A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec umed cu capsuni

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat. In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos. Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile de pielita si desprindem coditele.Spalam ciupercile si coditele si le punem la scurs pe un prosop de hartie. Coditele de la ciuperci se taie marunt, la fel si usturoiul,...Citeste continuarea

Compot de visine pentru iarna fara...

Postat de: sasha in Sirop / Compot

Se spala visinile si se pun in borcan  bine spalate cu 5 linguri de zahar, apa pana la gura borcanului  si se capseaza bine, apoi le agitam pana se topeste zaharul, astfel nu mai ramane...Citeste continuarea

Cartofi noi cu rozmarin si piper la...

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare,la foc potrivit,cam 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarbaIi scoatem intr-o sita si ii lasam...Citeste continuarea

Cartofi dulci la cuptor

Postat de: Criss in Mancaruri de post

Desi am citit ca si coaja e comestibila, eu am preferat sa curat coaja, nu doar sa o spal.  Se taie cartofii in bucati potrivite, nu foarte subtiri pentru ca oricum scad destul de mult....Citeste continuarea

Chocolate roll

Postat de: sasha in Dulciuri

Separam galbenusurile de albus, batem albusurile  pana devine tare cu cele 4 linguri de zahar. Batem galbenusurile cu lingura de ulei, apoi turnam peste albusuri , apoi in ploaie turnam faina...Citeste continuarea

Chifle cu pui si bacon

Postat de: aditochi in Pui

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si uleiul.In Laptele caldut se dizolva drojdia si zaharul si se lasa sa stea 10 minute.Apoi laptele se toarna peste faina si se framanta pana cand rezulta un...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu ciolan

Postat de: deyzy93 in Supe/Ciorbe

Taiati ceapa, morcovul, ardeiul si rosiile si le puneti la calit cu cate o canita de apa.....dupa ce sau calit adaugam apa si ciolanul. Dupa ce s-a fiert ciolanul adaugati cubuletul de...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de rosii

Postat de: simona72 in Vita

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Cernem faina intr-un lighenas cu o seara inainte ca sa se zvante Scoatem ouale sa se aclimatizeze la temperatura camerei Cand ne apucam de cozonac a doua zi, operatiunile sunt urmatoarele:...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cotlet si sos de...

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se taie felii si se pun la prajit in ulei incins. Feliile de cotlet se condimenteaza cu sare , piper si praf de usturoi. Se unge o tigaie cu ulei si se pun la rumenit ....Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de: elena001 in Peste

Se da prin razatoarea mica cartoful si morcovul pe care i-am curatat si i-am spalat inainte, si se lasa 5 minute pt a-si lasa zeama. Dupa ce si-au lasat zeama se storc bine in mana si se pun...Citeste continuarea

Cremes, cremsnit, crempita

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se adauga laptele si se pun pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit. Se hidrateaza gelatina conform indicatiilor de pe...Citeste continuarea

Creme brulee cu iaurt si zmeura

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un vas pe foc,punem zmeura curatata,spalata,zaharul tos si lasam pana scade si are aspectul unui gem;portionam in cupe si dam la frigider;amestecam cu telul pana se ingroasa,iaurtul intr-un...Citeste continuarea

Ciocanele impanate la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Pui

Ciocanelele se spala , si se cresteaza. Slanina se taie bucatele mici si se baga in crestaturi. Ciocanelele se aseaza intr-un vas de yena si se condimenteaza cu sare, piper, boia si praf de...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: ianculubita in Vita

Carnea curatata,portionata daca e cazul,spalata,o punem la fiert in apa rece spumuind mereu; adaugam toate legumele taiate marunt si 1lingurita de zahar iar dupa ce au fiert,adaugam cartofii...Citeste continuarea

Cartofi noi cu branza si piept de...

Postat de: ralu_ca in Pui

Se spala cartofii noi si se taie rondele subtiri, ii asezam intr-un vas in care turnan putin ulei de masline , sare si piper si amestecam. Ceapa verde si morcovul se taie rondele si se calesc...Citeste continuarea

Cordon bleu cu cascaval delaco

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Se spala si se feliaza pieptul de pui. Se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie de piept de pui se pune o felie de sunculita presata,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Dea_Dea in Ciorbe

Apa se pune la fiert, cand da in clocot se toarna legumele  se lasa la fiert cam 15 min. Se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare. Intre timp pregatim perisoarele: Carnea se...Citeste continuarea

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Postat de: doralinda72 in Mancaruri cu carne

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecel

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam dovlecelul de coaja si de seminte, apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici. Presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam (aproximativ 30 minute) pana se scurge toata zeama, presand usor...Citeste continuarea

Cupola de inghetata cu fructe si bezea

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare adaugand treptat si zaharul.Mixeaza pana obtii un amestec ferm, care la atingere formeaza tepi. Freaca...Citeste continuarea

Cornulete cu spanac si ricotta

Postat de: Alina26 in Aperitive / Garnituri

1.Intr-un bol puneti ingredientele:spanac,ricotta,smantana,1 ou,sare,piper,nucusoara si mestecati. 2.Intindeti discul de aluat si taiati 8 triunghiuri.Impartiti umplutura,puneti si feliuta de...Citeste continuarea

Cosulete din foietaj cu ciuperci si...

