Am spălat bine toate legumele, am curaţat morcovii, ţelina şi ceapa, iar ardeii şi gogoşarii i-am curăţat de seminţe.
Pentru tocat-tăiat am folosit toate ustensilele din casă pâna ne-am hotârât cam cum ar trebui să arate.. ptr ca legumele nu trebuiesc tăiate...
Bucatile de peste condimentate le-am pus intr-o punga speciala ptr cuptor, iar cartofii condimentati si ei in alta punga, intepand pungile din loc in loc cu o scobitoare. Am asezat punga cu cartofi intr-o tava si am bagat la cuptor, iar dupa cca 15 minute am adaugat si punga cu pestele. Am mai...
Intr-un wok am pus tonul cu ulei cu tot, apoi am adaugat usturoiul taiat bucati, praful de ardei usturat si zeama de lamaie. Am amestecat bine si am lasat cateva minute, pana ce a scazut zeama. Am adaugat si smantana si am amestecat bine. La final am pus busuiocul tocat si am potrivit de sare....
Se spala gogosarii, se taie bucati potrivite.
Se amesteca otetul cu zaharul, sarea si aspirina, pana se topesc toate.
Se pune amestecul peste gogosari si conopida, si se lasa 12 ore.
Dupa 12 ore se amesteca totul, se "vantura" cum spune mama, si se mai lasa 12 ore.
Se taie...
Am rupt conopida buchetele si am pus-o la oparit in apa cu sare.
Cat conopida s-a scurs, am batut 3 oua cu putina sare, am adaugat faina si apa minerala.
Buchetele de conopida le-am trecut prin faina, apoi prin compozitia de ou si le-am pus la prajit in baie de ulei.
Noi le-am...
Se spala bine-bine castraveciorii si se taie la capete. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul se aseaza pe fundul borcanelor. Castraveciorii se aseaza si ei in borcane. Se pune in fiecare borcan cate 30 ml otet si se umple cu apa . Cand toate borcanele au fost umplute cu apa...
Rosiile le-am oparit, apoi le-am tocat marunt.
Am tocat marunt ceapa si ardeiul gras si l-am pus la calit in ulei. Cand a fost gata, am adaugat rosiile tocatesi am lasat putin sa se amestece aromele. Am batut ouale cu putina sare si piper, si le-am adaugat amestecului de legume. Am amestecat...
Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si am mai lasat sa fiarba 10 minute.
Am lasat ficatul l-a racit, apoi l-am pus in blander impreuna cu...
Pieptul de pui l-am taiat cubulete potrivit de mari si l-am pus la marinat intr-un amestec facut din iaurt, usturoi granulat, sos Worcestershire, sare, piper, ulei de masline si boia dulce. Am dat la frigider pentru 24 ore.
Dupa timpul de marinare am format frigaruile alternand bucatile de...
Pieptul de pui l-am taiat in bucati mici. Legumele le-am tocat marunt.
Intr-un vas wok am pus putin ulei de masline si am calit cateii de usturoi, fara a-i arde. Am scos usturoiul si am pus la calit pieptul de pui. Cand a fost gata, l-am scos pe un servet de hartie, si in uleiul ramas...
Clatite pufoase reteta
Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am adaugat compozitiei. Am continuat cu faina in ploaie, amestecand bine-bine cu telul....
Carnea de miel am fiert-o in apa, impreuna cu o ceapa si 1 lingurita sare, spumand de cate ori a fost nevoie. Dupa cca 45 minute am scos carnea, am dezosat-o si am taiat-o bucati potrivite.
Ceapa am taiat-o solzisori, morcovul l-am dat prin razatoare, ardeii i-am tocat mai mare, tija de...
Carnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus din nou la foc impreuna cu legumele, lasand sa fiarba cca 30 minute. Am adugat orezul si am mai lasat...
Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita.
Tigaia am curatat-o inainte de a o folosi, apoi am uns-o cu ulei. Am adaugat aluatul cu un polonic,...
Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am...
Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita.
Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor...
Pepenele l-am taiat cuburi si l-am mixat cu un blender vertical. Pulpa de pepene am dat-o printr-o sita, ptr a fi sugura ca a fost bine mixata.
