Chec aperitiv
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriSe taie bucatele mici sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul kapia. Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea mare. Intr-un bol se amesteca ouale cu laptele si uleiul. Se adauga branza si...Citeste continuarea
Chifteluţe de somon la cuptor
Postat de: sisterskitchen in Somon1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite, după care se curătă de oase, apoi se mărunţeşte într-un blender. Se mai...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine - de...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Se pune apa intr-un bol. Se pune un praf de sare, praful de copt, zahar vanilat. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga faina in ploaie pana ce obtinem un aluat specific de clatite. In...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: antici_gabytza in PiineAmestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas, am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu carne de pasare
Postat de: sasha in CiorbeIntr-o oala se pune apa cam in jur de 3 litri si se pune la fiert. Cand da in clocot se pun maruntaiele de la pasare cu o lingura de ulei si se lasa la fiert. Intre timp se curata toate...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie acrita cu...
Postat de: Doinavar in CiorbePrunele verzi se spala si se pun la fiert in 1.5 l apa. Se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Acesta va fi “borsul” pentru ciorba. Intre timp, se curata si se taie marunt...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: loryt in CiorbeSe taie carnea in bucati si se caleste putin impreuna cu ceapa data prin razatoare. Se adauga boia, cam jumatate de lingurita, sare si piper dupa gust. Morcovul, patrunjelul si ardeiul se taie in...Citeste continuarea
Cheesecake cu mure
Postat de: Zamfira in TorturiSpalam si curatam murele (de frunzulite, crengute, etc.) si le lasam la scurs. In cazul murelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare pentru a elimina apa si sucul in exces....Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: aliliana in PrajituriCaramelul : 3 linguri de zahar le-am pus intr-o cratita pentru caramelizare. Am adaugat o lingurita de unt pe la jumatatea timpului de preparare. Compozitia rezultata am pus-o in boluri....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cacao si alune
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...Citeste continuarea
Cupcakes "After Eight"
Postat de: Criss in PrajituriPentru cea mai simpla reteta de briose, se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza. Repartizam uniform compozitia rezultata in 12 cosulete si coacem aproximativ 25 minute. Se pot...Citeste continuarea
Ciorbă rădăuțeană
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam zarzavatul si il spalam. Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa. Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de iepure cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune carnea de iepure intr-o oala de ciorba la fiert. Dupa circa vreo 1 ora se adauga legumele congelate si se lasa la fiert la foc mic, se adauga si ceapa intreaga si telina data pe razatoarea...Citeste continuarea
Cake pops de Valentine's Day
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriMod de pregatire ~ blat ~: Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: AnyCostescu in PrajituriApa, zaharul si ciocolata amaruie taiata bucatele se pun pe foc pana incepe a fierbe. Se da oala deoparte. Adaugam untul topit inainte si alunele. Punem lapte praf putin cate putin si...Citeste continuarea
Compot de corcoduse fara conservant...
Postat de: Doinavar in Sirop / CompotSpalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pana sus. Strangeti bine capacele si agitati...Citeste continuarea
Covrigei cu cascaval
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si cacavalul dat pe razatoarea fina. Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore Pentru...Citeste continuarea
Capuccino cupcakes
Postat de: Criss in PrajituriSeparam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, cappuccino si in final inglobam albusurile...Citeste continuarea
Chec de cacao si crema de iaurt cu...
Postat de: Veronica22 in PrajituriAlbusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus....Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: rocsi_1612 in PorcCreierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului. Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita. Ouale le batem spuma cu...Citeste continuarea
Chipsuri de casa
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCartofii se curata , se spala, si se feliaza subtire ( la feliator sau pe razatoare ) . Spalam feliile de cartofi si le punem pe un servetel sa absoarba apa.Punem ulei la incins intr'o cratita cam...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu ciocolata
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata combinata,...
Postat de: Doinavar in CiorbePuneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora....Citeste continuarea
Cremșnit ca la mama acasa...
Postat de: Doinavar in PrajituriCum se prepara Cremșnit ca la mama acasa (cremeș) cu foi facute in casa Compozitia 1: in apa calduta se pune otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Intr-un castron puneti faina, oul si...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina. A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :)....Citeste continuarea
Crostata cu nutela
Postat de: loredanaaa in PrajituriFaina se amesteca cu zaharul,un varf de sare, coaja de lămâie Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt....Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de afine
Postat de: miha in PrajituriBlat: In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar. Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu fistic si...
