Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI356
Retete

Orez cu creveti si midii

In Fructe de mare la 24 Sep 2012

Orezul se spala si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se caleste 2 minute si se adauga putina apa. Intr-o oala separat punem morcovul intreg la fiert in apa cu sare si cubul maggi. Dupa ce a fiert morcovul se scoate si se lasa sa se raceasca. Supa formata se adauga putin cate...

Rasol de vita in vin la cuptor

In Vita la 20 Sep 2012

Condimentam feliile cu busuioc, piper, vegeta si putin cimbru, le adaugam intr-un vas termorezistent, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline. Cana de vin rosu si le dam la cuptorul incins. Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat pe lung sau rondele(fiecare cum doreste) si usturoiul strivit. Punem...

Raffaello

In Prajituri la 16 Sep 2012

Intr-un ibric se pun 200 ml apa,se adauga untul si zaharul si se pune pe foc,se amesteca pana se formeaza un sirop.Se pune intr-o cratita mai mare,se adauga cei 300 g de nuca de cocos,se amesteca bine(sora mea a adaugat si niste bombonele),se pune si laptele praf si se amesteca bine sa nu se faca...

Salata de cartofi cu caracatita

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2012

Se taie sacul mare si se curata usor in mijloc unde are ochiul,cu atentie sa nu se sparga.Se clateste bine cu apa rece si se pune pe foc mic la fiert timp de 20 minute.Nu se lasa mai mult pentru ca se intareste si devine ca un cauciuc!Se lasa sa se raceasca si se curata de pielietele negre sub...

Vinete pane cu pesmet

In Mancaruri de legume la 15 Sep 2012

Taiem capetele de la vanata si le aruncam,se clateste bine cu apa rece si taiem felii mai grosute.Se dau prin faina,ou si pesmet si le punem intr-o tigaie wok la prajit.Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Papricas de pui cu ardei kapia si busuioc

In Pui la 15 Sep 2012

Am dat ceapa prin robotul de bucatarie,si am pus-o la calit intr-un ceaun cu ulei de masline,cand s-a inmuiat putin am adaugat jumatate de ardei kapia taiat rondele si pulpele de pui.Adaugam apa cat sa acopere,asezonam cu sare si piper,punem si cealalta jumatate de ardei kapia taiata tot rondele...

Vinete pane la cuptor

In Mancaruri de post la 15 Sep 2012

Se spala vine vanata,se taie capetele si se arunca,si se taie felii potrivite.Se prepara pasta din ouale batute bine,sare,piper si adaugam faina cat cuprinde,pana avem o pasta omogena.Se da fiecare felie prin pasta si se pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Dupa circa 10 minute se intorc...

Ceafa de porc cu ardei kapia si grefruit

In Porc la 14 Sep 2012

Carnea se asezoneaza cu condimente,se stropeste cu ulei de masline si vin rosu si se lasa 30 minute la rece la marinat. Se adauga in tigaie, se acopera cu apa, se adauga legumele taiate rondele in tigaie, acoperim cu un capac. Cand e aproape gata se adauga grepfruitul taiat cubulete, adaugam si...

Legume la cuptor cu rozmarin si grefruit

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ardeiul kapia,ceapa si usturoiul se taie rondele si se lasa la marinat 20 minute,cu sare,piper,peperoncino,ulei masline si putin vin rosu.Cartofii se taie pe lung(mai grosi decat cartofii prajiti),ii punem in apa cu sare si ii lasam sa fiarba pe jumatate.Se scot,se adauga condimentele mentionate...

Paine prajita cu lapte si ou

In Mancare copii la 13 Sep 2012

Se da painea prin lapte, prin ou si se pune la prajit in ulei incins. Se prajeste bine pe ambele parti si se scoate pe un servet de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei. Se serveste cu zahar

Macaroane cu branza

In Mancare copii la 13 Sep 2012

Punem intr-o oala apa cu sare. Cand clocoteste adaugam pastele, le lasam sa fiarba cat scrie pe punga. Cand sunt gata le clatim cu apa calda, le punem intr-o oala cu putin ulei, putina sare si imprastiem branza de burduf. Lasam putin pe foc pana se topeste, amestecam bine si le servim cu zahar!

Bulz cu ou si smantana

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2012

Punem intr-un ceaun apa pana la jumatate, adaugam putina sare si cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba putin! Cand e gata, pregatim un vas termorezistent, il ungem cu putin ulei, adaugam un strat de mamaliga, branza de burduf...

Salata cu de toate

In Salate la 9 Sep 2012

Taiem castravetii si ceapa rondele, rosia felii subtiri, salata fasiute subtiri, tonul il scurgem bine de ulei, il maruntim cu o furculita si punem totul in castron. Oul dupa ce s-a fiert, il lasam putin in apa rece, il curatam si il taiem cubulete. Punem totul impreuna adaugam putin ulei de...

Pulpe de pui cu legume la cuptor

In Pui la 8 Sep 2012

Se cresteaza ciocanelele de pui,pe ambele parti,le adaugam intr-un vas termorezistent,adaugam legumele taiate felii,le stropim cu ulei de masline,adaugam condimentele,punem 1 pahar de apa si le bagam la cuptor.Cand le intoarcem pe cealalta parte se stropesc cu vinul rosu si se dau iar la...

Cartofi aurii

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2012

Cartofii se curata,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand au inceput sa clocoteasca se mai lasa doar 10 minute ca sa nu se sfarame.Se scot din oala,se pun intr-un castron,se pun condimentele si se pun intr-o tigaie in ulei incins sa se prajeasca,se lasa cam 10 minute,se intorc de pe o parte pe...

