A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compot de rubarba

Postat de: adnia in Bauturi

Se curata rubarba de invelisul rosu, se taie bucatele si se pun la fiert cu apa si zaharul, pana cand aceasta se inmoaie. Si...gata! Se serveste rece, cu decor de lamaie si cuburi de gheata...Citeste continuarea

Croissant cu ciocolata

Postat de: dena in Prajituri

Aluatul foietaj se dezgheata in frigider. Se intinde pe masa de lucru si se taie in forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune ciocolata maruntita (circa 1 lingurita). Se coc in...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: timea in Mancaruri cu carne

Chiftele:  amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam...Citeste continuarea

Chec cu struguri

Postat de: mimmi in Prajituri

Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intre timp,intr-un bol amestecam faina cernuta impreuna cu praful de copt,zaharul,ouale si untul topit. Adaugam fulgii de ciocolata si boabele de struguri...Citeste continuarea

Croissant umplut

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Croissantele se taie incomplet longitudinal, se ung cu cremă de bânză, apoi se așează, nucile, mixul de salată și roșia tăiată felii.  Se servesc calde sau la temperatura...Citeste continuarea

Crema de ciocolata Raffaello

Postat de: postavaru in Dulciuri

Punem untul intr-un vas la topit, la foc mic. Adaugam apoi ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si laptele condensat si dam de pe foc. Adaugam nuca de cocos si...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: georgiana24 in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina si se toarna intr-un vas,peste ea se adauga sarea,oualele,praful de copt si laptele caldut.Se amesteca toate foarte bine pana se formeaza un aluat ca pentru gogosi. Se intinde o...Citeste continuarea

Coltunasi cu carne

Postat de: georgiana24 in Aperitive / Garnituri

ALUATUL: faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga oualele, sarea si la final laptele caldut. Se framanta bine si se lasa 10 minute la omogenizat. UMPLUTURA: se taie ceapa...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana in doua moduri

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

Mod de pregatire Cartofi cu smantana la cuptor : Se spala si se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Eu am cantarit cartofii dupa ce...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu parmezan

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ii clatim foarte bine, ii scurgem de apa, adaugam condimentele, stropim cu ulei de masline si ii lasam asa 10-15 minute. Intr-o tigaie wok adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de babic

Postat de: ioana_malia in Ciorbe

Spalam, curatam si tocam legumele, apoi le punem la fiert ca la orice ciorba . Cat timp fierb legumele tragem la tigaie babicul si kaizerul. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam orezul si...Citeste continuarea

Cozonac rotund cu cacao, stafide...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

Se cerne făina de câteva ori.  Se pregătește maiaua: - într-un bol se dizolvă drojdia în lapte cald, se adaugă 1 linguriță zahăr și făină atât...Citeste continuarea

Cârnați fierți - aperitiv pentru...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mezel de casa

Se spală carnea, se taie în bucăți.  Ficatul de pui se spală, se taie pielițele. Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin,...Citeste continuarea

Ciocolata de casa (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Puneti apa si zaharul la foc pentru a forma siropul. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca. Opriti focul si lasati siropul 1 minute pentru a se racori...Citeste continuarea

Chec cu vin Marsala

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Siropul il preparam prin punerea la fiert a tuturor ingredientelor ptr cca 10 min, apoi lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam untul topit pana se albeste putin, apoi punem ouale pe rand unul...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati de coaja impreuna cu ceapa curatata si taiata in cuburi mari la fel ca si cartofii se pun la fiert ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobesc...Citeste continuarea

Choux à la crème

Postat de: timea in Prajituri

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina  si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe...Citeste continuarea

Cartofi din cozonac si crema de cacao

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Intr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte...Citeste continuarea

Cornulete cu ciocolata

Postat de: Steffy in Prajituri

Se intinde fiecare foaie de foietaj, se portioneaza si se pune ciocolata pe fiecare cornulet. Se ruleaza si se pune intr-o tava in care am pus foaie de copt. Punem la cuptorul preincalzit si...Citeste continuarea

Carnati pentru Craciun

Postat de: mamaieelena in Mezel de casa

Carnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: dakris in Dulciuri

Zaharul se dizolva in borsul caldut. Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o cavitate in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se...Citeste continuarea

Crumble cu dulceata de gutui si nuci

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul  pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam. Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el...Citeste continuarea

Cozonac ROSENKRANZ

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se lasă la aerat făina cel puțin 20 minute. Între timp încălzim...Citeste continuarea

Cartofi prajiti fara ulei cu...

Postat de: r3nat02006 in Pui

Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite la grosime iar apoi se pun la fiert intr-o cratita. Pulpele se spala si se pun 15 min in apa care a ajuns la temperatura de fierbere. Dupa ce...Citeste continuarea

Ciuperci umplute si piept de pui la...

