A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci cu branza si oua pe pat de...

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Am curatat si spalat ciupercile si cepele. le-am tocat si le-am pus la calit intr-o tigaie. Am curatat si zdrobit 2 catei usturoi, apoi am presat un pic de sare. Am dat la foc iute ca sa se...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti gratinati

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi. Pieptul de pui il...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: loryt in Aperitive / Garnituri

Se pune la fiert apa in care adaugam o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba,se adauga conopida si se opareste,nu se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat,se scoate si se lasa putin sa se raceasca....Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: dena in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas incapator se pun ouale si se bat impreuna cu smantana, sarea si piperul. Casul taiat cubulete se adauga peste compozitia de mai sus. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se calesc...Citeste continuarea

Chec aromat cu banane

Postat de: Bucatardinpasiune in Prajituri

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Pasam bananele si  le...Citeste continuarea

Cartofi wages

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Catofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Ar trebui să fie încă fermi.  Se scurg de apă și se amestecă cu celelalte ingrediente.  Se introduc la cuptorul...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Amestecam ingredientele lichide dupa care adaugam ingredientele uscate si faina treptat pana obtinem o coca nelipicioasa Acoperim si lasam la dospit cca 20 minute Intindem o foaie subtire pe...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu friptura de porc

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am curatat cartofii si i-am taiat in 4 (am ales cartofii cam de aceleasi dimensiuni ca sa se faca toti in acelasi timp), am adaugat peste ei uleiul de masline, usturoiul taiat, lingurita de...Citeste continuarea

Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)

Postat de: Anett in Dulciuri

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata. Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un vas am amestecat ouale cu uleiul,praful de sare,faina si laptele. Intr-o tiagaie cu teflon am pus cu polonicul din compozitie . Am lasat sa se rumeneasca pe o parte,apoi am intors...Citeste continuarea

Ciorba cu carnat afumat si zeama de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa . Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele . Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o ...Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de: Doinavar in Pui

Se taie pieptul de pui in doua jumatati, pe lungime, apoi fiecare jumatate se cresteaza la mijloc, pe lungime, pentru a forma un buzunar mai adanc. Se pudreaza cu putina sare si piper, apoi se...Citeste continuarea

Ciabatta

Postat de: Satisfyyourcravings in Piine

Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă.  Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai...Citeste continuarea

Chicken strips cu cartofi prajiti

Postat de: r3nat02006 in Pui

 Se feliaza pieptul de pui in fasii de 1-2 cm, apoi se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmetul amestecat cu condimente. Se pun in tigaia cu ulei incins. Se lasa...Citeste continuarea

Casuta din turta dulce

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas adaugam 100 g zahar si il topim pana devine aramiu,adaugam apa  si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul. Amestecam faina cu ingredientele uscate. In alt bol amestecam...Citeste continuarea

Crema avocado cu parmezan

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw vegan

Curatati avocado de coaja, apoi retrageti miezul de pe sambure cu ajutorul unui cutit. Puneti intr-un mojar si cu pistilul, amestecati si pasati pana devine pasta. Puteti folosi si un blender in...Citeste continuarea

Cuburi aperitiv cu ardei

Postat de: vio_dreams in Aperitive / Garnituri

Frecam untul moale impreuna cu crema de branza.  Adaugam telemeaua rasa, smantana si ardeiul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza.Daca este cazul mai adaugam putina...Citeste continuarea

Cuburi aperitiv cu crema de branza...

Postat de: vio_dreams in Aperitive / Garnituri

Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana....Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de: sunrisseee in Prajituri

Se piseaza biscuitii,se adauga untul topit si se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat omogen care se pune intr-o tava cu peretii detasabili,presand foarte bine aluatul. 50g de frisca...Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor,si lasam la dospit cca 5 min. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea,adaugam ouale batute,untul topit si racit,laptele si incepem sa...Citeste continuarea

Cozonac ca la Doina

Postat de: panacris in Dulciuri

Se înmoaie drojdia cu puțin lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță făina și se amestecă bine, apoi se acoperă cu un prosop și se pune la crescut la căldură. După ce a crescut...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: aliliana in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar adaugate rand pe rand, pana se face o bezea frumoasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. La final, cu o spatula, adaugam faina si parful...Citeste continuarea

Chocolate Roll

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Cornulete cu ananas si nuca de cocos

Postat de: postavaru in Dulciuri

Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana normala de lapte. Eu am folosit acest set pentru masurare. Este foarte practic. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos....Citeste continuarea

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Postat de: Sidy in Ciorbe

Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici. Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din...Citeste continuarea

Chiftelute in aluat

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Drojdia se pune in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare. Se toarna apa+laptele cu drojdia, se framanta, se adauga si uleiul...Citeste continuarea

Chili Vegetarian

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Într-o tigaie, se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii chili și se sotează câteva minute. Se adaugă ardeiul verde și cel roșu și morcovul. Se gătesc...Citeste continuarea

Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de legume

Se curăţă, se spală cartofii.  Se pun la fiert întregi în apă cu sare şi se ţin pe foc până când s-au pătruns  pe jumătate, să nu fie fierţi de...Citeste continuarea

Cubulete de porc la Zepter

Postat de: timea in Porc

Dupa ce am spalat si s-a uscat vasul il punem pe foc, acoperit, pana ajunge termomentrul la limita dintre verde si rosu. In momentul acesta vasul este incins si putem pune bucatile de carne...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: merisor67 in Prajituri

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii. Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura....Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Intr-un castron se adauga rand pe rand toate ingredientele si se amesteca , dupa care adaugam faina cat cuprinde pana se formeaza aluatul. Acesta se lasa ( de preferat  pana a 2a zi ) la...Citeste continuarea

Cheesecake cu oreo si mure

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Torturi

Pregatire crusta de biscuiti: Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana se fac praf. Apoi se pun intr-un bol. Fulgii de cocos si de migdale se dau prin rasnita si apoi se amesteca cu...Citeste continuarea

Cordon bleu de pui

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Bucățile din piept de pui se pun pe rând în folii de plastic și se bat bine până ajung la 5 mm grosime. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. În...Citeste continuarea

Chiftelute in sos si mazare scazuta

Postat de: alba_zori in Mancaruri cu carne

Pentru chiftelute: Intr-un bol am amestecat carnea cu ouale, putina sare, putin piper, usturoiul pisat bine, parmezanul si pesmetul. Am amestecat cu o furculita pana a devenit omogena...Citeste continuarea

Cornuri cu visine

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Aluatul -Intr-un bol adaugam faina iar in mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata cu laptele caldut. Adaugam treptat sarea, esenta, zaharul si plicurile de zahar vanilat. La sfarsit...Citeste continuarea

Creveti in curry

Postat de: doralinda72 in Fructe de mare

Curatam si taiem usturoiul, tijele de lemongrass, ceapa, galangal si ghimbirul in bucatele mici, pisam si boabele de coriandru si punem totul intr-o salatiera impreuna cu crevetii, sezonand cu...Citeste continuarea

Cappucino Muffins

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Intr-un castron se adauga ingredientele uscate (faina, zahar, plicurile de cappucino, sare, praf de copt), in altul ingredientele umede (lapte, oua, ulei). Peste ingredientele uscate se adauga...Citeste continuarea

Ciorbă de burtă

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Burta (tăiată fideluţă)  se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: bylaura in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas. Adaugam zaharul si sarea si amestecam. Facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit. Adaugam ouale...Citeste continuarea

Carne de viţel în sos de ceapă

Postat de: diaconta in Vita

Carnea de vitel am taiat-o felii mai groase si am prajit-o în putin ulei.Am scos-o pe o farfurie si am pus în ulei ceapa taiata marunt,morcovul taiat si el si o parte razuit. Dupa...Citeste continuarea

Ciorbă de viţel

Postat de: diaconta in Supe/Ciorbe

Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici. Zarzavatul l-am...Citeste continuarea

Clătite cu carne şi ciuperci

Postat de: madi_marin in Porc

Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt. Se  face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu smantana

Postat de: medioto59 in Pui

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa care o scoatem pe o farfurie.Intr-o tigaie incinsa topim untul,adaugam faina si...Citeste continuarea

Cremsnit(reteta bunicii)

Postat de: Creatsa in Prajituri

Se coc foile de aluat pe dosul tavii. Pentru crema se pune laptele la fiert.Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si laptele fierbinte in fir subtire.Se pune din nou pe...Citeste continuarea

Chocolatopita (placinta de ciocolata)

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Bateti cu mixerul ouale cu zaharul pana se topeste si adaugati faina. Intr-o craticioara puneti untul  impreuna cu ciocolata facuta bucati si lasati sa se topeasca la foc mic amestecand...Citeste continuarea

Cornulete din foietaj cu marmelada

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Se intinde aluatul de foietaj cat mai subtire(daca e nevoie se presara putina faina) Se taie in patratele si in mijlocul fiecarui patratel se pune marmelada.Se formeaza cornuletele si se coc 25...Citeste continuarea

Cupcakes inflorate

Postat de: adnia in Prajituri

 Preparare muffins Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. Se dau la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se...Citeste continuarea

Clafoutis cu cocos si ananas

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Se unge tava cu unt si se aseaza feliile de ananas,taiate in doua sau chiar in patru,sa incapa cat mai multe. Ouale se amesteca cu zaharul.Apoi se adauga laptele de cocos ,se amesteca si apoi...Citeste continuarea

Cremes cu dulceata de cirese si frisca

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider. A doua zi coacem foile si le lasam la racit. Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie. Punem laptele(900...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]