Ciorba de cartofi cu carne de porc...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata zarzavatul ,ceapa . ardeiul si prazul ,se spala bine si toate se toaca marunt . Luam oala in care vrem sa pregatim ciorbita punem...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta - a la Jamie...
Postat de: Corina33 in Jamie OliverClatite pufoase reteta Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand laptele, faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor cu un tel sau o spatula. In...Citeste continuarea
Chiftelute cu miez de orez si sos alb
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat. Am trecut...Citeste continuarea
Ciorba de fasole (de post)
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postCeapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa. Se adauga morcovul si radacina de patrunjel tocate marunt. Se adauga cam 2 litri de apa. Se taie ardeiul marunt si se...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu ceapa...
Postat de: Constelatialeu in PuiSe spala si curata ciocanelele. Facem un mixt din 2 lingurite baza de mancaruri cu legume, piper, ghimbir ras si ulei, amestecam bine si tavalim ciocanelele prin acest mixt. Le asezam intr-un vas...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: aliliana in DulciuriCum se face coliva. Arpacasul se alege e impuritati. Se spala bine ( in popor, traditia spune ca arpacasul pentru coliva sa se spele de 9 ori), ca-n traditie. Se pune la fiert intr-o oala in care...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca...Citeste continuarea
Clatite de post cu dulceata de afine
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul. Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate si rahat
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: dalina2007 in DulciuriIntr-un bol se toarna frisca lichida si 2 lingurite esenta de vanilie. Apoi se presara un praf de sare. Se adauga faina putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat elastic.Cantitatea...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu soia Inedit si...
Postat de: Bunica in Mancaruri de postIntai ne ocupam de aluatul pentru cosulete. Din faina ,apa calda,drojdie,ulei,sare,zahar farmantam un aluat. Aluatul este elastic si nu foarte tare. Il lacoperim cu un prosop si il lasam...Citeste continuarea
Cuscus cu leurdă
Postat de: adriana65 in Mancaruri de postUleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: Ela68 in PuiSe taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire. Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca...Citeste continuarea
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi...
Postat de: Irina in Mancaruri de postCartofii i-am fiert in coaja, pentru ca isi pastreaza gustul mai bine. Usturoiul curatat si spalat l-am taiat si l-am zdrobit. Am adaugat putina sare, ulei si am amestecat, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Cornuri cu nutella
Postat de: eduard_09 in DulciuriCernem faina intr-un bol mai mare,adaugam drojdia dizolvata in putina apa, si lasam sa dospesca 10 min. Intr-un ibric adaugam laptele si untul,punem pe foc pana se incalzeste putin,adaugam...Citeste continuarea
Coronita de miel cu legume
Postat de: ianculubita in OaieCostitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: oana_d in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta
Postat de: Criss in Supe/CiorbeCeapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: andremys in CannelloniSe pun canelloni la fiert dupa instructiunile de pe cutie Se taie ceapa si se pune la distuit peste care se adauga carnea se amesteca bine,dupa care se adauga sosul de rosii si apa. Se lasa...Citeste continuarea
Crenvusti cu spaghete si pesto
Postat de: Valclaudia in SpagheteImpartim cremvurstii in 3, trecem prin fiecare bucatica cate 5 spaghete si le punem la fiert pentru 5-8 minute. Le servim calde cu sos pesto. Nimic deosebit dar foarte gustos! Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneFeliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sare...Citeste continuarea
Ciorbă de salată verde
Postat de: panacris in CiorbeCeapa, usturoiul se curăță, se toacă mărunt apoi se călesc în puțin ulei și apă. Între timp se curăță salata, se taie fideluță și apoi se adaugă la amestecul de mai...Citeste continuarea
Cheesecake Cu Capsune In 3 Pasi Simpli
Postat de: gatiticuspor in PrajituriPasul 1 Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde (~ 40 de secunde ) si lasati-l sa se racoreasca putin....Citeste continuarea
Ciuperci cu unt si verdeata
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier. Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita. Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe uscate
Postat de: COSTEO in CiorbeSeara Punem fasolea la hidratat (8-10 ore). Dimineata Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi...Citeste continuarea
Ciuperci prajite cu piept de pui
Postat de: Dya in PuiPrajim ciupercile, adaugam ceapa si morcovul tocate si le calim impreuna pentru 10-15 minute. Punem apoi pieptul de pui, taiat in cuburi mici, il lasam sa se rumeneasca usor si adaugam supa de pui...Citeste continuarea
Ciorba cu taitei de casa
