Ciorba acra taraneasca
Postat de: simona72 in CiorbeScarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde...Citeste continuarea
Chiftelute de cartof cu costita si...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul...Citeste continuarea
Crema de zahar ars (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriTopiti cele 200 gr de zahr pentru caramel intr-o craticioara cu fundul gros. Lasati zaharul pe foc pana are o culoare aramie, nu foarte inchisa. Turnati caramelul in tava/cratita in care veti face...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: pittbull in DulciuriTurnam laptele intr-un bol .Adaugam sarea,zaharul si faina putin cite putin pina obtinem o compozitie omogena.Adaugam scortisoara si amestecam. Punem pe foc o tigaie unsa cu ulei .Cind s-a...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu costita afumata...
Postat de: merisor67 in CiorbeMai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa....Citeste continuarea
Chiftelute si legume la tava
Postat de: ianculubita in CurcanDin carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, verdeata de asemenea tocata, sare si piper facem chiftelute mici rotunde pe care le prajim in ulei si le scoatem pe servetele;...Citeste continuarea
Ciupercute
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriTaiem branza in bastonase mai groase, imitand codita de la ciuperca, le punem intr-un bol, le presaram cu piper si le acoperim cu ulei; le lasam acoperite 30 minute; le scoatem, le scurgem iar pe...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriReteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: delia64 in MuraturiSe spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii . Se spala borcanele si se aseaza pe fundul lor tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin ....Citeste continuarea
Chec pufos din albusuri cu gem de...
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe incinge cuptorul la 160°. Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos. Albusurile se bat tare cu un...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: amayrya in PrajituriSe amesteca untura cu borsul, se adauga faina si esenta de vanilie. Coca obtinuta se lasa la frigider 6 ore. Ulterior se intind bucati din coca, se taie sub diferite forme, in mijloc se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute cu sunca si masline
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: panacris in DulciuriSe frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...Citeste continuarea
Cartofi gratinati la cuptor
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert cu coaja.Dupa ce constatam ca sunt fierti 90 % scurgem apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii taiem rondele. Intr-un vas punem ouale si le batem cu...Citeste continuarea
Cornulete alb-negru
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriSirop: Se adauga 1/2 cana de zara intr-o cana de apa si se amesteca pana se topeste zaharul. Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa, praful de copt se stinge in seama de lamaie, daca se...Citeste continuarea
Cartofi condimentaţi la cuptor
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeCartofii se curăţă, se spală, şi se taie cubuleţe. Se ung cu ulei, se pune dressingul, se adauga celelalte condimente, usturoiul ras după gust şi ceapa verde tocată. Se pune totul...Citeste continuarea
Conopida in saramura
Postat de: delia64 in MuraturiSe curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele . Se spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru , tulpini de marar si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu garnitura de...
Postat de: susu in PorcFriptura: Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu scarita si...
Postat de: susu in CiorbeCuratam legumele dupa care le tocam dupa preferinta. Cartofii taiati cubulete ii punem in apa sa nu oxideze. Calim ceapa dupa care adaugam ardeiul, si morcovul calind dupa fiecare. Punem legumele...Citeste continuarea
Cotlet de porc la tavă
Postat de: adriana65 in PorcSe preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu...Citeste continuarea
Chec cu legume
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un vas batem bine oul adaugand cate putin ulei, lapte, iaurt, branza si cascavalul ras. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Mixam bine sa se omogenizeze...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu oua si telemea
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si-i punem la fiert in coaja Punem si cele 4 oua la fiert Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza si smantana
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: marianascarlat in DulciuriIntr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele. Se frământă până când coca se desprinde după mână. Se împarte coca...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu ou, lapte si...
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe...Citeste continuarea
Carnati proaspeti cu cartofi si...
Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii taiem in patru, curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete, ciupercile le curatam, le spalam si le taiem in doua sau daca sunt mai mici le putem lasa si intregi....Citeste continuarea
Clătite cu champagne
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se...Citeste continuarea
Chec aperitiv Panacris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua,...Citeste continuarea
Ciorba usoara de legume
Postat de: simona72 in CiorbeDaca avem supa de pui atunci o folosim pe aceea , daca nu punem grasime de pui la foc si o lasam sa fiarba 30 minute. Intre timp taiem toate legumele ca pt ciorba si le calim in putin ulei de...Citeste continuarea
Cartofi cu Ficatei si Kaizer la Cuptor
Postat de: iqphantom in PuiPregatire: Cartofii se taie in doua transversal si se scobesc cu o lingurita. In cavitati se pune cate un ficatel . Cartofii umpluti si bucatile rezultate din scobire se pun intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costite de porc
Postat de: sasha in CiorbeFasolea se pune la fiert in 5l apa clocotita cu 2 cepe taiate marunt. Cand fasolea este putin moale se pun si costitele, se spumeaza si se mai adauga apa calda in caz ca mai trebuie. Se curata...Citeste continuarea
Ciorbita de legume cu pui acrisoara
Postat de: Lorenutza in CiorbeSe spala carnea, si se pune intr-o cratita cu apa si se pune la foc.Se pune ceapa tocata marunt ,morcovul taiat rondele,patrunjelul radacina taiat rondele,mazarea pastai verde,si conopida peste...Citeste continuarea
Cremsnit cu frisca
Postat de: timea in PrajituriAluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp...Citeste continuarea
Crema de cocos
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganAm scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina. Aceasta a fost partea de pregatire, dupa...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: TAB1TA in CiorbeAm pus carnea la fiert impreuna cu ceapa intreaga. Am adaugat telina si radacina de patrunjel date pe razartoare. Am pus sare si delikat. Am fiert bine carnea, am scos ceapa. Am...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: timea in Mancaruri de legumeScurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa rece. Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam ciupercile si lasam la...Citeste continuarea
Crap pane
Postat de: ionela2682 in Crap / Caras-spalam foarte bine bucatile de peste ,le tamponam cu un servet din hartie pentru a absorbi toata apa -saram si piperam -batem oul cu putina sare , piper si faina ,adaugam apa cat sa iasa un...Citeste continuarea
Coniac (brandy) de casa
Postat de: Doinavar in BauturiDupa ce se culeg strugurii, se pun intr-un butoi si se zdrobesc boabele, se pune capacul si se lasa la soare, cel putin 2-3 saptamani. Sa nu umpleti complet butoaiele, sa lasati loc pentru...Citeste continuarea
Café bombón
Postat de: Elena_Daria in CafeaPrima data pregatim cafeaua. Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat. Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in...Citeste continuarea
Cornuri pentru mic dejun
Postat de: marianascarlat in DulciuriAm pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit. Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe...Citeste continuarea
Creveti in bere neagra
Postat de: Mirela_Tilvescu in Fructe de mareSe condimenteaza crevetii cu sare si piper si se dau deoparte. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si foaia de dafin, apoi se adauga crevetii. Cand incep sa se inroseasca se adauga berea si se...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in CurcanCurcanul se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei). Portocala...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu zeama de varza
Postat de: vishinel in CiorbeEste la alegerea voastra ce fel de carne folositi. Eu am optat pentru ceva cu mai putina grasime.Punem carnea taiata cubulete la fiert in 4 litri de apa si o fierbem cam 30-40 de minute (pana cand...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: sasha in DulciuriFaina o punem intr-un bol,facem un cuib in mijloc si turnam untura topita,zaharul,apa clocotita ,amoniul stins in otet, drojdia sfaramata, coaja de la o prtocale si o framantam bine si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: TAB1TA in CiorbeSe incalzeste supa sau se fierbe apa cu un cub de concentrat. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se pun in supa. Carnea se condimenteaza si se...Citeste continuarea
Compot de struguri negri
Postat de: delia64 in Sirop / CompotSe aleg strugurii sanatosi , se spala si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu...Citeste continuarea
Ciorba de purcel
Postat de: bylaura in Supe/CiorbeSe pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare. Cand...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: simona72 in DulciuriPregatim umplutura pt clatite: zdrobim urda cu furculita pina se sfarima bine de tot, adaugam oua, zahaf si smantina, mararul tocat marunt si amestecam bine compozitia. Pregatim aluatul pt...Citeste continuarea
Compot de pere intregi
Postat de: delia64 in Sirop / CompotAleg pere mai tari , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit ....Citeste continuarea
Chec de carne
Postat de: Patricia_Iordache_79 in VitaAmestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi...Citeste continuarea

















