Cartofi aurii la cuptor
Postat de: marianascarlat in Mancaruri de postCartofii se curata, se taie in patru sau in doua (depinde cat de mari sunt) si se pun la fiert 10 minute. Se scot cu o paleta si se pun intr-un vas care se poate baga la cuptor, se sareaza, se...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu legume la cuptor
Postat de: diana_k in PuiCartofi se curata, se spala si se taie in patru. Morcovii se curata si se feliaza, la fel si ceapa. Marul se taie cubulete mari. Tava ce va merge la cuptor se unge cu ulei, se aseaza legumele...Citeste continuarea
Chiftelute cu soia Inedit
Postat de: marianascarlat in Mancaruri de postAm pregatit granulele de soia dupa instructiunile dupa plic. Intr-un castron mai mare am pus granulele stoarse bine. Am fiert zarzavatul de supa, l-am scurs de apa si l-am zdrobit cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume, la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcCotletul de porc il taiem in felii potrivite ca si grosime. Taiem ciupercile in bucati potrivite, morcovii rondele si feliem 2 catei de usturoi. Intr-o tava punem putin ulei, adaugam...Citeste continuarea
Crutoane picante sau Kubeti
Postat de: diana_k in PiinePainea de preferinta mai uscata de 2 zile, se taie cubulete mici de 1 cm. Se aseaza cubuletele de paine in tava si se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele si se amesteca usor...Citeste continuarea
Cheesecake "After eight"
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul de biscuiti Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un...Citeste continuarea
Cozonac fara ou
Postat de: marianascarlat in DulciuriIngredientele se pun in masina de facut paine in ordinea in care le-am scris eu mai sus. In instructiunile de folosire ale masinii mele de facut paine scrie ca drojdia nu trebuie sa intre in...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole colorată
Postat de: panacris in CiorbeCeapa, zarzavaturile se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă. Se completează cu apă, se adaugă cele două feluri de fasole, se asezonează...Citeste continuarea
Cheesecake cu blat de biscuiti si...
Postat de: hashul in PrajituriUnge cu unt o tava rotunda cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm. Pentru blat zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie impreuna cu untul si zaharul. Acest amestec il puneti in forma...Citeste continuarea
Chiftele de orez
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe in apa cu sare in care am pus 1 lingura zarzavat uscat si o ceapa mica , tocata marunt.Cand e fiert se scuge de zeama ,daca are in plus si se lasa la racit. Cele doua oua se...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu seminte
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PiinePunem intr-un castron faina. Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care...Citeste continuarea
Ciuperci gulas
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postSe spala ciupercile, se curata si se fierb in apa cu sare.Se taie marunt ardelul si ceapa. Intr-o oala,se calesc in ulei ceapa si ardei si usturoiul tocat marunt ,dupa ce am calit ceapa si...Citeste continuarea
Clatite aperitiv bicolore
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPreparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei....Citeste continuarea
Ciorba de varza -de post
Postat de: cris2711 in Mancaruri de postSe taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete. Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l. Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la...Citeste continuarea
Clatite cu Nutella
Postat de: Alina26 in DulciuriIntr-un bol punem oua si le batem cu zahar si putina sare. Adaugam treptat laptele,apoi faina....iar lapte, iar faina....pana ajungeti la consistenta dorita. Incingeti o tigaie si ungeti cu...Citeste continuarea
Costite de porc cu legume la tigaie
Postat de: Alina26 in PorcSpalati carnea si o puneti la prajt in putin ulei.Sarati,piperati si puneti si usturoiul si rozmarin.Lasati sa se prajeasca bine pe toate partile. Dupa ce s-a prajit adaugati apa,puneti capac...Citeste continuarea
Ceapa cu maioneza si chiftele de porc
Postat de: eya in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie...Citeste continuarea
Ceva racoritor
Postat de: ella87 in CocktailDesfacem cutia de macedonia, punem fructele in storcatorul din dotare sau blender( ce avem la indemana) apa minerala sau plata, zeama de la o limeta care am stors-o in prealabil si cateva cuburi...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si nuca
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un vas se amesteca (folosind mixerul) 50 g. drojdie,370 g. zahar.0,500 l lapte si 3 oua. Le amestecam cat sa le incorporam. Acoperim vasul si il lasam 12 ore. Intr-un vas de framantat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postSe prepară foarte simplu. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se lasă la scurs, Între timp se toacă legumele şi se amestecă dimpreună cu condimentele în aşa fel...Citeste continuarea
Crema de branza cu ceapa verde
Postat de: eya in Aperitive / GarnituriBranza se sfarma cu furculita pana devine pasta si apoi se pune sarea si smantana,sare dupa gust. Ceapa de taie marunt si apoi se adauga in crema. Se poate servi imediat pe paine...Citeste continuarea
Chiftele rotunde la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carneSe toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale cu faina si praful de copt. Adaugam uleiul. Taiem marunt sunca presata, maslinele, gogosarii, radem cascavalul si le adaugam peste compozitia anterioara. Potrivim de sare, piper...Citeste continuarea
Chiftelute din soia Inedit
