Curatam bine ciupercile si le rupem coditele. Asezam ciupercile in tava si presaram putina sare in fiecare.
Coditele le tocam marunt impreuna cu ceapa verde. Adaugam usturoiul pisat si 2-3 linguri cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Condimentam cu sare, piper si cimbru si amestecam...
Curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Condimentam apoi catofii cu sare si piper si ii asezam in tava alaturi de cateii de usturoi necuratati. Stropim cu putin ulei de masline si dam la cuptor timp de 20 de minute la 200 de grade.
Scoatem apoi tava din cuptor si curatam usturoiul....
Incepem cu pregatitul umpluturii de creier. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ceapa verde o taiem rondele. Incingem intr-o tigaie uleiul si apa si cunem ceapa la inabusit.
Adaugam apoi creierul dupa ce a tat in apa rece si l-am curatat de pielite. Amestecam pana creierul isi schimba...
Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.
Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.
Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il...
Ar fi de preferat ca acesti cartofi sa fie gatiti cu coaja. Eu i-am curatat si au fost foarte buni si asa :). Se taie cartofii felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Si o idee buna de la Miha: punem cartoful intr-o lingura iar marginile lingurii vor opri cutitul sa taie pana jos.
Umplem...
Frunzele de praz taiate le punem ntr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul si le pisam pana devin pasta. Pentru ca nu am mojar am apelat la mixerul vertical :). Adaugam apoi sare si piper dupa gust. Untul moale il mixam pana devine spuma. Amestecam apoi untul cu pasta si omogenizam.
Si...
Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.
Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca.
Intre timp batem ouale cu sare si piper. Adaugam smantana si putin cascaval(~50 g) ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam pana se...
Spalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase.
Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga.
Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar uscat.
Scoatem, tava din cuptor, punem cartofii sa dam la cuptor pana se rumenesc.
Separat...
Dezghetam foile de placinta.
Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de...
Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita.
Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem pune mana pe e)l. Framantam bine aluatul pana se omogenizeaza.
Formam o bila si o...
Curatam cartofii si ii taiem felii mai groase. Daca sunt mai mici se taie sferturi.
Usturoiul pisat il amestecam cu uleiul iar apoi adugam mustarul, boabele de mustar, susanul si cimbrul.
Condimentam cartofii cu sare si piper iar apoi ii amestecam cu mujdeiul.
Punem cartofii in tava si...
Laptele se pune pe foc impreuna cu 150 g unt si sare. Dupa ce s-a topit untul se adauga faina toata si se amesteca energic pana se ia aluatul de pe oala.
Se da de pe foc si se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.
Se pune aluatul cu lingura in tava de cuptor (32/35 cm), tapetata...
Punem la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ce incep sa fiarba mai lasam 10 minute.
Dupa ce au fiert scurgem apa si trecem ouale prin jet de apa rece apoi le curatam.
Le taiem in doua pe lungime si scoatem galbenusurile cu grija.
Galbenusurile le pasam si apoi adaugam maioneza si...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin jet de apa rece si se curata. Taiem cartofii bucatele, nu prea marunte.
Pestele il curatam de piele si oase si il taiem bucatele.
Amestecam cartofii si pestele afumat impreuna cu ceapa curatata si...
Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem prin jet de apa rece.
Curatam cartofii si ii pasam. Adaugam peste cartofii pasati untul moaleiar apoi telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul si...
Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute.
Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic....
Prazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si cimbru si portivim de sare. Lasam la racit.
Ciupercile reci le amestecam cu bulionul, oul, usturoiul...
Blatul:
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.
Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.
Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa...
Cartofii se spala, se curata si se taie fasii mai groase.
Curatam usturoiul si il pisam. Il amestecam cu sare, piper, cimbru, boia si uleiul de masline.
Punem mujdeiul format peste cartofi si amestecam bine.
Tavalim cartofii prin malai si ii punem in tava.
Dam la cuptor, la foc...
Fierbem ouale in apa cu sare 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba apa. Le trecem prin jet de apa rece si le curatam
Taiem ouale pe lungime si scoatem galbenusul.
Amestecam galbenusurile cu maioneza si sosul pesto, pana devine o crema.
Cu un posh umplem ouale cu pasta de pesto.
Este o...
Spalam cartofii, ii curatam si i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Condimentam cu sare si piper iar apoi ii punem in tigaia in care am incins putin ulei. Amestecam pana se inmoaie putin iar apoi dam de pe foc.