Postat de: r3nat02006 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se spala sub jet de apa iar apoi se lasa la uscat pe prosoape de hartie, intre timp sunca de pui se feliaza cubulete iar cascavalul se da pe razatoarea mica intr-un vas. se...Citeste continuarea

Crenvursti in aluat

Postat de: r3nat02006 in Aperitive / Garnituri

Crenvurstii de taie pe mijloc insa nu de tot apoi in interiorul crestaturii se adauga jumatete de felie de cascaval. Foiaia de aluat se taie in fasii de 2 cm. Fasiile obtinute se ruleaza deasupra...Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc

Postat de: love_cherry in Ciorbe

Spalam bine oasele si le punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot punem legumele taiate marunt si eventual o lingurita de ulei. Lasam sa fiarba inca 10-15 min,apoi adaugam sarea,sarea de...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cum se face coliva. Se alege arpacasul de neghina, se spala in noua ape. Se pune in tuci acoperit cu apa cat sa depasesca o palma si se lasa la fiert la foc domol. Cand este fiert bine se adauga...Citeste continuarea

Cartofi cu bureti gratinati la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Buretii ii lasam o ora in apa rece la desarat, apoi ii punem la fiert 30 de minute, dar in alta apa curata. Cand sunt fierti ii scurgem de apa ramasa si 10 minute ii lasam sa se racoreasca, apoi...Citeste continuarea

Coronite cu scortisoara

Postat de: adnia in Prajituri

  Din toate ingredientele (mai putin scortisoara macinata cu zahar pudra) am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul. Apoi l-am intins in foaie pe...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: Daniela96 in Dulciuri

Pui faina, ouala,zaharul, un pic de sare, coaja de portocala si lamaie si drojdia se pun toate impreuna  Peste drojdie se pune un pic de lapte caldut se steie 5 minute...Citeste continuarea

Caciula lui Guguta

Postat de: adnia in Dulciuri

  Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti....Citeste continuarea

Ciocolata de casa in foi de napolitane

Postat de: adnia in Dulciuri

  Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul Am adaugat esenta de rom si scortisoara, dupa care am...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Se pune fasolea la inmuiat de seara,se fierbe ,schimband apa de 2-3 ori,apoi se adauga bucatelele de afumatura,se lasa sa fiarba bine apoi se adauga zarzavatul. Se gusta de sare,e posibil sa...Citeste continuarea

Carnati "zemosi"

Postat de: Monica1997 in Mezel de casa

Se toaca carnea,usturoiul si ardeiul iute amestecandu-se cu celelalte ingrediente.Pentru o compozitie mai moale se amesteca cu putina apa calduta.Dupa terminarea prepararii compozitiei,ii umplem...Citeste continuarea

Creveti trasi in unt si usturoi

Postat de: love_cherry in Fructe de mare

Se curata crevetii,si li se indeparteaza capul si piciorusele.Punem in tigaie untul,apoi usturoiul tocat marunt.Adaugam dupa aprox.1-2 min crevetii si restul condimentelor.Se pune capacul tigaii...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu ciuperci

Postat de: adnia in Porc

Am pus cotletele (condimentate cu sare si piper) in vasul roman si am pus cateva cubulete de unt printre ele, ca sa nu se prinda unul de altul---si ca sa-i dea o savoare deosebita, am acoperit cu...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana si usturoi la...

Postat de: ralu_ca in Mancaruri de legume

Se curata cartofii, se spala, se taie felii, apoi se prajesc intr-un ceaunel ( eu am folosit un tuciulet foarte vechi la care tin foarte mult si este foarte eficient ).Dupa ce s-au prajit ( nu...Citeste continuarea

Cartofi copti in folie de aluminiu

Postat de: adnia in Mancaruri de legume

  Simteam nevoia de ceva usor si fara prea mari batai de cap in ceea ce priveste gatitul, asa ca am ales sa bag la cuptor niste cartofi, pe care i-am invelit in folie de aluminiu. I-am...Citeste continuarea

Chiftelute de peste cu sos de rosii

Postat de: adnia in Peste

  Am mixat toate ingredientele pt chiftelute in blender, am format bilute si le-am prajit i ulei incins (se prajesc foarte repede), apoi le-am scos pe servetele, ca sa absoarba grasimea....Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de branza

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Intidem foaia decongelata pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu o forma rotunda decupam cercuri de 4-5 cm diametru. Jumatate din cercuri le decupam in mijloc cu o forma mai mica. Ungem...Citeste continuarea

Crinkles

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul pana ce devin spumoase si capata consistenta unei creme. Ciocolata o topim, rupta in bucati, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adaugam apoi ciocolata...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu gogosar si porumb

Postat de: angyb in Porc

Se rumenesc cotletele pe ambele parti intr-un pic de ulei de masline dupa care de scot pe o farfurie. Calim ceapa si gogosarul taiate julien dupa care aduagam si boabele de porumb .Condimentam...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Ciupercile le curatam si apoi le spalam. Luam coditele si le tocam marunt.Le calim in putin ulei .Le amestecam apoi cu patrunjelul tocat marunt si parmezanul. Cu acest amestec umplem...Citeste continuarea

Ciorba acra cu galbiori

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati ceapa si usturoiul , le tocati si le caliti usor in ulei . Adaugati 2 l apa , galbiorii , jambonul taiat cubulete , soricul fasii si gogosarul marinat julien ,orez si  sare ....Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie fasii suficient de lungi cat sa invelesca crenvustii. Se pune cate un crenvusti pe fiecare fasie si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine....Citeste continuarea

Cosulete de foietaj cu mere si gutui

Postat de: adnia in Prajituri

Am dezghetat aluatul foietaj la temperatura camerei, l-am taiat in forme rotunde cu un pahar, apoi l-am asezat in tava de briose. Fiind vorba de aluat foietaj, n-a mai fost nevoie sa ung tava cu...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: Steffy in Prajituri

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam apoi cacao. Se cerne laptele praf si se pune peste sirop pana se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]