela, kaizerul si ceapa taiata rondele. Am condimentat cu busuioc, sare si piper. Deasupra am pus si cealalta lipie, am mai lasat cateva secunda, si am intors pentru a se...
Se seapara ouale. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, iar cand compozitia sta bat, se adauga bicarbonatul stins si galbenusurile pe rand. La final am pus faina in ploaie, amestecand cu o lingura de jos in sus.
Am pus aluatul intr-o tava unsa si am copt cca 15 minute, sau pana cand...
Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat putina apa, apoi cubuletele de dovleac. Am pus apa cat sa acopere dovleacul si am lasat...
Pe una din cele doua felii de paine am asezat bucatile de salam, fasiile de castravete murat, ceapa verde taiata rondele si rondelele de mozzarella. Am condimentat cu sare si piper, am acoperit cu cealalta felie de paine, pe care am stropit-o un ulei.
Am asezat sandwish-ul cu partea unsa in...
Cascavalul si kaizerul le-am taiat in felii potrivite. Rosia am taiat-o rondele. Din ardei am taiat cateva rondele.
Pe feliile de paine am asezat cascavalul, apoi rondelele de rosie, kaiserul, rondelele de ardei si cateva masline deasupra.
Am papat cu pofta!
Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am...
Ceapa am taiat-o julien, ardeii – bastonase, si le-am pus la calit in putin ulei. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat bucatile de carne, si am acoperit cu apa.
Am lasat sa fiarba cca 1 ora, apoi am adaugat rosiile tocate si am mai lasat cca 30 minute, la foc mic. Carnea de fazan...
Intr-o sticla spalata, uscata si sterilizata in prealabil, am pus crenguta de busuioc - spalata si uscata, cateii de usturoi, iar la final uleiul de masline. Am inchis ermetic si am pus sticluta in camara - la loc racoros si intunecat - pentru 2 saptamani.
Este absolut delicios in...
Legumele le-am taiat bucati sau rondele, de marimi potrivite. Branza am taiat-o in patratele mici. Am amestecat toate legumele, cu branza si maslinele. Am potrivit de sare si ulei de masline.
Asta este varianta la prima tura, respectand reteta originala:
Am spalat bine toate legumele si marul. Rosiile le-am taiat in patru, eliminand cotorul, apoi am taiat in bucati. Ardeii i-am taiat pe jumatate, eliminand cotorul si semintele, apoi i-am taiat fasii de cca 1 cm. Ceapa si...
Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit.
Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt.
Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am...
Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca.
Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi...
Legumele se spala si se toaca in bucati potrivite. Orezul se fierbe pe jumatate.
Legumele tocate se pun la calit in ulei. Cand si-au schimbat putin culoarea se adauga si orezul, iar cand sunt aproape gata se pune pasta de tomate. Se fierbe cat este necesar (aici ne-am dat la vorba si.. nu mai...
Ciocolata am rupt-o bucati si am pus-o pe foc impreuna cu cele 5 linguri de lapte, amestecand mereu pana devine lichida. Zaharul pudra l-am amestecat cu galbenusurile si le-am adaugat ciocolatei topita. Untul l-am topit si l-am pus peste amestecul de ciocolata. Am dat la rece cateva ore. Ajutata...
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.
Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat...
Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac,...
Am separat ouale, iar galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Am mixat pana galbenusurile s-au albit, iar zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul putin cate putin, apoi am pus albusurile batute spuma. Am amestecat usor cu o spatula, de jos in sus. Faina am cernut-o impreuna cu praful de copt, si...
In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 catei de usturoi taiati jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare. Dupa ce am...
Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Am uns 12...
Carnea de miel am condimentat-o cu sare, cimbru si piperul boabe. Am pus carnea intr-o tava stropita putin cu ulei, apoi am adaugat rosiile tocate marunt, cateii de usturoiul taiati bucati marisoare. Am adaugat vinul si apa, si am dat la cuptorul preincalzit cca 2 ore, la foc potrivit, intorcand...
Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare.
Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a devenit aurie, am adaugat crevetii scursi. Am pus vinul si am lasat sa fiarba.
Intre timp am...
Carnea am calit-o putin, apoi am dat-o deoparte. Cartofii se curata, si se taie pai. Se pun la prajit in ulei. Cand sunt aproape facuti, se pune carnea deja prajita.
Se bat bine ouale cu 2 linguri lapte, piper, sare si se adauga cascavalul rase fin. Compozitia de oua si branzeturi se adauga in...
Mai intai am facut o maia din: 300 g faina, 250 ml lapte si drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar. Lasam maiaua sa creasca cca 1 ora intr-un loc caldut.
