Chiftelute de peste
Postat de: mihaelar63 in TonTonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca . Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului Daca va pare prea moale amestecul mai...Citeste continuarea
Conservă de fasole (de post)
Postat de: botcrina in ConservePunem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete. Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Creatsa in Mezel de casaCarnea tocata si slaninuta se pun intr-un vas mare.In mijlocul carnii se face o adancitura unde se adauga usturoiul pisat,sarea ,1 cana de apa calduta ,piperul si celalalte condimente.Se...Citeste continuarea
Clatite cu cacao si caise
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe prepara compozitia de clatite din faina,zahar vanilat,ou si 1 pahar de apa minerala,se amesteca bine,se adauga esentele,coaja rasa de lamaie si se adauga lapte pana se subtiaza.Se pun si 2...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu rahat
Postat de: timea in DulciuriEste important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra. Intr-un...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: AnyCostescu in Supe/CiorbePuiul se spala bine,se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce trage cateva clocote schimbam apa. Acum se pun si legumele taiate si se lasa sa fiarba pana cand carnea e fiarta bine si...Citeste continuarea
Cuiburi de cartofi cu sos de...
Postat de: pittbull in Fructe de mareSe dezgheata vongolele. Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam vongolele. Lasam in jur de 5 minute,adaugam sucul de rosii,maslinele si lasam sa scada putin sosul. Separat curatam cartofii...Citeste continuarea
Chec cu lichior de oua
Postat de: alinutza1983 in PrajituriSepara albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa. Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se...Citeste continuarea
Closca cu puii de aur - pulpe umplute
Postat de: pusikmea in PuiSe spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile...Citeste continuarea
Chiftelute de somon
Postat de: RuxyRux in SomonCuratam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa,...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: andreea_angelo in Mezel de casaCarnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu...Citeste continuarea
Crap prajit cu piure de spanac
Postat de: dobrezaira in Crap / CarasPestele il saram, il tavalim prin faina si il prajim in ulei incins. Intre timp pregatim garnitura. Spanacul curatat de tije si spalat il oparim in apa cu sare. Calim 2 linguri de ulei cu o...Citeste continuarea
Ciuperci Stroganoff
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCeapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeAm clatit burta de vita in apa rece si am pus-o la fiert impreuna cu ceapa,telina si osul de vita la foc potrivit.Dupa cca 2 ore am scos burta,osul si legumele si le-am pus deoparte.Burta am...Citeste continuarea
Conopidă cu Masala
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postConopida se fierbe 5 minute în apă cu sare. Se amestecă uleiul cu Garam Masala. Se scoate conopida și se acoperă cu Garam Masala și ulei. Se introduce la cuptor...Citeste continuarea
Ciorba de varza
Postat de: doralinda72 in CiorbeTaiem felii subtiri varza si ardeii, tocam marunt ceapa si patrunjelul, si punem toate ingredientele la fiert cu oala acoperita cca 2 ore pe foc mic, apa sa fie cat sa acopere varza. Se seveste...Citeste continuarea
Chec "Zebra" (2)
Postat de: Elena_Daria in PrajituriPunem untul intr-o cratita si il topim la foc mic. Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune...Citeste continuarea
Chec aperitiv mozaic
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de...Citeste continuarea
Ciokkostek
Postat de: caroline in DulciuriSe rupe ciocolata si se pune intr-o tigaie. Se adauga untul si se topesc impreuna la bainmarie, apoi se lasa sa se raceasca. Biscuitii se zdrobesc foarte fin si se pun intr-un bol. Se adauga...Citeste continuarea
Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă. Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu...Citeste continuarea
Chec pufos in 3 culori
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus, uleiul si esenta de vanilie. Impartim...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: andreea_angelo in CiorbePunem osul la fiert, sa iasa zeama mai buna, dupa care punem ceapa tocata marunt si zarzavatul si lasam sa fiarba. Pregatim perisoarele: carnea tocata amestecata cu orezul, oul, marar si sare....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu unt, boia si...
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Preparam intre timp sosul. Amestecam untul...Citeste continuarea
Cod Alaska la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PesteAmestecăm ierburile uscate cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat. Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru aprox. 15 minute....Citeste continuarea
Cod cu cartofi la cuptor (Bachalau...
Postat de: cristeena20 in PesteCodul desarat de face pane.(dam prin faina si ou si prajim bine) Cartofii se curata si se taie rondele potrivit de groase - se prajesc in ulei incins-se scot si se sareaza, pipereaza...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu perisoare (sau...
Postat de: doralinda72 in CiorbeCalim putin ceapa, dupa care adaugam rosiile taiate cubulete mici, lasam 5 minute amestecand, apoi adaugam toate ingredientele taiate foarte mici cubulete ( in afara ingredientelor ptr perisoare),...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si portocala
Postat de: timea in PrajituriAvem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi...Citeste continuarea
Ciocolată de casă cu caju
Postat de: sisterskitchen in Prajituri1.Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită. 2.Puneţi pe foc apa şi zahărul până se topeşte. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă...Citeste continuarea
Cozonac cu nucă
Postat de: sisterskitchen in Prajituri1. Se desfac 3 linguri de făină într-un pahar cu lapte clocotit, se lasă la răcit. Drojdia se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr şi se freacă până devine pastă. Se lasă...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de sare si salata...
