Chiftele de fasole
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte). 2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: COSTEO in MuraturiCastravetii se spala bine.Telina taiata felii, ardeii iuti se despica in doua, morcovul se curata si se taie rondele, se curata usturoiul. Se pune pe fundul borcanului marar uscat, rondele...Citeste continuarea
Canja de pui (supa de pui in stil...
Postat de: cristeena20 in SupeAceasta supa e foarte simplu de facut. Bucatile de pui le portionam si le punem la fiert in apa rece cu sare (nu multa apa). Cand carnea e fiarta bine adaugam cus-cusul si mai lasam sa fiarba supa...Citeste continuarea
Chec pufos cu afine
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriPreparare: Chec Punem faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Separat, frecam untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam oul si smantana, mixand dupa fiecare aditie...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu legume
Postat de: crissvalentina in CiorbeSe pun la fiert legumele taiate cuburi in afara de praz. Prazul taiat rondele subtiri se inabusa in cele 3 linguri de ulei si putina apa. Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga prazul...Citeste continuarea
Chec cu gem de caise
Postat de: susu in PrajituriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem ouale foarte bine cu putina zeama de lamaie, coaja de citrice apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana la incorporare. Amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci
Postat de: susu in CiorbeT ocam ciupercile dupa plac, eu le-am taiat o parte felii si restul marunt. Calim ceapa tocata, morcovul ras fin, ardeiul si la urma ciupercile. Le lasam sa se inabuse bine acoperind cu capac....Citeste continuarea
Ciorbă ciobănească de miel
Postat de: panacris in CiorbeCăpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: susu in PrajituriStafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Cand devin spuma adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le frecam bine cu coaja de...Citeste continuarea
Crap pane cu sos de usturoi
Postat de: sasha in Crap / CarasCuratam, spalam pestele si-l taiem pe jumatate. Il presaram cu sare si piper, il dam prin faina, apoi in ouale batute si il punem la prajit in mult ulei, 5 minute pe fiecare parte. Il scoatem si...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: Dea_Dea in PuiCarnea tocata se pune intr-un castron, paine se pune la inmuiat. Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza. Se pune aou si se condimenteaza...Citeste continuarea
Crema cu vanilie
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postPregătiţi crema conform explicaţiilor de pe pachet. Totuşi, folosiţi băutura Joya pe bază de soia cu Vanilie sau + Calciu, în funcţie de preferinţa dumneavoastră.. ...Citeste continuarea
Crema cu soygurt
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postScurgeţi JOYA Soygurt într-o cârpă curată timp de câteva ore până ce consistenţa sa rămâne mai puţin fluidă (dacă este prea solid, adăugaţi încă un...Citeste continuarea
Cannelloni cu urda, sos pesto si...
Postat de: simona72 in CannelloniPregatim umplutura pt cannelloni: urda o zdrobim cu furculita, adaugam celelate ingrediente, amestecam, leurda o spalam si o tocam fin si o punem peste urda amestecata cu celelalte ingrediente....Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu salata speciala
Postat de: mon in PuiSpalam ciocanelele si le ungem cu ulei. Amestecam boiaua dulce cu zaharul si boiaua iute, presaram ciocanelele cu delicat, apoi le dam prin amestecul de mai sus. Le coacem 30 minute. Pentru...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu cimbru si...
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala si se taie rondele. Se lasa in apa rece 30 minute si se schimba apa de 3 ori. Dupa ce se scot din apa se freaca cu cimbru, sare, piper si se lasa 10 minute ....Citeste continuarea
Cupcakes cu dovleac
Postat de: ionela2682 in PrajituriIntr-un castron se cerne faina impreuna , praf de copt , bicarbonatul de sodiu , condimente le scortisoara , nucsoara ,vanilia , zaharul vanilat, și sare . In...Citeste continuarea
Cupcakes cu banane
Postat de: ionela2682 in Prajituri-se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana la topirea acestuia -se adauga pe rand laptele, uleiul, bicarbonatul si praful de copt, apoi omogenizam -adaugam faina pe care o incorporam...Citeste continuarea
Covrigei si saratele
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un vas si adaugam margarina taiata bucatele impreuna cu oul si sarea. Drojdia o dizolvam in 3 linguri de lapte (f ara sa o lasam sa creasca) si o aduagam peste celelalte...Citeste continuarea
Cochilii cu lapte si aroma de lamaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PasteSe pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute....Citeste continuarea
Conopida la cuptor cu sos Bechamel
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet. Pentru sosul Bechamel: Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se...Citeste continuarea
Cornuri cu sos de fructe de padure
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Apa minerala o incalzim putin. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de...Citeste continuarea
Creveti cu vin alb
Postat de: cristeena20 in Fructe de marePregatim crevetii: ii punem in apa rece sa se decongeleze si le taiem mustatile. Daca doriti ii puteti decortica la mijloc sa fie mai usor la servire. Eu i-am lasat intregi. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Croissante cu nuca si scortisoara
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriPregatim maiaua: Intr-o cana punem drojdia cu zaharul si apa calduta si lasam 5 minute pana cand aceasta incepe sa faca clabucei. Daca face clabucei inseamna ca drojdia este activa...Citeste continuarea
Clatite aperitiv
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriIes in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se...Citeste continuarea
Copanele de pui cu susan si pesmet...
