Compot de rubarba
Postat de: adnia in BauturiSe curata rubarba de invelisul rosu, se taie bucatele si se pun la fiert cu apa si zaharul, pana cand aceasta se inmoaie. Si...gata! Se serveste rece, cu decor de lamaie si cuburi de gheata...Citeste continuarea
Croissant cu ciocolata
Postat de: dena in PrajituriAluatul foietaj se dezgheata in frigider. Se intinde pe masa de lucru si se taie in forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune ciocolata maruntita (circa 1 lingurita). Se coc in...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: timea in Mancaruri cu carneChiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu struguri
Postat de: mimmi in PrajituriTopim untul si il lasam sa se racoreasca. Intre timp,intr-un bol amestecam faina cernuta impreuna cu praful de copt,zaharul,ouale si untul topit. Adaugam fulgii de ciocolata si boabele de struguri...Citeste continuarea
Croissant umplut
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriCroissantele se taie incomplet longitudinal, se ung cu cremă de bânză, apoi se așează, nucile, mixul de salată și roșia tăiată felii. Se servesc calde sau la temperatura...Citeste continuarea
Crema de ciocolata Raffaello
Postat de: postavaru in DulciuriPunem untul intr-un vas la topit, la foc mic. Adaugam apoi ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si laptele condensat si dam de pe foc. Adaugam nuca de cocos si...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: georgiana24 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina si se toarna intr-un vas,peste ea se adauga sarea,oualele,praful de copt si laptele caldut.Se amesteca toate foarte bine pana se formeaza un aluat ca pentru gogosi. Se intinde o...Citeste continuarea
Coltunasi cu carne
Postat de: georgiana24 in Aperitive / GarnituriALUATUL: faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga oualele, sarea si la final laptele caldut. Se framanta bine si se lasa 10 minute la omogenizat. UMPLUTURA: se taie ceapa...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana in doua moduri
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / GarnituriMod de pregatire Cartofi cu smantana la cuptor : Se spala si se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Eu am cantarit cartofii dupa ce...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu parmezan
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ii clatim foarte bine, ii scurgem de apa, adaugam condimentele, stropim cu ulei de masline si ii lasam asa 10-15 minute. Intr-o tigaie wok adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de babic
Postat de: ioana_malia in CiorbeSpalam, curatam si tocam legumele, apoi le punem la fiert ca la orice ciorba . Cat timp fierb legumele tragem la tigaie babicul si kaizerul. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam orezul si...Citeste continuarea
Cozonac rotund cu cacao, stafide...
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriSe cerne făina de câteva ori. Se pregătește maiaua: - într-un bol se dizolvă drojdia în lapte cald, se adaugă 1 linguriță zahăr și făină atât...Citeste continuarea
Cârnați fierți - aperitiv pentru...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mezel de casaSe spală carnea, se taie în bucăți. Ficatul de pui se spală, se taie pielițele. Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin,...Citeste continuarea
Ciocolata de casa (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPuneti apa si zaharul la foc pentru a forma siropul. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca. Opriti focul si lasati siropul 1 minute pentru a se racori...Citeste continuarea
Chec cu vin Marsala
Postat de: doralinda72 in DulciuriSiropul il preparam prin punerea la fiert a tuturor ingredientelor ptr cca 10 min, apoi lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam untul topit pana se albeste putin, apoi punem ouale pe rand unul...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii curatati de coaja impreuna cu ceapa curatata si taiata in cuburi mari la fel ca si cartofii se pun la fiert ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobesc...Citeste continuarea
Choux à la crème
Postat de: timea in PrajituriPunem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe...Citeste continuarea
Cartofi din cozonac si crema de cacao
Postat de: mamaieelena in DulciuriIntr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte...Citeste continuarea
Cornulete cu ciocolata
Postat de: Steffy in PrajituriSe intinde fiecare foaie de foietaj, se portioneaza si se pune ciocolata pe fiecare cornulet. Se ruleaza si se pune intr-o tava in care am pus foaie de copt. Punem la cuptorul preincalzit si...Citeste continuarea
Carnati pentru Craciun
Postat de: mamaieelena in Mezel de casaCarnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: dakris in DulciuriZaharul se dizolva in borsul caldut. Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o cavitate in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se...Citeste continuarea
Crumble cu dulceata de gutui si nuci
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam. Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el...Citeste continuarea
Cozonac ROSENKRANZ
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se lasă la aerat făina cel puțin 20 minute. Între timp încălzim...Citeste continuarea
Cartofi prajiti fara ulei cu...
Postat de: r3nat02006 in PuiCartofii se curata si se taie in bucati potrivite la grosime iar apoi se pun la fiert intr-o cratita. Pulpele se spala si se pun 15 min in apa care a ajuns la temperatura de fierbere. Dupa ce...Citeste continuarea
Ciuperci umplute si piept de pui la...
