La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2018

Pentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute . Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia activata. Pe margini presaram sarea apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam. Adaugam...

Chec aperitiv mozaic

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2014

Mixam ouale cu sare pana cand devin spumoase apoi adaugam smantana si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua amestecand pana cand se incorporeaza. Sunca o taiem cubulete, la fel si ardeiul. Ceapa si maslinele le taiem marunt iar cascavalul il dam pe...

Salata de paste

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2013

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe amblaj apoi le scurgem si le trecem prin jet de apapa rece. Separat taiem ceapa marunt si scurgem porumbul. Sunca, castravetii, ardeiul si cascavalui le taiem bucatele. Amestecam toate ingredientele si adaugam maioneaza si...

Tarta cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2013

Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita. Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam sarea si cimbrul, avand grija ca sarea sa nu intre in contact cu drojdia. Adaugam si restul de...

Clatite la cuptor cu spanac si urda

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2013

Incepem cu pregatirea clatitelor. Mixam ouale si adaugam untul topit in fir subtire iar apoi laptele. La final adaugam faina si praful de sare si mixam bine, pentru a desface cocoloasele. Coacem clatitele in tigaie antiaderenta si le punem deoparte pana cand pregatim umplutura. Spalam bine...

Taci si-nghite sau mamaliga in straturi

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2013

Taiem carnatul rondele si il prajim intr-o tigaie antiaderenta. Fierbem apa cu sare, adaugam malaiul si preparam mamaliga. La final adaugam untul. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt punem un strat de mamaliga apoi adaugam un strat de branza framantata. Urmeaza un strat subtire de...

Chec aperitiv cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2013

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt. Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat. Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir...

Covrigei si saratele

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2013

Cernem faina intr-un vas si adaugam margarina taiata bucatele impreuna cu oul si sarea. Drojdia o dizolvam in 3 linguri de lapte (f ara sa o lasam sa creasca) si o aduagam peste celelalte ingrediente. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este necesar putem sa mai adaugam faina....

Rulada aperitiv cu crema de gulas

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2012

Pentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in compozitie. Separat batem albusurile cu un praf de sare. Spuma de albus o adaugam in...

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2012

Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2012

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o mana de faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora. Sursa acestui aluat, pe care vi-l recomand cu drag si...

Tarta cu branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2012

Pentru inceput pregatim umplutura. Fierbem cartofii in coaja apoi ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam branza framantata si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza. La final adaugam mararul tocat si condimentam cu sare si piper. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt asezam...

Placinte

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2012

In primul rand pregatim umpluturile. Taiem varza fideluata si o calim in ulei pana se inmoaie. La final adaugamcimbru si sare, daca mai este nevoie. Lasam sa se raceasca apoi scurgem bine de ulei. Pentru umplutura cu cartofi fierbem cartofii taiati cubulete, in apa cu sare. Scurgem apa si ii...

Pachetele cu leurda si miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2012

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea. Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul cu folie alimentara...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2012

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca (~10 minute). Cernem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijloc. Adaugam in aceasta gropita drojdia activata si ouale. Pe margini punem sarea si incepem sa amestecam. Adaugam apoi untura, care a asta...

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam in aceasta gropita drojdia dizolvata apoi adaugam ouale, uleiul si sare.Amestecam usor cu o lingura. Ungem tava cu unt si o tapetam cu gris. Eu am folosit o tava de 25x25 cm. Punem jumatate din...

Rulada de somon cu branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2012

Maruntim somonul cu ajutorul rbotului de bucatarie. Batem ouale si le amestecam cu somonul tocat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc potrivit timp de 10-12 minute. Scoatem din tava si lasam sa se racoreasca. Intre timp amestecam crema de...

Carnaciori in aluat

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2012

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Incingem bine cuptorul. Se pudreaza planul de lucru cu putina faina si se intinde foaia de aluat. Se taie patratele, cu un cutit bine ascutit. In mijlocul fiecarui patratel pozitionam cate un carnacior si invelim (ca la cornulete)....

Rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2011

Pregatim blatul: Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz...

Chec marmorat cu rosii si avocado

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2011

Mixam ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua si mixam pana se incorporeaza. Adaugam treptat uleiul si mixam. Impartim aluatul in doua parti egale. In una din parti adaugam pasta de rosii si boiaua si omogenizam. Avocado se...

Tarta cu ciuperci si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2011

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Va rezulta un aluat nelipicios pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute. Ne ocupam apoi de umplutura. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam apoi ciupercile spalate si taiate marunt....

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Placinta cu branza Incepem cu framantatul aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele...

Chiftele de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa. Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam...

Chiftele de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2011

Curatam ciupercile si le punem la fiert in apa in care am pus piper boabe, 1 frunza de dafin, sare si oregano. Lasam sa fiarba 5 minute apoi le scurgem bine de apa. Tocam foarte marunt ciupercile, ceapa si usturoiul. Eu am folosit robotul. Adaugam apoi oul si felia de paine inmuiata in...

Omleta in crusta de malai

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2011

Batem ouale cu sare si piper iar apoi adaugam cimbrul tocat marunt si laptele. Taiem ceapa iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Incingem uleiul intr-o tigaie si presaram malaiul. Lasam putin pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ouale batute iar cand incep sa se inchege...

Tarta cu mazare si branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2011

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul. Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila...

Quiche taraneasca cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2011

Dezghetam aluatul si il asezam in tava unsa cu unt. Eu am folosit o tava patrata, dar merge foarte bine in tava rotunda de tarta. Intepam aluatul cu o furculita si il acoperim cu folie de aluminiu pe care punem cateva boabe de fasole. Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute....

Cartofi copti umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2011

Spalam bine cartofii si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam cartofii la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Scoatem cartofii din cuptor si taiem coaja pe lungime. Aveti grija cum ii manuiti pentru ca sunt fierbinti. Scobim cu o lingura o parte din miez si il punem intr-un...

Orez cu ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2011

Taiem ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Impartim untul in trei si punem o parte peste ceapa calita. Adaugam orezul spalat si scurs si mai sotam cateva minute. Adaugam apoi 2 cani de apa si inca o parte de unt. Lasam sa fiarba la foc mic. Avem grija sa nu se prinda iar...

Rulada de spanac cu somon

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2011

Spanacul fiert il lasam la racit apoi il tocam si il stoarcem bine de apa. Amestecam apoi spanacul cu 2 oua batute, sare si piper. Intindem apoi spanacul in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava de la aragaz. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la...

Afisate 1 - 30 din 67 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]