Am adaugat cele doua linguri de miere si frisca batuta tare. Am amestecat bine, apoi am pus amestecul intr-un vas cu capac si am dat la congelator....
Am prajit ouale ochiuri (la mine au fost mai moi), punand deasupra fiecaruia cate o bucata de miez de lapte. Cu o lingura am pus tot timpul ulei fierbinte deasupra oualor, pana acestea au prins consistenta pe care am dorit-o.
Am servit alaturi de rosia taiata felii.
Pofta buna!
In putin ulei de masline am calit cateii de usturoi taiati pe jumatate, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos usturoiul, am calit si ardeiul taiat feliute. Am adaugat rosiile si o lingurita de zahar. Am potrivit de sare, piper, am adaugat si fulgi de ardei iute, si frunzele de busuioc spalate...
Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt mai contine si altceva... am dedus eu ca pe langa nuca, ca ar fi scortisoara si zahar (daca cineva care...
Pregatirea celor doua preparate se face oarecum simultan, la cuptor vor merge in acelasi timp. Am spalat puiul, l-am sarat si piperat si l-am pus la prajit in putin ulei. Cand s-a rumenit putin pe ambele parti, l-am scos si am pus bucatile de carne intr-un vas de yena. Peste bucatile de carne am...
Am batut albusul impreuna cu zaharul spuma tare.
Am adaugat si zaharul vanilat.
Am adaugat apoi galbenusurile pe rand.
Folosindu-ma de o lingura de lemn, am incorporat pe rand iaurtul, uleiul, zeama de portocala, amestecand usor de fiecare data.
Am incorporat faina si praful...
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.
Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana.
Am incorporat si oul... iar la final semintele de in.
Am...
Bucatile de carne de miel le-am condimentat cu boia dulce, cimbru, piper boabe, ardei iute pisat, ulei de masline, putin condiment ptr carne de miel si cu cel 5 cateii de usturoi taiati bucati.
Am amestecat bine si am turnat amestecul intr-o punga de copt, pe care am intepat-o in cateva locuri...
Aripioarele le-am curatat, spalat si taiat pe articulatii. Varfurile le-am aruncat oprind doar cele doua bucati. Le-am condimentat cu boia, sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi praf si ulei de masline, si le-am lasat la frigider pentru cca 2 ore. Cantitatile condimentelor nu le pot...
Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat zaharul mixand continuu, pana se topeste zaharul.
Am adaugat galbesurile pe rand, uleiul, zaharul vanilat si laptele, mixand continuu.
Am oprit 3 linguri de lapte in care am stins praful de copt.
La compozitie am adaugat si praful de copt stins,...
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am taiat si cateva rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se...
Conopida am curatat-o buchetele, am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare (am adaugat conopida in momentul in care apa a ajuns la punctul de fierbere). Am lasat-o sa se raceasca, lasand-o la scurs, apoi am pasat-o bine. Patrunjelul l-am tocat marunt si usturoiul...
Carnea am taiat-o bucati potrivite si am pus-o la prajit in ulei. Cand s-a rumenit putin, am pus un pahar de vin si am lasat sa fiarba innabusit. Dupa 5 min, am adaugat ceapa tocata marunt, apoi am pus si ardeiul si un pahar de apa.
Dupa cateva clocote am adaugat si morcovul si am mai...
Am separat albusurile de galbenusuri. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt, si le-am cernut impreuna. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul. Albusurile le-am mixtat spuma impreuna cu sarea, apoi am adaugat zaharul, continuand mixarea cateva minute. Am adaugat apoi apa si amestecul de...
Salata de cruditati pentru iarna
Am spălat bine toate legumele, am curaţat morcovii, ţelina şi ceapa, iar ardeii şi gogoşarii i-am curăţat de seminţe. Pentru tocat-tăiat am folosit toate ustensilele din casă pâna ne-am hotârât cam cum ar trebui să arate.. ptr ca legumele nu trebuiesc tăiate...
Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor
Bucatile de peste condimentate le-am pus intr-o punga speciala ptr cuptor, iar cartofii condimentati si ei in alta punga, intepand pungile din loc in loc cu o scobitoare. Am asezat punga cu cartofi intr-o tava si am bagat la cuptor, iar dupa cca 15 minute am adaugat si punga cu pestele. Am mai...
Farfale cu sos de ton si smantana
Intr-un wok am pus tonul cu ulei cu tot, apoi am adaugat usturoiul taiat bucati, praful de ardei usturat si zeama de lamaie. Am amestecat bine si am lasat cateva minute, pana ce a scazut zeama. Am adaugat si smantana si am amestecat bine. La final am pus busuiocul tocat si am potrivit de sare....
Gogosari in otet
Se spala gogosarii, se taie bucati potrivite. Se amesteca otetul cu zaharul, sarea si aspirina, pana se topesc toate. Se pune amestecul peste gogosari si conopida, si se lasa 12 ore. Dupa 12 ore se amesteca totul, se "vantura" cum spune mama, si se mai lasa 12 ore. Se taie...
Conopida pane
Am rupt conopida buchetele si am pus-o la oparit in apa cu sare. Cat conopida s-a scurs, am batut 3 oua cu putina sare, am adaugat faina si apa minerala. Buchetele de conopida le-am trecut prin faina, apoi prin compozitia de ou si le-am pus la prajit in baie de ulei. Noi le-am...
Castraveciori murati - "bulgaresti"
Se spala bine-bine castraveciorii si se taie la capete. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul se aseaza pe fundul borcanelor. Castraveciorii se aseaza si ei in borcane. Se pune in fiecare borcan cate 30 ml otet si se umple cu apa . Cand toate borcanele au fost umplute cu apa...
"Lecso" - tocana ungureasca
Rosiile le-am oparit, apoi le-am tocat marunt. Am tocat marunt ceapa si ardeiul gras si l-am pus la calit in ulei. Cand a fost gata, am adaugat rosiile tocatesi am lasat putin sa se amestece aromele. Am batut ouale cu putina sare si piper, si le-am adaugat amestecului de legume. Am amestecat...
Pate de ficat de pasare
Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Am lasat ficatul l-a racit, apoi l-am pus in blander impreuna cu...
Frigarui din piept de pui marinat in iaurt, cu legume
Pieptul de pui l-am taiat cubulete potrivit de mari si l-am pus la marinat intr-un amestec facut din iaurt, usturoi granulat, sos Worcestershire, sare, piper, ulei de masline si boia dulce. Am dat la frigider pentru 24 ore. Dupa timpul de marinare am format frigaruile alternand bucatile de...
Noodles cu pui
Pieptul de pui l-am taiat in bucati mici. Legumele le-am tocat marunt. Intr-un vas wok am pus putin ulei de masline si am calit cateii de usturoi, fara a-i arde. Am scos usturoiul si am pus la calit pieptul de pui. Cand a fost gata, l-am scos pe un servet de hartie, si in uleiul ramas...
Clatite pufoase reteta cu dulceata de pepene rosu
Clatite pufoase reteta Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am adaugat compozitiei. Am continuat cu faina in ploaie, amestecand bine-bine cu telul....
Pulpa de miel in sos rosu
Carnea de miel am fiert-o in apa, impreuna cu o ceapa si 1 lingurita sare, spumand de cate ori a fost nevoie. Dupa cca 45 minute am scos carnea, am dezosat-o si am taiat-o bucati potrivite. Ceapa am taiat-o solzisori, morcovul l-am dat prin razatoare, ardeii i-am tocat mai mare, tija de...
Ciorba de miel reteta
Carnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus din nou la foc impreuna cu legumele, lasand sa fiarba cca 30 minute. Am adugat orezul si am mai lasat...
Clatite cu caise
Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita. Tigaia am curatat-o inainte de a o folosi, apoi am uns-o cu ulei. Am adaugat aluatul cu un polonic,...
Placinta cu foi fragede si branza dulce
Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am...
Risotto cu fructe de mare
Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita. Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor...
