Crap cu mamaliguta si mujdei de...
Postat de: Creatsa in Crap / CarasAm spalat bine pestele,l-am asezonat cu sare si piper si l-am lasat sa se odihneasca 1 ora. Intr-un bol am batut bine ouale cu un praf de sare,am dat pestele prin faina ,ou si l-am pus la...Citeste continuarea
Ceva fin si cremos tricolor
Postat de: panacris in SandvisuriCrema de branzica se imparte in trei cescute. In prima cescuta se adauga o lingurita de icre negre si se freaca energic, cu mixerul Bucataras, pana se obtine culoarea albastra. In o doua cescuta...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu bors - de post
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se amesteca intr-un vas uleiul, borsul si drojdia - intr-un castron se amesteca faina cu sare , zahar, esentele si se adauga amestecul lichid cate putin framantand un aluat maleabil,...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: alen14 in Aperitive / GarnituriLaptele si branza de vaci se pun la fiert in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs intr-un bol se adauga si branza de oi, un galbenus si...Citeste continuarea
Ciorba de burta cu legume
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ]. Se pune burta la fiert impreuna cu legumele...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Bunica in Dulciuri2 linguri de zahar le-am pus intr-o cana pentru siropul da zahar ars. Am amestecat ouale+2 linguri+zaharul vanilat+lapte . Zaharul ars din cana l-am pus in 2 forme din ceramica si l-am...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu branzica si ou
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriAm curat cartofii,i-am spalat bine si i-am taiat subtire.I-am pus la prajit in uleiul incins pana s-au rumenit.(am facut si niste trandafiri din cartofi pentru decor,merg de minune pe un platou...Citeste continuarea
Cozonac cu iaurt
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul...Citeste continuarea
Crap cu ciuperci in sos tomat
Postat de: rocsi_1612 in Crap / CarasBucatile de peste le spalam si le tamponam cu un servet. Il condimentam cu care si piper pe ambele parti si il lasam sa stea asa vreo 15-20 de minute. Ciupercile le spalam si le lasam sa se...Citeste continuarea
Chec cu fulgi de ciocolata
Postat de: andreea_angelo in PrajituriSe adauga amestecul pt copt cu margarina,laptele si cele 3 oua intr-un vas si se mixeaza pana preparatul devine cremos,se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza,se unge o forma de chec cu...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AnyCostescu in PrajituriIntr-un vas yena am pus cele 5 linguri de zahar la caramelizat pana zaharul devine lichid si de culoare maronie Separat batem ouale cu cele 200 gr zahar pana se topeste zaharul Adaugam...Citeste continuarea
Chifltelute in sos
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carnePasta de mici se amesteca cu orezul, condimentele, oul si usturoiul. Dupa ce compozita e omogena se fac bile cu mana umeda si se pun la prajit in ulei incins. Dupa ce se rumenesc se scot pe...Citeste continuarea
Croque Mademoiselle Vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriFeliile de dovlecel se stropesc cu ulei, se asezonează și se acoperă cu ierburile de Provence. Se gătesc la grill 4 minute pe fiecare parte. Se unge o parte a fiecărei felii de...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si branza...
Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala bine si se pun la fiert pana sunt fierti pe jumatate. Se taie felii si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pieptul de pui se taie cubulete mici, se caleste in putin...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: deyutzky in DulciuriSe pregateste aluatul de clatite: Se baut ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat, faina se toarna treptat (amestecata cu praful de copt) la fel si laptele pana se obtine un...Citeste continuarea
Champignon cu smantana, rosii si...
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeSe curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga rosiile si se fierb la foc mic pentru 15 minute....Citeste continuarea
Coronita de post cu cacao si aroma...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un vas punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi apa minerala. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, si o adaugam...Citeste continuarea
Cottage Pie
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o...Citeste continuarea
Cartofi si oua invelite in bacon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de...Citeste continuarea
Crema de cacao - Reteta usoara...
