La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete

Muschiulet de porc cu legume si orez

In Porc la 11 Iul 2011

Spalam bine orezul in mai multe ape apoi il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 20 de minute. Daca mai trebuie mai adaugam apa. Dupa ce a fiert acoperim cu un capac si il lasam 10 minute. Intre timp taiem muschiuletul in bucati mici. Punem carnea intr-un bol impreuna cu sosul de...

Placinta cu urda

In Prajituri la 10 Iul 2011

Pregatim umplutura: Mixam bine urda cu galbenusurile si zaharul. Adaugam vanilia si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in crema de branza. Adaugam stafidele si amestecam usor. Pentru foi mixam bine oul cu untul pana se omogenizeaza....

Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana

In Vita la 6 Iul 2011

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam apoi cu sare, piper si boia. Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare. Punem fulgii de porunm intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul. Punem si faina pe o farfurie si adaugam sare si piper. Trecem feliile de carne...

Prajitura "Felii de trandafir"

In Prajituri la 4 Iul 2011

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale. In una din parti adaugam cacaoa si...

Tarta cu mazare si branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2011

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul. Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 2 Iul 2011

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul, vanilia si cele 2 linguri de apa pana devin cremoase si se albesc. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte si mixam pana se omogenizeaza. Cernem faina si o adaugam treptat in compozitia noastra, amestecand bine pana se incorporeaza....

Pulpe de pui umplute cu ciuperci

In Pui la 30 Iun 2011

Spalam ciupercile bine. Jumatate din catitate le tocam marunt iar restul le taiem pe jumatate (daca sunt foarte mari se pot taia sferturi). Taiem ceapa marunt si o punem la sotat in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Adaugam apoi ciupercile taiate marunt si lasam sa fiarba pana scade...

Ciorba de fasole cu ciolan

In Ciorbe la 29 Iun 2011

Spalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e fiarta de jumatate. Curatam ceapa si o taiem marunt. Morcovii si ardeii ii taiem bucatele iar apoi le...

Tarta cu cirese

In Prajituri la 28 Iun 2011

Incepem cu prepararea umpluturii: Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :)) Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva linguri de sirop de cirese. Restul siropului il punem pe foc impreuna cu ciresele. Le fierbem 5-10 minute....

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 27 Iun 2011

Spalam bine ciresele si le indepartam coditele. Apoi urmeaza munca cea grea: scoaterea samburilor. Eu am fost inspirata si pe iarna am achizitionat un aparat pentru scos samburii :)). Daca faceti dulceata pentru iarna, atunci merita cumparat. Daca nu il aveam cred ca mergeam la servici direct de...

Dulceata de rabarbar si capsuni

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2011

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Capsunile le spalam sub jet de apa si le curatam de codite apoi le taiem pe jumatate. Intr-o oala incapatoare punem un rand de fructe, un rand de zahar si lasam putin pana isi lasa zeama. Punem apoi cratita pe foc mic (eu am folosit o plita...

Prajitura cu rabarbar

In Prajituri la 21 Iun 2011

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam apoi apa si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi o incorporam usor in aluat, cu miscari de...

Clatite cu ciuperci si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 20 Iun 2011

Pentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem pe foc in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Lasam putin pana se inmoaie apoi adaugam carnea tocata. Amestecam pana se desface carnea si isi schimba culoarea. Adaugam bulionul si apa apoi ciupercile taiate marunt. Taiem rosia cubulete...

Prajitura cu cirese si cacao

In Prajituri la 19 Iun 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam uleiul si apa minerala si amestecam pana se omogenizeaza. Incorporam apoi cacaoa in aluat. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt iar apoi o adaugam in aluat si amestecam usor pana se...

Prajitura Minty Blanc

In Prajituri la 15 Iun 2011

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud. Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem compozitia in tava si o prasam cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema....

Cozonac cu nuca si mac

In Dulciuri la 15 Iun 2011

Ca si in ultimele randuri eu am framantat aluatul cu robotul. Am amestecat drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si am alasat sa creasca. In vasul robotului am pus faina cernuta, aromele si parful de sare. Am dizolvat zaharul in laptele cald. Am batut ouale cu furculita si...

