Ciocanele de pui cu brocoli
Postat de: aliliana in PuiCiocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20 ml ulei de masline si vin...Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: delia64 in CiorbePunem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de...Citeste continuarea
Ciuperci cu marar
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeCiupercile curatate daca e cazul,feliate,le calim in ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa cateva minute amestecul de...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCreierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il...Citeste continuarea
Chec "Zi și Noapte"
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSe freacă untul până devine spumă. Adăugăm apoi treptat zahărul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient. Se cerne făina...Citeste continuarea
Cozonac Trandafir
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriAmestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul....Citeste continuarea
Cornulete cu bors
Postat de: Bunica in PrajituriFaina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Carnaciori in halat de branza si...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriPuneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: r3nat02006 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se pun in apa fiarta timp de 10 minute, dupa care se scot si se lasa la racit pana punem umbla cu ei. In acest timp se bat ouale cu iaurtul si cu condimentele pana la...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: karla in Aperitive / GarnituriPuneti drojdia la crescut cu putin lapte. Framantati faina cu untura, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriCascavalul se da pe razatoare, gogosarul, maslinele, ardeiul si carnatii se taie cuburi. Ouale se bat pana isi mareste volumul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul si se...Citeste continuarea
Crema de patiserie
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeTocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul. Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: marianascarlat in CiorbePentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun...Citeste continuarea
Chocolate chip cookies/Biscuiti cu...
Postat de: LadyCrs in DulciuriSe freaca zaharul pudra cu untul la temperatura camerei. Se adauga ouale, bicarbonatul, zaharul vanilat, esenta si sarea. Se incorporeaza faina amestecandu-se mereu. Se da ciocolata prin...Citeste continuarea
Chec marmorat cu nuci si cacao
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOuale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Impartim compozitia in 2 parti egale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Zamfira in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: botcrina in CiorbeCurăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi. Pieptul de pui se spală bine şi se şterge. Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi...Citeste continuarea
Cartofi copţi cu cârnaţi
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneSe curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi...Citeste continuarea
Cotlet tiganesc
Postat de: ianculubita in PorcCotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza dulce stafide...
Postat de: Constelatialeu in CannelloniBranza cu 150 g zahar se amesteca bine,se adauga 4 oua si zaharul bourbon,apoi stafidele.Se umplu tubuletele de cannelloni si se aseaza in vas termorezistent.Se pregateste sosul care vine turnat...Citeste continuarea
Chifle graham cu fulgi de secara
Postat de: Toamna07 in PiineAmestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara....Citeste continuarea
Ciorba cu biban de mare
Postat de: Bunica in PesteLegumele se curata,spala si se toaca marunt. Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert. Cand clocoteste apa adugam legumele. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc acrita cu...
Postat de: medioto59 in CiorbeSe spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AdriiAdi in DulciuriPrepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca....Citeste continuarea
Chiftele în aluat de bere by Gaby
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas se amesteca faina si praful de copt. Separat intr-un vas frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat dupa care adaugam ouale pe rand, iar la final amestecul de faina si laptele. In...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: ralu_ca in CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie sau se toaca. Intr-o oala la foc mediu punem putin ulei peste care adaugam ceapa si morcovul, amestecam 1-2 minute. Adaugam apa apoi cartofii, ceapa...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: deyutzky in PrajituriPregatim crema conform instructiunilor de pe cutie: - se pune intr-un vas 750 ml lapte rece de la frigider(laptele trebuie sa fie fiert si apoi racit) peste care se adauga praful pt crema. -...Citeste continuarea
Chipsuri din zucchini (dovlecei)
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute...Citeste continuarea
Chiftelute picante la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica. Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul. Formam in mana chiftelute de marimea dorita,...Citeste continuarea
Cartofi cu pesmet si cascaval
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: AdriiAdi in CiorbeDupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert. Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite....Citeste continuarea
Cupola ninsa de ciocolata
Postat de: Creatsa in TorturiPentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam in continuare 10 minute. Adaugam uleiul...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: ralu_ca in PuiTaiem pieptul in 2 si obtinem 4 bucati, dupa care fiecare jumatate se cresteaza la mijloc pe lungime. Se dau cu sare si piper, apoi in fiecare "buzunar" introducem o felie de sunca si...Citeste continuarea
Cartofi din biscuiti cu cacao si...
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe zdrobesc biscuitii sau se macina la robot. Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere. Zaharul vanilat se pune peste...Citeste continuarea
Ciorbă de praz cu cartofi
Postat de: panacris in CiorbeMorcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa...Citeste continuarea
Cartofi unguresti
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii, ceapa si usturoiul. Cartofii ii taiem cubulete foarte mici, cepa o taiem marunt iar usturoiul il pisam. Punem toate intr-un bol, adaugam ulei, sare si cimbru,...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: bylaura in CiorbeSe pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta....Citeste continuarea
Coaja de portocala confiata
Postat de: Ela68 in DulciuriSe spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa. Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se...Citeste continuarea
Ciorba de legume si ciuperci
Postat de: AnyCostescu in CiorbeLegumele se spala si se curata si se pun la calit in 5 linguri de ulei pana se inmoaie apoi se adauga ciupercile taiate sferturi.. Se lasa sa se caleasca 5 minute ,apoi se acopera cu apa si se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: RoXx in CiorbeSe curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se...Citeste continuarea
Cocos Choco
Postat de: AnyCostescu in DulciuriAm amestecat intr-un bol nuca de cocos,laptele praf,zaharul pudra si vanilat si laptele condensat pana am obtinut un "aluat" nici moale nici tare.. Am facut din acest aluat batoane pe...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pulpe de pui
Postat de: sasha in PuiCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pe cei prajiti, dar ceva mai grosi. Pulpele le spalam si le curatam de tuleie, in caz ca au. Se taie in doua pulpele, le comdimentam doar cu piper....Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: eduard_09 in PorcCoastele de porc le spalam, le stergem si le condimetam cu sare, piper, boia de ardei si usturoiul taiat felii. Dupa care le asezam in tava si adaugam berea deasupra, rozmarinul si acoperim...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuca prajita
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriEste foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox. Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel....Citeste continuarea
Crenvusti impanati cu sos de marar...
Postat de: simona72 in Mancare copiiCrenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc...Citeste continuarea
Chec
Postat de: botcrina in PrajituriScoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în...Citeste continuarea
Chec cu merisoare
Postat de: ianculubita in DulciuriGalbenusurile se freaca bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda; adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu...Citeste continuarea
Coltunasi cu urda
Postat de: ianculubita in PasteFacem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am...Citeste continuarea

















