Ciuperci umplute
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin...Citeste continuarea
Cuburi cu vanilie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul: Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul...Citeste continuarea
Cozonac ardelenesc cu nuca
Postat de: amalia01 in Prajituri- din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; - intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea
Clatite cu surpriza
Postat de: amalia01 in PuiPENTRU ALUAT: Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea; Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: ralu_ca in Supe/CiorbeIntr-o oala cu apa punem fasolea si o lasam pana a 2a zi. Scurgem apa in care a stat, clatim, adaugam apa si o punem la foc. Cand e aproape fiarta luam cu un spumar foitele care se ridica...Citeste continuarea
Clementina
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlatul: Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: caroline in CiorbeAmestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Constelatialeu in BauturiCum se prepara visinata. Se aleg visinele mari si nepatate, se spala si se pun intr-o sticla de 5 l.Peste ele se toarna zaharul si se lasa cateva zile sa se topeasca zaharul.Nu se pune capacul la...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul....Citeste continuarea
Condimente uscate pt salate
Postat de: adnia in Pt salateTuturor ne plac salatele...sau cel putin asa cred eu. Si eu, cel putin, ador sa le "imbrac" mereu cu tot felul de arome, care la confera o savoare deosebita. Astazi va prezint...Citeste continuarea
Cornuri cu mac
Postat de: RuxyRux in PiineDin pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat). Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am...Citeste continuarea
Cioco-zmeurica
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3...Citeste continuarea
Crema de branza cu marar si ceapa...
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriTocam ceapa si mararul foarte marunt dupa care le amestecam cu celelalte ingredient dupa gust. Se da la rece inainte de servire. Merge foarte bine si cu paine prajita. Citeste continuarea
Ciorbă de fasole cu afumătură &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară. Într-o cratiță se pune la...Citeste continuarea
Creme a la Creme
Postat de: bylaura in PrajituriBlat: Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuca de cocos
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriLaptele praf l-am cernut apoi l-am amestecat cu cacaua.Apa o punem la fiert cu zaharul si amestecam pana cand zaharul se dizolva.Siropul cand incepe sa fiarba va face o spuma alba,din acest moment...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: mamaieelena in DulciuriClatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca...Citeste continuarea
Cartofi pai in omleta
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai. Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt...Citeste continuarea
Ciupercute umplute
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriEu curat ciupercile de pielita aia alba, desi am vazut pe la maestrii bucatari ca nu se curata. Fiecare cu nebuneala lui. Deci curat ciupercile, rup coditele si le toc marunt. Toc si ceapa...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: mamaieelena in CiorbeToate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul,...Citeste continuarea
Cascaval pane (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine cu o furculita intr-o farfurie incapatoare, faina si pesmetul se pun pe farfurii intinse. Se iau bucatile de cascaval si se dau prin faina, apoi prin oul batut, apoi prin pesmet...Citeste continuarea
Clatite de cacao cu gem si budinca
Postat de: anca16 in DulciuriAmestecam faina cu oul, punem putin bicarbonat si putin praf de copt pentru a fi mai pufoase, adaugam lapte cat cuprinde, atat cat sa iasa o compozitie nici lichida, nici solida, cat sa curga....Citeste continuarea
Ciuperci si dovlecei pane
Postat de: pittbull in Mancaruri de legumeBerea se pune la congelator si se lasa pina aproape ingheata(asa nu va face spuma cind pregatim compozitia).Se pune bere intr-un castron si se adauga faina,amestecind cu telul pina obtinem un...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit....Citeste continuarea
Chec cu scortisoara
Postat de: Maria68 in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul tos si scortisoara, se adauga cate putin faina, apa, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si albusul batut spuma. Se unge o forma de chec cu unt, se presara...Citeste continuarea
Cremsnit ( sau Crempita )
Postat de: miremirc in PrajituriFoi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se...Citeste continuarea
Creveți gratinați cu spanac
Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mareCeapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adăugăm vinul și...Citeste continuarea
Cheesecake cu dovleac
Postat de: adnia in PrajituriDin pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se...Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: Constelatialeu in DulciuriGalbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se adauga apa si uleiul ca la maioneza.Apoi faina si albusurile care au fost batute spuma.Tava de chec se unge si tapeteaza cu faina se toarna mai...Citeste continuarea
Ceafa de porc aromatizata
Postat de: nico15 in PorcCeafa de porc o spalam, si o tamponam sa nu aiba apa in exces, dupa aceea crestam bucata de carne facand un grilaj in care vom introduce cuisoarele pentru a-i da un gust aparte carnii si de...Citeste continuarea
Cannelloni cu brânză, sos de...