Intr-o tava unsa cu ulei punem 4 gramajoare de cartofi si formam cu lingura o...
Fierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam.
Carnea o tocam prin masina sau cu robotul.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu morcovul. Miezul de paine il inmuiem in lapte.
Adaugam...
Se pune pe foc apa cu sare si untul. Se lasa sa dea un clocot ca sa se topeasca untul.
Se adaufa faina si se amesteca energic, sa nu se face cocoloase.
Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge o tava cu ulei si se...
Se curata ceapa si se taie marunt sau se da pe razatoare.
Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita.
Se adauga branza, untul, uleiul si ceapa taiata marunt. Se amesteca bine pana devine pasta si se potriveste de sare si piper.
Se pot pune in robot pentru a obtine o pasta mai...
Pentru umplutura: se taie sunca bucatele mici si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca sunca, cascavalul si branza de vaci si se potriveste de sare si piper.
Se dezgheata aluatul si se intinde pe masa usor infainata.
Se taie patratele si se pune in mijlocul fiecarui...
Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite.
Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper.
Se dau ciupercile prin faina, ou apoi pesmet si se prajesc in uleiul incins (Vor face un pic de galagie si deranj in bucatarie)....
Facem o mamaliga putin mai moale, din apa, malai si sare.
Pentru umplutura:
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Adaugam ciupercile si baconul taiate marunt si lasam sa fiarba 10-15 minute. potrivim de sare si piper
Luam de pe foc si adaugam smantana si cascavalul ras....
Se fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa.
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si sunca taiata cubulete. Se calesc toate putin si se potrivesc de sare si piper.
Intr-un alt vas batem...
Se curata cartofii si se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se lasa pana sunt foarte moi.
Se scurg de apa si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se pun la prajit in ulei de masline. Se intorc usor, ca sa nu se zdrobeasca.
Se servesc ca si garnitura la fripturi.
Ciuperci umplute (2)
Curatam bine ciupercile si le rupem coditele. Asezam ciupercile in tava si presaram putina sare in fiecare. Coditele le tocam marunt impreuna cu ceapa verde. Adaugam usturoiul pisat si 2-3 linguri cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Condimentam cu sare, piper si cimbru si amestecam...
Cartofi condimentati la cuptor
Curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Condimentam apoi catofii cu sare si piper si ii asezam in tava alaturi de cateii de usturoi necuratati. Stropim cu putin ulei de masline si dam la cuptor timp de 20 de minute la 200 de grade. Scoatem apoi tava din cuptor si curatam usturoiul....
Rulada cu creier
Incepem cu pregatitul umpluturii de creier. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ceapa verde o taiem rondele. Incingem intr-o tigaie uleiul si apa si cunem ceapa la inabusit. Adaugam apoi creierul dupa ce a tat in apa rece si l-am curatat de pielite. Amestecam pana creierul isi schimba...
Tarta cu ton
Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic. Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata. Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il...
Cartofi Hasselback
Ar fi de preferat ca acesti cartofi sa fie gatiti cu coaja. Eu i-am curatat si au fost foarte buni si asa :). Se taie cartofii felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Si o idee buna de la Miha: punem cartoful intr-o lingura iar marginile lingurii vor opri cutitul sa taie pana jos. Umplem...
Unt aromat
Frunzele de praz taiate le punem ntr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul si le pisam pana devin pasta. Pentru ca nu am mojar am apelat la mixerul vertical :). Adaugam apoi sare si piper dupa gust. Untul moale il mixam pana devine spuma. Amestecam apoi untul cu pasta si omogenizam. Si...
Conopida gratinata
Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp batem ouale cu sare si piper. Adaugam smantana si putin cascaval(~50 g) ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam pana se...
Cartofi cu marar (si carnat)
Spalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar uscat. Scoatem, tava din cuptor, punem cartofii sa dam la cuptor pana se rumenesc. Separat...
Placinta creata
Dezghetam foile de placinta. Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de...
Sofficini
Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita. Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem pune mana pe e)l. Framantam bine aluatul pana se omogenizeaza. Formam o bila si o...
Cartofi cu mustar
Curatam cartofii si ii taiem felii mai groase. Daca sunt mai mici se taie sferturi. Usturoiul pisat il amestecam cu uleiul iar apoi adugam mustarul, boabele de mustar, susanul si cimbrul. Condimentam cartofii cu sare si piper iar apoi ii amestecam cu mujdeiul. Punem cartofii in tava si...