Postat de: r3nat02006 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se spala sub jet de apa iar apoi se lasa la uscat pe prosoape de hartie, intre timp sunca de pui se feliaza cubulete iar cascavalul se da pe razatoarea mica intr-un vas. se...Citeste continuarea
Crenvursti in aluat
Postat de: r3nat02006 in Aperitive / GarnituriCrenvurstii de taie pe mijloc insa nu de tot apoi in interiorul crestaturii se adauga jumatete de felie de cascaval. Foiaia de aluat se taie in fasii de 2 cm. Fasiile obtinute se ruleaza deasupra...Citeste continuarea
Ciorba de oase de porc
Postat de: love_cherry in CiorbeSpalam bine oasele si le punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot punem legumele taiate marunt si eventual o lingurita de ulei. Lasam sa fiarba inca 10-15 min,apoi adaugam sarea,sarea de...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCum se face coliva. Se alege arpacasul de neghina, se spala in noua ape. Se pune in tuci acoperit cu apa cat sa depasesca o palma si se lasa la fiert la foc domol. Cand este fiert bine se adauga...Citeste continuarea
Cartofi cu bureti gratinati la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeBuretii ii lasam o ora in apa rece la desarat, apoi ii punem la fiert 30 de minute, dar in alta apa curata. Cand sunt fierti ii scurgem de apa ramasa si 10 minute ii lasam sa se racoreasca, apoi...Citeste continuarea
Coronite cu scortisoara
Postat de: adnia in PrajituriDin toate ingredientele (mai putin scortisoara macinata cu zahar pudra) am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul. Apoi l-am intins in foaie pe...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Daniela96 in DulciuriPui faina, ouala,zaharul, un pic de sare, coaja de portocala si lamaie si drojdia se pun toate impreuna Peste drojdie se pune un pic de lapte caldut se steie 5 minute...Citeste continuarea
Caciula lui Guguta
Postat de: adnia in DulciuriDin ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti....Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitane
Postat de: adnia in DulciuriAm fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul Am adaugat esenta de rom si scortisoara, dupa care am...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: Constelatialeu in CiorbeSe pune fasolea la inmuiat de seara,se fierbe ,schimband apa de 2-3 ori,apoi se adauga bucatelele de afumatura,se lasa sa fiarba bine apoi se adauga zarzavatul. Se gusta de sare,e posibil sa...Citeste continuarea
Carnati "zemosi"
Postat de: Monica1997 in Mezel de casaSe toaca carnea,usturoiul si ardeiul iute amestecandu-se cu celelalte ingrediente.Pentru o compozitie mai moale se amesteca cu putina apa calduta.Dupa terminarea prepararii compozitiei,ii umplem...Citeste continuarea
Creveti trasi in unt si usturoi
Postat de: love_cherry in Fructe de mareSe curata crevetii,si li se indeparteaza capul si piciorusele.Punem in tigaie untul,apoi usturoiul tocat marunt.Adaugam dupa aprox.1-2 min crevetii si restul condimentelor.Se pune capacul tigaii...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci
Postat de: adnia in PorcAm pus cotletele (condimentate cu sare si piper) in vasul roman si am pus cateva cubulete de unt printre ele, ca sa nu se prinda unul de altul---si ca sa-i dea o savoare deosebita, am acoperit cu...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si usturoi la...
Postat de: ralu_ca in Mancaruri de legumeSe curata cartofii, se spala, se taie felii, apoi se prajesc intr-un ceaunel ( eu am folosit un tuciulet foarte vechi la care tin foarte mult si este foarte eficient ).Dupa ce s-au prajit ( nu...Citeste continuarea
Cartofi copti in folie de aluminiu
Postat de: adnia in Mancaruri de legumeSimteam nevoia de ceva usor si fara prea mari batai de cap in ceea ce priveste gatitul, asa ca am ales sa bag la cuptor niste cartofi, pe care i-am invelit in folie de aluminiu. I-am...Citeste continuarea
Chiftelute de peste cu sos de rosii
Postat de: adnia in PesteAm mixat toate ingredientele pt chiftelute in blender, am format bilute si le-am prajit i ulei incins (se prajesc foarte repede), apoi le-am scos pe servetele, ca sa absoarba grasimea....Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legumeSe spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriIntidem foaia decongelata pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu o forma rotunda decupam cercuri de 4-5 cm diametru. Jumatate din cercuri le decupam in mijloc cu o forma mai mica. Ungem...Citeste continuarea
Crinkles
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriIncepem prin a mixa ouale cu zaharul pana ce devin spumoase si capata consistenta unei creme. Ciocolata o topim, rupta in bucati, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adaugam apoi ciocolata...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriTreaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu gogosar si porumb
Postat de: angyb in PorcSe rumenesc cotletele pe ambele parti intr-un pic de ulei de masline dupa care de scot pe o farfurie. Calim ceapa si gogosarul taiate julien dupa care aduagam si boabele de porumb .Condimentam...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCiupercile le curatam si apoi le spalam. Luam coditele si le tocam marunt.Le calim in putin ulei .Le amestecam apoi cu patrunjelul tocat marunt si parmezanul. Cu acest amestec umplem...Citeste continuarea
Ciorba acra cu galbiori
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati ceapa si usturoiul , le tocati si le caliti usor in ulei . Adaugati 2 l apa , galbiorii , jambonul taiat cubulete , soricul fasii si gogosarul marinat julien ,orez si sare ....Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: ella87 in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie fasii suficient de lungi cat sa invelesca crenvustii. Se pune cate un crenvusti pe fiecare fasie si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine....Citeste continuarea
Cosulete de foietaj cu mere si gutui
Postat de: adnia in PrajituriAm dezghetat aluatul foietaj la temperatura camerei, l-am taiat in forme rotunde cu un pahar, apoi l-am asezat in tava de briose. Fiind vorba de aluat foietaj, n-a mai fost nevoie sa ung tava cu...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Steffy in PrajituriSe fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam apoi cacao. Se cerne laptele praf si se pune peste sirop pana se...Citeste continuarea













