publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de dovlecel
Intr-o cratita, se pun la fiert legumele, spalate, curatate, portionate. Se adauga sare, piper. Se pune apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert pana ce legumele se patrund cu furculita. Compozitia se pune intr-un blender si se paseaza. In timp ce se paseaza, se adauga uleiul de masline in fir...
Supa crema de post
Cartofii se curata si se taie bucati mici. Se procedeaza asemenea si cu morcovul. Se pun la fiert intr-o cratita in care am pus un litru de apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun cartofii cu morcovul. Se lasa la fiert la foc domol, acoperite cu un capac. Se completeaza cu putina apa daca se...
Supa de pui cu paste tricolore la multicooker
Pipetul de pui se spala, se portioneaza si se fierbe in apa cu putina sare. Apa se arunca, se spala carnea. Legumele se curata, se potioneaza. Se pune apa la fiert in vasul apararatului multicoocker cu putina sare, se setaza programul boile. Cand apa a inceput sa fiarba se...
Supa de rosii simpla cu crutoane
Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline ( cat inca mai...
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati. Intr-o oala punem putin ulei la incins. Cand acesta incepe sa se incinga adaugam ceapa, morcovul,...
Ciorba de piept de pui cu legume la Multicooker
Trebuie sa mentionez de la inceput ca pieptul de pui a fost fiert putin inainte. Incepem cu pregatirea legumelor, le curatam, spalam , tocam. Punem apa in aparatul multicooker, sare, legume. Selectam din butonul menu, programul boil pentru 15 minute, adaugam carnea si selectam butonul...
Ciorba de salata cu oua intregi
Ceapa, usturoiul se curata se toaca. Ardeiul, morcovul asemenea. Salata se spala si se toaca/rupe. In oala de ciorba se pune uleiul la incins, cand este aproape gata se pun legumele si sare. Se lasa putin la calit si cand s-au inmuiat putin se adauga salata. Se amesteca si se lasa...
Bors de loboda rosie cu cartofi
Loboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se lasa la scurs. In acest timp curatam celelalte legume si le portionam. Dupa ce loboda s-a scurs,...
Supa crema de morcovi si telina
Se pune uleiul la incins. Se adauga morcovii, ceapa si telina, portionate. ( care au fost spalate si taiate ulterior, evident). Se lasa cca 3-4 minute. Se adauga sare, piper, boia de ardei dulce si se pune apa. Se lasa cca 30 min ( max) sa se fiarba bine. Se da la putin la rece cat sa se...
Ciorba de vitel acrita cu zeama de zarzare ( corcoduse)
Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa faca spuma se arunca apa, se spala carnea si se pune in vasul pentru ciorba cu alta apa la fiert cu sare. Intre timp se curata ceapa, se spala, se toaca. De la congelator se scoate ardeiul, pastarnacul. Se curata si se toaca...
Bors de legume (de post)
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Pastarnacul, salata, prazul, morcovul, telina, ardeiul, ceapa verde, se curata, se spala si se toaca. Se pune apa cu sare la fiert. Cand este gata se pun cartofii. Paralel, intr-o tigaie se pune ulei la incins, se pun legumele de mai sus taiate...
Ciorba de fasole boabe
Fasolea se lasa la umflat in apa fiebinte. Cand vedem ca a capatat volum, schimbam apa si o punem la fiert cu o lingurita de bicarbonat. Legumele le curatam, spalam si portionam. Cand apa incepe sa clocoteasca si observam ca fasolea s-a fiert aruncam apa si punem fasolea la fiert in apa...
Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza
Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca. In oala de ciorba se pune la incins uleiul. Cand este gata se pune ceapa, morcovul, ardeiul. Se pune sare. Se lasa sa se...
Ciorba de teci cu afumatura
Intr-o cratita se pune la oparit afumatura. Intr-o alta se pune apa la fiert cu sare. Paralel legumele se spala, curata si toaca. Cand apa a fiert se adauga legumele si afumatura. Se lasa la fiert bine pret de 30 minute, dupa care se pune zarzavatul de ciorbe de casa. Se mai lasa la fiert 10...
Ciorba cu galusti si afumatura
Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala. Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca. Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa...
Ciorba de porc cu cartofi noi
Legumele au fost curatate, spalate si tocate. Carnea a fost spalata. Se pune uleiul la incins in oala de ciorba. Cand incepe sa se infierbante uleiul adaugam ceapa alba, morcovul, ardeiul. Se lasa 3-5 minute la sotat. Se pune sare si piper. Se pune carnea si ceapa verde. Se lasa la...
Ciorba de salata cu taitei de casa si smantana
Salata, ceapa verde, morcovul le-am curatat, spalat si tocat. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem taiteii. Separat, in 30 ml ulei, sotam pe rand legumele si salata. Cand taiteii au fiert pe jumatate se pune ceapa, morcovul sotate, la fiert. La final se...
Bors de miel
Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs. Am pus pe foc oala pentru bors cu apa si varful de lingurita de delicat de legume. Cand a inceput sa fiarba am...
Supa de urzici
Urzicile se curata de toate impuritatile si se oparesc in apa clocotita cam 2-3 minute. Se strecoara, se dau sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Cat timp se scurg, se curata zarzavaturile, se spala, se toaca marunt. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cat timp fierbe, ne...
Bors de praz si cartofi
Ceapa,cartofii, patarnacul, telina, ardeiul, prazul, morcovul se curata, se spala si si toaca. Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand incepe sa fiarba, punem legumele mai putin prazul. Cand acestea sunt pe mai mult de jumatate fierte, pun prazul.Pe acesta l-am pus mai intai...
Ciorba de perisoare
Carnea se toaca. Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare. Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul, verdeturile, sarea si piperul (dupa gust) plus cele trei oua. Am mestecat bine pana ce toata...
Supa de rosii
Legumele se curata si se toaca marunt. Se soteaza cca 4-5 minute in 30 ml ulei. Paralel se pune pe foc o oala in care se pune apa la fiert. Se adauga sarea si orezul. Cand legumele sotate sunt gata se pun in apa cu orez. Dupa ce acestea fierb 20-25 minute( in functie de cum fierbe si orezul) se...
Supa de galuste
Modul de preparare pentru supa de galuste este extrem de simplu. Supa de galuste se prepara cu supa de pasare provenita de la ciorba de pasare din reteta anterioara, se pune intr-o cratita cu putina sare si cand va da in clocot se vor adauga galustile. Galustile se prepara dupa...
Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Cum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga...