Chec cu ciuperci si carne de curcan
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea de curcan se taie marunt, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata se toaca marunt si...Citeste continuarea
Chifteluţe cu legume în aluat
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAm pregatit mai întâi aluatul. Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul. Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt. Am...Citeste continuarea
Chantilly ananas
Postat de: doralinda72 in DulciuriMigdalele le punem in putina apa fiarta si le lasam cam 15 min ptr a se inmuia si sa fie mai usor sa le decojim. Apoi, decojite, le prajim putin, cat sa aiba gust de rajit si o culoare mai...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCabanosul se taie bucati de 3 cm. si se cresteaza la capete. Foietajul decongelat se taie fasii de 1 cm. Fiecare bucata de cabanos se infasoara cu foietaj. Fasiile de foietaj...Citeste continuarea
Chec aperitiv 2(reteta cu numarul 300)
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine,se adauga faina amestecata cu praf de copt,punem sare si piper si uleiul.Ardeiul gras,feliile de muschi se taie cubulete,ciuperciile se maruntesc,iar mararul il tocam marunt.Se...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan si vita
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea de curcan cu cea de vita,se adauga oul,condimentele,painea (inmuiata in lapte si stoarsa),faramitata.Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se pun putin la...Citeste continuarea
Ciupercute cu maioneza
Postat de: Monica1997 in SalateSe scurg ciupercutele apoi se taie amestecandu-se cu usturoiul tocat si un praf de sare. Intre timp facem maioneza dintr-un galbenus de ou crud si unul fiert,apoi se freaca cu ulei si mustar. Se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute. Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si stafide
Postat de: MotanLaOale in DulciuriDrojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute. Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala!...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, mac si caramel
Postat de: Sidy in PrajituriFacem aluatul: Inmuiem drojdia in lapte caldut si putin zahar. Topim margarina pe foc mic. Intr-un bol mare amestecam faina cu zaharul, adaugam drojdia dospita.Apoi adaugam pe rand...Citeste continuarea
Ciorba cu carnati afumati si moare...
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de 4 l. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si stafide
Postat de: ela in DulciuriLasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie. Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza si...
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru. Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri. Eu am copt aluatul in formele pentru...Citeste continuarea
Ciorba de Craciun
Postat de: panacris in CiorbeCarnea de manzat se fierbe in apa rece, cu un praf de sare, cca. 30 de minute, neacoperit. Ceapa si zarzavatul se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa, cca. 15 minute,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si caramel
Postat de: postavaru in DulciuriAnul acesta am avut un ajutor de nadejde la framantat aluatul de cozonaci: noua mea prietena, masina de paine :D. Merge insa framantat si fara masina de paine. Mie chiar imi place, doar ca anul...Citeste continuarea
Ceafa de porc marinata la gratar
Postat de: sebirizescu in PorcCondimentam carnea cu cimbru, boia dulce si usturoi, adaugam ulei de masline. Le amestecam bine cu mana sa se incorporeze condimentele, adaugam putin vin rosu si lasa in jur de 1 ora la rece,...Citeste continuarea
Crema de dovleac
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriDovleacul se taie in bucati, se scot semintele si se coace la foc mediu timp de 30-40 minute. Cand este gata se scoate miezul cu o lingura, se pune intr-un bol, se adauga 2 linguri de zahar pudra...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere
Postat de: panacris in PorcCeafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa si sunca. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si mirodenii....Citeste continuarea
Cotlet de purcel cu carnati la tava
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime. Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol...Citeste continuarea
Chec mozaic
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriMixam galbenusurile cu sunca, ardeiul si maslinele taiate marunt. Adaugam smantana, faina, praful de copt si condimentele. Adaugam faina alba, cascavalul dat prin razatoare si la final adaugam...Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: doralinda72 in PrajituriSpalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii, apoi le taiem cu mixerul bucatele mici, dar sa nu devina piure! Amestecam zaharul cu uleiul la mixer cca 2-3 minute, apoi punem ouale pe...Citeste continuarea
Chec cu nuca (reteta nr 300)
Postat de: ionela2682 in PrajituriUntul se mixeaza bine cu putina sare si zaharul -se adauga rand pe rand ouale ,mixandu-se bine dupa fiecare -adaugam iaurtul ,aromele,coaja de lamaie si vanilia -bicarbonatul...Citeste continuarea
Cotlet de porc în crustă de...
