Cozonac impletit cu fructe uscate...
Postat de: Corina33 in DulciuriPentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450, ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...Citeste continuarea
Crenvursti cu sos de rosii si spaghete
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postUrmareste video. Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: Elena_Daria in CiorbeMai intai ne ocupam de pastaile de fasole. Le spalam, apoi le punem in apa rece si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu rozmarin si usturoi
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Facem un amestec din pesmet,rozmarin uscat,sare,piper,pesmet,usturoi si condimente pentru cartofi si il amestecam bine. Tapetam o...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: LadyCrs in DulciuriIncalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Il lasam la racit. Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita...Citeste continuarea
Capsuni trase in ciocolata
Postat de: angyb in DulciuriCapsunile se curata de codite se spala si se pun pe un servet de hartie sa se uste bine. Topim ciocolata pe baie de abur (sau la microunde) dupa care tavalim capsunile prin ciocolata. Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: dariadeea in CiorbeAm curatat toate legumele. Ceapa, ardeiul, morcovul, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina le-am tocat cuburi mai mici, cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 4 litri am pus legumele...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu curcuma si capere
Postat de: gurita_ta2005 in PorcSe clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti. Se pun bucatile de carne in tigaie, se...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Postat de: rhapsody in DulciuriAluat 1. Intr-un vas preparam maiaua dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPalariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina...Citeste continuarea
Ceșcuțe de castravete cu brânză...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact. Se...Citeste continuarea
Creveti Prajiti
Postat de: Alina26 in Fructe de mareSpalam creveti si ii curatam.Dupa ce i-ati curatat,cu un cutit taiati pe spate si scoateti "dunga" aia neagra,pentru ca e amara.Dupa ce ati terminat de curatat,puneti crevetii intr-un...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de...Citeste continuarea
Creveți provensali
Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mareCălim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute. Adaugăm roșiile, vinul, anșoa...Citeste continuarea
Cheesecake cu mouse de mango si frisca
Postat de: CookieMonster in TorturiCheesecake 1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute). 2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Ciulama de porc
Postat de: antici_gabytza in PorcCarnea o spalam si taiem bucati mari.O punem in tigaie si o prajim in putin ulei pe ambele parti.Scoatem carnea si in uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin.Dupa...Citeste continuarea
Cosulete cu fructe
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si...Citeste continuarea
Cap de peste grouper cu legume fierte
Postat de: cristeena20 in PesteCapul de garoupa de taie pe lungime in jumatate si se pune la fiert in apa cu sare pt cca 15 minute. Legumele se fierb si ele: curatam cartofii, morcovii si ii taiem pe lungime; fasolea la fel...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu lapte de soia...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am ars clele 6 linguri de zahar intr-un vas de yena,am imbracat vasul cu zaharul lichefiat si am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile,dar nu...Citeste continuarea
Cozonac cu trei umpluturi
Postat de: ianculubita in DulciuriDrojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu soia
Postat de: CookieMonster in Mancaruri de post1. Soia se pune la fiert pentru 30 de minute si apoi se lasa la scurs bine. 2. Ciupercile, ceapa si usturoiul se curata bine, se spala, ciupercile se taia in jumatate, ceapa julien si 2 catei...Citeste continuarea
Chifle cu lapte (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PiineIn bolul unui mixer cu functie de framantare se pune laptele caldut, se adauga, zaharul, drojdia si se fixeaza carligul de framantare. Se amesteca putin ingredientele si se pune faina, putin cate...Citeste continuarea
Ciuperci champignon "trase" la tigaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postSpalam ciupercile, le curatam de coaja si le taiem felii (cu tot cu piciorus, ca sa se vada frumos). Intr-o tigaie punem unt (daca nu tinem post) sau ulei de masline. Lasam sa se incinga...Citeste continuarea
Copanele de pui cu sos de ardei la...
