A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftele de ficat si soia

Postat de: AnyCostescu in Ficat

fierbem ficatul 15 min il scurgem de apa il maruntim cu furculita  adaugam soia si oul lasam asa vreo 10 min pt a se inmuia granulele de soia dupa ce s-au inmuiat adaugam...Citeste continuarea

Clatite cu carne

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carne

Ceapa si ardeiul se curata si se taie marunt. Se calesc aproximativ 2 minute pana se inmoaie. Se pune carnea si ciupercile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pana scade si carnea e...Citeste continuarea

Ciorba de fasole alba cu afumatura

Postat de: panacris in Ciorbe

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocale (fara coacere)

Postat de: Retetegg in Prajituri

Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e...Citeste continuarea

Chiftelute din ghebe

Postat de: andreea_angelo in Mancaruri de post

Ghebele se pun la fiert 40 de minute. Dupa ce s-au fiert, le lasam la scurs sa se raceasca, dupa care le tocam prin masina de carne. Tot prin masina de carne dam si legumele,...Citeste continuarea

Cannelloni cu branza

Postat de: MotanLaOale in Cannelloni

Branza se amesteca cu toate ingredientele sa devina o pasta. Nu este nevoie de sare. Cu un pos sau o punga cu coltul taiat se umplu tuburile cu pasta de branza. Pentru sosul bechamel se...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: alina_paula in Ciorbe

Se pun intr-o oala 3 litri apa si 2 linguri ulei la fiert. Ceapa se curata si taie bucatele mici, la fel si morcovul, telina si pastarnacul. Ardeiul se taie in fasii. Cand apa incepe sa fiarba se...Citeste continuarea

Ciulama din ghebe

Postat de: andreea_angelo in Aperitive / Garnituri

Ghebele trebuie fierte cca.40 minute. Dupa ce s-au fiert le lasam la scurs, eu am folosit niste ghebe mai mici dar daca vi se nimeresc mai mari, le taiati in bucati mai mici Tocam ceapa si o...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: Retetegg in Piine

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano.   Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.   Le-am adaugat peste faina,...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: dobrezaira in Piine

Am amestecat oul intreg cu sarea si zaharul, apoi am pus laptele cald in care am dizolvat drojdia. Compozitia aceasta am turnat-o intr-un vas peste faina si am framantat pana s-a incorporat toata...Citeste continuarea

Ciorba de porumbei cu legume multe

Postat de: alina_paula in Ciorbe

Se pun legumele la fiert cu o lingura sare,fara rosii, si dupa ce se spumeaza se adauga si porumbeii taiati in patru (ai mei au fost pui; daca sunt adulti se pun mai intai porumbeii la fiert si...Citeste continuarea

Cabanuta

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde...Citeste continuarea

Carne de porc in sos de mustar

Postat de: alen14 in Porc

Se toaca ceapa julien, se pune la calit, dupa care se adauga carnea de porc (snitel). Se lasa sa se prajeasca, se adauga piper, sare, rozmarin dupa gust. Dupa ce s-a preparat carnea se adauga...Citeste continuarea

Chec in 2 culori

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Ouale le mixam impreuna cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: MotanLaOale in Cannelloni

Intr-o cratita calim ceapa tocata marunt cateva minute. Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune vinul si se fierbe 10 minute. Se presara vegeta, piper si...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: cristeena20 in Ciorbe

Carnea de vitel o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare (eu am fiert-o 15 minute in cucta) Pregatim legumele. Ciorba este ff gustoasa daca are o amre varietate de legume. Din...Citeste continuarea

Conopidă cu maioneză

Postat de: adriana65 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi pregătim conopida: se spală, se rupe sau se taie în bucheţele potrivite şi se pun la fiert în foarte puţină apă clocotită, numai cât să le...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: gatiticuspor in Ciorbe

  Se spala aripioarele si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in cand.   Cand spuma a incetat sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul...Citeste continuarea

Cornuri cu mere

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald. Lăsăm 5 minute. Între timp...Citeste continuarea

Caesar Salad my way

Postat de: epurasha2bb in Salate

Spalam si curatam legumele si salata.Rupem in bucatele mici salata.Morcovul se taie pe luing in bastonase mici subtiri.Varza rosie la fel pe lung in firicele.Pieptul de pui se curata de pielite,...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca (Post)

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Amestecam drojdia cu putina faina si zaharul. Adaugam treptat untura/uleiul si apa. Omogenizam bine ,adaugam faina si framantam pana are o consistenta nelipicioasa. Lasam la dospit aluatul pentru...Citeste continuarea

Cake pops cu sampanie

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Maruntim blatul si il amestecam cu crema de branza. 2. Formam bilute din compozitia de mai sus. 3. Topim ciocolata pe bain-marie, adaugam uleiul si amestecam. 4. Introducem fiecare...Citeste continuarea

Cartofi condimentati, la cuptor

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Cartofii curatati si spalati i-am crestat in felii, dar am lasat baza necrestata. Printre felii am condimentat cu sare, boia de ardei iute si rozmarin.  Tava am uns-o cu putin ulei de...Citeste continuarea