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postSe fierbe soia in apa cu sare aproximativ 10 minute, se lasa sa se scurga bine. Intre timp morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt (se pot da pe razatoarea fina). Cartoful se paseaza bine....Citeste continuarea
Carnita de vita cu garnitura de orez
Postat de: nilgun in VitaCarnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: marianascarlat in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt. Peste stratul de...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carneIntr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata...Citeste continuarea
Ciolan cu legume
Postat de: simona72 in Mancaruri cu carneCiolanul bine curatat se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa la fiert 1 ora. Ceapa se taie pestisor si se pune intr-un vas termorezistent ,iar peste ceapa se pune ciolanul...Citeste continuarea
Clatite cu scortisoara si zahar
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol punem faina,in mijloc se face o gaura si se pune oul.Cu un tel amestecam incet,adaugand laptele,scortisoara,zaharul vanilat,1 lingura de ulei si apa cat cuprinde.Se formeaza o pasta...Citeste continuarea
Crostata de Piersici
Postat de: Alina26 in Prajituri1 .Pregatim aluatul: intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se...Citeste continuarea
Cozonac de post
Postat de: Creatsa in Mancaruri de postPunem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut. Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se...Citeste continuarea
Ciorba de macris
Postat de: aalliinnaa07 in Supe/CiorbeCeapa o taiem marunt si o punem intr-o tigaie in care am pus ulei si o lasam pana se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de faina si mai lasam 1 minut sa se caleasca in ulei, apoi punem laptele si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu pate vegetal
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Ciupercile se spala bine, se rup piciorusele si se pun la scurs cu palaria in jos. 2. Bine scurse palariile de ciuperci se ung bine cu uleiul de arahide, se umplu cu pate vegetal (...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Alina26 in Ciorbe1.Punem o oala cu apa pe foc.Curatam legumele,le spalam,le tocam si le punem la fiert cu putina sare si ulei. 2.Pregatim perisoarele:punem intr-un bol...Citeste continuarea
Clatite din tarate de ovaz cu crema...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca (de post)
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi uleiul si...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: vio_dreams in Mancaruri de postIntr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa...Citeste continuarea
Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si...
Postat de: medioto59 in PiineAluatul l-am "confectionat" la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care le-am scris mai sus si am programat masina pentru aluat. La final am scos aluatul, l-am pus...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-o oală punem apa cu zahărul, uleiul și margarina la foc mic. Amestecăm până se topește margarina și zahărul. Lăsăm să se răcească un pic după care adăugăm esența...Citeste continuarea
Ciupercute cu legume
Postat de: dariadeea in Mancaruri de postAm curatat legumele, le-am spalat. Ciupercile le-am curatat si le-am tocat felii mai groase (se pot taia si in 4), ceapa am taiat-o pestisor, ardeii i-am taiat fideluta, dovleceii i-am taiat...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu somon afumat si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPortiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti. Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din...Citeste continuarea
Ciorba primavaratica
Postat de: bylaura in CiorbeSe toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei. Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ),...Citeste continuarea
Ciorba greceasca de pui
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...Citeste continuarea
Chefal prajit
Postat de: ianculubita in PestePestele curatat,bine spalat,taiat rondele,condimentat cu sare si condimente pentru peste din belsug,il punem intr-un vas si-l acoperim cu lapte la temperatura camerei; lasam vasul in bucatarie...Citeste continuarea
Cartofi taranesti (de post)
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post-cartofii se curata de coaja ,se taie cubulete potrivite ca marime si se pun la fiert in apa cu sare, -Se lasa la fiert pana cand sunt potrivit de facuti ( sa nu fie prea moi pentru a nu se...Citeste continuarea
Cornuri cu cremvusti
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam ,...Citeste continuarea
Ciorba cu legume si stevie
Postat de: sasha in CiorbePunem la fiert 4 litri de apa . Curatam legumele, si le taiem cuburi. Cand apa clocoteste adaugam legunele cu 70 ml ulei. Curatam stevia si o taiem sau o rupem. Cand legumele sunt intre fierte...Citeste continuarea
Ciuperci cu urzici
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postSpalam urzicile si le curatam.Dupa le oprim in cateva ape.Le scurgem de apa si le tocam marunt. Ciupercile le curatam si le punem la fiert .Dupa ce s-au fiert le scurgem de apa....Citeste continuarea
Croissante cu unt
Postat de: deyutzky in DulciuriAluatul se lasa la decongelat aprox 3 ore sau...il puteti pune de seara in frigider pana a zi, cum am facut eu....asa se dezgheata in voie. Dupa ce aluatul este dezghetat complet, se pune foaia...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postFasolea se pune in apa la inmuiat si se lasa peste noapte sau minim 3 ore. Dupa ce a stat la inmuiat se pune la fiert iar cand da primul clocot se arunca apa, se spala bine si se pune alta apa...Citeste continuarea
