Rulada cu ciuperci
Laptele se pune pe foc impreuna cu 150 g unt si sare. Dupa ce s-a topit untul se adauga faina toata si se amesteca energic pana se ia aluatul de pe oala. Se da de pe foc si se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se pune aluatul cu lingura in tava de cuptor (32/35 cm), tapetata...
Oua umplute cu castraveti murati
Punem la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ce incep sa fiarba mai lasam 10 minute. Dupa ce au fiert scurgem apa si trecem ouale prin jet de apa rece apoi le curatam. Le taiem in doua pe lungime si scoatem galbenusurile cu grija. Galbenusurile le pasam si apoi adaugam maioneza si...
Macrou afumat cu maioneza
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin jet de apa rece si se curata. Taiem cartofii bucatele, nu prea marunte. Pestele il curatam de piele si oase si il taiem bucatele. Amestecam cartofii si pestele afumat impreuna cu ceapa curatata si...
Bulgarasi de cartofi cu branza
Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem prin jet de apa rece. Curatam cartofii si ii pasam. Adaugam peste cartofii pasati untul moaleiar apoi telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul si...
Saratele
Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute. Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic....
Chiftelute din ciuperci cu susan
Prazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si cimbru si portivim de sare. Lasam la racit. Ciupercile reci le amestecam cu bulionul, oul, usturoiul...
Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza
Blatul: Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit. Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate...
Cartofi frantuzesti
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii. Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa...
Cartofi crocanti
Cartofii se spala, se curata si se taie fasii mai groase. Curatam usturoiul si il pisam. Il amestecam cu sare, piper, cimbru, boia si uleiul de masline. Punem mujdeiul format peste cartofi si amestecam bine. Tavalim cartofii prin malai si ii punem in tava. Dam la cuptor, la foc...
Oua umplute cu pesto
Fierbem ouale in apa cu sare 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba apa. Le trecem prin jet de apa rece si le curatam Taiem ouale pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam galbenusurile cu maioneza si sosul pesto, pana devine o crema. Cu un posh umplem ouale cu pasta de pesto. Este o...
Ochiuri in cuib de cartofi
Spalam cartofii, ii curatam si i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Condimentam cu sare si piper iar apoi ii punem in tigaia in care am incins putin ulei. Amestecam pana se inmoaie putin iar apoi dam de pe foc. Intr-o tava unsa cu ulei punem 4 gramajoare de cartofi si formam cu lingura o...
Chec din piept de curcan
Fierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam. Carnea o tocam prin masina sau cu robotul. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu morcovul. Miezul de paine il inmuiem in lapte. Adaugam...
Rulada cu branza
Se pune pe foc apa cu sare si untul. Se lasa sa dea un clocot ca sa se topeasca untul. Se adaufa faina si se amesteca energic, sa nu se face cocoloase. Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se...
Pasta de peste
Se curata ceapa si se taie marunt sau se da pe razatoare. Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se adauga branza, untul, uleiul si ceapa taiata marunt. Se amesteca bine pana devine pasta si se potriveste de sare si piper. Se pot pune in robot pentru a obtine o pasta mai...
Pachetele cu sunca si branza
Pentru umplutura: se taie sunca bucatele mici si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca sunca, cascavalul si branza de vaci si se potriveste de sare si piper. Se dezgheata aluatul si se intinde pe masa usor infainata. Se taie patratele si se pune in mijlocul fiecarui...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite. Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper. Se dau ciupercile prin faina, ou apoi pesmet si se prajesc in uleiul incins (Vor face un pic de galagie si deranj in bucatarie)....
Galuste de mamaliga cu ciuperci
Facem o mamaliga putin mai moale, din apa, malai si sare. Pentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Adaugam ciupercile si baconul taiate marunt si lasam sa fiarba 10-15 minute. potrivim de sare si piper Luam de pe foc si adaugam smantana si cascavalul ras....
Briose mozaic
Se fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si sunca taiata cubulete. Se calesc toate putin si se potrivesc de sare si piper. Intr-un alt vas batem...
Cartofi aurii
Se curata cartofii si se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se lasa pana sunt foarte moi. Se scurg de apa si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se pun la prajit in ulei de masline. Se intorc usor, ca sa nu se zdrobeasca. Se servesc ca si garnitura la fripturi.