Ciorbă de os (porc)
Postat de: portiadelumina in CiorbeAm spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat...Citeste continuarea
Cartofi cu pui la cuptor
Postat de: angyb in PuiSe taie pieptul de pui si se caleste in un pic de ulei de masline.Cand sunt rumenite se adauga o juamtate de pahar de apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat calim ceapa taiata julien dupa...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi ardeleneasca
Postat de: diana91paris in CiorbeCarnea se taie cubulete si se pune la foc in 2l de apa impreuna cu costita afumata, telina taiata cubulete si sare. Intre timp se curata ceapa, ardeiul, patrunjelul si morcovii se taie marunt,...Citeste continuarea
Clatite cu caise caramelizate si...
Postat de: Elenn89 in DulciuriSe amesteca oul cu faina, cu laptele si un vf de sare si se fac clatitele. Se bate frisca separat. Intr o tigaie se pune untul, apoi caisele scurse si zaharul brun. Se lasa pana se...Citeste continuarea
Cuiburi la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si facem un pireu adaugind unt,lapte,parmezan si sare dupa gust. Separat intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: remy_81 in CiorbeSe pune carnea tocata intr-un vas si se adauga ouale, o legatura patrunjel tocata marunt, orezul spalat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se fac perisoarele dupa care se pun o jumatate...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu scarita afumata
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeScarita afumata se pune la fiert si se arunca apa dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se umple iar oala si se lasa sa fiarba scarita. Morcovul si pastarnacul le taiem felii, telina o taiem cubulete...Citeste continuarea
Chec de carne cu ciuperci
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriAm mixat bine toate ingredientele in robot si am turnat pasta obtinuta in forma unsa in prealabil cu unt si pudrata cu pesmet foarte fin, ca sa previn lipirea compozitiei de marginile formei. Am...Citeste continuarea
Cottage pie
Postat de: caroline in VitaCartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt.Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa si morcovul.Apoi adaugam carnea si...Citeste continuarea
Cosulete
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCarnea tocata, morcovul ras, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si 1 ou se amesteca bine si se calesc putin, cat sa se inmoaie toate ingredientele. Aluatul se taie in patratele se umplu cu...Citeste continuarea
Caise sau piersicute,seamana...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriOuale se freaca cu zaharul pana devin spumoase,se adauga uleiul ca la maioneza, coaja de lamaie,praful de copt si faina,cat sa se lege o coca din care se fac niste bilute,potrivite,nici prea mici...Citeste continuarea
Ciocolata calda de casa
Postat de: caroline in BauturiZaharul il amestecam cu faina apoi adaugam cacaua. Amestecam bine totul. Turnam putin cite putin laptele si amestecam continuu. Punem totul intr-un ibric si il punem la foc mic amestecind...Citeste continuarea
Cozonac de Craciun
Postat de: medioto59 in DulciuriSimplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4. Programam masina de paine pe programul de framantat si dospit si...Citeste continuarea
Calzone(reteta de baza)
Postat de: caroline in PizzaFaina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta. Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si...Citeste continuarea
Cremsnit 2
Postat de: Creatsa in PrajituriPuneti laptele la fiert cu esenta de vanilie.Intre timp mixati galbenusurile cu zahar timp de 5 min.Adaugati faina si putin lapte daca este nevoie si amestecati bine.Adaugati si restul de lapte...Citeste continuarea
Creveti la gratar
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriDaca crevetii sunt congelati, ii lasam sa se decongeleze, apoi ii curatam de bucatelele de carapace(nu stiu exactcum sa numesc aceasta parte!) si lasam doar capul si coada apoi ii punem intr-o...Citeste continuarea
Cartofii matusii Carmen
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: cristinutza_vida in PrajituriSe amesteca faina cu margarina pana se incorporeaza totul,se adauga restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat bine legat. Aluatul rezultat se lasa la odihnit intre 1 ora si 12...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: mon in DulciuriPentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Aluatul pentru uns :omogenizam osanza macinata cu faina. Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30...Citeste continuarea
Ciorba de gaina de curte, reteta...
