dantes

5

Bucataras
senzational

Lupeni

Bucataras din 17.05.2011

RETETE263
PRIETENI345
Retete

Ciorba de miel cu tarhon

In Ciorbe la 15 Apr 2018

Se spala bine carnea cu apa si otet si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa taiata marunt. Cand carnea este pe trei sferturi fiarta se scoate se curata de pe oase se taie in bucati si se pune in apa care a fiert impreuna cu morcovul si telina toate taiate marunt, apoi se adauga orezul si...

Desert baigli cu nuca

In Dulciuri la 11 Apr 2018

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam...

Drob de ied

In Oaie la 11 Apr 2018

Se spala organele si carnea si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb doua oua. Se taie usturoiul marunt. Cand sunt aproape fierte carnea si organele, se scot din apa se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca tocatura cu doua oua fierte taiate cubulete,...

Sarmale de post

In Mancaruri de post la 29 Mar 2018

Desfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam orezul,boiaua,2 linguri de pasta de rosii dizolvate in putina apa,cimbru sare si piper si mai lasam pe foc...

Linte rosie cu sparanghel

In Mancaruri de post la 25 Mar 2018

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade complet. Se sareaza si pipareaza dupa gust. Sparanghelul se introduce in apa clocotita 2-3 minute si se...

Ciuperci umplute

In Porc la 22 Mar 2018

Creierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la ciuperci, apoi creierul; cand sunt aproape gata, condimentam cu sare si piper si adaugam patrunjelul...

Desert prajitura dietetica

In Retete diabetici la 31 Ian 2018

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se pune la cuptor intr-o tava unsa si tapetata 25 minute, la 150 grade C.  Pentru crema se amesteca in apa calda proteina de mazare timp de 2 minute, apoi se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza cu mixerul. Se taie blatul in...

Bombe

In Porc la 27 Ian 2018

Se toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le invelim cu tocatura. Bilele rezultate le invelim cu fasii de bacon le punem in tava si le dam la...

Desert cheesecake cu zmeura

In Dulciuri la 18 Ian 2018

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider.  Branza de vaci o amestecam cu mascarpone, zaharul pudra si o amestecam bine cu un mixer. Topiti...

Legume picante

In Mancaruri de legume la 20 Dec 2017

Intr-un wok se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua, cury, coriandul, turmericul si sare. Se amesteca bine si se da focul mic, se adauga cartofii, se acopera si se lasa 10 minute si se adauga conopida si fasolea verde....

Aperitiv coltunasi ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2017

Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare. Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o intindem intr-o foaie, nu prea subtire si o decupam in cercuri cu diametru de 6-8 cm. ...

Chec de carne

In Porc la 8 Dec 2017

Se macina carnea si se amesteca bine cu ouale, pesmet, usturoi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava de chec si se pune in ea jumatate din compzitia de carne, se asaza in straturi cascavalul si sunca taiata in feli subtiri, apoi se pune deasupra restul de carne si...

Peste la tava

In Peste la 7 Dec 2017

Se curata pestele, se unge cu ulei. Se introduc in interior rosii, usturoi taiat marunt si se condimenteaza dupa gust, pestele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei; se pun deasupra feli de rosii si lamaie si se da la cuptor circa 50 de minute. Se serveste cu mujdei de...

Tocanita de pui cu mamaliga

In Pui la 7 Dec 2017

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei cu boia de ardei, adaugam ciocanelele si putina apa, sare, piper dupa gust si lasam la fiert pana cand se face carnea; daca este necesar, mai adaugam apa din cand in cand. Se serveste cu mamaliguta.

Parjoale frantuzesti

In Pui la 7 Noi 2017

Pieptul de pui se taie in cuburi mici, se amesteca cu ouale, smantana, ceapa verde taiata marunt, faina si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pana devine omogena. Se incinge uleiul si se adauga cu o lingura din compozitia formata. Se prajesc la foc...

Desert briose cu dovleac

In Dulciuri la 2 Noi 2017

Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul;...

Pui in fulgi de porumb

In Pui la 26 Oct 2017

Se amesteca intr-un bol mustarul cu mierea si in altul punem fulgii de porumb sfaramati putin si ii amestecam cu sare, piper, boia, dupa gust. Dam fasiile de pui prin amestecul cu mustar, apoi prin fulgii de porumb si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor circa...

Humus reteta

In Mancaruri de post la 6 Oct 2017

Humus reteta Se scurge nautul de lichid, se pune impreuna cu uleiul de susan si pasta de susan (daca este prea groasa, se amesteca cu putina apa pentru a deveni fluida). Se blenduieste totul bine si se condimenteaza dupa gust.

Mancare de dovlecei

In Mancaruri de legume la 21 Sep 2017

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se scurg de lichid. Intr-un vas, punem la topit untul si adaugam la calit dovleceii. Cand sunt pe jumatate gata, adaugam faina dizolvata in lapte, mararul tocat marunt si saram dupa gust, daca doriti, puteti adauga si o lingura cu...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 6 Sep 2017

Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru. Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40 de minute si facem proba scotind putina dulceata pe o farfurie sa vedem daca se incheaga, daca este...

Salata eisberg cu avocado

In Salate la 21 Aug 2017

Se spala bine salata, se zvanta si se rupe in bucati mici. Miezul de la avocado se taie in cubulete, ouale fierte se taie in felii, se amesteca cu salata si se adauga masline, sare si ulei dupa gust.

Frigarui de pui

In Pui la 18 Aug 2017

Carnea de pui se taie cubulete si se marineaza in bere amestecata cu condimentele de mai sus si se lasa la rece trei ore.Apoi taiem ceapa, rosiile, ardeiul gras in bucati si le introducem pe betele de frigarui alternand carnea, rosiile, ceapa si ardeiul. Se pun frigaruile pe gratarul incins,...

Varza calita cu carne de porc

In Porc la 17 Aug 2017

Se toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele si se calesc putin si se toarna apa cat sa acopere ingredientele. Dovlecelul...

Zucchini cu parmezan

In Mancaruri de legume la 14 Iul 2017

Zucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe un singur rand, si se pipereaza dupa gust. Se pune tava in cuptorul incins, la 200 grade...

Banane cu piure de castane

In Mancare copii la 12 Iun 2017

Piureul de castane se amesteca foarte bine cu untul moale, zaharul pudra si esenta de rom pana devine o crema. Curatam bananele, le taiem pe lung si cu o lingurita, scobim interiorul bananelor si il adaugam in crema cu piure de castane, amestecand bine. Umplem bananele cu crema obtinuta,...

Mennen

In Vita la 8 Iun 2017

Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii grasi, carnea si rosiile si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, chimen dupa gust. Cand s-au...

Chiftele din peste

In Peste la 7 Iun 2017

Pestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine si se formeaza chiftelele care sunt apoi prajite, in ulei incins. Se pot servi cu legume sotate,...

Ceafa de porc la gratar cu legume

In Porc la 21 Mai 2017

Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun feliile de ceafa pe gratarul bine incins si se lasa pe fiecare parte, 7-10 minute, in functie de grosimea...

Aperitiv lipii umplute

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2017

Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura: Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim. Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100...

Aperitiv pleurotus pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2017

Spalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut ciupercile si le prajim in uleiul incins si le scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a elimina...

Afisate 91 - 120 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 22.10.2022

Reteta de zacusca de hribi

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]