Cum se conserva leurda pentru iarna...
Postat de: MotanLaOale in ConserveCum se conserva leurda pentru iarna (reteta Motan): Legaturile de leurda se spala bine sub jet de apa rece fara a fi desfacute din legatura. Se pun intr-o oala la uscat cu coditele in apa...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de caise
Postat de: Dea_Dea in DulciuriFaina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron. Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam...Citeste continuarea
Clatite cu miez de lapte si...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriUmplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de...Citeste continuarea
Costiţe de miel la cuptor cu vin...
Postat de: Satisfyyourcravings in OaieÎntr-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu...Citeste continuarea
Cannelloni alla napoletana
Postat de: angyb in CannelloniPentru inceput pregatim ragu. Taiem marunt ceapa si o calim intr-un pic de ulei de masline ,adaugam morcovul si telina si le lasam sa se caleasca. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca...Citeste continuarea
Cotlet de porc evantai
Postat de: Sidy in PorcFacem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...Citeste continuarea
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii
Postat de: Constelatialeu in CiorbePunem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: Dya in CiorbeSectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...Citeste continuarea
Cappuccino cheesecake
Postat de: gabrielacuisine in TorturiMacinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: aliliana in PorcCeafa se spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu condimentele prezentate mai sus, sare, piper, se freaca cu ulei, se pune in tava. Se stropeste cu ulei si se completeaza cu vin. Se pune la...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu spanac
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriAm spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare. Intr-o tigaie, am pus untul la...Citeste continuarea
Ciorba de rata
Postat de: simona72 in CiorbeRata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...Citeste continuarea
Curry de soia noodles
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe toaca ceapa, se pune intr-o tigaie in ulei incins, se presara sare si se caleste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se mai amesteca 1 minut, apoi pasta de ardei iute si...Citeste continuarea
Cozonac din rulade cu ciocolata
Postat de: diana_k in PrajituriPregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean...Citeste continuarea
Cartofi cu sos de mustar
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie in doua daca sunt mai mici,daca nu ii taiem felii mai groase.Se pun la fiert pentru 20 minute,se adauga si sare. Cand sunt gata se scot intr-o...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu dulceata de...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta...Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura a la...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeAm curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si nesquik
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPrima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se...Citeste continuarea
Ciorbă/supă de miel
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...Citeste continuarea
Cornetti cu crema de vanilie
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriIn primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand...Citeste continuarea
Crema de branza cu leurda
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe amesteca intr-un castron urda cu branza telemea rasa. Se presara boia, piper si sare daca mai trebuie. Se toaca leurda si se amesteca in castron cu branza. Maslinele se taie rondele si...Citeste continuarea
Chiftelute de soia
Postat de: eduard_09 in Mancaruri de postPrima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu smantana...
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data...Citeste continuarea
Cozonac cu prune uscate
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu rahat
Postat de: amalia01 in PrajituriDin drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv (altfel)
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se bat bine spuma, adaugam si faina, pana obtinem un aluat nu prea gros. Se toaca ceapa, usturoiul, marar, patrunjel si se adauga peste compozitia obtinuta, apoi punem carnea...Citeste continuarea
Cozonac trandafir
Postat de: dalina2007 in PrajituriIntr-un pahar se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar. Se adauga doua linguri de lapte caldut si o jumatate de lingurita de faina si se lasa la fermentat pentru minim 10 minute. Este de...Citeste continuarea
Chec Dukan
Postat de: LadyCrs in PrajituriAmestecam laptele praf, amidonul, glutenul, praful de copt, iaurtul, indulcitorul, laptele, aromele si galbenusurile. Separat mixam albusurile pana devin spuma. Turnam 3 linguri din compozitia de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, fructe confiate si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIn primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim...Citeste continuarea
Chifteluţe uriaşe cu ouă de...
Postat de: diaconta in PorcCarnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul...Citeste continuarea
Cosulet Comestibil
Postat de: adnia in PrajituriAm amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana am obtinut un aluat omogen. Apoi am rasturnat pe planseta si am framantat bine. Am lasat aluatul sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent...Citeste continuarea
Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte ,...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDin compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel: batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri...Citeste continuarea
Cozonac cu caise confiate si sirop...
Postat de: adnia in PrajituriDin toate ingredientele pt. aluat (mai putin caisele confiate, care se adauga la sfarsit) am framantat aluatul neted si elastic, pe care l-am lasat la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si nuca
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase. Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza....Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide...
Postat de: Dya in DulciuriCernem faina, adaugam drojdia dospita, laptele (care trebuie sa fie caldut) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand...Citeste continuarea
Cheesecake rapid cu ciocolata
Postat de: gatiticuspor in PrajituriPuneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde cam 20 de secunde si lasati-l sa se racoreasca. Amestecati untul cu...Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAmestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala. Laptele il amestecam cu untul...Citeste continuarea
Cozonaci fara framantare
Postat de: camelia75 in DulciuriPentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti...Citeste continuarea
Cozonac cu umplutura mixta,...
Postat de: merisor67 in PrajituriAm pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz
Postat de: marianascarlat in DulciuriPentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea,...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu legume de post
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postMorcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline. Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si ciocolata
Postat de: scortisoara in DulciuriSe cerne faina pentru a se aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se prepara putina faina si se lasa la...Citeste continuarea
Cozonac de Paste
Postat de: RuxyRux in PrajituriPentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol... Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare si carne de porc
Postat de: Luana in CiorbeMorcovul se taie rondele, ceapa marunt,la fel si telina si ardeiul si se pun la fiert.Se adauga si bucata de carne intreaga. Cand sunt apropate fierte ne pregatim sa facem perisoarele....Citeste continuarea
Ciuperci umplute si paine aburita
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCeapa si usturoiul le spalam si le taiem rondele, apoi le calim in ulei de masline. Piciorusele de la ciuperci le spalam si le taiem marunt si le adaugam peste celelalte sa se caleasca. Adaugam...Citeste continuarea
