Postat de: gaby_d in DulciuriPune într-o oală apă la fiert. Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute. Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească. Între timp prepară umplutura...Citeste continuarea
Ciorbita de vacuta
Postat de: Constelatialeu in CiorbeSe spala si se pune la fiert carnea de vita cu putina sare.Se spumeaza pana cand nu se mai ridica spuma deasupra.Cand este fiarta se scoate carnea si se taie cubulete.Separat avem pregatite...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine si mure
Postat de: privatelaura in TorturiBiscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am...Citeste continuarea
Cheesecake ciocolatos
Postat de: diaconta in DulciuriPentru blat am topit untul,am macinat fin biscuitii.Am pus untul topit peste biscuitii,i-am amestecat. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili(am folosit o forma cu diametrul de 26...Citeste continuarea
Cozonac cu portocale confiate
Postat de: adnia in PrajituriProcedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la...Citeste continuarea
CARNAT DE CASA CU CARNE DE CURCAN
Postat de: amalia01 in Mezel de casa- se trece carnea si slanina prin masina de tocat; -se adauga sarea,condimentele si usturoiul pisat si se framanta bine ,pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena; -se...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: cris2711 in CiorbeCarnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriIntai mixam ouale cu sarea,apoi se adauga smantana,sunca, ardeiul kapia taiat cubulete,ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt,piperul,sarea,condimentele,cascavalul ras si...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu carnati
Postat de: mimmi in CiorbeCuratam,spalam si taiem cubulete legumele(ceapa o tocam marunt),(fara cartofi). In putin ulei,calim legumele impreuna cu carnatul taiat felii potrivite. Adaugam apa,zeama de varza (aici ramane la...Citeste continuarea
Cupe cu crema de branza
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios. 2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea. 3. Introducem aluatul in frigider minim 12...Citeste continuarea
Cozonac împletit cu stafide, nuci...
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriToate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Făina se cerne de 2-3 ori. Pasul 1 Se pregătește maiaua: - se dizolvă drojdia în puțin lapte cald, 2 linguri...Citeste continuarea
Charlotta de portocale
Postat de: Zamfira in TorturiCrema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele. Tragem...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi dreasa cu ou si...
Postat de: medioto59 in CiorbeSe curata, se spala si apoi se taie zarzavatul (morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt, telina si pastarnacul cubulete). Zarzavatul se pune intr-o oala, se adauga apa cat sa-l...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: ela in CannelloniPunem rosiile in sos intr-o craticioara pe foc si adaugam sare,busuioc si oregano dupa gust.Lasam sa dea cateva clocote.Adaugam 100ml apa si mai lasam sa dea cateva clocote. Carnea tocata o...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCREMA: Ouale cu zaharul, amidonul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce am luat de pe foc adaugam vanilia. Lasam putin sa se raceasca,cat batem frisca si pregatim foile....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDin apa si zahar se face un sirop, potrivit de legat. Se adauga cacaoa si dupa ce da in doua clocote se trage de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Separat se amesteca laptele praf cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu dovleac copt
Postat de: Poliana in PrajituriPentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul...sa fie inalt ;) Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde (de post)
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute . Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati . Cand...Citeste continuarea
Crap de Dunare la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in Crap / CarasPestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns”...Citeste continuarea













