A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cordon bleu

Postat de: Retetegg in Pui

Eu am avut ceva probleme cu pieptul de pui ca nu mi s-a taiat asa frumos cum vroiam, dar am reusit pana in final sa obtin cateva felii frumusele de piept . Le-am batut putin cu ciocanul pt...Citeste continuarea

Casuta din turta dulce

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Am urmat instructiunile din cutie ptr a asambla casuta, apoi am facut crema de zahar amestecand cate putin zahar cu albusul. De fiecare data cand puneam cate o bucata de turta dulce la casa,puneam...Citeste continuarea

Clătite cu ciocolată/dulceaţă...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am pregatit compozitia pt clatite: am amestecat ouale cu laptele, esentele si apoi am incorporat faina. Am copt clatitele si le-am umplut cu ciocolata sau gem, in functie de ce a preferat...Citeste continuarea

Clatite de post cu aluat de bere...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am frecat zaharul cu uleiul, apoi am adaugat berea si am batut cu telul bine de tot, am adaugat esenta sarea, zaharul vanilat, apoi praful de copt si faina in ploaie. Am lasat aluatul sa se...Citeste continuarea

Capul lui Mos Craciun

Postat de: sufletista in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul, zaharul vanilat, adaugam, coaja si zeama de lamaie, untul si untura si framantam o coca care nu se lipeste de maini(daca este nevoie se mai adauga...Citeste continuarea

Cipsuri de cartofi

Postat de: andreea_angelo in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se spala, se taie felii rotunde si se presara putina sare. Se pun la prajit in mai mult ulei, se lasa pana se rumenesc. Cand sunt gata ii punem pe un prosop de hartie sa...Citeste continuarea

Ciorbita de legume

Postat de: Valentina_vali in Ciorbe

In oala in care faceti ciorbita puneti apa cam trei sferturi. Cand incepe sa fiarba adaugati cartofii curatati si taiati cubulete si conopida desfacuta in buchetele. Dupa ce fierb cam 5 minute,...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: alinutzika in Mezel de casa

Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime...Citeste continuarea

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia si un praf de zahar. Lasati la dospit pentru 15-20 de minute. Untul (50 de grame) se amesteca cu...Citeste continuarea

Crema de zahar ars (Creme caramel)

Postat de: lilik in Dulciuri

Prima data facem caramelul: punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu legume

Postat de: diaconta in Mancaruri de post

Am scos codiţa ciupercilor,le-am curatat si le-am condimentat. Le-am asezat într-un vas ceramic. Intr-o cratita am pus putin ulei si am pus legumele: dovlecelul taiat cubulete,ceapa...Citeste continuarea

Chec cu măr şi caramel

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai ȋntȃi caramelul. Am topit margarina,am pus zaharul si am lasat sa se caramelizeze puțin.Doar pȃna capata o culoare usor maronie.Am pus merele cubulete si o lingura de lapte...Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate

Postat de: miha in Dulciuri

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in cornete de...

Postat de: magieinfarfurie in Dulciuri

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se...Citeste continuarea

Cosulete cu budinca de vanilie si mere

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat am frecat untul cu zaharul, am adaugat uleiul si oul intreg, apoi iaurtul in care am dizolvat bicarbonatul. Am omogenizat bine, am adaugat sarea si esenta apoi faina. Am framantat...Citeste continuarea

chiftelute de pui in aluat

Postat de: sufletista in Pui

Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele Aluatul: amestecam...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac, mozzarella si...

Postat de: Ela68 in Cannelloni

Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare. Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu...Citeste continuarea

Chec cu lamaie glazurat

Postat de: bahna_violeta in Prajituri

Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune...Citeste continuarea

Cornulete cu bors si dulceata de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cartofi...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Spalam ciupercile, le rupem coditele si le decojim. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi sau felii. Eu i-am taiat intai felii, apoi i-am maruntit pentru a umple mai bine...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor in sos de...

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Coastele le-am fiert putin, cat si-au lasat spuma. Intr-un castron am amestecat sucul de rosii, cimbru, boia, ghimbir, ardei iute pisat si sarea.  Intr-o tigaie am pus la calit ceapa...Citeste continuarea

Cartofi si mazare la cuptor

Postat de: Retetegg in Mancaruri de post

Cartofii i-am spalat foarte bine, am indepartat coaja si i-am pus la fiert impreuna cu morcovii bine curatati si ei.   Am pus mazarea la fiert in apa cu sare cateva clocote.  ...Citeste continuarea

Cheesecake (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixati-i pana au consistenta pesmetului. Amestecatii biscuitii sfaramati cu untul si zaharul si omogenizati bine totul. Transferati crusta astfel...Citeste continuarea

Ciocolata bicolora cu arahide

Postat de: Criss in Dulciuri

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea . Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot,...Citeste continuarea

Ciorbă falsă de burtă - rețetă...