Cand aluatul a crescut suficient, am adaugat ouale amestecate cu zaharul, untul moale (adus la temperatura camerei), restul de faina,...
Aripioarele le`am spalat, am indepartat varfurile, apoi le`am taiat pe jumatate. Le`am amestecat cu usturoiul pisat, delikat, sare si cele 2 cani de apa si le`am bagat la frigider pentru 24 ore. A doua zi, le`am scurs de apa si le`am amestecat cu boia. Le`am mai lasat cateva minute, cat am...
In untul topit la microunde, am adaugat cele 3 linguri de zahar brun. Am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am pus fulgii de ovaz, oul batut si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am pus scortisoara, faina, stafidele, praful de copt si nuca de cocos. Cu mana umezita am format...
Am amestecat mierea cu mustarul si am uns bucatile de carne. Am adaugat peste carne busuiocul uscat, cimbrul, piperul si uleiul de masline. Am amestecat binesi am pus carnea intr-un vas de yena. Am adaugat cateii de usturoi taiati bucati, apoi am turnat berea. Am acoperit vasul cu o folie...
Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat suficient suc. Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de...
Ulei de masline cu aroma de chilli
Uleiul l-am incalzit putin, adaugand 2 ardei iuti tocati bucati. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am strecurat amestecul. Am turnat uleiul intr-o sticla, punand si 2 ardei iuti. Am inchis bine sticluta si am pus-o in camara la intuneric pentru 2 saptamani. Apoi am folosit uleiul aromatizat...
Sandwish cald cu cascaval si sunca presata
Chifla am taiat-o pe jumatate. Am uns fiecare felie cu ulei de masline cu aroma de ardei iute. Pe una dintre felii am pus jumatate din bucatile de cascaval, apoi bucatile de sunca, ardeiul taiat fasii, maslinele, restul de cascaval, iar deasupra am acoperit cu cea de-a doua felie de chifla. Am...
Sandwish cu crema de branza si sunca presata
Chifla am taiat-o pe jumatate si am uns fiecare bucata cu crema de branza. Pe una dintre bucati am pus rondele de ceapa verde, iar pe cealalta patrunjel tocat marunt. Peste ceapa verde am pus felia de sunca presata taiata in doua. Am intins si pasta de ardei iute, am ansamblat sandwish-ul si......
Lipie umpluta cu mozzarela, kaizer si ceapa verde
In tigaia de clatite (sau o alta tigaie incapatoare) am prajit pentru 1 minut una din lipii. Deasupra am pus rondelele de mozzarela, kaizerul si ceapa taiata rondele. Am condimentat cu busuioc, sare si piper. Deasupra am pus si cealalta lipie, am mai lasat cateva secunda, si am intors pentru a se...
Prajitura cu crema de vanilie si nuca de cocos
Se seapara ouale. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, iar cand compozitia sta bat, se adauga bicarbonatul stins si galbenusurile pe rand. La final am pus faina in ploaie, amestecand cu o lingura de jos in sus. Am pus aluatul intr-o tava unsa si am copt cca 15 minute, sau pana cand...
Ciorba de dovlecel cu lapte batut
Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat putina apa, apoi cubuletele de dovleac. Am pus apa cat sa acopere dovleacul si am lasat...
Sandwich cu mozzarella si salam
Pe una din cele doua felii de paine am asezat bucatile de salam, fasiile de castravete murat, ceapa verde taiata rondele si rondelele de mozzarella. Am condimentat cu sare si piper, am acoperit cu cealalta felie de paine, pe care am stropit-o un ulei. Am asezat sandwish-ul cu partea unsa in...
Sandwich cu cascaval si kaizer
Cascavalul si kaizerul le-am taiat in felii potrivite. Rosia am taiat-o rondele. Din ardei am taiat cateva rondele. Pe feliile de paine am asezat cascavalul, apoi rondelele de rosie, kaiserul, rondelele de ardei si cateva masline deasupra. Am papat cu pofta!
Ceapa conservata in otet de vin alb
Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am...
Friptura de fazan cu legume si cus-cus
Ceapa am taiat-o julien, ardeii – bastonase, si le-am pus la calit in putin ulei. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat bucatile de carne, si am acoperit cu apa. Am lasat sa fiarba cca 1 ora, apoi am adaugat rosiile tocate si am mai lasat cca 30 minute, la foc mic. Carnea de fazan...
Ulei de masline cu aroma de busuioc si usturoi
Intr-o sticla spalata, uscata si sterilizata in prealabil, am pus crenguta de busuioc - spalata si uscata, cateii de usturoi, iar la final uleiul de masline. Am inchis ermetic si am pus sticluta in camara - la loc racoros si intunecat - pentru 2 saptamani. Este absolut delicios in...
