A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute de peste

Postat de: mihaelar63 in Ton

Tonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca . Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului Daca va pare prea moale amestecul mai...Citeste continuarea

Conservă de fasole (de post)

Postat de: botcrina in Conserve

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete. Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Creatsa in Mezel de casa

Carnea tocata si slaninuta se pun intr-un vas mare.In mijlocul carnii se face o adancitura unde se adauga usturoiul pisat,sarea ,1 cana de apa calduta ,piperul si celalalte condimente.Se...Citeste continuarea

Clatite cu cacao si caise

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se prepara compozitia de clatite din faina,zahar vanilat,ou si 1 pahar de apa minerala,se amesteca bine,se adauga esentele,coaja rasa de lamaie si se adauga lapte pana se subtiaza.Se pun si 2...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu rahat

Postat de: timea in Dulciuri

Este  important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra. Intr-un...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: AnyCostescu in Supe/Ciorbe

Puiul se spala bine,se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce trage  cateva clocote schimbam apa. Acum se pun si legumele taiate si se lasa sa fiarba pana cand carnea e fiarta bine si...Citeste continuarea

Cuiburi de cartofi cu sos de...

Postat de: pittbull in Fructe de mare

Se dezgheata vongolele. Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam vongolele. Lasam in jur de 5 minute,adaugam sucul de rosii,maslinele si lasam sa scada putin sosul. Separat curatam cartofii...Citeste continuarea

Chec cu lichior de oua

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa. Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se...Citeste continuarea

Closca cu puii de aur - pulpe umplute

Postat de: pusikmea in Pui

Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile...Citeste continuarea

Chiftelute de somon

Postat de: RuxyRux in Somon

Curatam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa,...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: andreea_angelo in Mezel de casa

Carnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu...Citeste continuarea

Crap prajit cu piure de spanac

Postat de: dobrezaira in Crap / Caras

Pestele il saram, il tavalim prin faina si il prajim in ulei incins. Intre timp pregatim garnitura. Spanacul curatat de tije si spalat il oparim in apa cu sare. Calim 2 linguri de ulei cu o...Citeste continuarea

Ciuperci Stroganoff

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Ceapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Am clatit burta de vita in apa rece si am pus-o la fiert impreuna cu ceapa,telina si osul de vita la foc potrivit.Dupa cca 2 ore am scos burta,osul si legumele si le-am pus deoparte.Burta am...Citeste continuarea

Conopidă cu Masala

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Conopida se fierbe 5 minute în apă cu sare.  Se amestecă uleiul cu Garam Masala. Se scoate conopida și se acoperă cu Garam Masala și ulei.  Se introduce la cuptor...Citeste continuarea

Ciorba de varza

Postat de: doralinda72 in Ciorbe

Taiem felii subtiri varza si ardeii, tocam marunt ceapa si patrunjelul, si punem toate ingredientele la fiert cu oala acoperita cca 2 ore pe foc mic, apa sa fie cat sa acopere varza. Se seveste...Citeste continuarea

Chec "Zebra" (2)

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic. Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune...Citeste continuarea

Chec aperitiv mozaic

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de...Citeste continuarea

Ciokkostek

Postat de: caroline in Dulciuri

Se rupe ciocolata si se pune intr-o tigaie. Se adauga untul si se topesc impreuna la bainmarie, apoi se lasa sa se raceasca. Biscuitii se zdrobesc foarte fin si se pun intr-un bol. Se adauga...Citeste continuarea

Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă. Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu...Citeste continuarea

Chec pufos in 3 culori

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus, uleiul si esenta de vanilie. Impartim...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: andreea_angelo in Ciorbe

Punem osul la fiert, sa iasa zeama mai buna, dupa care punem ceapa tocata marunt si zarzavatul si lasam sa fiarba. Pregatim perisoarele: carnea tocata amestecata cu orezul, oul, marar si sare....Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu unt, boia si...

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Preparam intre timp sosul. Amestecam untul...Citeste continuarea

Cod Alaska la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Amestecăm ierburile uscate cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat. Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru aprox. 15 minute....Citeste continuarea

Cod cu cartofi la cuptor (Bachalau...

Postat de: cristeena20 in Peste

Codul desarat de face pane.(dam prin faina si ou si prajim  bine) Cartofii se curata si se taie rondele potrivit de groase - se prajesc in ulei incins-se scot si se sareaza, pipereaza...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu perisoare (sau...

Postat de: doralinda72 in Ciorbe

Calim putin ceapa, dupa care adaugam rosiile taiate cubulete mici, lasam 5 minute amestecand, apoi adaugam toate ingredientele taiate foarte mici cubulete ( in afara ingredientelor ptr perisoare),...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si portocala

Postat de: timea in Prajituri

Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi...Citeste continuarea

Ciocolată de casă cu caju

Postat de: sisterskitchen in Prajituri

1.Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită. 2.Puneţi pe foc apa şi zahărul până se topeşte. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă...Citeste continuarea

Cozonac cu nucă

Postat de: sisterskitchen in Prajituri

1. Se desfac 3 linguri de făină într-un pahar cu lapte clocotit, se lasă la răcit. Drojdia se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr şi se freacă până devine pastă. Se lasă...Citeste continuarea

Cartofi in crusta de sare si salata...

