A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci umplute

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin...Citeste continuarea

Cuburi cu vanilie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul: Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul...Citeste continuarea

Cozonac ardelenesc cu nuca

Postat de: amalia01 in Prajituri

- din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; - intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea

Clatite cu surpriza

Postat de: amalia01 in Pui

PENTRU ALUAT: Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea; Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu ciolan...

Postat de: ralu_ca in Supe/Ciorbe

Intr-o oala cu apa punem fasolea si o lasam pana a 2a zi. Scurgem apa in care a stat, clatim, adaugam apa si o punem la foc. Cand e aproape fiarta luam cu un spumar foitele care se ridica...Citeste continuarea

Clementina

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blatul: Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: caroline in Ciorbe

Amestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Cum se prepara visinata. Se aleg visinele mari si nepatate, se spala si se pun intr-o sticla de 5 l.Peste ele se toarna zaharul si se lasa cateva zile sa se topeasca zaharul.Nu se pune capacul la...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.  Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul....Citeste continuarea

Condimente uscate pt salate

Postat de: adnia in Pt salate

  Tuturor ne plac salatele...sau cel putin asa cred eu. Si eu, cel putin, ador sa le "imbrac" mereu cu tot felul de arome, care la confera o savoare deosebita. Astazi va prezint...Citeste continuarea

Cornuri cu mac

Postat de: RuxyRux in Piine

Din pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat). Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am...Citeste continuarea

Cioco-zmeurica

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3...Citeste continuarea

Crema de branza cu marar si ceapa...

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa si mararul foarte marunt dupa care le amestecam cu celelalte ingredient dupa gust. Se da la rece inainte de servire. Merge foarte bine si cu paine prajita. Citeste continuarea

Ciorbă de fasole cu afumătură &...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

  Se pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară.  Într-o cratiță se pune la...Citeste continuarea

Creme a la Creme

Postat de: bylaura in Prajituri

Blat: Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra  Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu nuca de cocos

Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuri

Laptele praf l-am cernut apoi l-am amestecat cu cacaua.Apa o punem la fiert cu zaharul si amestecam pana cand zaharul se dizolva.Siropul cand incepe sa fiarba va face o spuma alba,din acest moment...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca...Citeste continuarea

Cartofi pai in omleta

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai. Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt...Citeste continuarea

Ciupercute umplute

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Eu curat ciupercile de pielita aia alba, desi am vazut pe la maestrii bucatari ca nu se curata. Fiecare cu nebuneala lui. Deci curat ciupercile, rup coditele si le toc marunt. Toc si ceapa...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: mamaieelena in Ciorbe

Toate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul,...Citeste continuarea

Cascaval pane (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat bine cu o furculita intr-o farfurie incapatoare, faina si pesmetul se pun pe farfurii intinse. Se iau bucatile de cascaval si se dau prin faina, apoi prin oul batut, apoi prin pesmet...Citeste continuarea

Clatite de cacao cu gem si budinca

Postat de: anca16 in Dulciuri

Amestecam faina cu oul, punem putin bicarbonat si putin praf de copt pentru a fi mai pufoase, adaugam lapte cat cuprinde, atat cat sa iasa o compozitie nici lichida, nici solida, cat sa curga....Citeste continuarea

Ciuperci si dovlecei pane

Postat de: pittbull in Mancaruri de legume

Berea se pune la congelator si se lasa pina aproape ingheata(asa nu va face spuma cind pregatim compozitia).Se pune bere intr-un castron si se adauga faina,amestecind cu telul pina obtinem un...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkranz

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit....Citeste continuarea

Chec cu scortisoara

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se freaca galbenusurile cu zaharul tos si scortisoara, se adauga cate putin faina, apa, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si albusul batut spuma. Se unge o forma de chec cu unt, se presara...Citeste continuarea

Cremsnit ( sau Crempita )

Postat de: miremirc in Prajituri

Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se...Citeste continuarea

Creveți gratinați cu spanac

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adăugăm vinul și...Citeste continuarea