Chiftelute in aluat de bere

Postat de: Creatsa in Vita

Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios. Pentru chiftelute am calit ceapa...Citeste continuarea

Crostata cu mere

Postat de: alba_zori in Prajituri

Foarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin...Citeste continuarea

Ciuperci cu rosii pe pat de mamaliga

Postat de: lilik in Mancaruri de post

Decojim rosiile si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara...Citeste continuarea

Compot de pere

Postat de: Retetegg in Sirop / Compot

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici). Le-am asezat in borcanele curate si uscate.   Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Intr-un vas batem ouale,praful de sare,zaharul si laptele, apoi adaugam faina in ploaie, amestecand cu un tel pentru a evita cocoloasele.Compozitia nu trebuie sa fie groasa, dar nici foarte...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de: Retetegg in Mancaruri de legume

Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.   Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot...Citeste continuarea

Cartofi copti cu mustar

Postat de: DanMonica in Aperitive / Garnituri

 Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Usturoiul curatat il zdrobim si  preparam un sos cu mustar, sare, piper, ulei. Sosul obtinut il amestecam bine cu cartofii, adaugam...Citeste continuarea

Cocoradă cu prune

Postat de: Sidy in Dulciuri

Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: angyb in Prajituri

Foaia de foietaj o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,o acoperim cu o alta foaie de copt si cu o alta tava si o dam la cuptor 180 de grade pana cand se rumeneste, Tava care acopera...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: ela in Pui

Taiem pieptul pentru ciulama de pui in bucati mai mici si il punem intr-o craticioara cu putin ulei si lasam cateva minute la  foc mare,amestecand.Cand s-a rumenit putin carnea adaugam...Citeste continuarea

Chifteluţe franţuzeşti

Postat de: Ade200 in Vita

Mărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră. Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei. Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă. Prăjiţi chifteluţele...Citeste continuarea

Chifle multicereale

Postat de: timea in Piine

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop. Intr-un bol amestecam faina cu...Citeste continuarea

Chiftelute cu parmezan in aluat de...

Postat de: lilik in Vita

Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute: amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de...Citeste continuarea

Calamar prajit

Postat de: Bunica in Fructe de mare

Am cumparat o punga de calamar congelat de 500g. Calamarul congelat l-am pus in strecuratoare la decongelat. Dupa decongelare l-am spalat si lasat la scurs. Pe un platou am presarat faina...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie

Postat de: Ela68 in Ciorbe

 Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa....Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: Creatsa in Ciorbe

Am ales fasolea si am puso la inmuiat de seara in apa calduta. Am puso la fiert in apa rece impreuna cu cimbru ,oasele afumate si foile de dafin.Poate vi se pare ciudat ca nu schimb apa dar nu...Citeste continuarea

Calamar prajit

Postat de: doralinda72 in Fructe de mare

Punem calamarul intr-un bol cu apa la dezghetat impreuna cu soda (ajuta sa se inmoie calamarul) ptr cc 20 min. Apoi punem faina cu sarea intr-o punga mica si punem calamaul amestecand si lsand cam...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru inceput facem o maia din : drojdie 3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte) 2 lingurite zahar 2 lingurite faina Lasam sa dospeasca 15 min. Intr`un vas mare cernem...Citeste continuarea

Chiftelute cu cartofi la cuptor

Postat de: doralinda72 in Mancaruri cu carne

Taiem cartofii in 4-6 bucatii, ii spalam si ii punem intr-o tava in care adaugam sare, piper, oregano , putin ulei masline ,putin apa si 1-2 linguri sucul de la o lamaie. Lasam la cuptor la 200 C...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si banana

Postat de: Creatsa in Prajituri

Topim untul,adaugam galbenusurile ,sarea si amestecam bine.Adaugam faina ,laptele si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Adaugam praful de copt stins,romul,vanilia si lasam aluatul la rece 3-4...Citeste continuarea

Coronita cu branza de vaci si...

Postat de: postavaru in Dulciuri

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute. Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii...Citeste continuarea

Chifle cu usturoi si masline

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale. Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca...Citeste continuarea

Colac decorativ cu seminte

Postat de: RuxyRux in Piine

Este o paine cu mult miez si o coaja usor crocanta delicioasa cu seminte, daca o faceti de post ungeti painea numai cu ulei si presarati apoi semintele deasupra. La inceput vom folosi numai 630...Citeste continuarea

Conopidă cu sos de brânză

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Conopida am desfacut-o buchetele si am fiert-o în apa cu sare. Cârnaciori i-am prajit putin. Untul l-am topit într-o tigaie,am adaugat faina ,am lasat sa se prajeasca...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care...Citeste continuarea

Cartofi aromati la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Cartofii se curata si se fierb intregu in apa cu sare 20 minute dapa care se scurg bine. Intr-o tava se pune putin ulei si se pun cartifii si se tavalesc sa se unga pe toate partile cu ulei....Citeste continuarea

Chec cu struguri si cacao

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri.   Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.   Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]