Salata taraneasca
Legumele le-am taiat bucati sau rondele, de marimi potrivite. Branza am taiat-o in patratele mici. Am amestecat toate legumele, cu branza si maslinele. Am potrivit de sare si ulei de masline.
Ketchup picant
Asta este varianta la prima tura, respectand reteta originala: Am spalat bine toate legumele si marul. Rosiile le-am taiat in patru, eliminand cotorul, apoi am taiat in bucati. Ardeii i-am taiat pe jumatate, eliminand cotorul si semintele, apoi i-am taiat fasii de cca 1 cm. Ceapa si...
Paella
Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit. Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt. Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am...
Orez cu lapte - varianta egipteana
Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca. Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi...
Tocana de iarna
Legumele se spala si se toaca in bucati potrivite. Orezul se fierbe pe jumatate. Legumele tocate se pun la calit in ulei. Cand si-au schimbat putin culoarea se adauga si orezul, iar cand sunt aproape gata se pune pasta de tomate. Se fierbe cat este necesar (aici ne-am dat la vorba si.. nu mai...
Trufe de ciocolata
Ciocolata am rupt-o bucati si am pus-o pe foc impreuna cu cele 5 linguri de lapte, amestecand mereu pana devine lichida. Zaharul pudra l-am amestecat cu galbenusurile si le-am adaugat ciocolatei topita. Untul l-am topit si l-am pus peste amestecul de ciocolata. Am dat la rece cateva ore. Ajutata...
Saramura de crap la gratar
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca. Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat...
Telemea mixta oaie-vaca
Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac,...
Pandispan cu nectarine
Am separat ouale, iar galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Am mixat pana galbenusurile s-au albit, iar zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul putin cate putin, apoi am pus albusurile batute spuma. Am amestecat usor cu o spatula, de jos in sus. Faina am cernut-o impreuna cu praful de copt, si...
Penne cu carne tocata si ciuperci
In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 catei de usturoi taiati jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare. Dupa ce am...
Savarina
Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Am uns 12...
Friptura de miel cu rosii la cuptor
Carnea de miel am condimentat-o cu sare, cimbru si piperul boabe. Am pus carnea intr-o tava stropita putin cu ulei, apoi am adaugat rosiile tocate marunt, cateii de usturoiul taiati bucati marisoare. Am adaugat vinul si apa, si am dat la cuptorul preincalzit cca 2 ore, la foc potrivit, intorcand...
Creveti in sos de vin si usturoi
Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare. Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a devenit aurie, am adaugat crevetii scursi. Am pus vinul si am lasat sa fiarba. Intre timp am...
Omleta combinata
Carnea am calit-o putin, apoi am dat-o deoparte. Cartofii se curata, si se taie pai. Se pun la prajit in ulei. Cand sunt aproape facuti, se pune carnea deja prajita. Se bat bine ouale cu 2 linguri lapte, piper, sare si se adauga cascavalul rase fin. Compozitia de oua si branzeturi se adauga in...
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!
Mai intai am facut o maia din: 300 g faina, 250 ml lapte si drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar. Lasam maiaua sa creasca cca 1 ora intr-un loc caldut. Cand aluatul a crescut suficient, am adaugat ouale amestecate cu zaharul, untul moale (adus la temperatura camerei), restul de faina,...
Aripi picante cu cartofi taranesti
Aripioarele le`am spalat, am indepartat varfurile, apoi le`am taiat pe jumatate. Le`am amestecat cu usturoiul pisat, delikat, sare si cele 2 cani de apa si le`am bagat la frigider pentru 24 ore. A doua zi, le`am scurs de apa si le`am amestecat cu boia. Le`am mai lasat cateva minute, cat am...
Biscuitei din fulgi de ovaz
In untul topit la microunde, am adaugat cele 3 linguri de zahar brun. Am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am pus fulgii de ovaz, oul batut si esenta de vanilie. Am amestecat bine, apoi am pus scortisoara, faina, stafidele, praful de copt si nuca de cocos. Cu mana umezita am format...
Ceafa de porc aromata in bere, cu varza calita
Am amestecat mierea cu mustarul si am uns bucatile de carne. Am adaugat peste carne busuiocul uscat, cimbrul, piperul si uleiul de masline. Am amestecat binesi am pus carnea intr-un vas de yena. Am adaugat cateii de usturoi taiati bucati, apoi am turnat berea. Am acoperit vasul cu o folie...
Dulceata de pepene galben
Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat suficient suc. Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de...