Cartofi Duchesse
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator,...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu soia"Inedit"
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeSe pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate...Citeste continuarea
Cosulete de linte cu guacamole
Postat de: camelia75 in Mancaruri de postMod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea. Puneti 2...Citeste continuarea
Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)
Postat de: nico15 in Mancaruri de postVom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie....Citeste continuarea
Coupe Jacques pentru 5 persoane
Postat de: nico15 in DulciuriFructele se spala, se curata, iar fructele mai mari se taie in felii sau in cubulete de marime potrivita. Se stropesc cu zeama de lamaie si adaugam zaharul. Punem intr-un recipient 5-6...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos alb
Postat de: gaby_d in VitaCeapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana. Amesteci...Citeste continuarea
Cartof umplut cu pui si ciuperci
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior. Intr-o cratita se...Citeste continuarea
Chisca
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaIntr-o oala cu apa calduta adaugam orezul spalat si scurs si lasam sa fiarba orezul. Dupa ce s-a fiert orezul il scurgem foarte bine de apa. Intr-o alta oala fierbem plamanii cu ficatul si cu...Citeste continuarea
Cocktail de portocale
Postat de: cristeena20 in Cocktail- Stoarcem portocalele ; - Intr-un pahar mare punem cuburile de gheata peste care turnam aperol (dupa gust), vin alb rece si sucul de portocala. La final punem apa minerala. - Se serveste...Citeste continuarea
Clatite cu gem
Postat de: Ela68 in PrajituriSe amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele. Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la...Citeste continuarea
Ciorba de burta (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Supe/CiorbePunem bucatile de burta si rasolul la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem carnea si burta, aruncam apa, spalam carnea si oala si punem iar la...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza dulce si stafide!
Postat de: hashul in CannelloniSe pune apa la fiert, iar cand clocoteste puneti pastele şi le lasati fix 2 minute.Le lasati deoparte sa se racoreasca. Acum preparam umplutura amestecand toate ingredientele....Citeste continuarea
Cotlet de porc evantai
Postat de: andremys in PorcLuam cotletul si il felim dar nu de tot, feliem in asa fel incat baza sa ramana intreaga. Taiem rosiile si cascavalul felii, iar separat zdrobim usturoiul pe care il amestecam cu mustarul. Ungem...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pane
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Ciupercile se spala bine se curata de codite si se pun in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Se scot si se lasa la scurs cu palariile in jos. 2. Ouale se bat bine cu sare si piper....Citeste continuarea
Crochete de carne
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii dam pe robot si ii stoarcem.Paine o punem la inmuiat,o stoarcem si o dam si pe ea pe robot. Intr-un bol punem carnea,cartofii,painea,patrunjelul si mararul...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: simona72 in Supe/CiorbeIntr-o oala pt ciorba punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pina devine sticloasa, adaugam apio taiat feliute, morcovii si radacina de patrunjel taiate ca pt ciorba,...Citeste continuarea
Covrigei fragezi cu branza
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriCernem faina, facem un cuib in mijloc si punem drojdia amestecata cu 4 linguri de apa,ouale, 1 lingura sare, untura , apa si branza faramata si framantam bine. Mai punem faina in caz ca e prea...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuci
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena....Citeste continuarea
Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul. Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: ianculubita in DulciuriOuale batute bine cu un praf de sare, zahar, vanilie, adaugam faina, lapte caldut si amestecam cu telul pana se omogenizeaza totul Rasturnam in forme mici sau una mare, unse cu unt, in care am...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui
Postat de: Bucatardinpasiune in PuiCarmangeria de unde-mi achizitionez eu carnita era aprovizionata cu o sumedenie de tipuri de carne si bineinteles, cu nelipsitul piept de pui, dezosat si fara piele. Am ales doua bucati mititele,...Citeste continuarea
Crap rumen
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCrapul se curata de solzi si intestine, se spala [capul l-am pus deoparte pentru ciorba]. Increstati pestele pe ambele parti cu cutitul ,taieturi paralele la 1 cm distanta . Spalati-l cu...Citeste continuarea
Ciupercute cu cascaval
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeSe curata si se spala ciupercutele. Se aseaza intr-o tigaie cu ulei,se prajesc usor pe ambele parti. Se condimenteaza cu sare si piper iar cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc se...Citeste continuarea
Cupcakes sub cupola de cocos
Postat de: sufletista in PrajituriAmestecam apa calduta cu cacaoa si punem pe foc sa fiarba 1 clocot, dupa care lasam sa se raceasca. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, Untul il mixam cu zaharul pana devine...Citeste continuarea
Clatitele cu crema de branza si...
