A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Caise făcute gem a la Panacris

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Caisele se spală, se desfac în două și se scot sâmburii. Într-un vas încăpător se pun fructele, se presară zahărul peste ele, zeama de lămâie, apoi se...Citeste continuarea

Cotlet de porc pane cu rozmarin

Postat de: Corina33 in Porc

Se toarna pesmetul pe o farfurie si se amesteca cu rozmarinul tocat si cu usturoiul pisat. Se toarna faina in alta farfurie, iar oul se bate cu putina sare in a treia farfurie. Se...Citeste continuarea

Cupcakes de ciocolata

Postat de: xana in Prajituri

Se topeste ciocolata cu margarina pe bain-marie, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga vanilia si ouale, unul cate unul si se mixeaza bine. Se incorporeaza faina si cacaua...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: ella87 in Sirop / Compot

Fructele spalate se aseaza in borcane. Am pus cam 2,5 linguri de zahar la borcan, am pus intr-o oala alaturi de apa esenta si lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul punem apa in borcane, infiletam si...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu marar

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se dau prin masina de tocat legumele si verdeata dupa care se amesteca cu oul, condimentele si carnea. Se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc bine, sunt pufoase si mult mai bune ca cele...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in doua culori cu...

Postat de: butoiaurora76 in Dulciuri

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinandu-se un sirop de consistenta mierii. Se opreste focul si adaug untul lasat in prealabil la temperatura camerei taiat in bucatele mici....Citeste continuarea

Chiftelute de curcan cu pesmet

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Carnea se pune in castron , usturoiul se piseaza sau se da pe razataorea mica si se pune peste carne. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se pune oul si se amesteca. La final se pune...Citeste continuarea

Ciorba de fasole lata si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea

Chec cu cirese negre

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat. Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta (...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca

Postat de: kukibella in Ciorbe

Se dau legumele prin razatoare. Morcovul se caleşte ın ulei,se pune apa şi se lasa sa dea un clocot. Dupa ce a dat un clocot se adauga ceapa,telina , carnea taiata cubulete sare şi piper...Citeste continuarea

Chifle cu lapte bătut

Postat de: Xandrinne in Piine

Cernem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care punem drojdia, apa calda si zaharul; amestecam usor drojdia si celelalte ingrediente. Cand incepe sa se formeze o mica bila de...Citeste continuarea

Crocantele de cartofi

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se dau pe razatoarea mica, se scug de zeama. La fel si cascavalul se rade marunt( 2 linguri). Se pun intrun castron, se adauga si oul si o lg-ita de marar verde, una de...Citeste continuarea

Croissante rapide

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda. Se taie in 8 . Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide. Se ruleaza si se pun intr-o tava...Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Prima data pregatim taiteii: Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam. Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul...Citeste continuarea

Cheesecake in vas Zepter

Postat de: bylaura in Prajituri

Se pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie, apoi se amesteca cu branza. Untul la temperatura camerei, se amesteca cu un pic de sare pana devine omogen. Galbenusurile se separa de...Citeste continuarea

Chiftelute cu dovlecel si brinza

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in doua pe lungime si cu o lingurita i-am scos miezul. L-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, l-am pudrat cu sare si l-am lasat sa-si lase sucul cam...Citeste continuarea

Compot de caise Panacris

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Caisele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe,  apoi se așează în borcane curate și sterilizate (adică spălate cu apă fierbinte și detergent, apoi puse la uscat...Citeste continuarea

Clafoutis cu mure

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Murele le-am lasat la decongelat(zeama care au lasat-o am baut-o) ,apoi le-am asezat pe fundul unui vas termorezistent uns in prealabil cu unt. Ouale le-am amestecat cu zaharul,apoi am adaugat...Citeste continuarea

Compot de zarzare

Postat de: adasev12 in Sirop / Compot

Se aleg frucele mai sanatoase si mai tari. Se spala bine si se lasa la scurs. Borcanele se spala foarte bine si se zvanta bine. Se pun fructele asa intregi in borcane, lasandu-se cam un...Citeste continuarea

Coronita din pasta de mici

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Ne udam mainile cu apa si asezam pasta de mici in tigaia dry cooker,presand-o de peretii tigaii. Punem capacul si lasam la foc mic, cca 10 min. Dupa scurgerea acestui timp intoarcem coronita sa...Citeste continuarea

Ciorba de conopida si brocolli

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa si ardeiul,le spalam si le tocam marunt. Le calim in ulei, adaugam legumele congelate, pasta de tomate, boabele de mustar, sarea, piperul si foaia de dafin. Le lasam sa se...Citeste continuarea

Ciorba de verdeturi cu paste si...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Am taiat sunca  in fisii subtirele ,am oparit-o un picut  sa mai iasa sarea din ia  si aroma  de fum ,apoi am puso intr-o oala  la  fiert cca 20 min,apoi am adaugat...Citeste continuarea

Chec cu unt ,fructe şi lamâie

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am separat albusurile de galbenusuri la cele 4 oua. Untul moale l-am amestecat cu crema mascarpone si zaharul(am pastrat doua linguri de zahar pentru albusuri) si am mixat pâna s-au facut...Citeste continuarea