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Se pun la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două. O jumătate de morcov se dă pe răzătoare...Citeste continuarea

Cannelloni Bolognese

Postat de: Retetegg in Cannelloni

Prima data am pregatit sosul bolognese : Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline. Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa...Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Am portionat cocosul, dand deoparte pulpele si pieptul, pe care le-am folosit la o fripturica. Restul bucatilor le-am portionat si le-am pus la fiert in cca 4 litri apa. Am lasat sa fiarba cca...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: Geanina87 in Ciorbe

 Intr-o oala cu apa,adaugam cartofii si telina taiati in cuburi,morcovul dat pe razatoare,iar ardeiul fasii. Tocam ceapa si o calim in ulei, dupa care o adaugam in oala.Lasam sa fiarba 15...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: andreea_angelo in Ciorbe

Costita se taie si se pune la fiert, o lasam sa dea cateva clocote inainte sa punem legumele. Tocam ceapa si ardeiul, morcovul rondele, cartofii eu i-am taiat pai, ca la cartofi prajiti. Adaugam...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu afine

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-n vas se pun faina, oul, iaurtul, zaharul vanilat si apa minerala. Se amesteca totul foarte bine, se adauga lapte pana devine o pasta subtire (buna pentru clatite), se adauga si uleiul. Se...Citeste continuarea

Crochete de cartofi

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit putin, i-am decojit si i-am pasat. I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat sare, ghimbir, nucsoara, 2 linguri de faina, branza rasa si ouale...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de peste si...

Postat de: ANCA in Ciorbe

Se foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca. Se curata si se fileteaza pestele,  apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu organe de miel

Postat de: cristeena20 in Oaie

- Taiem organele de miel in cuburi  - Cartiofii se curata si se tau cuburi mari - se face un sos in blender din 4 catei de usturoi- untura de porc(cca 4-5 linguri), sare, si mai mult...Citeste continuarea

Chec cu stafide si nuci

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-ouale se mixeaza bine cu putina sare si zaharul,pana-si dubleaza volumul se adauga in fir subtire uleiul dupa care si laptele -praful de copt si bicarbonatul se vor cerne impreuna cu faina...Citeste continuarea

Chai cu anason

Postat de: mitinita in Bauturi

Apa se pune la fiert impreuna cu anasonul, cuisoarele, cardamonul si scortisoara. Dupa ce fierbe cinci minute, adaugam plicul de ceai si mai lasam sa fiarba putin. Adaugam laptele si mai...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Pregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam). Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa....Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Foaaaaarte simplu: se amesteca frisca cu faina, se framanta bine, se intinde o foaie subtire, dupa care va jucati cu pintenul putin.....taiati aluatul in forme. Se incinge ulei cam de doua...Citeste continuarea

Clatite cu miere de albine si coniac

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu...Citeste continuarea

Chifteluțe de varză - rețetă de...

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao

Postat de: panacris in Prajituri

Maricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Creveti cu sos de portocale

Postat de: panacris in Fructe de mare

Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala,...Citeste continuarea

Ciorba alba cu perisoare

Postat de: panacris in Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp  carnea tocata, se...Citeste continuarea

Chifle cu branza cheddar si carnaciori

Postat de: Oana in Piine

Pentru aluat eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele la programul pentru framantat si dospit de 1h25. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, cu grosime de 1 cm....Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu cascaval afumat

Postat de: adela1981 in Aperitive / Garnituri

Foarte usor de pregatit :) ciupercile se spala si se usca  de apa ( se lasa la scurs, sau se invelesc in hartie de bucatarie), daca nu va place pielita se pot curata. Usturoiul se toaca grob...Citeste continuarea

Covrigi cu brânză dulce

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea. Brânza am amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele. Am...Citeste continuarea

Curcubeu

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Am tapetat o tava 35/25 cm cu...Citeste continuarea

Crumble cu legume

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Legumele se sotează câteva minute în ulei, având grijă să rămână crocante. Se adaugă vinul și se lasă la foc mic pentru 15 minute. Se scot, se amestecă cu...Citeste continuarea

Chec de carne

Postat de: Maria68 in Aperitive / Garnituri

Painea se taie cubulete, se amesteca cu ouale si se lasa  cateva ore la frigider( eu am lasat 6 ore). Dupa care se adauga carnea taiata bucatele, usturoiul si patrunjelul taiat marunt....Citeste continuarea

Ciorba de cocos cu taitei de casa

Postat de: Toamna07 in Ciorbe

Dupa ce am spalat pasarea  foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand cocosul a fost aproape fiert  am adaugat peste el ceapa si radacinoasele...Citeste continuarea

Calcan pe pat de legume

Postat de: panacris in Peste

Legumele se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, putin vin, se asezoneaza de sare si piper, apoi se pun in cuptorul preincins, cca. 10 minute la foc mediu. Intre timp, pestele...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]