Postat de: Ela68 in DulciuriIntr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: alice_ciobanu in Mancaruri de legumeTaiem ciupercile bucatele mici. Ceapa o calim in ulei si cand e aurie punem ciupercile taiate. Calim incet, amestecand din cand in cand,pana ce se inmoate si ciupercile si toata zeama...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Creatsa in DulciuriPentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute. Frecam galbenusurile cu zahar si aromele....Citeste continuarea
Clatite cu caramel
Postat de: postavaru in DulciuriPentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem...Citeste continuarea
Creveti saganaki
Postat de: doralinda72 in Fructe de mareCrevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legumeSe taie ceapa si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Aveti grija sa nu se arda Se curata ciupercile, eu pun si coditele, le taiem marunt si le punem peste ceapa calita amestecand...Citeste continuarea
Chifle cu branza si...
Postat de: adnia in PiinePrimul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea). Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit,...Citeste continuarea
Ciorbă dulce de vită
Postat de: panacris in CiorbeCarnea de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, ii feliem doar pe jumatatea cartofului (vezi modelul cu cele doua linguri de lemn), nu-i taiem pana jos. Saram, piperam cartofii, deschidem usor cartofii, apoi ii dam...Citeste continuarea
Chiftelute pe gratar
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriUmezim painea si apoi o stoarcem si o sfaramam, lasand-o intr-un vas unde vom pune carnea si restul de ingrediente. Indicat e, sa lasam utin la frigider ptr a se impregna mai bine carnea cu restul...Citeste continuarea
Ciorbă de raţă cu suc de roşii
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare. Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte. (Se vor folosi pentru...Citeste continuarea
Cupcake cu cicoare si goji
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriSe cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se...Citeste continuarea
Ciorba de os afumat
Postat de: ralu_ca in CiorbeSpalam oasele de porc, apoi intr-o oala cu apa punem oasele la fiert.Cand incepe sa se formeze spuma, aceasta se indeparteaza.Se curata zarzavatul ( de preferat bucatile sa fie mai mari de cartof,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: danakarin in CiorbeAm spălat fasolea și am pus-o la înmuiat, peste noapte, în apă rece. A doua zi, i-am schimbat apa şi am lăsat-o să dea un clocot. În altă oală, am aşezat costița,...Citeste continuarea
Cornuleţe cu nucă şi vanilie
Postat de: diaconta in PrajituriUntura si margarina le-am mixat împreuna cu zaharul. Am adaugat apoi oul si am mixat pâna s-a încorporat. Faina cernuta am amestecat-o cu sare si praful de copt....Citeste continuarea
Cartofi pai la cuptor
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe aseaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se amesteca bine cu uleiul, sarea, condimentele si verdeturile si se da la cuptor (cca 20 min. la 200 grade). Se pot servi simpli, ca...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si sos de rosii
Postat de: timea in CannelloniCuratam si spalam morcovul, ceapa si usturoiul, carnea o taiem cubulete, apoi le dam pe toate prin masina de tocat carne. (eu am masina de tocat la robot si totul decurge foarte rapid). Adaugam...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu bacon si...
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Piciorusele ciupercilor se curata, se spala, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Se pune la calit...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: antici_gabytza in PiineCernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe spala bine puiul, se pune la fiert impreuna cu piperul boabe. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul. Cand e bine fiarta carnea...Citeste continuarea
Cum se face coliva lipoveneasca -...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Vegan / Raw veganCum se face coliva lipoveneasca. Arpacaşul fiind din comerţ, era destul de curat, nu mai era nevoie să aleg bob cu bob. Se spală în câteva ape şi se pune la fiert...Citeste continuarea
Coca razuita
Postat de: amayrya in PrajituriSe cerne faina, apoi se adauga 3 oua, o cana de untura, o cana de zahar, 2 lingurite de bicarbonat de amoniu stins cu putin otet, sare si arome (eu am pus esenta de vanilie si lamaie ). Se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala, se portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare. Pana fierb cartofii, intr-o tigaie punem in 30 ml ulei (pe care l-am lasat la incins inainte) ceapa taiata...Citeste continuarea