Omleta cu cascaval,salam si rosii

In Aperitive / Garnituri la 7 Sep 2012

Batem ouale bine cu sare si piper, cascavalul, rosiile, salamul si mozzarella se taie cubulete, se amesteca toate si se pune in uleiul incins (sa nu fie foarte mult ulei ca sa nu fie prea uleioasa). Se prajeste pe ambele parti dupa care se poate servi!

Chec din albusuri cu cacao si cirese

In Prajituri la 7 Sep 2012

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se ingroasa compozitia cca 8-10 minute, adaugam zaharul, esentele si coaja de lime. Se mai amesteca bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca usor cu o lingura. Ciresele cand s-au decongelat se taie feliute si se arunca samburii. Punem intr-un...

Crema catalana

In Dulciuri la 5 Sep 2012

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara....

Dovlecei pane

In Mancaruri de legume la 5 Sep 2012

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii potrivite (sa nu fie nici subtiri dar nici goase). Se clatesc cu apa rece si se aseaza pe un prosop de hartie. Se prepara o pasta din 3 oua batute bine si faina cat cuprinde. Asezonam cu sare si piper. Dam feliile prin pasta formata si le punem la...

Snitel de porc cu parmezan

In Porc la 1 Sep 2012

Snitelele de porc se bat cu ciocanul pentru carne si se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece20 minute sa patrunda condimentele.Se face un amestec subtire-grosut din 3 oua batute bine,si faina cat cuprinde,1 lingura plina de parmezan ras,asezonam cu sare si piper(daca faceti prea...

Salata Caprese

In Salate la 30 Aug 2012

Taiem rosia felii rotunde, mozzarella o scurgem de apa si o taiem felii potrivite. Aranjam feliile de rosii, le stropim cu ulei de masline si cu putina sare si aranjam deasupra feliile de mozzarella (fiecare dupa cum doreste). Presaram putin busuioc si le lasam putin sa patrunda aromele. Se...

Sote de dovlecel cu ardei gras si morcov

In Mancaruri de legume la 29 Aug 2012

Morcovii ii dam pe razatoare si ii punem la calit in ulei de masline, stingem cu putin vin rosu, dupa care adaugam ardeiul gras taiat cubulete si dovlecelul taiat cuburi. Se lasa putin la calit, adaugam apa cat sa acopere, ca sa poate sa fiarba si dovlecelul. Se asezoneaza cu condimentele de mai...

Gulas de porc cu usturoi

In Porc la 28 Aug 2012

Clatim carnita cu apa rece si daca mai este nevoie o taiem cubulete mai mici. Usturoiul il taiem felii subtiri. Intr-un ceaun punem uleiul, adaugam carnea si usturoiul, lasam sa se caleasca bine 10 minute dupa care adaugam vinul rosu! Asezonam cu sare si piper si servim cu garnitura de piure de...

File de pangasius cu portocala si lamaie

In Pangasius la 28 Aug 2012

Condimentam fiecare bucata pe o parte si pe alta, stropim cu ulei de masline, adaugam usturoiul pisat si stropim cu jumatate de portocala si dam la rece 2 ore. Punem bucatiile de peste in tigaia dry cooker, adaugam vinul alb, taiem 2-3 felii de portocala, le facem cubulete, ca si lamaia de...

Cartofi natur trasi in unt

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2012

Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata intr-o tigaie se pune untul si se topeste. Cartofii se scot si se pun intr-un vas rotund termorezistent, asezonam cu sare si piper, mararul tocat marunt si turnam untul topit. Se amesteca si se da la cuptor 15 minute. Se...

Paine prajita cu morcov si usturoi

In Salate la 26 Aug 2012

Curatam morcovii de coaja si ii dam pe razatoarea mica, impreuna cu usturoiul. Adaugam maioneza dupa ochi...nu foarte multa, ca iese prea gretoasa. Punem feliile de paine la prajit, dupa care deasupra punem pasta formata. Se serveste doar cu paine prajita  

Sos pasta de verdeturi

In Sosuri la 26 Aug 2012

Am spalat patrunjelul si mararul si am adaugat doar frunzele,fara codite,punem uleiul de masline,ardeiul gras taiat felii si in doua,rosia o decojim de piele si o adaugam in bucati mari,si usturoiul taiat felii.Se adauga si condimentele si le mixam la robotul de bucatarie.Eu l-am servit cu creveti

Salata orientala cu morcovi

In Salate la 25 Aug 2012

Se spala bine cartofii de pamant si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Morcovii se curata de coaja si se pun separat la fiert. Castravetii se taie felii subtiri, ceapa solzisori, ardeiul gras cubulete, iar morcovii la fel cand sunt gata. Cartofii se curata de coaja cat inca sunt...

Creveti inabusiti in vin rosu reteta nr 200!!!

In Peste la 25 Aug 2012

Intr-un vas termorezistent punem crevetii clatiti cu apa rece, ii asezonam cu condimentele, ii stropim cu ulei de masline si adaugam vinul rosu. Se lasa la cuptor circa 20 minute. Se servesc cu sos sau fara! Pofta buna

Linguine con pollo e mozzarella

In Spaghete la 23 Aug 2012

Pieptul de pui se taie cubulete si se pune la calit in unt impreuna cu usturoiul strivit. Ceapa, morcovul si rosiile se taie marunt sau se baga in robotul de bucatarie (eu asa am facut). Toata compozitia se adauga in tigaie peste pui, se adauga condimentele si putina apa si se lasa la fiert 15...

Afisate 931 - 960 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]