Postat de: papabundetot in Aperitive / Garnituri

Asa cum spuneam aluatul l-am intins si am taiat 12 dreptunghiuri (atatea gauri are tava mea de briose),am incercat sa il aranjez in asa fel incat sa intre suficienta umplutura cat sa nu mancam...Citeste continuarea

Ciorba de ied

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar. Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata

Postat de: doralinda72 in Torturi

Amestecati intr-un vas biscuitii (care in prealabil i-ati macinat in blender) cu untul si si intindeti apoi intr-o forma cu diametrul 20 cm. Puneti foile de gelatina intr-un vas cu apa rece la...Citeste continuarea

Chec pufos si "marmorat"

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se mixeaza spuma ,apoi se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat,putin cate putin mixand in continuare pana cand compozitia...Citeste continuarea

Crema de ciocolata cu...

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Intr-o tigaie, prajiti putin alunele, daca sunt cu coaja, atunci intai le puneti cateva min in apa fiarta ptr a lua mai usor coaja. Intre timp, topiti ciocolata in bain marie impreuna cu jumatate...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: dantes in Supe/Ciorbe

Se pun la fiert in 2 litri de apa legumele taiate marunt. Cand acestea au fiert se adauga verdeata taiata marunt si se potriveste gustul de sare si de acru dupa gust. Pofta buna! Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: petruta_ionela84 in Aperitive / Garnituri

Branza de vaca se pune in laptele ce fierbe apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine se amesteca cu branza de oi, bicarbonatul de sodiu si sarea. Untul se topeste si apoi peste el se...Citeste continuarea

Colacel cu mac

Postat de: ianculubita in Piine

Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar,o amestecam cu faina cernuta,ouale batute bine cu sare si restul de zahar,macul si cate putin lapte; cand aluatul a devenit...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: DanielaDDB in Bauturi

Se rupe ciocolata in bucatele si se pune in cana in care o sa servim ciocolata calda. Se topeste la cuptorul cu mirounde timp de 10 sec., se opreste si si amesteca, daca e necesar se mai lasa...Citeste continuarea

Ciorba ruseasca

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul de vitel se pune la fiert in apa cu sare . Se spumeaza daca e necesar . Legumele se curata si se spala . Caliti usor , ceapa , morcovul,ardeiul si albitura taiate...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotis pane

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

  Ciupercile pleurotis se oparesc in apa clocotinda cu sare . Scurgeti foarte bine ciupercile intr-o sita de material plastic .  Se da pleurotisul prin faina alba...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu piept de pui...

Postat de: bucatarie_marocana in Pui

Spalati ciupercile, indeparteti piciorusele, apoi lasati ciupercile la uscat pe un servetel. Acum vom face umplutura: Puneti carnea intr-un bol ,adaugati patrunjel, ceapa, masline, ulei de...Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam. Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si...Citeste continuarea

Creveti in sos de portocale

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se curata de cap,se clatesc bine si se pun intr-un castron la marinat.Stropim cu ulei de masline,vin alb,sare,piper si curcuma pentru 30 minute. Punem crevetii la prajit in sosul lasat...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu verdeturi

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Morcovul razuit , ardeiul cuburi ,ceapa si usturoiul rondele se prajesc usor in ulei . Se pune orezul . apa -4l si capul de miel bine curatat si spalat si se...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu spanac

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Capul de miel se curata si se spala foarte bine . Se pune la fiert in apa cu otet si sarata .Cand acesta este fiert se scoate din oala , se lasa la racit si se desface usor de bucatile carnoase si...Citeste continuarea

Ciorba de loboda rosie

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Mai intai se scot coditele de la loboda, se spala loboda bine in mai multe ape si se lasa la scurs. Legumele se spala bine, se toaca si se pun la fiert in aproximativ 3 litri de apa cu un pic de...Citeste continuarea

Chec pufos cu Amaretto

Postat de: Creatsa in Prajituri

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa. Am adaugat peste albusuri...Citeste continuarea

Churros cu apa de flori de portocale

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o...Citeste continuarea

Cartofi cu carne la cuptor

Postat de: TAB1TA in Porc

Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen....Citeste continuarea

Chec aperitiv cu spanac

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt. Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte...Citeste continuarea

Ciorba cu galusti si afumatura

Postat de: aliliana in Supe/Ciorbe

Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala.  Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca.  Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni

Postat de: ela in Prajituri

Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii macinam. Untul il punem la topit si apoi il amestecam rapid cu biscuitii si punem intr-o forma de tort cu fund detasabil de 20cm si nivelam.Dam...Citeste continuarea

Copanele de pui cu Fasole pastai si...

Postat de: Alina26 in Pui

1.Spalam copanelele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline si doi catei de usturoi.Dupa ce s-au prajit bine pe toate partile,le punem intr-o tava si le dam la cuptor,180°. 2.Intre...Citeste continuarea

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Postat de: TAB1TA in Piine

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.  Intr-un bol, se amesteca  faina cu sarea. Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de nuca si...

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Cotletul de porc se feliaza. Intr-un castron facem amestecul de condimente cu nuca( nuca macinata, sare, piper, boia, praf de usturoi, cimbru, rozmarin). Feliile de carne se ung cu ulei , se...Citeste continuarea

Ciorba de porc a la grec

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Mai intai am pus carnea taiata cuburi potrivite(dupa gust se portioneaza) la fiert in apa cu un pic de sare.Am luat spuma ori de cate ori este nevoie. Intre timp am curatat legumele,pe cate...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]