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriPrepararea a fost foarte rapida: am facut clatitele, apoi le-am umplut cu crema de branza si am presarat fasiile de ardei copt, am rulat strans si am dat la rece. Cu putin timp inainte de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, la cuptor
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriRupem coditele ciupercilor si le curatim, la fel procedam si cu palariutele ciupercilor. Telemeaua, oul crud , mararul verde si ceapa taiata le dam prin blender sa se faca o crema. Presaram...Citeste continuarea
Crema de ciocolata si cafea
Postat de: alldaycooking in DulciuriCafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele. In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel...Citeste continuarea
Coronita de branza cu mamaliguta
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancare copiiPunem intr-un ceaun apa si sarea si malaiul. Amestecam si acoperim cu un capac. Asteapta sa inceapa sa borboroseasca. Amestecam bine si adaugam cubuletul de unt, acoperim vasul cu un capac...Citeste continuarea
Cheesecake cu sos de capsuni -...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriCrema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana....Citeste continuarea
Crema de ciocolata cu banane (din...
Postat de: deyutzky in DulciuriPregatim crema conform inctructiunilor de pe plic. Punem laptele pe foc, cand incepe sa fiarba adaugam treptat compozitia obtinuta din praful de budinca amestecat cu 6 linguri de lapte si...Citeste continuarea
Crochete de spanac (de post)
Postat de: Alina26 in Mancaruri de post1. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem in tigaie la calit cu putin ulei de masline. Spalam spanacul, il mai maruntim putin si il punem peste ceapa cu putina sare, acoperiti cu un capac....Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: COSTEO in DulciuriOuale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul...Citeste continuarea
Clatite Oscar
Postat de: ralu_ca in PuiSe spala bine ceapa, usturoiul si ciupercile si se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete foarte mici. Intr-o cratita punem ulei, il lasam sa se incinga si apoi punem ciupercile. Le...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza, spanac si...
Postat de: hashul in CannelloniSe taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam...Citeste continuarea
Chifteluţe de ficat
Postat de: madi_marin in FicatSe taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert. Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun în robot...Citeste continuarea
Crema fina de branza si ness cu...
Postat de: Dea_Dea in DulciuriBranza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram Prunele le taiam in jumatate. Se pune un rand de crema de branza,...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: Corina33 in DulciuriSe cerne faina, se amesteca cu sarea si coaja de lamaie. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si laptele caldut, apoi cu drojdia pana se dizolva. Se toarna toate peste faina si se...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: ionela2682 in Prajituri-ouale ,zaharul vanilat si zaharul se mixeaza pana se albesc si se inspumeaza bine -adaugam in fir subtire ,mixand continuu ,laptele si uleiul -stingem cu putin otet sau zeama de...Citeste continuarea
Ciuperci cu garnitura de arez
Postat de: dantes in Mancaruri de postSpalam ciupercile, le taiem coditele, le saram si piparam dupa gust. Adaugam deasupara cate o felie subtire de branza tofu si le dam la cuptor cam 10 minute. Separat fierbem orezul si dam pe...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine fara coacere
Postat de: dalina2007 in PrajituriBlat: Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), se pun intr-un castron si se adauga o lingura sau doua de cacao. (eu pun cacao pentru ca...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneSe amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sare, piper, boia , usturoi. Se adaugă ouăle, pesmetul, făina, verdețurile tocate mărunt...Citeste continuarea
Chiftele de peste
Postat de: sufletista in PesteCartofi si morcovi se curata si se fierb cat sa intre furculita in ei in apa cu sare, Cand au fiert se scurg bine de apa si se lasa sa se raceasca, Trecem prin robotul de bucatarie legumele...Citeste continuarea
Creveti cu portocale
Postat de: Retetegg in Fructe de mareAm decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs. Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: InLumeaMea in PrajituriSeparăm albușurile de gălbenușuri, apoi batem albușurile împreună cu zahărul. Adaugăm apa fierbinte, iar dupa ce s-a topit zahărul punem gălbenușurile unul câte unul....Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: sufletista in PuiPiciorusele de la ciuperci,morcovul si usturoiul le-am dat prin robot, Intr-un vas adaugam carnea,amestecul de morcovi,oul,sucul de rosii,sare,piper dupa gust, Intr-o tava am adaugat...Citeste continuarea
Chec de ciuperci
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de coaja si se pun la fiert pana se inmoaie putin(20 min), se scurg de apa, se lasa sa se racoreasca si se toaca mai mare. Intre timp se face grisul cu lapte , se pune...Citeste continuarea
Cremă sau îngheţată de cacao
Postat de: Ade200 in DulciuriSe face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu zucchini si...
Postat de: Toamna07 in PuiMod de preparare: Curatam si spalam copanelele de pui.In ulei incins calim puiul frecat cu sare,piper si presarat cu boabele de coriandru care o sa-i dea o aroma exceptionala.:) Zdrobim cu...Citeste continuarea
Caras cu cartofi pai
Postat de: stratulatgeorgiana in Crap / CarasSe spala si eviscereaza pestele,se sareaza si pipereaza dupa gust apoi se trece prin pesmet si se prajeste.....se parat se curata si spala cartofii,se daie pai si se prajesc asezonati su care si...Citeste continuarea
Ciorba de stevie si loboda cu omleta
Postat de: Bucatardinpasiune in Supe/CiorbePunem la fiert 2,5 litri apa cu un praf de sare si 1 lingura de ulei de masline. Intre timp spalam si taiem cubulete morcovul, pastarnacul si telina pe care le punem la fiert in apa clocotita....Citeste continuarea
















