A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorbă de os (porc)

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat...Citeste continuarea

Cartofi cu pui la cuptor

Postat de: angyb in Pui

Se taie pieptul de pui si se caleste in un pic de ulei de masline.Cand sunt rumenite se adauga o juamtate de pahar de apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat calim ceapa taiata julien dupa...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi ardeleneasca

Postat de: diana91paris in Ciorbe

Carnea se taie cubulete si se pune la foc in 2l de apa impreuna cu costita afumata, telina taiata cubulete si sare. Intre timp se curata ceapa, ardeiul, patrunjelul si morcovii se taie marunt,...Citeste continuarea

Clatite cu caise caramelizate si...

Postat de: Elenn89 in Dulciuri

Se amesteca oul cu faina, cu laptele si un vf de sare si se fac clatitele. Se bate frisca separat. Intr o tigaie se pune untul, apoi caisele scurse si zaharul brun. Se lasa pana se...Citeste continuarea

Cuiburi la cuptor

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si facem un pireu adaugind unt,lapte,parmezan si sare dupa gust. Separat intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: remy_81 in Ciorbe

Se pune carnea tocata intr-un vas si se adauga ouale, o legatura patrunjel tocata marunt, orezul spalat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se fac perisoarele dupa care se pun o jumatate...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu scarita afumata

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Scarita afumata se pune la fiert si se arunca apa dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se umple iar oala si se lasa sa fiarba scarita. Morcovul si pastarnacul le taiem felii, telina o taiem cubulete...Citeste continuarea

Chec de carne cu ciuperci

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

Am mixat bine toate ingredientele in robot si am turnat pasta obtinuta in forma unsa in prealabil cu unt si pudrata cu pesmet foarte fin, ca sa previn lipirea compozitiei de marginile formei. Am...Citeste continuarea

Cottage pie

Postat de: caroline in Vita

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt.Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa si morcovul.Apoi adaugam carnea si...Citeste continuarea

Cosulete

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Carnea tocata, morcovul ras, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si 1 ou se amesteca bine si se calesc putin, cat sa se inmoaie toate ingredientele. Aluatul se taie in patratele se umplu cu...Citeste continuarea

Caise sau piersicute,seamana...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Ouale se freaca cu zaharul pana devin spumoase,se adauga uleiul ca la maioneza, coaja de lamaie,praful de copt si faina,cat sa se lege o coca din care se fac niste bilute,potrivite,nici prea mici...Citeste continuarea

Ciocolata calda de casa

Postat de: caroline in Bauturi

Zaharul il amestecam cu faina apoi adaugam cacaua. Amestecam bine totul. Turnam putin cite putin laptele si amestecam continuu. Punem totul intr-un ibric si il punem la foc mic amestecind...Citeste continuarea

Cozonac de Craciun

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4. Programam masina de paine  pe programul de framantat si dospit si...Citeste continuarea

Calzone(reteta de baza)

Postat de: caroline in Pizza

Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta. Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si...Citeste continuarea

Cremsnit 2

Postat de: Creatsa in Prajituri

Puneti laptele la fiert cu esenta de vanilie.Intre timp mixati galbenusurile cu zahar timp de 5 min.Adaugati faina si putin lapte daca este nevoie si amestecati bine.Adaugati si restul de lapte...Citeste continuarea

Creveti la gratar

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Daca crevetii sunt congelati, ii lasam sa se decongeleze, apoi ii curatam de bucatelele de carapace(nu stiu exactcum sa numesc aceasta parte!) si lasam doar capul si coada apoi ii punem intr-o...Citeste continuarea

Cartofii matusii Carmen

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: cristinutza_vida in Prajituri

Se amesteca faina cu margarina pana se incorporeaza totul,se adauga restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat bine legat. Aluatul rezultat se lasa la odihnit intre 1 ora si 12...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: mon in Dulciuri

Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Aluatul pentru uns :omogenizam osanza macinata cu faina. Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30...Citeste continuarea

Ciorba de gaina de curte, reteta...