Postat de: COSTEO in PuiCopanelele se spala si se cresteaza si se pun la bait ,in bere cu sare,piper,usturoi zdrobit,rozmarin si condimenete granulate.La bait se lasa cate ore. Se bat 6 oua foarte bine ,se...Citeste continuarea
Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriToate ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de aluat. Ca sa elucidez chestia cu un ou si jumatate, vreau sa va zic ca se procedeaza asa: se ia un ou...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu soia
Postat de: sufletista in Mancaruri de postSoia o punem intr-un vas cu apa si lasam 20 min sa se hidrateze,dupa care o stoarcem bine de apa si o vom fierbe cca 5 min, Cartofi ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu soia" Inedit"
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSoia se pune intr-un castron si se opareste circa 10 min. Ceapa se curata,se toaca si se inabuse cu 1 lingura de ulei si 2 linguri apa. Cand ceapa este sticloasa,se adauga soia scursa si se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pane
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam si le spalam, coditele ciuperciilor le taiem cubulete. Punem intr-o tigaie untul si 1/2 lingura ulei si calim coditele taiate cuburi impreuna cu sunca taiata marunt, le calim...Citeste continuarea
Ciorba de legume cruda ( Raw)
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganSpalati si curatati legumele si verdeturile. Tocati marunt zarzavatul. Totul se pune la blender, se adauga borsul, sarea si se mixeaza. Se serveste imediat...nu este bine sa pastrati pentru...Citeste continuarea
Cartofi copti cu branza tofu
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se face un amestec din sare, piper, boia de ardei dulce, maghiran, ulei. Se ung cartofii. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se aseaza pe o...Citeste continuarea
Cozonac spirala cu nuca
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...Citeste continuarea
Clatite Americane
Postat de: mimmi in DulciuriMixam spuma,ouale cu zaharul si scotisoara. Adaugam laptele si uleiul iar ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si putina sare. Incingem o tigaie pentru clatite,turnam cate un...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu carnati ,cartofi...
Postat de: COSTEO in PorcCeafa de porc se condimenteaza se sareaza dupa gust ,piper. Carnatii se taie rondele mai groase. Cartofi se curata si se taie in patru si se freaca cu putin rozmarin si usturoi pisat...Citeste continuarea
Chocolate Cake
Postat de: Creatsa in TorturiMixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul. Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le...Citeste continuarea
Choux-uri aperitiv
Postat de: oana_d in Aperitive / GarnituriApa, uleiul si sarea se pun la fiert intr-un ibric mare. Cand da in clocot, se da deoparte ibricul si se toarna faina, amestecand des cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga pe rand...Citeste continuarea
Carne de viţel cu piure de cartofi...
Postat de: diaconta in VitaAm pregatit mai întâi sosul de carne. Am taiat carnea cubulete. Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele....Citeste continuarea
Ciupercute cu orez
Postat de: Veronica22 in Mancaruri de postCuratam ciupercile de codite si le punem intr-un vas cu apa si le vom opari 5 min. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei,adaugam ardeii taiati marunt si coditele de la ciuperci taiate si ele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam, indepartam cozile si le asezam pe un prosopel curat cu gura in jos sa se scurga de apa. Intr-un castronel batem ouale spuma impreuna cu smanatana. Casul il facem bucatele...Citeste continuarea
Calamari umpluti
Postat de: RuxyRux in PesteCalamarii se curata, se spala si se lasa la scurs. Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita. Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun...Citeste continuarea
Chiftelute in sos
Postat de: Monica1997 in CurcanSe framanta carnea impreuna cu cele 2 oua,sarea,mararul si usturoiul si pun la prajit! Sosul: se caleste ceapa ,apoi se aduga usturoiul,faina si putina apa,se amesteca pana se formeaza un...Citeste continuarea
Ciorba "magica" cu legume
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postIntr-o oala se caleste ceapa cu morcovul,se adauga telina,ardeiul,cartoful si pastarnacul,peste acestea se adauga cca. 1 litru de apa si se lasa la fiert! Spre sfarsit se adauga...Citeste continuarea
Cartofi aromati cu piept de pui
Postat de: nilgun in PuiCartofii se curata si se taie felii mai groase. Pieptul de pui se taie cubulete. Se aseaza intr-o tava teflonata - a mea e de tarta - se stropeste cu un pic de ulei de masline, se amesteca untul...Citeste continuarea
Cod alb in sos tomat la cuptor
Postat de: RoXx in PesteIntr-o tava yena se pune uleiul si se intinde pe toate suprafata.Ceapa se taie julienne si se pune peste ulei.Pestii se spala, se asezoneaza cu sare si piper si se pun peste ceapa.Peste pesti se...Citeste continuarea
Ciuperci cu spanac și soia
Postat de: panacris in Mancaruri de postCubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriDaca folositi ciuperci proaspete se curata de pielite, se oparesc si se lasa sa se raceasca si sa se scurga de apa. Eu am folosit ciuperci la cutie, le-am tocat si le-am pus peste maioneza pe...Citeste continuarea
Ciorbă de spanac
Postat de: portiadelumina in CiorbeSpanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se...Citeste continuarea
Chec cu fructe uscate
Postat de: doralinda72 in PrajituriPunem intr-un vas separat faina, sarea si bicarbonatul, apoi batem margarina cu zaharul pana devine omogen si fluid, urmand sa adaugam ouale cate unul pe rand alternand cu cate o lingura din faina...Citeste continuarea
Chec cu glazura de ciocolata
Postat de: doralinda72 in PrajituriPtr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum....Citeste continuarea
















