Ciorba de vacuta
Postat de: Ela68 in CiorbeSe pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. Ceapa, floarea de marar, impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu galuste
Postat de: Alinutza80 in CiorbeSe portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura(rapida)
Postat de: Alinutza80 in CiorbeSe toaca ceapa, ardeiul, telina si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga kaizerul taiat si se mai lasa la calit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga fasolea...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Ela68 in PrajituriSe ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si spanac
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legume-cartofii se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti se taie felii -intr-o tava se intinde pe toata suprafata pesmetul amestecat cu ulei ,patrunjel si 2 linguri de usturoi -se...Citeste continuarea
Cus-cus cu ciuperci si legume
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriPentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe...Citeste continuarea
Cartofi cu rosii la cuptor
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele....Citeste continuarea
Castraveti si rosii cu umplutura de...
Postat de: Doinavar in VitaTaiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel...Citeste continuarea
Cantuccini - biscuiti italienesti...
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele,...Citeste continuarea
Caltabos de porc cu ficat
Postat de: Doinavar in Mezel de casaPuneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece. ...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de ciuperci
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un castron amestecam carnea cu restul ingredientelor,omogenizam bine compozitia,apoi facem mici bilute pe care le punem pe tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 30-40min; in acest...Citeste continuarea
Ciuperci sote
Postat de: Retetegg in Mancaruri de postIntr-o tigaie am incins uleiul de masline si apoi am pus ciupercile taiate in bucati. Am adaugat usturoiul, condimentele si verdeturile. Am sotat cateva minute la foc mare. Le-am servit...Citeste continuarea
Chifle pentru micul dejun
Postat de: Irina in PiineSe incalzeste cuptorul la 220 grade. Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca cu galuste din...
Postat de: Sidy in CiorbeCartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu legume si perisoare
Postat de: Doinavar in CiorbePuneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: AdriiAdi in PorcTransezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii. Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori....Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: alexa_elena in Mancaruri de legumeSpalam cartofii si ii fierbem pe jumatate. II curatam si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem un strat de cartofi,ii condimentam cu sare, piper,...Citeste continuarea
Ciorba de salata (2)
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSalata se spala foarte bine si se taie fasii mici, se pune la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si ceapa alba intreaga. Cand se inmoaie ceapa se scoate si se arunca. Morcovul il taiem in doua si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: alexa_elena in Mancaruri cu carneSe curata ciupercile, se spala, si se pun la scurs. Tocam coditele de la ciuperci, curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt. Calim ceapa, adaugam morcovul, coditele de la ciuperci, carnea,...Citeste continuarea
Cottage pie cu carne de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata, stafide, migdale...
Postat de: TAB1TA in DulciuriStafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se...Citeste continuarea
Coronita din vinete cu legume si...
Postat de: Doinavar in Mancaruri de legumeCuratati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: AdriiAdi in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si visine
Postat de: AnyCostescu in DulciuriFacem clatitele dupa reteta fiecaruia, insa adaugam in plus 3 linguri de cacao. Smantana o batem cu zaharul si dam vasul la frigider pentru minim 30 minute. Se ia o clatita si se umple cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuci,migdale si stafide
Postat de: loryt in PrajituriAluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie,...Citeste continuarea
Creveti cu vinete gratinate la cuptor
Postat de: loredanaaa in Fructe de mareVinete gratinate: -se ung feliile de vinetele cu ulei,apoi se calesc intr-o tigaie incinsa,cate 2 minute pe fiecare parte. -se aseaza feliile de vinete intr-o tava cu hartie de...Citeste continuarea
Crofne banatene
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja...Citeste continuarea
Crostata cu piersici si caise
Postat de: timea in PrajituriPregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...Citeste continuarea
Cannelloni cu soia
Postat de: ianculubita in CannelloniPunem intr-un vas cu apa si vegeta sa fiarba soia 20min; in cratita cu ulei calim ceapa,ardeiul si rosiile toate tocate marunt; adaugam soia bine scursa iar dupa cateva minute,vinul; dupa...Citeste continuarea
Curry usor de pui
Postat de: Toamna07 in PuiMod de preparare: Se pun ceapa,usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry. Se rastoarna pasta de curry intr-o...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza feta
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe scot coditele de la ciuperci, se curata, se spala si se pun intr-o tava, pe hartie de copt, cu palaria in jos. Se pune tava la cuptor pana se inmoaie putin ciupercile si isi lasa zeama....Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSe curata merele de coaja si se dau prin razatoare.Se mixeaza ouale cu zaharul pana se face o spuma.Adaugam merele,esenta si faina si amestecam.Cu o lingura adaugam in uleiul incalzit(baie de...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de nectarine
Postat de: simona72 in PrajituriPunem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si portocale
Postat de: ianculubita in PrajituriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt si vanilia; in alt bol mixam ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,sucul si coaja de portocala,faina, amestecand cu o...Citeste continuarea
Cornuri dospite
Postat de: sasha in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un lighenas se pune faina se face in mijloc un ''cuib'' si se pune varful de sare, ouale, zaharul si drojdia dizolvata in apa...Citeste continuarea
Cosulete de orez cu pasta de...
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea,...Citeste continuarea
Crema de cocos cu zmeura
Postat de: adnia in DulciuriAm spart nuca de cocos, dupa ce, in prealabil, am scurs apa din ea. Am curatat-o de coaja, am taiat-o in bucatele mici si am bagat-o in blender, impreuna cu zmeura congelata si mierea. Am blenduit...Citeste continuarea
Ciupercute cu sos iutel
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postCuratam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim...Citeste continuarea
Carnita de porc cu cartofi rosii
Postat de: patrick_2010 in PorcCarnea de porc se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tigaie Peste ea se taie usturoi si se pune la foc. Intre timp se curata cartofii, se spala si se...Citeste continuarea
Cascaval pane Doina
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSe taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm. Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper. Puneti uleiul la...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecel si soia
Postat de: Ina in Mancaruri de postGranulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare. ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot...Citeste continuarea
Ciorbă de legume cu galuşte şi...
Postat de: botcrina in Supe/CiorbeTăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă....Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriCernem faina si amestecam cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugam uleiul si berea. Incepem sa framantam un aluat nelipicios (daca mai este nevoie adaugam apa calduta sau bere). Acoperim si lasam la...Citeste continuarea
Cupcakes cu visine si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCrema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu costita si...
Postat de: Doinavar in CiorbeSe curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: ralu_ca in DulciuriMaiaua: Intr-un castron drojdia se faramiteaza si se adauga 1/2 l lapte caldut si putina sare, se amesteca apoi se adauga faina pana se obtine o coca moale. Se lasa la caldura aproximativ 15...Citeste continuarea
Coffee cravings
Postat de: alldaycooking in DulciuriSe topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte. Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand...Citeste continuarea
Carbonada (mancare flamanda din...
Postat de: Doinavar in VitaCuratati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama. Intre timp curatati cepele si...Citeste continuarea
Ciorba cruda
Postat de: Doinavar in CiorbeSe curata legumele si se dau prin storcatorul de suc. Rosia se mixeaza impreuna cu 1 ceapa, iar o bucatica de rosie si cealalta ceapa se toaca foarte fin. In supiera se amesteca cu un tel mic...Citeste continuarea
Chec de cascaval cu cabanos si oua
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriDati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu...Citeste continuarea











