Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.
Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.
Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La...
Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale batute. Amestecam cu grja de jos in sus ca sa mentinem aerul in compozitie. Asezam in cratita...
Untul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala, am pus vanilia si am amestecat din nou. Am incorporat faina putn cate putin cu o spatula pana am...
Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu scobitura in sus si le mai dam la cuptor vreo 5-7 minute. Zaharul il caramelizam in cratita in care vom...
Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati.
Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost...
Mai intai incepem cu compozitia pt blat.
Spargem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, un praf de sare si frecam bine cu telul pana se albesc si se pufoseaza ouale si se mai dizolva din zahar. Adaugam untul topit, laptele, esenta si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de...
Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu...
Din ingredientele pentru cornulete, se framanta un aluat (din aluatul framantat pentru placinta de mere a ramas un guguloi) care se intinde pe masa infainata. Se taie in niste patrate, pe care se pune cate o lingurita cu dulceata. Am tras parte peste parte si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit...
Incepem cu merele, pe care le dam pe razatoarea mare, dupa ce le-am spalat.
Adaugam zaharul, zaharul vanilat, romul si scortisoara si amestecam. Lasam deoparte sa lase putin sirop.
Faina o cernem intr-un castron, adaugam untura, oul, bicarbonatul si praful de copt stinse in 3 lingurite...
Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o amestecăm cu praful de copt si cu nuca.
Peste albusurile bezea adăugăm gălbenușurile apoi...
Ouăle se freacă cu sarea si zahărul pana se fac albe si spumoase. Adăugăm untul topit, cafeaua rece, vanilia si la final faina amestecată cu praful de copt. Tapetam o tava de 30×35 cm cu hartie de copt si punem blatul la copt cca 1/2 ora.
Praful de budinca si nessul il...
Ouăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul, usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si lămâie și adăugăm usor compoziția de ouă, ca sa nu iasa aerul din compozitie. Vom obtine un...
Branza de vaca o maruntim cu furculita, adăugăm crema Erham, ouăle, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, grisul, sarea, mixul de coji si stafidele si amestecăm tot.
Luam câte o foaie de aluat, o pensulam cu unt, mai punem una, putin petrecută peste prima, punem compoziția de...
Ouăle se freacă cu sarea si zahărul spuma. Ciocolata se topeste împreună cu untul; se lasă să se tempereze, apoi se adauga peste oua.Punem si romul. Faina se amestecă cu praful de copt si se încorporează in crema de ciocolată si ou. Lăsăm la frigider minim 2 ore....
Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x 40 cm si dam la cuptor pana se rumenește usor.
Curățăm fructele si le tăiem cubulete mici,...
Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute.
Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele.
Coca o împărțim în 4 și...
Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasă. Adăugăm cocosul, vanilia si faina iar la final, ciocolată si amestecăm usor.
Cu o linguriță, punem moate din compoziția in tava cu hartie de copt. Dam la foc...
Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute.
Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul...
Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si punem cele 2 ciocolate mărunțite. Tinem pe foc si amestecăm pana se topeste ciocolata, apoi...
Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare cu praful de copt.
Acum e momentul sa adaugam minunile aromate - cojile confiate, pepitele de coico...
Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie...
Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana...
Frecam ouale impreuna cu sarea si zaharul cateva minute, adaugam iaurtul in care am stins bicarbonatul. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie si incepem sa incorporam faina, pana obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite.
Lasam compozitia sa se odihneasca vreo 10-15 minute, apoi...
Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie...
Punem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde consistenta, apoi trecem la framantat pana obtinem un aluat placut la atingere si nelipicios....
Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem incet peste compozitie; amestecam cu grija, pana obtinem un...
Dezghetam foile de placinta, la temperatura camerei. Dupa ce sunt gata dezghetate, ne apucam de umplutura.
Amestecam iaurtul cu zaharul, ouale, esenta de rom, grisul, praful de sare si stafidele inmuiate in rom.
Luam 1-2 foi, le intindem in tava (tava sa fie inalta), le pensulam cu unt...
Portionam aluatul ca sa obtinem 3 fasii. Asezam ciocolata in mijloc, apoi crestam aluatul din cm in cm. Impaturim ciocolata, alternand fasiile. Pensulam cu ou batut si coacem pana se rumeneste frumos.
Servim cu placere, dupa ce se raceste putin.
Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4.
Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se omogenizeze. Adaugam merele si le intoarcem pe toate partile ca sa se prinda caramelul de ele.
Luam...
Desert prajitura cu ciocolata si Mars
Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand. Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi. Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La...
Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200
Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale batute. Amestecam cu grja de jos in sus ca sa mentinem aerul in compozitie. Asezam in cratita...
Desert fursecuri cu unt si portocala
Untul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala, am pus vanilia si am amestecat din nou. Am incorporat faina putn cate putin cu o spatula pana am...
Desert tort de mere cu caramel si frisca
Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu scobitura in sus si le mai dam la cuptor vreo 5-7 minute. Zaharul il caramelizam in cratita in care vom...
Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere
Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati. Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost...
Desert prajitura turnata cu branza si stafide
Mai intai incepem cu compozitia pt blat. Spargem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, un praf de sare si frecam bine cu telul pana se albesc si se pufoseaza ouale si se mai dizolva din zahar. Adaugam untul topit, laptele, esenta si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de...
Desert cremsnit
Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu...
Desert cornulete cu dulceata de gutui
Din ingredientele pentru cornulete, se framanta un aluat (din aluatul framantat pentru placinta de mere a ramas un guguloi) care se intinde pe masa infainata. Se taie in niste patrate, pe care se pune cate o lingurita cu dulceata. Am tras parte peste parte si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit...
Desert placinta cu mere si scortisoara
Incepem cu merele, pe care le dam pe razatoarea mare, dupa ce le-am spalat. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, romul si scortisoara si amestecam. Lasam deoparte sa lase putin sirop. Faina o cernem intr-un castron, adaugam untura, oul, bicarbonatul si praful de copt stinse in 3 lingurite...
Desert prajitura cu nuca si ciocolata
Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o amestecăm cu praful de copt si cu nuca. Peste albusurile bezea adăugăm gălbenușurile apoi...
Desert Prajitura cu cafea
Ouăle se freacă cu sarea si zahărul pana se fac albe si spumoase. Adăugăm untul topit, cafeaua rece, vanilia si la final faina amestecată cu praful de copt. Tapetam o tava de 30×35 cm cu hartie de copt si punem blatul la copt cca 1/2 ora. Praful de budinca si nessul il...
Pancake cu unt, miere si banane
Ouăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul, usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si lămâie și adăugăm usor compoziția de ouă, ca sa nu iasa aerul din compozitie. Vom obtine un...
Desert placinta cu branza, stafide si coji confiate
Branza de vaca o maruntim cu furculita, adăugăm crema Erham, ouăle, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, grisul, sarea, mixul de coji si stafidele si amestecăm tot. Luam câte o foaie de aluat, o pensulam cu unt, mai punem una, putin petrecută peste prima, punem compoziția de...
Desert fursecuri cu ciocolata si rom
Ouăle se freacă cu sarea si zahărul spuma. Ciocolata se topeste împreună cu untul; se lasă să se tempereze, apoi se adauga peste oua.Punem si romul. Faina se amestecă cu praful de copt si se încorporează in crema de ciocolată si ou. Lăsăm la frigider minim 2 ore....
Desert tort cu fructe
Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x 40 cm si dam la cuptor pana se rumenește usor. Curățăm fructele si le tăiem cubulete mici,...
Desert cornulete fragede cu smantana si untura
Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute. Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele. Coca o împărțim în 4 și...
Desert fursecuri cu alune de padure
Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si...
Desert fursecuri cu cocos si ciocolata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasă. Adăugăm cocosul, vanilia si faina iar la final, ciocolată si amestecăm usor. Cu o linguriță, punem moate din compoziția in tava cu hartie de copt. Dam la foc...
Desert prajitura Alba ca zapada
Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute. Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul...
Desert tort din cozonac reconditionat
Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si punem cele 2 ciocolate mărunțite. Tinem pe foc si amestecăm pana se topeste ciocolata, apoi...
Desert fantezie de iarna cu ciocolata si alune de padure
Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare cu praful de copt. Acum e momentul sa adaugam minunile aromate - cojile confiate, pepitele de coico...
Desert tort Batman
Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie...
Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras
Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana...
Desert gogosele rapide cu scortisoara
Frecam ouale impreuna cu sarea si zaharul cateva minute, adaugam iaurtul in care am stins bicarbonatul. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie si incepem sa incorporam faina, pana obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Lasam compozitia sa se odihneasca vreo 10-15 minute, apoi...
Desert tort halba cu bere blonda
Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie...
Desert cornulete cu rahat
Punem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde consistenta, apoi trecem la framantat pana obtinem un aluat placut la atingere si nelipicios....
Desert gogosele rapide cu iaurt
Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem incet peste compozitie; amestecam cu grija, pana obtinem un...
Placinta cu iaurt si stafide
Dezghetam foile de placinta, la temperatura camerei. Dupa ce sunt gata dezghetate, ne apucam de umplutura. Amestecam iaurtul cu zaharul, ouale, esenta de rom, grisul, praful de sare si stafidele inmuiate in rom. Luam 1-2 foi, le intindem in tava (tava sa fie inalta), le pensulam cu unt...
Desert strudel rapid cu ciocolata
Portionam aluatul ca sa obtinem 3 fasii. Asezam ciocolata in mijloc, apoi crestam aluatul din cm in cm. Impaturim ciocolata, alternand fasiile. Pensulam cu ou batut si coacem pana se rumeneste frumos. Servim cu placere, dupa ce se raceste putin.
Desert tarta cu mere si caramel
Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4. Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se omogenizeze. Adaugam merele si le intoarcem pe toate partile ca sa se prinda caramelul de ele. Luam...