Crutoane
Postat de: Valclaudia in PiineMaruntim feliile de paine, ungem bucatelele obtinute cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei, saram, piperam dupa gust. Presaram busuioc uscat si dam la cuptor la temperatura moderata...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: babi5 in MuraturiAm spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Winnie1 in TorturiSe bat ouale cu telul, impreuna cu 150 gr de zahar si apa de trandafiri, apoi diluam in compozitie cu laptele (putin incalzit), iar la sfarsit punem si faina. Intr-o cratita, punem la topit o cana...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, cu rasol...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcPunem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata. Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu legume...
Postat de: dariadeea in PorcCeafa de porc am portionat-o in 3 portii ,am batut-o cu ciocanul de snitele.Usturoiul l-am pisat foarte bine,l-am amestecat cu 2 linguri de ulei de masline si cu o lingura de condimente pentru...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ciupercile, le taiem la marimea dorita (atat coditele cat si palariutele). Curatam,spalam, tocam usturoiul, il calim in ulei 2 minute si adaugam ciupercile.Saram, piperam...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare, Ii scurgem de apa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja si ii...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriTaiem felii de cascaval grosute, Batem bine ouale cu sare si piper dupa gust, In 2 farfurii adaugam faina si pesmetul, Feliile de cascaval le trecem prin faina,oul batut,pesmet si repetam...Citeste continuarea
Cosulete la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPrepararea aluatului: -cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul. Intindem o...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam capsunile si le dam jos codita.Pregatim cateva borcane (spalate si scurse de apa )si adaugam capsuni dar lasam gol de doua degete.Deasupra in borcane adaugam cate 1/2 lingurita de...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriCartofii se spala,se razuieste coaja,se taie in 4 .Se amesteca intr-un bol cu ulei de masline,iar apoi cu condimentele,se pun intr-o tava si se dau la cuptor la 180 de grade pana sunt gata cam 45...Citeste continuarea
Cartofi cu sos de smantana
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala se taie pai. Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie. Sosul se prepara din smantana,...Citeste continuarea
Ciorba acra de vara
Postat de: ralu_ca in CiorbeIntr-o cratita incingem uleiul in care adaugam ceapa taiata marunt, morcovul ( eu l-am taiat rondele ) calim cateva secunde, apoi punem rosiile taiate marunt, ardeiul. Punem apa, lasam sa fiarba,...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: COSTEO in Supe/CiorbeCarnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate se adauga ceapa...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura si capsuni
Postat de: scortisoara in PrajituriMai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu...Citeste continuarea
Cheese Sticks
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDezghetam foile de placinta, le taiem in jumatate cu foarfeca (pe lungime). Dam branza pe razatoare, o amestecam cu smantana si obtinem un amestec cremos. Punem crema de branza pe mijlocul...Citeste continuarea
Clafoutis cu rosii cherry
Postat de: camelia75 in Aperitive / Garnituri1.Incalziti cuptorul la foc mediu. 2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei. 3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor cu sos marinat
Postat de: aliliana in PorcCarnea se amesteca bine impreuna ceapa taiata fin, usturoi pisat, sare, piper, 3 oua, marar verde si o lingura de faina de secara. Se fac chiftele si se pun in cuptor la copt. La...Citeste continuarea
Ciorba de teci cu afumatura
Postat de: aliliana in Supe/CiorbeIntr-o cratita se pune la oparit afumatura. Intr-o alta se pune apa la fiert cu sare. Paralel legumele se spala, curata si toaca. Cand apa a fiert se adauga legumele si afumatura. Se lasa la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: delia64 in Supe/CiorbePunem osul afumat la fiert , cand da in clocot aruncam apa si punem alta curata lasand sa fiarba incet . Intre timp curatam cartofii , ceapa , morcovul , si...Citeste continuarea
Conopida pane cu gust de gaina
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe fierbe conopida apoi se face un aluat din ingredientele de mai sus,se trece conopida fiarta prin aluat si apoi prin pesmet.Se coc in tava pe hartie de copt pana devin putin rumene.Se servesc ca...Citeste continuarea
Cupe cu spuma de zmeura
Postat de: alba_zori in DulciuriMai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte. Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca...Citeste continuarea
Ciorba cu pulpa de porc si afumatura
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeSpalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt,...Citeste continuarea
Crochete de pui cu garnitura de...
Postat de: ianculubita in PuiPieptul dezosat, fara piele,taiat in suvite lungi groase de 1 deget,condimentate,le trecem prin faina,ou batut,pesmet,le prajim in ulei incins si le scoatem pe prosoape de hartie apoi le lasam...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: merisor67 in PrajituriMai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam. Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in...Citeste continuarea
Cartofi pai cu ceapa, la tigaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postCartofii de curata de coaja, se spala si se taie pai sau rondele. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte se adauga cartofii. Ii intindem in strat subtire, pe toata...Citeste continuarea
Chiftelute umplute cu oua de...