Postat de: LadyCrs in DulciuriCum se prepara Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi Am pus intr-un vas amidonul, zaharul, cacaua si am amestecat bine. Apoi am turnat laptele putin cate putin...Citeste continuarea
Creveti in sos de vin
Postat de: Bunica in Fructe de mareAm folosit creveti congelati. Am pus crevetii la decongelat in apa rece ,circa 10-15 min.. I-am spalat ,apoi intr-un castron am pus crevetii,sare,piper,putin busuioc,oregano,vinul si...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: dentistutza in VitaCarnea tocata se pune in cratita impreuna cu ceapa si usturoiul taita feliute si 3-4 linguri de ulei. Se rumeneste la foc potrivit pana ce carnea schimba culoarea si lasa putina zeama. Se acopera...Citeste continuarea
Chec de post cu nuci si gutui
Postat de: pusikmea in PrajituriSe amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao. Compozitia alba se...Citeste continuarea
Cartofi copti cu mujdei de usturoi
Postat de: timea in Mancaruri de postCartofii spalati bine ii punem in cuptor direct pe gratar, la foc mediu timp de aprox 50 min. La jumatatea timpului intoarcem cartofii de pe o parte pe alta. Pragatim mujdeiul: usturoiul...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCondimentam carnea cu boia dulce, ierburi aromatice, piper alb, vegeta. Adaugam bucatile de carne in tigaie, punem ulei de masline, adaugam si ciuperciile si punem pe foc. Punem ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc - Gust...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCum se prepara Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala Se pune carnea de porc in apa la fiert. Legumele se dau pe razatoarea mare, ardeiul il taiem cubulete,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci
Postat de: ela in PorcSpalam cotletele,le lasam la scurs apoi le saram si le piperam.Lasam cateva minute. Spalam bine ciupercile si le taiem felii mai groase. Ceapa verde o taiem rondele. Intr-o craticioara...Citeste continuarea
Chiftelute cu pui si ciuperci
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu ciupercile tocate marunt, ceapa rosie tocata, cartofii razuiti pe latura mica a razatoarei(ii stoarcem de zeama), 1 ou, cimbru, oregano, 2 linguri de pesmet, sare si...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti by Simona
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert in coaja, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am taiat rondele. Rondele am taiat si cele 2 oua fierte. Gusa de porc am taiat-o fasii subtiri. Cascavalul si telemeaua...Citeste continuarea
Cozonac de ficat :)
Postat de: AnyCostescu in FicatFicatul se spala si se pune in lapte aproximativ 30 minute. In acest timp se curata legumele si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se taie si ele. Ficatul se scurge si se pune in robot,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu branza afumata
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri-Spalam bine cartofii si ii stergem sa fie uscati. II invelim in staniol si ii dam la cuptor la foc mare (cca 1 ora ). Verificam daca sunt copti. - Scoatem cartofii si ii crestam in 4...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: alen14 in Aperitive / GarnituriFoietajul se taie fasii, se rulaeza dupa carnat si se pune in tava de copt. Cu periuta siliconata se umezesc cu apa ruladele, se presara cu sare, susan si in se pun la cuptor. Cand s-au rumenit se...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si boia
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem apoi la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba prea mult, doar cat sa intre furculita in ei. Intre...Citeste continuarea
Ciorba de varza
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam coastele iar apoi le punem la fiert. Dupa ce au dat un clocot aruncam apa si le punem din nou la fiert. Adaugam ceapa taiata marunt, morcovii, pastarnacul si telina taiate marunt. Lasam sa...Citeste continuarea
Crap prajit cu orez
Postat de: cristeena20 in Crap / Caras- Se pune pestele in sare cu suc de lamaie cca 3-4 ore inainte , sa se intrepatrunda aromele - se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetel de hartie. - intre timp...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de afine si...
Postat de: Retetegg in DulciuriAm batut ouale timp de cateva minute cu zaharul si esenta. Am adaugat laptele, apoi putin cate putin faina. Faina adaugam pana obtinem consistenta dorita, adica sa curga usor de pe...Citeste continuarea
Curcan in sos de lamaie
Postat de: Sidy in CurcanPulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut). Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile. Usturoiul...Citeste continuarea
Carnat cu legume la cuptor
Postat de: alen14 in Mancaruri cu carneRosiile se pun in tava cu carnati,usturoi, frunzele de dafin si ardei. Se baga la cuptor timp de 1h, se stoarce zeama de la rosii si se decojesc rosiile, se adauga putin zahar pentru a...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: mon in Supe/CiorbeMorcovi,patrunjelul,pastarnacul le curatam si le taiem cubulete apoi le calim in putin ulei pana se imoaie putin adaugam apa si lasam la fiert .Intre timp pregatim perisoarele amestecam carnea cu...Citeste continuarea
Coşuleţe aperitiv
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAsta am folosit eu pentru umplutura,dar se pot umple cu orice aveti la îndemâna. Am folosit tava de briose. Am uns formele cu ulei. Am pus in fiecare forma foi de placinta sub...Citeste continuarea
Calamari umpluti
Postat de: Timi in Fructe de mare-Se spala calamarii de nisip, se curata de pielita, se taie aripioarele si tentaculele si se pun deoparte pentru a le folosi la compozitia pentru umplut. (daca va place culoarea...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: alexa_elena in CiorbePunem apa la fiert. Spalam carnea , eu aveam si cosul de la piept cu spatele si grasimea, le punem la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete mici, le punem la fiert...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ragu,usturoi si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatiile de carne se asezoneaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei de masline,adaugam si ceapa taiata feliute subtiri.Se prajeste carnea pe ambele parti,se adauga si usturoiul taiat...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: postavaru in DulciuriDrojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr...Citeste continuarea
Claufoutis cu pere
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm mixat ouale impreuna cu zaharul pentru 2 minute. Am adaugat laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul vanilinat si am mai mixat cateva minute. Am uns cu unt fundul si peretii unui vas de...Citeste continuarea
Cosulete cu salata de ton
Postat de: rocsi_1612 in TonFoietajul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Presaram putina faina pe masa de lucru si asezam aluatul foietaj. Cu sucitorul il mai intindem putin, dar nu foarte mult. Cu o forma...Citeste continuarea
Cartofi cu pastrama la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneCartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. Amestecam toate ingredientele dupa care le amestecam cu cartofi. Asezam cartofii in tava si adaugam peste ei untul taiat bucati mici,o cana...Citeste continuarea
Cartofi copti la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneCartofi ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita in ei dupa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Ii curatam de coaja si ii taiem in doua daca sunt...Citeste continuarea
Ciorba de linte
Postat de: panacris in Mancaruri de postLinte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina,...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciupercute
Postat de: Sidy in PuiTransam puiul in bucati egale, il spalam , il lasam sa se scurga de apa si apoi il strgem cu un prosop de hartie. Curatam cepele si le taiem marunt. Gogosarul si rosiile dupa ce le-am spalat si...Citeste continuarea