Postat de: aliliana in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas...Citeste continuarea

Cheescake cu visine

Postat de: panacris in Dulciuri

 Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Ciorbe

Punem carnea pentru ciorba de vacuta la fiert intr-o oala in care punem 4-5 litri de apa rece. Fierbem carnea iar cand deasupra se aduna spuma o inlaturam cu ajutorul unei spumiere de cate ori...Citeste continuarea

Chiftele de curcan si vita in...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatam ceapa si o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul il curatam si il pisam. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Painea o trecem pe sub apa,...Citeste continuarea

Cantuccini - fursecuri cu migdale

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Untul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca...Citeste continuarea

Cataif a la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Fideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se...Citeste continuarea

Chiftele cu cascaval

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Eu de aceasta data am folosit carne de porc pe care am tocat-o, insa voi puteti folosi carne tocata amestec sau carne de pui etc. Taiem cascavalul cubulete de marime medie (daca vreti...Citeste continuarea

Cartofi crocanti

Postat de: caroline in Mancaruri de post

se incalzeste cuptorul la 200 grade. se taie cartofii pe care ii amestecam cu uleiul,cubul knorr,pesmetul,sarea si praful de usturou.se amesteca bine totul. se pun cartofii intr-o tava...Citeste continuarea

Ciorba de burta megadelicioasa

Postat de: elizahorj in Ciorbe

Se pune la fiert burta. Pentru ca este prefiarta nu va trebui sa asteptati mult pana se mai fierbe o data (pentru a da gust ciorbei). Taiati marunt morcovii, adaugati "Secretul...Citeste continuarea

Ciorba de linte cu carnati de casa

Postat de: adnia in Ciorbe

Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: DanMonica in Aperitive / Garnituri

Eu am vrut sa modific un pic clasica reteta de carnaciori in foiataj, asa ca am adaugat ceapa, castravetii si susanul. Taiem carnaciorii in bucati de 5 cm. (aproximativ); ceapa si castravetii...Citeste continuarea

Covrigei umpluti cu carne

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Covrigeii se pun la inmuiat in lapte cald, apoi se ia fiecare covrigel  in parte si se umple cu carnea tocata,se aseaza pe o  tava tapetata cu hartie pergament.Oul il batem spuma si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le  punem la scurs intr-o sita. Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici. Sunculita o taiem cubulete. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un...Citeste continuarea

Ciorba de costita de porc

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Intr-o oala de 8l se pune la fiert carnea.Se curata ceapa,morcovii,patrunjelul si telina si se toaca marunt.Ardeiul gras se toaca cubulete.Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga ceapa...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe confiate

Postat de: adnia in Prajituri

Modul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional)....Citeste continuarea

Chiftelute de curcan si vita marinate

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Se toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte,...Citeste continuarea

Crackers cu gust de pizza

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

In primul rand, eu aveam legumele deshidratate, asa ca am pregatit pudrele de legume, cu ajutorul rasnitei de cafea (introducerea pudrelor de legume e un truc pe care l-am adoptat pt. a-mi face...Citeste continuarea

Ceafa de porc festiva

Postat de: panacris in Porc

Ceafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa, ciupercile curatate si feliate. Se maseaza apoi ceafa cu...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza sarata si cartofi

Postat de: adnia in Paste

Din ou, faina si sare am format aluatul, pe care l-am intins la masina de taietei, apoi am ales forma mijlocie din setul de coltunasi si am taiat discuri, pe care le-am umplut cu o lingura din...Citeste continuarea

Cartofi Dominoise

Postat de: adnia in Jamie Oliver

Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa...Citeste continuarea

Cuiburi de oua in mamaliga

Postat de: adnia in Mancaruri cu carne

Am preparat mamaliga, cu care am tapetat un vas de lut uns cu putin unt, apoi am adaugat feliute de kaizer usor prajit, ouale crude si am dat la cuptor, pana s-au copt ouale (dar nefiind tari)....Citeste continuarea

Chifle cu faina de linte, tarate de...

Postat de: adnia in Piine

Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de...Citeste continuarea

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

1.cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei incins si ii scoatem pe un servet de hartie ptr a elimina uleiul in exces. 2.intr-un platou bun ptr cuptor asezam...Citeste continuarea

Cake Pops - prajiturele cu...

Postat de: Poliana in Prajituri

Cum am ajuns sa fac aceasta reteta? Simplu, am facut o prajitura pentru care am cam exagerat cu cantitatile si uite asa m-am trezit cu un blat de tort (20/30cm) in plus. Atunci m-am pus pe treaba...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: diana91paris in Ciorbe

Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca,rahat si fructe...

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Faina cernuta intr-un lighean de plastic, laptele cald din care se ia putin adica 50-70 ml pentru a dizolva drojdia iar in laptele cald adica mai fierbinte de pune zaharul, vanilia si razatura de...Citeste continuarea

Cataif cu branza

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Dam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: caroline in Dulciuri

Faina se amesteca cu frisca si se framanta pana devine un aluat usor de intins. Se intinde o foaie de aluat si taiem forme pe care le vom praji in uleiul incins . Se scot pe un servet de...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu stafide si rahat

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Se cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu zeama de varza

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]