Cheesecake cu dovleac

Postat de: adnia in Prajituri

  Din pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se...Citeste continuarea

Chec rapid

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se adauga apa si uleiul ca la maioneza.Apoi faina si albusurile care au fost batute spuma.Tava de chec se unge si tapeteaza cu faina se toarna mai...Citeste continuarea

Ceafa de porc aromatizata

Postat de: nico15 in Porc

Ceafa de porc o spalam, si o tamponam sa nu aiba apa in exces, dupa aceea crestam bucata de carne facand un grilaj in care vom introduce cuisoarele pentru a-i da un gust aparte carnii si de...Citeste continuarea

Cannelloni cu brânză, sos de...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Pune într-o oală apă la fiert. Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute. Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească. Între timp prepară umplutura...Citeste continuarea

Ciorbita de vacuta

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Se spala si se pune la fiert carnea de vita cu putina sare.Se spumeaza pana cand nu se mai ridica spuma deasupra.Cand este fiarta se scoate carnea si se taie cubulete.Separat avem pregatite...Citeste continuarea

Cheesecake cu afine si mure

Postat de: privatelaura in Torturi

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am...Citeste continuarea

Cheesecake ciocolatos

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru blat am topit untul,am macinat fin  biscuitii.Am pus untul topit peste biscuitii,i-am amestecat. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili(am folosit o forma cu diametrul de 26...Citeste continuarea

Cozonac cu portocale confiate

Postat de: adnia in Prajituri

  Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la...Citeste continuarea

CARNAT DE CASA CU CARNE DE CURCAN

Postat de: amalia01 in Mezel de casa

- se trece carnea si slanina prin masina de tocat; -se adauga sarea,condimentele si usturoiul pisat si se framanta bine ,pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena; -se...Citeste continuarea

Ciorba de vitel

Postat de: cris2711 in Ciorbe

Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l  am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l,...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Intai mixam ouale cu sarea,apoi se adauga smantana,sunca, ardeiul kapia taiat cubulete,ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt,piperul,sarea,condimentele,cascavalul ras si...Citeste continuarea

Ciorba de varza acra cu carnati

Postat de: mimmi in Ciorbe

Curatam,spalam si taiem cubulete legumele(ceapa o tocam marunt),(fara cartofi). In putin ulei,calim legumele impreuna cu carnatul taiat felii potrivite. Adaugam apa,zeama de varza (aici ramane la...Citeste continuarea

Cupe cu crema de branza

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios. 2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea. 3. Introducem aluatul in frigider minim 12...Citeste continuarea

Cozonac împletit cu stafide, nuci...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Făina se cerne de 2-3 ori. Pasul 1 Se pregătește maiaua: - se dizolvă drojdia în puțin lapte cald, 2 linguri...Citeste continuarea

Charlotta de portocale

Postat de: Zamfira in Torturi

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele. Tragem...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi dreasa cu ou si...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul (morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt, telina si pastarnacul cubulete). Zarzavatul se pune intr-o oala, se adauga apa cat sa-l...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: ela in Cannelloni

Punem rosiile in sos intr-o craticioara pe foc si adaugam sare,busuioc si oregano dupa gust.Lasam sa dea cateva clocote.Adaugam 100ml apa si mai lasam sa dea cateva clocote. Carnea tocata o...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

CREMA: Ouale cu zaharul, amidonul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce am luat de pe foc adaugam vanilia. Lasam putin sa se raceasca,cat batem frisca si pregatim foile....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Din apa si zahar se face un sirop, potrivit de legat. Se adauga cacaoa si dupa ce da in doua clocote se trage de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Separat se amesteca laptele praf cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu dovleac copt

Postat de: Poliana in Prajituri

Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul...sa fie inalt ;) Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde (de post)

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute . Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati . Cand...Citeste continuarea

Crap de Dunare la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Crap / Caras

Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns”...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]