A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de vacuta

Postat de: Ela68 in Ciorbe

Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.  Ceapa, floarea de marar, impreuna cu...Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu galuste

Postat de: Alinutza80 in Ciorbe

Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura(rapida)

Postat de: Alinutza80 in Ciorbe

Se toaca ceapa, ardeiul, telina si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga kaizerul taiat si se mai lasa la calit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga fasolea...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Ela68 in Prajituri

Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi si spanac

Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legume

-cartofii se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti se taie felii -intr-o tava se intinde pe toata suprafata pesmetul amestecat cu ulei ,patrunjel  si 2 linguri de usturoi  -se...Citeste continuarea

Cus-cus cu ciuperci si legume

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe...Citeste continuarea

Cartofi cu rosii la cuptor

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele....Citeste continuarea

Castraveti si rosii cu umplutura de...

Postat de: Doinavar in Vita

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel...Citeste continuarea

Cantuccini - biscuiti italienesti...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele,...Citeste continuarea

Caltabos de porc cu ficat

Postat de: Doinavar in Mezel de casa

Puneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece. ...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de ciuperci

Postat de: ianculubita in Curcan

Intr-un castron amestecam carnea cu restul ingredientelor,omogenizam bine compozitia,apoi facem mici bilute pe care le punem pe tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 30-40min; in acest...Citeste continuarea

Ciuperci sote

Postat de: Retetegg in Mancaruri de post

Intr-o tigaie am incins uleiul de masline si apoi am pus ciupercile taiate in bucati. Am adaugat usturoiul, condimentele si verdeturile. Am sotat cateva minute la foc mare. Le-am servit...Citeste continuarea

Chifle pentru micul dejun

Postat de: Irina in Piine

Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca cu galuste din...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Postat de: Doinavar in Ciorbe

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tava

Postat de: AdriiAdi in Porc

Transezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii. Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: alexa_elena in Mancaruri de legume

 Spalam cartofii si ii fierbem pe jumatate. II curatam si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem un strat de cartofi,ii condimentam cu sare, piper,...Citeste continuarea

Ciorba de salata (2)

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Salata se spala foarte bine si se taie fasii mici, se pune la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si ceapa alba intreaga. Cand se inmoaie ceapa se scoate si se arunca. Morcovul il taiem in doua si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: alexa_elena in Mancaruri cu carne

Se curata ciupercile, se spala, si se pun la scurs. Tocam coditele de la ciuperci, curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt. Calim ceapa, adaugam morcovul, coditele de la ciuperci, carnea,...Citeste continuarea

Cottage pie cu carne de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Cartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata, stafide, migdale...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se...Citeste continuarea

Coronita din vinete cu legume si...

Postat de: Doinavar in Mancaruri de legume

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: AdriiAdi in Prajituri

Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri...Citeste continuarea

Clatite cu frisca si visine

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Facem clatitele dupa reteta fiecaruia, insa adaugam in plus 3 linguri de cacao. Smantana o batem cu zaharul si dam vasul la frigider pentru minim 30 minute. Se ia o clatita si se umple cu...Citeste continuarea

Cozonac cu nuci,migdale si stafide

Postat de: loryt in Prajituri

Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie,...Citeste continuarea

Creveti cu vinete gratinate la cuptor

Postat de: loredanaaa in Fructe de mare

Vinete gratinate: -se ung feliile de vinetele cu ulei,apoi se calesc intr-o tigaie incinsa,cate 2 minute pe fiecare parte. -se aseaza feliile de vinete  intr-o tava cu hartie de...Citeste continuarea

Crofne banatene

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja...Citeste continuarea

Crostata cu piersici si caise

Postat de: timea in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...Citeste continuarea

Cannelloni cu soia

Postat de: ianculubita in Cannelloni

Punem intr-un vas cu apa si vegeta sa fiarba soia 20min; in cratita cu ulei calim ceapa,ardeiul si rosiile toate tocate marunt; adaugam soia bine scursa iar dupa cateva minute,vinul; dupa...Citeste continuarea

Curry usor de pui

Postat de: Toamna07 in Pui

Mod de preparare:   Se pun ceapa,usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry. Se rastoarna pasta de curry intr-o...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branza feta

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se scot coditele de la ciuperci, se curata, se spala si se pun intr-o tava, pe hartie de copt, cu palaria in jos. Se pune tava la cuptor pana se inmoaie putin ciupercile si isi lasa zeama....Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Se curata merele de coaja si se dau prin razatoare.Se mixeaza ouale cu zaharul pana se face o spuma.Adaugam merele,esenta si faina si amestecam.Cu o lingura adaugam in uleiul incalzit(baie de...Citeste continuarea

Cornuri cu dulceata de nectarine

Postat de: simona72 in Prajituri

Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si portocale

Postat de: ianculubita in Prajituri

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si vanilia; in alt bol mixam ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,sucul si coaja de portocala,faina, amestecand cu o...Citeste continuarea

Cornuri dospite

Postat de: sasha in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un lighenas se pune faina se face in mijloc un ''cuib'' si se pune varful de sare, ouale, zaharul si drojdia dizolvata in apa...Citeste continuarea

Cosulete de orez cu pasta de...

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

  Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea,...Citeste continuarea

Crema de cocos cu zmeura

Postat de: adnia in Dulciuri

Am spart nuca de cocos, dupa ce, in prealabil, am scurs apa din ea. Am curatat-o de coaja, am taiat-o in bucatele mici si am bagat-o in blender, impreuna cu zmeura congelata si mierea. Am blenduit...Citeste continuarea

Ciupercute cu sos iutel

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Curatam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim...Citeste continuarea

Carnita de porc cu cartofi rosii

Postat de: patrick_2010 in Porc

Carnea de porc se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper si  se aseaza in tigaie Peste ea se taie usturoi si se pune la foc. Intre timp se curata cartofii,  se spala si se...Citeste continuarea

Cascaval pane Doina

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm. Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper. Puneti uleiul la...Citeste continuarea

Chiftelute cu dovlecel si soia

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot...Citeste continuarea

Ciorbă de legume cu galuşte şi...

Postat de: botcrina in Supe/Ciorbe

Tăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele  apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă....Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Cernem faina si amestecam cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugam uleiul si berea. Incepem sa framantam un aluat nelipicios (daca mai este nevoie adaugam apa calduta sau bere). Acoperim si lasam la...Citeste continuarea

Cupcakes cu visine si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu costita si...

Postat de: Doinavar in Ciorbe

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Maiaua: Intr-un castron drojdia se faramiteaza si se adauga 1/2 l lapte caldut si putina sare, se amesteca apoi se adauga faina pana se obtine o coca moale. Se lasa la caldura aproximativ 15...Citeste continuarea

Coffee cravings

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Se topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte. Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand...Citeste continuarea

Carbonada (mancare flamanda din...

Postat de: Doinavar in Vita

Curatati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama. Intre timp curatati cepele si...Citeste continuarea

Ciorba cruda

Postat de: Doinavar in Ciorbe

Se curata legumele si se dau prin storcatorul de suc. Rosia se mixeaza impreuna cu 1 ceapa, iar o bucatica de rosie si cealalta ceapa se toaca foarte fin. In supiera se amesteca cu un tel mic...Citeste continuarea

Chec de cascaval cu cabanos si oua

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Dati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]