Postat de: Valentina_vali in SalateSe curata cartofii si apoi se trec prin albusurile batute cu cimbru. Cartofii se trec apoi prin sare grunjoasa si se pun intr-o tava la 250 de grade aprox 30 de minute. Sunt gata cand crusta...Citeste continuarea
Clatite cu pere caramelizate
Postat de: AnyCostescu in DulciuriClatitele se fac dupa reteta fiecaruia :) Perele se curata de coaja si de casuta de seminte, se taie felii. Eu am taiat mai subtirele ca sa fie bine patrunse si mai delicioase.. Untul se...Citeste continuarea
Covrigei cu mac
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta. Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi 3...Citeste continuarea
Creveti in sos de unt si usturoi
Postat de: RuxyRux in Fructe de mareCrevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema de obicei:)))) Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: Valentina_vali in PorcSe taie fasii de aluat si se ruleaza pe carnaciori.Acestia se aseaza intr-o tava unsa cu ulei in prealabil.Se bate un ou cu sare ,piper si cimbru. Cu acest amestec se ung...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la punga
Postat de: panacris in PuiCiocanelele se spala, apoi se pun in cele doua pungi. Se adauga amestecul de legume congelat si mirodeniile, dupa gustul fiecaruia. Se leaga pungile, se inteapa din loc in loc, se pun in tava si...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza, verdeturi si...
Postat de: Retetegg in CannelloniBranza feta am asezat-o intr-un bol si am maruntit-o bine cu o furculita. Am adaugat ceapa verde taiata marunt si jumatate din fiecare legatura de verdeata. Apoi 350 ml iaurt de baut, 1 ou,...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu sos de usturoi
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneCotletele de porc se condimenteaza si se lasa la frigider aproximativ o ora. Se scot si se pun pe gratarul incins. Daca nu avem gratar le punem intr-o tigaie de teflon si le mai stropim din...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: mitinita in CiorbeCuratam legumele si le taiem cubulete. Cartofii ii taiem in cuburi. Calim ceapa,morcovul si radacina de patrunjel,dar nu le lasam sa se innegreasca. Punem supa si dam la fiert. Cand s-au...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu ghebe
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCeapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri. Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari. Ardeiul galben si...Citeste continuarea
Chiftelute cu bureti negrisori
Postat de: Valentina_vali in Mancaruri de postSe fierb bine buretii si soia ,apoi se scurg.Buretii si cartofii se dau prin masina de tocat ,apoi se scurg de zeama in exces.Morcovul si ceapa se dau de asemnenea la masina.Se amesteca toate...Citeste continuarea
Carnati cu fasole rosie la cuptor
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carneMod de preparare: Prima data,taiem carnatii rondele si apoi Ii frigem pentru cateva minute in tigaie antiaderenta.Dupa ce s-au fript se lasa deoparte. Adaugam, intr-o...Citeste continuarea
Chifle puisori
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total) Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un...Citeste continuarea
Copanele cu cartofi, la punga
Postat de: jolygina in PuiPregatim copanelele ,le crestam si le punem condimentele dupa care curatam cartofii, ii taiem cubulete si condimentam cu rozmarin Amestecam copanele si cartofii dupa care ii punem in punga ,legam...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu sos de mustar
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatiile de ceafa de porc se pun in folie alimentara si se bat pe ambele parti cu tocatorul de snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.Intr-o tigaie se pune unt si se adauga cate o...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor cu cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja,se clatesc bine in apa rece si se taie fasii potrivite dar nu de tot ca sa nu se desprinda bucatelele.Intr-un castron se pun 2-3 linguri de ulei de masline si...Citeste continuarea
Coada de vitel cu naut
Postat de: cristeena20 in Vita- Taiem coada in segmente; Eu am fiert separat carnea in oala cu presiune. Daca nu vreti sa o faceti separat, faceti direct tocanita in cratita. - In cucta am tocat o ceapa, putin ardei, 1...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: sufletista in PiineFaina o cernem intr-un vas,facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia,zaharul si un pic de apa,amestecam si lasam 10 min la loc cald,pe margine adaugam sare. Incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea
Crema de ton
Postat de: Valentina_vali in TonSe freaca bine untul sau margarina pana cand devine moale si cremos,se adauga apoi pateul si se amesteca in continoare.Tonul scurs se adauga si el si se omogenizeaza compozitia.Se potriveste de...Citeste continuarea
Clatite cu lamaie
Postat de: andreea_angelo in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intr-un vas inalt cu ajutorul mixerului,iar amestecul obtinut se lasa la frigider pentru 20 min.Se topeste putin unt in tigaie,unde se fac clatitele,lasandu-le cate...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, am cernut faina, am adaugat un praf de sare, ouale batute si o lingura ulei. Am inceput sa framant un aluat, apoi am intins o foaie din acest aluat si am taiat triunghiuri....Citeste continuarea