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeCum preparam taiteii de casa: Punem intr-un castron faina. In mijloc adaugam oul batut, sare si putina apa. Amestecam (aproximativ 10 minute) pana obtinem un aluat omogen. Intindem o...Citeste continuarea
Ciorba acra de legume
Postat de: Dea_Dea in CiorbeSe pun legumele la fiert cu apa, cand dau in clocot se pune sucul de rosii. Spre final se condimenteaza cu sare si se acreste cu zeama de varza . Citeste continuarea
Ciuperci umplute, la tigaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile de coaja (unii nu le curata, dar mie asa imi place), si se rup coditele. Bacon-ul se toaca marunt si se rumeneste putin intr-o tigaie antiaderenta. Tocam coditele...Citeste continuarea
Cuiburi pufoase cu dulceata de afine
Postat de: miha in DulciuriAluat: Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie. Separat...Citeste continuarea
Cornulete de post
Postat de: Poliana in DulciuriIncalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: eduard_09 in Supe/CiorbeCuratam cartofii si morcovi(ii spalam)cartofi ii taiem cuburi,morcovul il dam prin razatoare. Stevia o curatam de codite si o spalam bine,spalam prazul si ceapa curatata,le punem intr-un robot...Citeste continuarea
Ciorba de burechite
Postat de: Toamna07 in CiorbePentru inceput: Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator. Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu zdrente de ou
Postat de: Dya in CiorbeLegumele tocate sau feliate, dupa bunul plac, se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand dau intr-un clocot, doua, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 de...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: eduard_09 in Mancaruri cu carneSe curata morcovul si cartoful si se dau prin razatoare si se scurg bine de zeama. Amestecam carnea cu condimente dupa gust si restul de ingrediente(usturoiul il pisam si patrunjelul,mararul il...Citeste continuarea
Ciuperci la wok
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se taie feliute subtiri. Ceapa si parunjelul se toaca. Se pun toate in wok cu apa, se pune sare si se fierb cu capac cateva minunte 10-15min, se ia capacul si se mai...Citeste continuarea
Cartofi in sos picant de rosii
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Punem intr-un blender rosiile, ceapa, usturoiul si pudra de ardei iute si mixam pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Caras la cuptor cu legume si vin
Postat de: postavaru in Crap / CarasCuratam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie. Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste...Citeste continuarea
Chiftelute de post
Postat de: oana_d in Mancaruri de postSoia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin...Citeste continuarea
Chec
Postat de: Ola_la in PrajituriSe bate oul, dupa care se adauga uleiul, zaharul, vanilia, laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se face un aluat de o consistenta nici moale nici tare, se pune intr-o tava...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: Alina26 in DulciuriPentru aluat aveti acelasi stil de preparare ca la reteta "Clatite cu Nutella": http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-nutella-45079.html . Intr-un bol puneti,branza de...Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi in sos...
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa,...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu
Postat de: CookieMonster in TorturiJeleu: 1. Ananasul si kiwi se mixeaza bine. 2. Zeama de ananas, sucul de portocale, apa, zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert. Cand da in clocot adaugati fructele mixate si mai...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: elena001 in Aperitive / GarnituriSe curata cartoful,morcovul si usturoiul. Cartoful si morcovul se dau prin razatoarea mica si se o punem separat pt a-si lasa zeama. Se scurg bine de zeama. Usturoiul il pisam. Punem...Citeste continuarea
Copacel aperitiv
Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri-se spala bine rosia -crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm -se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte -se...Citeste continuarea
Ciorba "mofturoasa"
Postat de: CookieMonster in Ciorbe1. Se pune carnea la fiert impreuna cu creanga de busuioc ( eu am avut un cocos de tara si a durat 40 - 50 de minute) si cu o lingura indepartam spuma de la suprafata. 2. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Chec cu banane și nucă - rețetă...
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriBananele se pasează bine și se amestecă cu zahărul și uleiul. Se adaugă treptat făină cernută împreună cu praful de copt. La sfârșit adăugăm 50 g nucă și amestecăm...Citeste continuarea
Chefal în sos provensal
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSe taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: simona72 in CiorbeSpalam bine carnea,a mea a vut si putin os, am taiat oasele separat si le-am lasat cu putina carne, iar restul de carne am taiat-o bucati. Am pus carnea la fiert cu apa in oala pt ciorba, iar...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat foietaj
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriDecongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. -se ung cu ou...Citeste continuarea
