Postat de: Valentina_vali in Salate

Se curata cartofii si apoi se trec prin albusurile batute cu cimbru. Cartofii se trec apoi prin sare grunjoasa si se pun intr-o tava la 250 de grade aprox 30 de minute. Sunt gata cand  crusta...Citeste continuarea

Clatite cu pere caramelizate

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Clatitele se fac dupa reteta fiecaruia :) Perele se curata de coaja si de casuta de seminte, se taie felii. Eu am taiat mai subtirele ca sa fie bine patrunse si mai delicioase.. Untul se...Citeste continuarea

Covrigei cu mac

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta. Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi 3...Citeste continuarea

Creveti in sos de unt si usturoi

Postat de: RuxyRux in Fructe de mare

Crevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema  de obicei:)))) Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: Valentina_vali in Porc

Se taie fasii de aluat si se  ruleaza pe carnaciori.Acestia se aseaza  intr-o tava unsa cu ulei in prealabil.Se bate un ou cu sare ,piper si cimbru. Cu acest amestec se ung...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la punga

Postat de: panacris in Pui

Ciocanelele se spala, apoi se pun in cele doua pungi. Se adauga amestecul de legume congelat si mirodeniile, dupa gustul fiecaruia. Se leaga pungile, se inteapa din loc in loc, se pun in tava si...Citeste continuarea

Cannelloni cu branza, verdeturi si...

Postat de: Retetegg in Cannelloni

Branza feta am asezat-o intr-un bol si am maruntit-o bine cu o furculita. Am adaugat ceapa verde taiata marunt si jumatate din fiecare legatura de verdeata. Apoi 350 ml iaurt de baut, 1 ou,...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu sos de usturoi

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carne

Cotletele de porc se condimenteaza si se lasa la frigider aproximativ o ora. Se scot si se pun pe gratarul incins. Daca nu avem gratar le punem intr-o tigaie de teflon si le mai stropim din...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de: mitinita in Ciorbe

Curatam legumele si le taiem cubulete. Cartofii ii taiem in cuburi. Calim ceapa,morcovul si radacina de patrunjel,dar nu le lasam sa se innegreasca. Punem supa si dam la fiert. Cand s-au...Citeste continuarea

Ciorba de peste cu ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri. Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari. Ardeiul galben si...Citeste continuarea

Chiftelute cu bureti negrisori

Postat de: Valentina_vali in Mancaruri de post

Se fierb bine buretii si soia ,apoi se scurg.Buretii si cartofii se dau prin masina de tocat ,apoi se scurg de zeama in exces.Morcovul si ceapa se dau de asemnenea la masina.Se amesteca toate...Citeste continuarea

Carnati cu fasole rosie la cuptor

Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carne

Mod de preparare: Prima data,taiem carnatii rondele si apoi Ii  frigem pentru cateva minute in tigaie antiaderenta.Dupa ce s-au fript se lasa deoparte. Adaugam, intr-o...Citeste continuarea

Chifle puisori

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total) Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un...Citeste continuarea

Copanele cu cartofi, la punga

Postat de: jolygina in Pui

Pregatim copanelele ,le crestam si le punem condimentele dupa care curatam cartofii, ii taiem cubulete si condimentam cu rozmarin Amestecam copanele si cartofii dupa care ii punem in punga ,legam...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu sos de mustar

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatiile de ceafa de porc se pun in folie alimentara si se bat pe ambele parti cu tocatorul de snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.Intr-o tigaie se pune unt si se adauga cate o...Citeste continuarea

Cartofi aromati la cuptor cu cascaval

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii de coaja,se clatesc bine in apa rece si se taie fasii potrivite dar nu de tot ca sa nu se desprinda bucatelele.Intr-un castron se pun 2-3 linguri de ulei de masline si...Citeste continuarea

Coada de vitel cu naut

Postat de: cristeena20 in Vita

- Taiem coada in segmente; Eu am fiert separat carnea in oala cu presiune. Daca nu vreti sa o faceti separat, faceti direct tocanita in cratita. - In cucta am tocat o ceapa, putin ardei, 1...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: sufletista in Piine

Faina o cernem intr-un vas,facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia,zaharul si un pic de apa,amestecam si lasam 10 min la loc cald,pe margine adaugam sare. Incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea

Crema de ton

Postat de: Valentina_vali in Ton

Se freaca bine untul sau margarina pana cand devine moale si cremos,se adauga apoi pateul si se amesteca in continoare.Tonul scurs se adauga si el si se omogenizeaza compozitia.Se potriveste de...Citeste continuarea

Clatite cu lamaie

Postat de: andreea_angelo in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas inalt cu ajutorul mixerului,iar amestecul obtinut se lasa la frigider pentru 20 min.Se topeste putin unt in tigaie,unde se fac clatitele,lasandu-le cate...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat un praf de sare, ouale batute si o lingura ulei. Am inceput sa framant un aluat, apoi am intins o foaie din acest aluat si am taiat triunghiuri....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]