Snitele de curcan umplute

In Curcan la 13 Iun 2011

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele apoi condimentam cu sare si piper. Taiem bucatetele de cascaval (2-3 pentru fiecare felie de carne). Asezam cascavalul pe fiecare bucata de carne iar apoi impaturim. Eu nu am prins cu scobitori, dar daca credeti ca este necesar puteti sa le...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 11 Iun 2011

Spalam capsunile sub jet de apa si le punem intr-o sptrecuratoare sa se scurga de apa. Nu le lasam sa stea in apa. Le curatam apoi de codite si le punem intregi intr-o oala cu fundul dublu, sau putem folosi o plita pe care sa o punem sub oala. Punem oala pe foc mic si amestecam, destul de rar,...

Quiche taraneasca cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2011

Dezghetam aluatul si il asezam in tava unsa cu unt. Eu am folosit o tava patrata, dar merge foarte bine in tava rotunda de tarta. Intepam aluatul cu o furculita si il acoperim cu folie de aluminiu pe care punem cateva boabe de fasole. Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute....

Pulpe de pui in crusta de cartofi

In Pui la 6 Iun 2011

Spalam bine pulpele si le taiem pe jumatate. Le condimentam apoi cu sare, piper, boia si cimbru uscat. Curatam cartofii si ii taiem ca pentru piure. Ii punem la fiert in apa cu sare pana intra furculita usor in ei. Scurgem cartofii de apa si ii pasam ca pentru piure. Adaugam oul, untul si...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 5 Iun 2011

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si le punem la foc mic, pe baie de abur. Amestecam continuu pana se ingroasa putin. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca. Spalam capsunile sub jet de apa si le curatam de codite. Punem fructele in blender si le pasam. Fructele pasate le...

Guguluf aromat cu stafide

In Prajituri la 2 Iun 2011

Punem stafidele la inmuiat in rom. Intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam untul moale si amidonul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi vanilia, romul si coaja rasa de lamaie. Cernem jumatate din cantitatea de faina si o amestecam cu praful de...

Cartofi copti umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2011

Spalam bine cartofii si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam cartofii la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Scoatem cartofii din cuptor si taiem coaja pe lungime. Aveti grija cum ii manuiti pentru ca sunt fierbinti. Scobim cu o lingura o parte din miez si il punem intr-un...

Pui la punga cu sos de tarhon

In Pui la 1 Iun 2011

Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentam cu sare si piper. In punga pentru cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea. Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un strat uniform de condimente. Intepam punga in mai multe locuri, cu un...

Tarta cu rabarbar si branza de vaci

In Prajituri la 30 Mai 2011

Din faina unt, zahar si ou framantam un aluat mai tare. Formam o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Mixam bine branza de vaci cu zaharul si vanilia iar...

Croissants

In Dulciuri la 28 Mai 2011

Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia lichefiata , sarea si 2 linguri unt. Adaugam apoi treptat laptele rece si framantam pana obtinem un aluat destul de tare si nelipicios. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina iar daca...

Orez cu ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2011

Taiem ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Impartim untul in trei si punem o parte peste ceapa calita. Adaugam orezul spalat si scurs si mai sotam cateva minute. Adaugam apoi 2 cani de apa si inca o parte de unt. Lasam sa fiarba la foc mic. Avem grija sa nu se prinda iar...

Cotlete banatene

In Porc la 25 Mai 2011

Tocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si adaugam putin cimbru (eu am folosit uscat). Dam de pe foc si lasam sa se racoreasca. Carne o taiem...

Salata de limba

In Salate la 24 Mai 2011

Spalam limbile si le punem la fiert in apa cu sare. Eu le-am fiert in oala cu presiune 45 de minute. Curatam apoi limbile de piele si le taiem marunt. Taiem castravetii marunt si scurgem conserva de porumb. Amestecam carnea cu porumbul si castravetii. Adaugam apoi maioneaza si smantana si...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 21 Mai 2011

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea. Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se...

Afisate 241 - 270 din 506 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]