Inghetata de pepene galben
Pepenele l-am taiat cuburi si l-am mixat cu un blender vertical. Pulpa de pepene am dat-o printr-o sita, ptr a fi sugura ca a fost bine mixata. Am adaugat cele doua linguri de miere si frisca batuta tare. Am amestecat bine, apoi am pus amestecul intr-un vas cu capac si am dat la congelator....
Ochiuri de fazan cu miez de lapte
Am prajit ouale ochiuri (la mine au fost mai moi), punand deasupra fiecaruia cate o bucata de miez de lapte. Cu o lingura am pus tot timpul ulei fierbinte deasupra oualor, pana acestea au prins consistenta pe care am dorit-o. Am servit alaturi de rosia taiata felii. Pofta buna!
Spaghete cu carnat si sos de rosii
In putin ulei de masline am calit cateii de usturoi taiati pe jumatate, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos usturoiul, am calit si ardeiul taiat feliute. Am adaugat rosiile si o lingurita de zahar. Am potrivit de sare, piper, am adaugat si fulgi de ardei iute, si frunzele de busuioc spalate...
Sarailie
Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt mai contine si altceva... am dedus eu ca pe langa nuca, ca ar fi scortisoara si zahar (daca cineva care...
Pui in lapte si cartofi in sos de mustar
Pregatirea celor doua preparate se face oarecum simultan, la cuptor vor merge in acelasi timp. Am spalat puiul, l-am sarat si piperat si l-am pus la prajit in putin ulei. Cand s-a rumenit putin pe ambele parti, l-am scos si am pus bucatile de carne intr-un vas de yena. Peste bucatile de carne am...
Prajitura cu visine si cirese negre
Am batut albusul impreuna cu zaharul spuma tare. Am adaugat si zaharul vanilat. Am adaugat apoi galbenusurile pe rand. Folosindu-ma de o lingura de lemn, am incorporat pe rand iaurtul, uleiul, zeama de portocala, amestecand usor de fiecare data. Am incorporat faina si praful...
Paine cu sana si seminte de in
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii. Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana. Am incorporat si oul... iar la final semintele de in. Am...
Miel cu cartofi noi la cuptor
Bucatile de carne de miel le-am condimentat cu boia dulce, cimbru, piper boabe, ardei iute pisat, ulei de masline, putin condiment ptr carne de miel si cu cel 5 cateii de usturoi taiati bucati. Am amestecat bine si am turnat amestecul intr-o punga de copt, pe care am intepat-o in cateva locuri...
Risotto cu aripioare picante
Aripioarele le-am curatat, spalat si taiat pe articulatii. Varfurile le-am aruncat oprind doar cele doua bucati. Le-am condimentat cu boia, sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi praf si ulei de masline, si le-am lasat la frigider pentru cca 2 ore. Cantitatile condimentelor nu le pot...
Briose cu fructe uscate
Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat zaharul mixand continuu, pana se topeste zaharul. Am adaugat galbesurile pe rand, uleiul, zaharul vanilat si laptele, mixand continuu. Am oprit 3 linguri de lapte in care am stins praful de copt. La compozitie am adaugat si praful de copt stins,...
Ciorba de dovlecei
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am taiat si cateva rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se...
Salata de conopida
Conopida am curatat-o buchetele, am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare (am adaugat conopida in momentul in care apa a ajuns la punctul de fierbere). Am lasat-o sa se raceasca, lasand-o la scurs, apoi am pasat-o bine. Patrunjelul l-am tocat marunt si usturoiul...
Tocanita de cartofi cu carne de vitel
Carnea am taiat-o bucati potrivite si am pus-o la prajit in ulei. Cand s-a rumenit putin, am pus un pahar de vin si am lasat sa fiarba innabusit. Dupa 5 min, am adaugat ceapa tocata marunt, apoi am pus si ardeiul si un pahar de apa. Dupa cateva clocote am adaugat si morcovul si am mai...
Miniamandine
Am separat albusurile de galbenusuri. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt, si le-am cernut impreuna. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul. Albusurile le-am mixtat spuma impreuna cu sarea, apoi am adaugat zaharul, continuand mixarea cateva minute. Am adaugat apoi apa si amestecul de...