A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu portocale

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Batem cu mixerul la o viteza rapida untul, zaharul pudra, vanilia si coaja rasa, pana se face spuma. Incetinam viteza de la mixer si punem ouale si sucul de portocale si continuam ptr inca cca 5...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja cu sare.Cand s-au fiert,se scurg,se curata cat sunt calzi si se dau pe razatoarea mare,impreuna cu ouale fierte.Se adauga usturoiul pisat,ceapa data...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu tarhon

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Coastele se spala. Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Ouale le mixam impreuna cu zaharul si praful de sare pana se topeste zaharul.   Adaugam treptat untul topit si racit,laptele,smantana,esenta de rom.  Amestecam 1 cana de faina cu praful...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: alinaelena88 in Ciorbe

Pregatim din carnea tocata, orezul si ouale amestecul pentru perisoare.Condimentam cu sare si piper pentru gust. Dupa care tocam ceapa si ardeii marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare....Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu carne tocata...

Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carne

Pasati cartofii fierti si lasati-i sa se raceasca. Intre timp caliti ceapa in cele 5 linguri de ulei, adaugati carnea tocata, condimentele si sarea. Gatiti totul pentru 10 minute sau pana ce...Citeste continuarea

Cheesecake cu afine

Postat de: Zamfira in Torturi

Spalam si curatam afinele (de frunzulite, coji, etc.) si le lasam la scurs. In cazul afinelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare  pentru a elimina apa si sucul in exces....Citeste continuarea

Creveti in sos de usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie. Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii dam prin razatoare (sau cu robotul cum am folosit eu). Ii scurgem bine si adaugam morcovul dat prin razatoare. Ceapa data prin razatoare si scursa bine,...Citeste continuarea

Clatite cu smantana si piept de curcan

Postat de: alexandra27 in Curcan

Se fac clatitele. Se taie  carnea, dovlecelul si ciupercile cubulete. Ceapa se curata se taie marunt si se caleste in uleiul de masline. Cand devine transparenta se adauga carnea, iar apoi...Citeste continuarea

Caras prăjit în mălai şi în...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Crap / Caras

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi scot branhiile.  Se spală bine în interior cu apă cere, se pune la scurs. Se crestează, se sărează şi se lasă circa 30...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Bucata de ceafa o spalam o intepam din loc in loc si infigem catei de usturoi in ea. Uleiul de masline il amestecam cu sare piper si paharul de vin si ''imbracam'' ceafa de porc in amestecul asta....Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de faina, se face o maia si se lasa 10 minute la crescut. Untura o frecam cu zahar, adaugam ouale si apoi maiaua. Incorporam bine totul, adaugam si...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: Irina in Prajituri

Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si...Citeste continuarea

Chec cu lichior de oua

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase. Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale. Adaugati...Citeste continuarea

Cozonac melc cu rahat

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min. Amestecam zaharul cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de capsuni

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Sfaramam biscuiti cat mai fin si amestecam bine cu untul, margarina si zaharul vanilat. Dam la frigider 10 minute. Crema- amestecam branza cu smantana si cu zaharul pudra. Adaugam esenta si...Citeste continuarea

Ciorbă de peşte din caras,...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

  Se curăţă peştii de solzi.  Eu i-am curăţat în chiuvetă, într-o pungă astfel solzii rămân într-un loc; dacă solzii se curăţă mai greu şi se...Citeste continuarea

Compot de prune şi mere - poame

Postat de: portiadelumina in Sirop / Compot

Se pune apa la fiert în care se adaugă zahărul şi se amestecă pentru a se topi mai repede. Între timp se spală bine poamele (o dată cu apă caldă, o dată cu rece). Se vor pune...Citeste continuarea

Cescute de cartofi duchesse cu...

Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri

Mai intai am pus cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare si am lasat la fiert pana am verificat cu o furculita ca sunt fierti bine. Am scurs de apa, am pus sub jet de apa rece si asa am...Citeste continuarea

Clatite (reteta mea de baza)

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu praful de sare zaharul zi zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Adaugam untul topit si racit si mixam in continuare. Adaugam faina, laptele, praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Clatite cu banane si finetti

Postat de: yassmyna in Dulciuri

Se adauga ingredientele in ordinea sus mentionata, amestecand cu mixer-ul bine, dupa fiecare ingredient in parte. In momentul in care aluatul este gata se da la frigider cam 30 de minute iar...Citeste continuarea

Cap de piept cu verdeturi italiene

Postat de: Bunica in Porc

Bucata de piept de porc sapalata,portionata este pudrata ,pe ambele parti,cu chili,piper,praf de usturoi si verdeturi italiene. Toate bucatile sunt puse intr-un castron,acoperite cu folie...Citeste continuarea

Cheesecake - New York Style

Postat de: iqphantom in Prajituri

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in...Citeste continuarea

Cartofi de cacao

Postat de: ana77 in Prajituri

- se fierbe cafeaua strecurata de zat cu zaharul si cacaua si se lasa sa se raceasca - se amesteca nucile cu biscuitii, se adauga amestecul de cafea cu cacao in care s-a amestecat si romul si...Citeste continuarea

Chec cu nuca si stafide

Postat de: ana77 in Prajituri

- se bate uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esentele si sarea si se omogenizeaza totul - se adauga faina amestecata cu praful si bicarbonatul si se amesteca bine - 2/3 din...Citeste continuarea

Creveti trasi in unt cu marar si...