Covrigei crocanti cu branza si mac

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Dam branzica pe razatoare si adaugam margarina topita. Adaugam faina si macul si framantam aluatul cca. 20 minute. Lasam aluatul la rece pentru 15 minute. Dupa scurgerea timpului de racire...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu crema de avocado

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cu cutitul spiralat pentru branzeturi. Incingem uleiul intr-o craticioara cu diametrul mic, punem cartofii pe rand la prajit, uleiul trebuie sa acopere...Citeste continuarea

Chiftelute picante in sos, sub...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: rodicamaria in Mancaruri de legume

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Se adauga rosiile taiate felii,ciupercutele sare,piper si se continua fireberea. Se unge cu ulei un vas termorezistent.Se aseaza un strat de...Citeste continuarea

Cheesecake aperitiv

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Biscuitii se maruntesc cu robotul si se amesteca cu untul topit,un varf origano si cu doua albuse.Se unge tava cu unt si se intinde "blatul". Restul ingredientelor se amesteca bine si...Citeste continuarea

Compot de dovlecel

Postat de: lorreedana in Sirop / Compot

1.Se aleg 2-3 dovleci in jur de 4-4.5 kg in total.Se curata de coaja si de continutul de seminte, se spala, se scurg de apa si se cantareste o cantitate de 3 kg. 2.Se taie in cubulete (feliute)...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu pui

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie. Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam...Citeste continuarea

Compot de cirese si visine

Postat de: deyutzky in Sirop / Compot

Ciresele impreuna cu visinele se spala bine in multa apa rece si li se indeparteaza coditele. Se lasa in apa rece cca 30 de min. daca vor avea viermi acestia vor iesi la suprafata. In...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: gabrielacuisine in Ciorbe

Spalam si curatam legumele cu apa rece. Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: adnia in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zeama de la 1/2 lamaie, apoi se bat din nou. Se adauga zaharul pudra si se bate bezea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul cu o spatula....Citeste continuarea

Chec parfumat cu lamaie si unt

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei. Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare....Citeste continuarea

Ciocolata Bounty de casa

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca laptele condensat,nuca de cocos, laptele praf, zaharul si untul. Cu ajutorul mainilor dam forma batoanelor, mai mari sau mai mici,dupa preferinta.Le punem intr-un vas in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de: roxana_simona in Ciorbe

Fasolea se lasa in apa de seara pana dimineata. Ciolanul se pune la fiert pentru timp de 1 ora 1/2, pana se desprinde carnea de pe os. Cand la jumatatea timpului se adauga fasolea scursa de apa si...Citeste continuarea

Ciorba de legume acrita cu prune verzi

Postat de: iri_love in Ciorbe

Cepele se curata ,se spala si se taie marunt.   Rosiile se spala si se vor taia cat de marunt vom dori.     Pastaile le rupem capetele,dupa care se vor rupe la dimensiuni de...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru pireu,lasam sa se raceasca, Fierbem...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana in Vita

    Voi pune carnea intr-un bol ,peste carne voi pune ceapa,patrunjel,sare,piper,boia de ardei,si curcuma Apoi voi amesteca toate aceste ingrediente foarte bine. Acum voi lua...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: gabrielacuisine in Ciorbe

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert). Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o...Citeste continuarea

Cartofi noi cu carne la cuptor

Postat de: pittbull in Porc

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in jur de 6 minute. Carnea taiata cuburi se pune intr-o tigaie cu putin ulei pina se rumeneste pe ambele parti.Se adauga un pahar de apa.Se lasa...Citeste continuarea

Chec cu branza, Dukan

Postat de: mimmi in Prajituri

Separam ouale, galbenusurile le mixam cu indulcitorul, iaurtul si lingura de cacao. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri taratele, praful de copt si albusurile...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecel cu pesmet

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata si se da pe razatoare. Usturoiul se piseaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga oul si se omogenizeaza. Apoi se adauga pesmetul , se amesteca si se formeaza...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam si fierbem conopida in apa cu sare cca 30 min. O lasam la scurs si racit. Facem maioneza dintr-un galbenus crud, un varf de cutit sare de lamaie, 100 ml de ulei si jumatate de lingurita...Citeste continuarea

Ciresata din cirese amare

Postat de: iri_love in Bauturi

Umplem pentru inceput bidoanele cu cirese ,cam trei sferturi din bidon,dupa care adaugam in fiecare bidon cam 300-400 gr de zahar si lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul ,dupa care adaugam in...Citeste continuarea

Ciocolata Bounty de casa

Postat de: Anett in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca nuca de cocos cu lapte condensat pana se obtine o pasta potrivita, nici tare nici moale. Apoi se  modeleaza si se lasa in congelator timp de 20 de minute. Intre...Citeste continuarea

Cheesecake cu crema de vanilie si...

Postat de: butoiaurora76 in Torturi

 Preparare: Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care se coace 10 minute in forma de tort in cuptorul preancalzit. Pt cheesecake se mixeaza crema...Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise cu piept de pui...

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Se curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Se caleste ceapa curata si taiata julien in ...Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]