Postat de: bucatarie_marocana in VitaPuneti intr-un bol carnea,puneti peste ea ceapa,patrunjelul,si condimentele si amestecati toate ingredientele foarte bine. Luati cam o lingura de carne,turtiti-o cu palmele,si puneti in...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: Dya in Sirop / CompotCuratam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite. Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place...Citeste continuarea
Clatite cu gem de capsuni
Postat de: delia64 in DulciuriSpargem ouale intr-un bol , adaugam zaharul, zaharul vanilat , razatura de lamaie , laptele , sarea, berea si faina , amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea
Cod cu cartofi si frunze de...
Postat de: cristeena20 in Peste- Bucatile de peste trebuie sa fie desarate in prealabil in apa rece , apoi se pun la fiert in apa cu ulei de masline si cateva crengute de coriandru. Dupa ce fierb cca 10 minute se scot din apa...Citeste continuarea
Ciuperci Champignons Sotate sau cu...
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie la incins cu ulei de maspine si catel de usturoi curatat. Cupatam ciupercile,le spalam si le taiem rondele.Le punem in tigaie la foc mic,cu putina sare,si lasam pana scade toata...Citeste continuarea
Chec cu rahat si ciocolata
Postat de: babi5 in PrajituriMai inti separam galbenusurile de albusuri .. Apoi adaugam la galbenuse zaharul ,untura,( margarina ) zaharul vaniliat si mixam bine ,bine .. Apoi adaugam coaja de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu os la cuptor!
Postat de: panacris in PorcCotletul se feliază după forma oaselor și se asezonează de sare, piper și boia, și se așează înt-un vas tremorezistent. Ciupercile, ceapa să ardeiul se curăță. Ceapa și...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: delia64 in CiorbeSe spala salata se taie sau se rupe si se pune la fiert 20-25 minute . Se caleste usturoiul taiat in putin ulei si se pune in oala. Adaugam usturoiul verde taiat si mararul spalat si...Citeste continuarea
Cartofi natur cu unt si verdeata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel. Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din...Citeste continuarea
Clatite cu Banane,Mango si Nutella
Postat de: Alina26 in DulciuriLaptele,zaharul,margarina,sare si esenta de vanilie se pun intr-o olicica si se pune la foc pana se topeste margarina. Faina si ouale,le punem intrun bol si mestecam cu blanderul,apoi adaugam...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: babi5 in CocktailCum se prepara visinata. Am luat doua bidoane de apa plata de 5 l ,le-am clatit bine si am introdus jumate din cantitatea de visine desimburite si jumatate cu simburi ...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: AnyCostescu in CiorbeIepurele se spala bine si se pun la fiert impreuna cu maruntaie in aproximativ 5 litri de apa. Se ia spuma de cate ori este nevoie si se lasa pana carnea e fiarta. Se scoate carnea de iepure si se...Citeste continuarea
Creveti cu midii si orez
Postat de: papabundetot in Fructe de mareActiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriFeliile de piept le-am batut cu ciocanul,am pus o felie de sunca,una de branza pe o jumatate apoi am impachetat ca niste portofele. Oul l-am batut bine,am pus sare,piper dupa gust.Am...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriCeapa am taiat-o in patru si am pus-o la calit in putin ulei si apa.Dupa ce s-a inmuiat am pus-o la scurs.Pieptul de pui l-am dat prin masina,la fel si usturoiul si ceapa.Am amestecat carnea,ceapa...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeLegumele se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu pieptul de pui. Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,iar zeama se strecoara. Ceapa se arunca,iar restul legumelor le taiem...Citeste continuarea
Compot de cirese pietroase
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotAm ales ciresele cele mari si fara pete,le-am spalat si curatat de codite si le-am asezat in borcane,deasupra am pus cate 3 linguri de zahar ,nu pline,rase am umplut cu apa.Pus capacul la...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: Constelatialeu in SalatePregatim maioneza in felul urmator,un galbenus fiert si unul crud,amestecate cu mustar si ulei.Ciupercile le scurgem de zeama si le maruntim,maruntim si albusul de ou,gogosarii ii...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: delia64 in PorcCreierul se pune intr-o strecuratoare si se opareste . Dupa ce se scurge de apa se trece printr-un vas cu faina . Ouale, sarea , piperul si faina se amesteca pana obtinem o coca omogena....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: Dya in CiorbePieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui....Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc si legume...
Postat de: merisor67 in CiorbeCum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica: Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat cu salata calda
Postat de: papabundetot in PorcIngredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa...Citeste continuarea
Carne de porc cu spätzle...
Postat de: TAB1TA in PorcCarnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se pune in ulei incins pana devine sticloasa. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe...Citeste continuarea


















