Chifle chinezești (la aburi) cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiÎntr-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai...Citeste continuarea
Cataif cu mere coapte
Postat de: dalina2007 in PrajituriMai intai se prepara siropul: intr-o craticioara se toarna apa si se adauga zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa pe foc circa 20 de...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: antici_gabytza in TorturiTopim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare.Amestecam si adaugam esenta.Compozitia de biscuiti o intindem intr-o tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu ....Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: yaya67 in PrajituriSe caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti . Separat se...Citeste continuarea
Crumble aromat, cu mere, portocale...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat punem osanza intr-un bol si o frecam cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusurile, sarea si esenta, omogenizam si turnam iaurtul peste care amestecam bicarbonatul si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Retetegg in DulciuriToate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vita
Postat de: deyutzky in CiorbeSpalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si...Citeste continuarea
Chec aperitiv a la Jamila
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: getix in PrajituriSe cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia restul de apa minerala rece, untura,...Citeste continuarea
Cartofi la microunde
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele,se potriveste gustul de sare si...Citeste continuarea
Clatite cu branza si sos de vanilie
Postat de: karla in DulciuriFaceti un aluat din toate ingriedientele ,trebuie sa iasa un aluat destul de fluid.Coaceti clatitele in tigaie cu ulei incins (eu nu am mai pus uleiul la ingrediente pt ca eu am tigaie de teflon...Citeste continuarea
Chec cu capuccino
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana devine o crema.Adaugam plicurile de zahar vanilat si albusurile batute spuma.Apoi adaugam crema de branza mixata...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeCuratam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei.DApoi adaugam ciupercile taiate si spalate.Le calim impreuna la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci.Apoi rasturnam smantana pe...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneSe incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de...Citeste continuarea
Cozonac evantai cu scortisoara
Postat de: vio_dreams in DulciuriDizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...Citeste continuarea
Cozonac floare
Postat de: vio_dreams in DulciuriPrimul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...Citeste continuarea
Chec cu fructe de padure si glazura...
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Adaugam fructele congelate. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Cocos in vin (Coq au vin)
Postat de: vio_dreams in PuiTaiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-se mixeaza bine iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat -se adauga uleiul si ouale -in faina se adauga praful de copt si sarea , se cerne in compozitia de mai sus -se omogenizeaza bine ,se...Citeste continuarea
Cozonac a la Ruxy
Postat de: Steffy in PrajituriToate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Eu am cantarit ingredientele pe care le-am scris mai sus pentru ca reteta initiala avea 1200...Citeste continuarea
Chiftelute coapte pe pat de salata...
Postat de: aliliana in PorcChiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si...Citeste continuarea
Chec cu lavanda ci ciocolata
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar...Citeste continuarea
Clatite cu Nutella
Postat de: ALIGIULIA in DulciuriSe pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-)) Se...Citeste continuarea
Ciorba de cocos, reteta simpla si...
Postat de: Ela68 in CiorbeCum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa: Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara...Citeste continuarea
Cașcaval pane
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriAlegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii groase. Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o...Citeste continuarea
Cornulețe cu osânză
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriStiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;) Osânza la...Citeste continuarea
Ciorbă cu inimioare și pipote de pui
Postat de: panacris in Supe/CiorbeInimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de legume
Postat de: ianculubita in Crap / CarasToate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu legume
Postat de: delia64 in CiorbeSe pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se...Citeste continuarea
Chocolate Cupcakes with Banana Cream
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa. Adaugam uleiul,galbenusurile si omogenizam bine. Amestecam...Citeste continuarea
Chec cu stafide si cacao
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de visine
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: coandres in DulciuriSe face maiaua (drojdie un pic de lapte si o lingura de zahar), se pune in mijlocul fainii, lasam cam 5 minute sa creasca un pic, dupa care adaugam doar galbenusurile de la oua, untul, zaharul...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPrajim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile si prosciutto si le lasam sa se caleasca bine. Condimentam cu sare si piper. Batem spuma ouale cu un pic de sare adaugam smantana si le batem...Citeste continuarea
Ciorbita de varza cu afumatura
Postat de: Lorenutza in CiorbeSe pun la fiert oasele afumate sau ciolanul afumat, ce aveti. Cand s-au fiert se pune un manunchi legat ca un buchet de marar si cimbru uscat sa se imbine aromele. Varza se taie marunt si se...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca cu tarhon
Postat de: Bia27 in CiorbePentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem...Citeste continuarea
Chec de carne cu verdeturi
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriFicateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin. Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Cand au fost fierti si raciti...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu mix de fructe
Postat de: Ela68 in DulciuriIntr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit....Citeste continuarea
Chec marmorat cu branzica fina
Postat de: Bia27 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare, lasand deoparte galbenusurile. Adaugam cel 7 linguri de zahar treptat si mixam pana se intareste bezeaua. Separat frecam 4...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu orez expandat
Postat de: diana_k in PrajituriSe pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon. Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec. Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop...Citeste continuarea
Cartofi copti si pulpe la cuptor
Postat de: r3nat02006 in PuiPulpele se pun la fiert timp de 10 minute, timp in care se curata cartofii si se taie in sferturi. Dupa ce cartofii au fost taiati se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dorite si 5 ml...Citeste continuarea
Chec la microunde
Postat de: karla in PrajituriIntr-un caston puneti faina ,zaharul,cacaoa si praful de copt, apoi amestecati bine .Peste acel amestec adaugati oul si omogenizati. Apoi adaugati apa, uleiul si amestecati bine . Puneti...Citeste continuarea
Chiftelute cu legume
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriAm decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in PuiPieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCiupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare cu amestec de...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeCa sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta),...Citeste continuarea
Couscous marocan cu pui (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneIncingem uleiul de floarea soarelui intr-o oala, punem apoi carnea de pui, ceapa, condimentele, patrunjelul si rosiile, amestecam bine si lasam pe foc aproximativ 5 minute. Punem apoi apa cat sa...Citeste continuarea
Crumble de mere
Postat de: simona72 in DulciuriIntr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se...Citeste continuarea

