Postat de: diaconta in PorcEu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece. Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Creatsa in DulciuriAm pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori. Am frecat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun si rahat
Postat de: Zamfira in DulciuriOmogenizam untul la temperatura camerei cu smantana, adaugam treptat faina si sarea. Framantam compozitia si o lasam peste noapte la frigider. A doua zi intindem aluatul si taiem un cerc...Citeste continuarea
Cozonac cu nucă şi caramel
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă uşor făina cernută cu zahărul, se adaugă laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi ouăle bătute amestecate cu margarina topită şi uşor răcită. Se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: merisor67 in PrajituriPregatim toate ingredientele din timp, astfel incat sa fie la temperatura camerei Incepem cu maiaua pe care o facem in felul urmator: punem 200 ml lapte la incalzit, iar intr-un bol frecam...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, portocala...
Postat de: RuxyRux in PrajituriNumai un singur cozonac l-am facut cu nuca si portocala caramelizata cel de al doilea l-am preparat numai cu caramel. Toate ingredientele se scot din timp astfel incat sa nu fie nimic rece din...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu iaurt de...
Postat de: Toamna07 in DulciuriMod de preparare: Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina,untul rece,iaurtul,vaniliile,praful de copt si...Citeste continuarea
Cozonac pufos umplut - Foszlos...
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute. Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat...Citeste continuarea
Carnati in mate de oaie
Postat de: Bunica in Mezel de casaMatele de oaie se pun in apa sa se desareze. Cat matele stau in apa se prepara carnea. Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie. Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: adriana65 in DulciuriCaisele tăiate feliuţe (nu prea mărunt) se amestecă într-un bol cu stafidele şi merişoarele. Peste ele se pune romul şi zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă 30 minute la...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu unt si rozmarin
Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de legumeCartofii curatati de coaja se cresteaza adanc pe una din partile laterale, avand insa grija ca nu cumva sa tai feliile pana jos. Se aseaza fiecare cartof pe o bucata de folie de aluminiu,...Citeste continuarea
Ciulama de curcan cu mamaliguta...
Postat de: Sidy in CurcanCeapa o tocam marunt. Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi . Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o...Citeste continuarea
Ciocolata pentru Craciun
Postat de: doralinda72 in DulciuriTaiem bucatele mici ciocolata si taiem si untul la fel. Punem la fiert laptele cu smantana si indata ce fierbe turnam peste ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena si fara cocoloase....Citeste continuarea
Crap în crusta de nuci
Postat de: medioto59 in Crap / CarasBucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si vanilie
Postat de: privatelaura in PrajituriMargarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am...Citeste continuarea
Cozonac pas cu pas (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPregatiti prima data maiaua. Amestecati drojdia cu o lingurita de zahăr, 2 linguri de faina si puțin lapte, omogenizati bine si lăsați maiaua sa crească. Amestecati bine zaharul cu laptele...Citeste continuarea
Cozonac de Craciun
Postat de: RuxyRux in PrajituriToate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Cernem faina in vasul de framantat( neaparat va rog ca sa nu aveti surprize, va spune Stan...Citeste continuarea
Ceafa la cuptor cu prune uscate
Postat de: Toamna07 in PorcMerele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua. In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor...Citeste continuarea
Chiftele cu ciuperci si soia,...
Postat de: mimmi in Mancaruri de postCum se prepara Chiftele cu ciuperci si soia, reteta simpla si gustoasa de post: Punem intr-o oala la fiert soia cu putina sare si o lasam pana se umfla,dupa care o lasam la strecurat. Intr-o...Citeste continuarea
Cartofi ţărăneşti cu soia - de...
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postSe curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi...Citeste continuarea
Ciorbă de roşii
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postSe scot roşiile din congelator şi se lasă un pic la dezgheţat. Între timp se curăţă şi se toacă ceapa şi ardeiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Orezul se căleşte un...Citeste continuarea
Crema de nuca pentru torturi
Postat de: Sidy in TorturiSe pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa. Se...Citeste continuarea
Chiftelute de soia si dovlecel (la...
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas. 4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in CiorbeEu am fiert coastele afumate separat o ora, dupa care am scos carnea, am aruncat oasele si am folosit apa in caare au fiert la ciorba. Ceapa si ceapa verde, morcovii si albitura se curata, se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: miremirc in DulciuriAluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste.Dam deoparte si adaugam coaja rasa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCiupercile se curata, se pun intr-o tava termorezistenta, pe un strat de bulion Panacris, se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale. Intre timp se curata ceapa, se toaca marunt, se pune la...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: lory_andronache in DulciuriIngredientele mai sus mentionate se amesteca intr-un castron pana ce se formeaza un aluat moale si nelipicios. Acesta se intinde si se taie in patrate, punandu-se pe fiecare cate o bucatica de...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si aroma de...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un...Citeste continuarea













