A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciocanele de pui cu brocoli

Postat de: aliliana in Pui

Ciocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20  ml ulei de masline si vin...Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: delia64 in Ciorbe

Punem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat  rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de...Citeste continuarea

Ciuperci cu marar

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

Ciupercile curatate daca e cazul,feliate,le calim in ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa cateva minute amestecul de...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il...Citeste continuarea

Chec "Zi și Noapte"

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Se freacă untul până devine spumă. Adăugăm apoi treptat zahărul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient. Se cerne făina...Citeste continuarea

Cozonac Trandafir

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul....Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de: Bunica in Prajituri

Faina se pune  intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Carnaciori in halat de branza si...

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: r3nat02006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se pun in apa fiarta timp de 10 minute, dupa care se scot si se lasa la racit pana punem umbla cu ei. In acest timp se bat ouale cu iaurtul si cu condimentele pana la...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: karla in Aperitive / Garnituri

Puneti drojdia la crescut cu putin lapte. Framantati faina cu untura, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: sasha in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se da pe razatoare, gogosarul, maslinele, ardeiul si carnatii se taie cuburi. Ouale se bat pana isi mareste volumul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul si se...Citeste continuarea

Crema de patiserie

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul. Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: marianascarlat in Ciorbe

Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun...Citeste continuarea

Chocolate chip cookies/Biscuiti cu...

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Se freaca zaharul pudra cu untul la temperatura camerei. Se adauga ouale, bicarbonatul, zaharul vanilat, esenta si sarea. Se incorporeaza faina amestecandu-se mereu. Se da ciocolata prin...Citeste continuarea

Chec marmorat cu nuci si cacao

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Impartim compozitia in 2 parti egale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Zamfira in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: botcrina in Ciorbe

Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi. Pieptul de pui se spală bine şi se şterge. Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi...Citeste continuarea

Cartofi copţi cu cârnaţi

Postat de: botcrina in Mancaruri cu carne

Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi...Citeste continuarea

Cotlet tiganesc

Postat de: ianculubita in Porc

Cotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate...Citeste continuarea

Cannelloni cu branza dulce stafide...

Postat de: Constelatialeu in Cannelloni

Branza cu 150 g zahar se amesteca bine,se adauga 4 oua si zaharul bourbon,apoi stafidele.Se umplu tubuletele de cannelloni si se aseaza in vas termorezistent.Se pregateste sosul care vine turnat...Citeste continuarea

Chifle graham cu fulgi de secara

Postat de: Toamna07 in Piine

Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara....Citeste continuarea

Ciorba cu biban de mare

Postat de: Bunica in Peste

Legumele se curata,spala  si se toaca marunt. Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert. Cand clocoteste apa adugam legumele. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc acrita cu...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Se spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: AdriiAdi in Dulciuri

Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca....Citeste continuarea

Chiftele în aluat de bere by Gaby

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas se amesteca faina si praful de copt. Separat intr-un vas frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat dupa care adaugam ouale pe rand, iar la final amestecul de faina si laptele. In...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: ralu_ca in Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie sau se toaca. Intr-o oala la foc mediu punem putin ulei peste care adaugam ceapa si morcovul, amestecam  1-2 minute. Adaugam apa apoi cartofii, ceapa...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: deyutzky in Prajituri

Pregatim crema conform instructiunilor de pe cutie: - se pune intr-un vas 750 ml lapte rece de la frigider(laptele trebuie sa fie fiert si apoi racit) peste care se adauga praful pt crema. -...Citeste continuarea

Chipsuri din zucchini (dovlecei)

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute...Citeste continuarea

Chiftelute picante la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica. Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul. Formam in mana chiftelute de marimea dorita,...Citeste continuarea

Cartofi cu pesmet si cascaval

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: AdriiAdi in Ciorbe

Dupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert. Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite....Citeste continuarea

Cupola ninsa de ciocolata

Postat de: Creatsa in Torturi

Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam in continuare 10 minute. Adaugam uleiul...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: ralu_ca in Pui

Taiem pieptul in 2 si obtinem 4 bucati, dupa care fiecare jumatate se cresteaza la mijloc pe lungime. Se dau cu sare si piper, apoi in fiecare "buzunar" introducem o felie de sunca si...Citeste continuarea

Cartofi din biscuiti cu cacao si...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se zdrobesc biscuitii sau se macina la robot.  Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere. Zaharul vanilat se pune peste...Citeste continuarea

Ciorbă de praz cu cartofi

Postat de: panacris in Ciorbe

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa...Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii, ceapa si usturoiul. Cartofii ii taiem cubulete foarte mici, cepa o taiem marunt iar usturoiul il pisam. Punem toate intr-un bol, adaugam ulei, sare si cimbru,...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: bylaura in Ciorbe

Se pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta....Citeste continuarea

Coaja de portocala confiata

Postat de: Ela68 in Dulciuri

Se spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa. Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se...Citeste continuarea

Ciorba de legume si ciuperci

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

Legumele se spala si se curata si se pun la calit in 5 linguri de ulei pana se inmoaie apoi se adauga ciupercile taiate sferturi.. Se lasa sa se caleasca 5 minute ,apoi se acopera cu apa si se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: RoXx in Ciorbe

Se curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se...Citeste continuarea

Cocos Choco

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Am amestecat intr-un bol nuca de cocos,laptele praf,zaharul pudra si vanilat si laptele condensat pana am obtinut un "aluat" nici moale nici tare.. Am facut din acest aluat batoane pe...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu pulpe de pui

Postat de: sasha in Pui

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pe cei prajiti, dar ceva mai grosi. Pulpele le spalam si le curatam de tuleie, in caz ca au. Se taie in doua pulpele, le comdimentam doar cu piper....Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: eduard_09 in Porc

Coastele de porc le spalam, le stergem si le condimetam cu sare, piper, boia de ardei si usturoiul taiat felii. Dupa care le asezam in tava si adaugam berea deasupra, rozmarinul si acoperim...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu nuca prajita

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.  Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel....Citeste continuarea

Crenvusti impanati cu sos de marar...

Postat de: simona72 in Mancare copii

Crenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc...Citeste continuarea

Chec

Postat de: botcrina in Prajituri

Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în...Citeste continuarea

Chec cu merisoare

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Galbenusurile se freaca  bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda; adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu...Citeste continuarea

Coltunasi cu urda

Postat de: ianculubita in Paste

Facem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]