Postat de: Alina26 in PuiPregatim copanelele:le spalam,le condimentam cu sare,piper,usturoi praf si le punem intr-o tava.Adaugam crengutele de rozmarin si frunzele de salvie,putin ulei de masline si un pahar de apa si dam...Citeste continuarea
Costite de porc la tigaie
Postat de: antici_gabytza in PorcSpalam costita, o condimentam cu usturoiul curatat si pisat, piper si sare dupa gust. O asezam frumos in tigaie. Deasupra adaugam vinul si uleiul. Punem tigaia pe foc si o acoperim cu un...Citeste continuarea
Ciuperci prajite
Postat de: Dya in Mancaruri de postCuratam ciupercile si le punem intregi la prajit. Cand s-au rumenit frumos, adaugam usturoiul feliat, rosiile si ceapa verde. Le lasam sa se caleasca usor, cat sa devina aurii, condimentam dupa...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeDesfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...Citeste continuarea
Caviar de vinete
Postat de: Dya in SalateCoacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu cacao si alune
Postat de: sasha in DulciuriCernem faina de 3 ori (cea de-a treia este ce mai importanta) asa devine mai pufos. Toata pregatirea aluatului si in timpul cresterii trebuie sa fie foarte cald in camera unde il pregatim....Citeste continuarea
Chiftele de ciuperci cu leurda
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Tocam ceapa, leurda si rosiile. 3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor. 4. Luam cate...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si capsuni
Postat de: Criss in TorturiSe amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul, se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat , se bat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu orez
Postat de: dariadeea in CiorbeMai intai am rupt coditele la frunzele de stevie,le-am spalat bine si le-am pus la scurs. Am curatat si spalat legumele,le-am tocat marunt si le-am pus in oala cu o lingura de ulei ca sa se...Citeste continuarea
Ciocănele de pui marinate
Postat de: elucubratiiculinare in PuiCiocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și...Citeste continuarea
Cozonac pascuta
Postat de: RuxyRux in PrajituriAtunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...Citeste continuarea
Chec aperitiv - Dukan
Postat de: LadyCrs in FicatSeparam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam taratele, amidonul, praful de copt si condimentele, apoi iaurtul si amestecam bine. Tocam ceapa, patrunjelul, ficateii si ardeiul...Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAlbusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin. Impartim compozitia...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii asezam intr-o lingura si taiem felii subturi .Cutitul se va opri in marginea lingurii. In fiecare taietura punem unt aromat si presaram sare si piper. Se aseaza intr-o...Citeste continuarea
Cannelloni cu ricotta si spanac
Postat de: angyb in CannelloniPentru inceput pregatim umplutura .Amestecam bine spanacul cu ricotta ,ouale si parmezanul si condimentam cu nucsoara,sare si piper. Sosul bechamel:Topim untul la foc mic ,adaugam faina si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca
Postat de: merisor67 in DulciuriAm frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea
Chiftele cu susan
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneSe toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol....Citeste continuarea
Chec rece cu biscuiti si ciocolata
Postat de: Bucataras in PrajituriPuneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf...Citeste continuarea
Ciambelline al vino ( Covrigei cu...
Postat de: Iulia22 in DulciuriIntr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriToate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu. Citeste continuarea
Chefal prajit cu mamaliguta si...
Postat de: COSTEO in PesteCum se prepara Chefal prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, reteta simpla si gustoasa Pestele Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu orez
Postat de: Elena_Daria in CiorbeCuratam si spalam legumele. Le taiem nici prea marunt dar nici prea mare. Punem toate legumele intr-o oala si le lasam sa se caleasca in 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci si rosii...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCuratam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le facem cubulete. Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta,...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure (cu...
Postat de: dalina2007 in PrajituriBiscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla). Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort...Citeste continuarea
Cus cus cu pulpe de pui
Postat de: eduard_09 in PuiAmestecam mustarul cu condimetele si berea dupa care adaugam pulpele de pui spalate,acoperim si dam la frigider 30 min. Asezam pulpe intr-o tava,adaugam siropul in care am tinut pulpele si 1...Citeste continuarea
Ciorba cu oase de porc si usturoi...
Postat de: sasha in CiorbePunem osele la fiert in 3 L apa clocotita . Curatam legumele si le taiem rondele,ceapa taiata marunt. Rosiile le oparim si le curatam de coaja. Din capatana de usturoi facem mujdei, legaturile de...Citeste continuarea
