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam...Citeste continuarea

Covridog

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Simplu ca buna ziua. Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat ca pentru paine, se imparte in 8 bucati egale, din fiecare bucata se face un sul care se aplatizeaza usor cu sucitorul,...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: alinaelena88 in Cannelloni

Eu am pregatit mai intai sosul de bechamel. Am topit untul, am adaugat faina si am amestecat repede pana untul a absorbit toata faina.Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita...Citeste continuarea

Creveti trasi in unt cu usturoi cu...

Postat de: alinaelena88 in Fructe de mare

Prima oara curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare la foc mediu. Dupa care, incalzim untul intr-o tigaie de teflon si se adauga crevetii si ustoroiul. Se soteaza la foc...Citeste continuarea

Ciocănele de pui cu capere și...

Postat de: panacris in Pui

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: delia64 in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o cratita de 6 l impreuna cu rasolul. Adaugam legumele taiate cubulete si ceapa taiata solzisori si lasam la fiert aproximativ 20 de minute. Intre timp facem...Citeste continuarea

Cartofi zdrobiți cu spanac

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă....Citeste continuarea

Clatite pane cu ciuperci si piept...

Postat de: Elena_Daria in Pui

Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Ceapa si pieptul de pui, fiert in prealabil se toaca marunt. Ciupercutele se pun la...Citeste continuarea

Cartofi cu kaiser la cuptor

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele de 1 cm. Ceapa se curata si se taie julienne. Kaiserul se taie si el felii si se cresteaza putin la un capat cu cutitul. Intr-un vas yena se pune...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui gratinati

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-un vas de apa la fiert cu putina sare si ii lasam pana se patrund pe trei sferturi, apoi ii scurgem de apa. Pieptul de pui il...Citeste continuarea

Ciuperci trase in unt

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se curata, se spala  si se lasa la scurs ciupercile. Eu am lasat ciupercile intregi, cu codite cu tot, sunt mai aspectoase in farfurie. Intr-o tigaie incingem cateva linguri de ulei in...Citeste continuarea

Cum se face pasta de zahar

Postat de: adnia in Dulciuri

Intai incepem prin a hidrata gelatina in apa rece. Intre timp, cernem bine zaharul pudra (spun asta deoarece chiar daca este cumparat din comert ca fiind pudra, el mai are cristale nemacinate si...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: amalia01 in Mancare copii

- oul se bate bine cu telul ,impreuna cu sarea si zaharul; - se adauga treptat apa minerala,amestecand incontinuu; - se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase;...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Constelatialeu in Mezel de casa

De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita afumata

Postat de: melinda84 in Ciorbe

Se spala fasolea si se lasa in apa cu o seara inainte. Se pune la fiert si se schimba in 3 ape. Morcovii, patrunjelul, ceapa si gogosarul se calesc in ulei. Cand ceapa devine aurie se adauga...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor cu bacon

Postat de: MotanLaOale in Porc

Ceapa se curata si se taie rondele. Baconul se taie felii subtiri. Ceafa se taie felii mai groase dar nepatruns, deci nu pana jos. Se unge cu ulei un vas termorezistent si se pune bucata...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: RoXx in Prajituri

Mentinem untura la temperatura camerei in jur de o ora. Intr-un bol se amesteca faina, untura, praful de copt stins cu zeama de lamaie, laptele si zaharul pana se formeaza o coca frageda. Coca...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Legumele: morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, pastarnacul se dau pe razatoarea mare. In oala de ciorba se pun la calit in ulei de masline. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Separat se...Citeste continuarea

Clatite cu urda si somon

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale, sarea, uleiul, faina si apa minerala, in asa fel incat sa nu facem cocoloase. Coacem clatitele si le lasam sa se raceasca. Pregatim umplutura...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: MotanLaOale in Sirop / Compot

Gutuile se spala bine si se taie cuburi, fara partea tare de la samburi. Se pun la fiert in 2,5-3 litri apa. Dupa 20 minute se pune si zaharul si se mai fierbe 10-15 minute. Se poate...Citeste continuarea

Carnati in foietaj cu chimen

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Decongelam foietajul si il taiem fasii. Noi preferam carnati semiafumati si putin picanti. Rulam fasiile de foietaj pe carnati, ungem cu putin lapte, si presaram chimen. Merge foarte bine...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce la cuptor

Postat de: danakarin in Dulciuri

Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de: jolygina in Prajituri

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Spalam bine cartofii, lasand coaja, apoi ii fierbem pe jumatate in vasul cu aburi( eu i-am lasat in jur de 15 minute). Cand sunt gata, ii lasam putin sa se usuce apoi ii punem la prajit in mult...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]