A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de pui a la grec

Postat de: ianculubita in Supe/Ciorbe

Carnea spalata,taiata dupa preferinte,o punem la fiert in apa rece cu dafin,sare si piper,spumuind la nevoie; adaugam zarzavatul taiat cubulete,fierbem 15-20min,adaugam orezul,mai lasam sa...Citeste continuarea

Clătite

Postat de: botcrina in Dulciuri

Punem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de...Citeste continuarea

Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere. Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf...Citeste continuarea

Carne cu sos

Postat de: ianculubita in Porc

Carnea spalata,uscata cu prosoape de hartie,taiata cubulete mici,condimentata,o prajim in 3linguri cu ulei;dupa ce s-a aurit,adaugam vinul si lasam sa fiarba 10min dupa care adaugam 1pahar cu...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de conopida

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de piper...

Postat de: vio_dreams in Porc

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.  Punem cotletul in tava si...Citeste continuarea

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Postat de: vio_dreams in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator). Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele...Citeste continuarea

covrigi cu mac

Postat de: eduard_09 in Piine

Faina cernuta o amestecam cu sarea, zaharul si drojdia, facem o gaura in mijloc, adaugam laptele caldut, margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa la temperatura camerei. Framantam un...Citeste continuarea

Chifle cu cascaval

Postat de: eduard_09 in Piine

Amestecam faina cu sarea si cascavalul dat prin razatoare,(am oprit o feliuta)facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam zaharul si 1 lingura de faina si...Citeste continuarea

Cake Pops cu biscuiti si ciocolata...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Cum preparam:   Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Cannelloni

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust. Separat, se pune intr-o...Citeste continuarea

Ciuperci cu urzici la cuptor

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt si ciupercile feliate, dupa cateva minute adaugam urzicile bine curatate, bine spalate, oparite 5 minute, scurse si taiate, usturoiul pisat apoi orezul....Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Ouale le mixam cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele, adaugam cacaoa amestecata cu praful de copt, dulceata, esenta si treptat faina si amestecam bine Turnam compozitia in tava tapetata...Citeste continuarea

Crochete din cartofi cu branza

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din...Citeste continuarea

Clatite cu gem de caise si nuca

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea

Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.   Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa,...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: carla27carla in Dulciuri

Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: privatelaura in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei  masline si se rumenesc...Citeste continuarea

Clatite a la pensiunea Casa Mosului

Postat de: gusti in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata...Citeste continuarea

Cartite cu nuca de cocos

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Biscuitii cu eugeniile le dam prin razatoare.Adaugam margarina topita ,esenta de rom si nuca macinata.Amestecam pana devine un aluat usor de modelat.Modelam cu mana formele de cartita.Dupa care le...Citeste continuarea

Cornulețe cu scorțișoară

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: cristeena20 in Ciorbe

Portionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul  si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa)...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide si cacao

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Faina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos. Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si...Citeste continuarea

Chec cu cacao si alune de padure

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si...Citeste continuarea

Coaste de porc în bere la cuptor

Postat de: diaconta in Porc

Am condimentat costele cu,sare,piper macinat si piper boabe,boia,am pus si usturoiul zdrobit. Intr-un vas am pus  coastele si am pus bere deasupra.Am pus si crengutele de rozmarin,am...Citeste continuarea

Chec cu iaurt,vişine şi coacăze...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit . Am încorporat uşor uleiul si...Citeste continuarea

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Postat de: diaconta in Ciorbe

Ciolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa. Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul. Ciolanul a fost...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de pui

Postat de: simona72 in Cannelloni

Carnea o dam prin masina de tocat carne. Punem in tigaie ulei si unt, adaugam ceapa tocata marunt si usturoi, lasam sa se caleasca, adaugam carnea macinata si amestecam intr-una pina carnea...Citeste continuarea

Clatite cu branza la cuptor

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput pregatim copozitia de clatite din ingredientele de mai sus, dupa care coacem clatitele intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu un pic de ulei. Amestecam separat branza cu ouale,...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: simona72 in Supe

Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker

Postat de: susu in Dulciuri

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea

Cheesecake cu visine - reteta nr 100

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Pentru inceput punem visinele la scurs pe un servetel absorbant. Smantana o batem cu zaharul tos si cel vanilat. Branza o punem in blender si o mixam pana iese o pasta fina. Punem branza...Citeste continuarea

Cornuri in doua culori

Postat de: patrick_2010 in Dulciuri

Se cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa. Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca...Citeste continuarea

Crab la cuptor

Postat de: doralinda72 in Fructe de mare

Daca crabii sunt congelati, ii lasati sa se dezghete  intr-o strecuratoare, dar sa fiti siguri ca sunt dezghetati, altfel carnea lor in cuptor se va strange! ii clatiti cu putina apa sa...Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa,...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu slanina si ceapa

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam cartofii, ii feliem ,,tip acordeon,, (vezi modelul din reteta ,,Cartofi acordeon,,). II saram, piperam dupa gust, stropim cu ulei si presaram deasupra cimbru uscat. Feliem foarte...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu ciuperci si...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Ciocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa. Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile. Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei. Se curata ceapa, se toaca marunt si se...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: claudiamarincus in Dulciuri

Se pun cam 300 de grame de faina intr-un bol peste care se adauga untura,oul apa,zaharul si la sfarsit praful de copt stins cu otet. Se amesteca toate ingredientele bine pana se omogenizeaza si...Citeste continuarea

Chec si briose aperitiv

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale cu smantana si faina alba .Se adauga praful de copt si restul ingredientelor.Se amesteca bine.Se pune vegeta si piper dupa gust.Se pune aluatul  in formele de briose pana la 3/4...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si banane...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-un mixer sau intr-un blender (eu am folosit KitchenAid-ul) puneti ouale si zaharul vanilat si mixati bine pana ce ouale devin spumoase. Adaugati apoi faina, putin cate putin continuand...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: yafa in Mancaruri de legume

Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor. Intre timp...Citeste continuarea

Copanele cu sos picant

Postat de: Bunica in Pui

Copanele se spala,se curata si se aseaza in tava. Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate. Se toarna sosul peste copanele si...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita  se bat ouale, drojdia si sarea.Se...Citeste continuarea

Chifle cu iaurt

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute . Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana...Citeste continuarea

Cozonac cuib de viespi

Postat de: loryt in Prajituri

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina...Citeste continuarea

Chec cu felii de banana

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Se da drumul la cuptor (160°) . Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Taiem carnaciorii in bucati potrivit de mari. Aluatul foietaj,dezghetat la temperatura camerei il taiem fasii. Imbracam bucatile de carnaciori in fasii de aluat. Ungem aperitivele cu ou batut cu...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru chouxuri: Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina. Intre timp cerneti faina de 2 ori. Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: susu in Dulciuri

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu coasta...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]