Ciorba de pui a la grec
Postat de: ianculubita in Supe/CiorbeCarnea spalata,taiata dupa preferinte,o punem la fiert in apa rece cu dafin,sare si piper,spumuind la nevoie; adaugam zarzavatul taiat cubulete,fierbem 15-20min,adaugam orezul,mai lasam sa...Citeste continuarea
Clătite
Postat de: botcrina in DulciuriPunem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de...Citeste continuarea
Chiftelute in crusta de cartofi
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneMai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere. Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf...Citeste continuarea
Carne cu sos
Postat de: ianculubita in PorcCarnea spalata,uscata cu prosoape de hartie,taiata cubulete mici,condimentata,o prajim in 3linguri cu ulei;dupa ce s-a aurit,adaugam vinul si lasam sa fiarba 10min dupa care adaugam 1pahar cu...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca de conopida
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de piper...
Postat de: vio_dreams in PorcStrivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu. Punem cotletul in tava si...Citeste continuarea
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriIntr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator). Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele...Citeste continuarea
covrigi cu mac
Postat de: eduard_09 in PiineFaina cernuta o amestecam cu sarea, zaharul si drojdia, facem o gaura in mijloc, adaugam laptele caldut, margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa la temperatura camerei. Framantam un...Citeste continuarea
Chifle cu cascaval
Postat de: eduard_09 in PiineAmestecam faina cu sarea si cascavalul dat prin razatoare,(am oprit o feliuta)facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam zaharul si 1 lingura de faina si...Citeste continuarea
Cake Pops cu biscuiti si ciocolata...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriCum preparam: Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CannelloniSe toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust. Separat, se pune intr-o...Citeste continuarea
Ciuperci cu urzici la cuptor
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt si ciupercile feliate, dupa cateva minute adaugam urzicile bine curatate, bine spalate, oparite 5 minute, scurse si taiate, usturoiul pisat apoi orezul....Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: eduard_09 in PrajituriOuale le mixam cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele, adaugam cacaoa amestecata cu praful de copt, dulceata, esenta si treptat faina si amestecam bine Turnam compozitia in tava tapetata...Citeste continuarea
Crochete din cartofi cu branza
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din...Citeste continuarea
Clatite cu gem de caise si nuca
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriAmestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea
Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbePunem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins. Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa,...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: carla27carla in DulciuriCum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: privatelaura in PuiPieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se rumenesc...Citeste continuarea
Clatite a la pensiunea Casa Mosului
Postat de: gusti in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata...Citeste continuarea
Cartite cu nuca de cocos
Postat de: antici_gabytza in PrajituriBiscuitii cu eugeniile le dam prin razatoare.Adaugam margarina topita ,esenta de rom si nuca macinata.Amestecam pana devine un aluat usor de modelat.Modelam cu mana formele de cartita.Dupa care le...Citeste continuarea
Cornulețe cu scorțișoară
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: cristeena20 in CiorbePortionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa)...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide si cacao
Postat de: TAB1TA in DulciuriFaina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos. Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si...Citeste continuarea
Chec cu cacao si alune de padure
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Coaste de porc în bere la cuptor
Postat de: diaconta in PorcAm condimentat costele cu,sare,piper macinat si piper boabe,boia,am pus si usturoiul zdrobit. Intr-un vas am pus coastele si am pus bere deasupra.Am pus si crengutele de rozmarin,am...Citeste continuarea
Chec cu iaurt,vişine şi coacăze...
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit . Am încorporat uşor uleiul si...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu afumătură
Postat de: diaconta in CiorbeCiolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa. Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul. Ciolanul a fost...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: simona72 in CannelloniCarnea o dam prin masina de tocat carne. Punem in tigaie ulei si unt, adaugam ceapa tocata marunt si usturoi, lasam sa se caleasca, adaugam carnea macinata si amestecam intr-una pina carnea...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput pregatim copozitia de clatite din ingredientele de mai sus, dupa care coacem clatitele intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu un pic de ulei. Amestecam separat branza cu ouale,...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: simona72 in SupePunem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker
Postat de: susu in DulciuriToate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine - reteta nr 100
Postat de: AnyCostescu in PrajituriPentru inceput punem visinele la scurs pe un servetel absorbant. Smantana o batem cu zaharul tos si cel vanilat. Branza o punem in blender si o mixam pana iese o pasta fina. Punem branza...Citeste continuarea
Cornuri in doua culori
Postat de: patrick_2010 in DulciuriSe cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa. Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca...Citeste continuarea
Crab la cuptor
Postat de: doralinda72 in Fructe de mareDaca crabii sunt congelati, ii lasati sa se dezghete intr-o strecuratoare, dar sa fiti siguri ca sunt dezghetati, altfel carnea lor in cuptor se va strange! ii clatiti cu putina apa sa...Citeste continuarea
Cartofi unguresti
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa,...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu slanina si ceapa
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneCuratam si spalam cartofii, ii feliem ,,tip acordeon,, (vezi modelul din reteta ,,Cartofi acordeon,,). II saram, piperam dupa gust, stropim cu ulei si presaram deasupra cimbru uscat. Feliem foarte...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu ciuperci si...
Postat de: MotanLaOale in PuiCiocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa. Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile. Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei. Se curata ceapa, se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: claudiamarincus in DulciuriSe pun cam 300 de grame de faina intr-un bol peste care se adauga untura,oul apa,zaharul si la sfarsit praful de copt stins cu otet. Se amesteca toate ingredientele bine pana se omogenizeaza si...Citeste continuarea
Chec si briose aperitiv
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu smantana si faina alba .Se adauga praful de copt si restul ingredientelor.Se amesteca bine.Se pune vegeta si piper dupa gust.Se pune aluatul in formele de briose pana la 3/4...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane...
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriIntr-un mixer sau intr-un blender (eu am folosit KitchenAid-ul) puneti ouale si zaharul vanilat si mixati bine pana ce ouale devin spumoase. Adaugati apoi faina, putin cate putin continuand...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: yafa in Mancaruri de legumeAlegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor. Intre timp...Citeste continuarea
Copanele cu sos picant
Postat de: Bunica in PuiCopanele se spala,se curata si se aseaza in tava. Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate. Se toarna sosul peste copanele si...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: loredanaaa in PrajituriIntr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita se bat ouale, drojdia si sarea.Se...Citeste continuarea
Chifle cu iaurt
Postat de: Bunica in PiineIntr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute . Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana...Citeste continuarea
Cozonac cuib de viespi
Postat de: loryt in PrajituriPentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina...Citeste continuarea
Chec cu felii de banana
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe da drumul la cuptor (160°) . Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTaiem carnaciorii in bucati potrivit de mari. Aluatul foietaj,dezghetat la temperatura camerei il taiem fasii. Imbracam bucatile de carnaciori in fasii de aluat. Ungem aperitivele cu ou batut cu...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru chouxuri: Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina. Intre timp cerneti faina de 2 ori. Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: susu in DulciuriToate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu coasta...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu...Citeste continuarea