Postat de: aliliana in CiorbeCum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas...Citeste continuarea
Cheescake cu visine
Postat de: panacris in DulciuriFursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in CiorbePunem carnea pentru ciorba de vacuta la fiert intr-o oala in care punem 4-5 litri de apa rece. Fierbem carnea iar cand deasupra se aduna spuma o inlaturam cu ajutorul unei spumiere de cate ori...Citeste continuarea
Chiftele de curcan si vita in...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul il curatam si il pisam. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Painea o trecem pe sub apa,...Citeste continuarea
Cantuccini - fursecuri cu migdale
Postat de: Toamna07 in PrajituriUntul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca...Citeste continuarea
Cataif a la Cleme
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se...Citeste continuarea
Chiftele cu cascaval
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriEu de aceasta data am folosit carne de porc pe care am tocat-o, insa voi puteti folosi carne tocata amestec sau carne de pui etc. Taiem cascavalul cubulete de marime medie (daca vreti...Citeste continuarea
Cartofi crocanti
Postat de: caroline in Mancaruri de postse incalzeste cuptorul la 200 grade. se taie cartofii pe care ii amestecam cu uleiul,cubul knorr,pesmetul,sarea si praful de usturou.se amesteca bine totul. se pun cartofii intr-o tava...Citeste continuarea
Ciorba de burta megadelicioasa
Postat de: elizahorj in CiorbeSe pune la fiert burta. Pentru ca este prefiarta nu va trebui sa asteptati mult pana se mai fierbe o data (pentru a da gust ciorbei). Taiati marunt morcovii, adaugati "Secretul...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu carnati de casa
Postat de: adnia in CiorbeCu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: DanMonica in Aperitive / GarnituriEu am vrut sa modific un pic clasica reteta de carnaciori in foiataj, asa ca am adaugat ceapa, castravetii si susanul. Taiem carnaciorii in bucati de 5 cm. (aproximativ); ceapa si castravetii...Citeste continuarea
Covrigei umpluti cu carne
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriCovrigeii se pun la inmuiat in lapte cald, apoi se ia fiecare covrigel in parte si se umple cu carnea tocata,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pergament.Oul il batem spuma si...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCiupercile le punem la scurs intr-o sita. Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici. Sunculita o taiem cubulete. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un...Citeste continuarea
Ciorba de costita de porc
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala de 8l se pune la fiert carnea.Se curata ceapa,morcovii,patrunjelul si telina si se toaca marunt.Ardeiul gras se toaca cubulete.Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga ceapa...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe confiate
Postat de: adnia in PrajituriModul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional)....Citeste continuarea
Chiftelute de curcan si vita marinate
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanSe toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte,...Citeste continuarea
Crackers cu gust de pizza
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriIn primul rand, eu aveam legumele deshidratate, asa ca am pregatit pudrele de legume, cu ajutorul rasnitei de cafea (introducerea pudrelor de legume e un truc pe care l-am adoptat pt. a-mi face...Citeste continuarea
Ceafa de porc festiva
Postat de: panacris in PorcCeafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa, ciupercile curatate si feliate. Se maseaza apoi ceafa cu...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza sarata si cartofi
Postat de: adnia in PasteDin ou, faina si sare am format aluatul, pe care l-am intins la masina de taietei, apoi am ales forma mijlocie din setul de coltunasi si am taiat discuri, pe care le-am umplut cu o lingura din...Citeste continuarea
Cartofi Dominoise
Postat de: adnia in Jamie OliverFeliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa...Citeste continuarea
Cuiburi de oua in mamaliga
Postat de: adnia in Mancaruri cu carneAm preparat mamaliga, cu care am tapetat un vas de lut uns cu putin unt, apoi am adaugat feliute de kaizer usor prajit, ouale crude si am dat la cuptor, pana s-au copt ouale (dar nefiind tari)....Citeste continuarea
Chifle cu faina de linte, tarate de...
Postat de: adnia in PiineAm amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri1.cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei incins si ii scoatem pe un servet de hartie ptr a elimina uleiul in exces. 2.intr-un platou bun ptr cuptor asezam...Citeste continuarea
Cake Pops - prajiturele cu...
Postat de: Poliana in PrajituriCum am ajuns sa fac aceasta reteta? Simplu, am facut o prajitura pentru care am cam exagerat cu cantitatile si uite asa m-am trezit cu un blat de tort (20/30cm) in plus. Atunci m-am pus pe treaba...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: diana91paris in CiorbeBurta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca,rahat si fructe...
Postat de: mamaieelena in DulciuriFaina cernuta intr-un lighean de plastic, laptele cald din care se ia putin adica 50-70 ml pentru a dizolva drojdia iar in laptele cald adica mai fierbinte de pune zaharul, vanilia si razatura de...Citeste continuarea
Cataif cu branza
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriDam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: caroline in DulciuriFaina se amesteca cu frisca si se framanta pana devine un aluat usor de intins. Se intinde o foaie de aluat si taiem forme pe care le vom praji in uleiul incins . Se scot pe un servet de...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu stafide si rahat
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare,...Citeste continuarea













