Ciorba de linte rosie, reteta...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCum se prepara Ciorba de linte rosie, reteta gustoasa si sanatoasa Cand vrem sa preparam mancare de linte uscata trebuie sa o punem de seara la hidratat, atfel ea va fierbe foarte repede. Eu...Citeste continuarea
Cartofi cu capere
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCartofii curatati de coaja se taie in cubulete nu prea mici si se prajesc in 3-4 linguri de ulei de masline pana se rumenesc(am folosit capac la tigaie ca sa accelerez procesul de prajire). ...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: Andreea_Roz in MuraturiSpalati bine un borcan de 2.5L si clatiti-l cu apa rece. Spalati verdeturile si curatati usturoiul. Spalati cu apa rece castravetii. Puneti la fiert 1L de apa cu 1 lingura cu varf de sare...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si alune
Postat de: xana in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt....Citeste continuarea
Crab umplut
Postat de: xana in Fructe de marePunem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit. Oul, conopida si...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galusti de gris
Postat de: luminita_31 in CiorbeSe curata legumele si se spala.Apoi tocam ceapa cu morcovul si le punem la calit cu un pic de ulei.Ardeiul gras impreuna cu cartofii se adauga dupa ce se calesc bine ceapa si morcovii. Se...Citeste continuarea
Cartofi Duphinoise
Postat de: ianculubita in CurcanCalim ceapa tocata marunt in ulei incins,adaugam ciupercile feliate. Dupa ce s-a evaporat apa din ele adaugam carnea cubulete,dupa cateva minute vinul si lasam sa fiarba incet pana scade;...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Andreea_Roz in PrajituriBLAT : Se sfarama biscuitii cat mai marunt (eu i-am dat la robot :D). Intr-o cratita mica se pune la topit 3/4 din unt. Cand untul s-o topit se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se ia o...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: xana in DulciuriLapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit. Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar...Citeste continuarea
Cod cu ceapa la cuptor
Postat de: xana in PesteCeapa se taie felii subtiri si se pune la calit in ulei de masline cu usturoiul(la fel, taiat feliute), frunza de dafin, sare si piper pana se inmoaie bine dar fara sa prinda culoare(cca 10...Citeste continuarea
Curry de porc cu orez basmati
Postat de: papabundetot in PorcCarnea am taiat-o cubulete mici,am curatat-o bine de orice urma de grasime si am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,curry si fulgi de ardei iuite ai am lasat-o acolo pana cand...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat
Postat de: nadea68 in CiorbeLegumele se spala si se taie in bucati mici.Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Intr-o tigaie se caleste ceapa in putin ulei.Dupa ce se inmoie un pic se adauga la restul de legume. Se...Citeste continuarea
Chec pufos cu zmeura
Postat de: papabundetot in PrajituriApa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele...Citeste continuarea
Cherry la borcan
Postat de: ianculubita in ConserveRosiile spalate,le punem intr-un vas cu apa si sare sa se opareasca 5min;le scoatem,dupa ce s-au racit le curatam de coaja,le punem in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii(mi-a ramas suc de...Citeste continuarea
Cartofi copti cu legume si mozzarella
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine pentru ca ii coacem in coaja. Fiecare cartof sarat, piperat si uns cu putin ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu. Cartofii se dau la cuptor pentru 1...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: adelina_ktza in CiorbeSe spala si se taie salata fasii grosisoare. Slanina se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o oala Cand sa rumenit se adauga salata, apa si sare dupa gust si se lasa sa fiarba. Dupa...Citeste continuarea
Cordon vert
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol facem un amestec dintr-o legatura de patrunjel si cascaval taiat cubulete mici sau ras pe razatoarea cu ochiuri mari; punem acest amestec in buzunarele feliilor de carne...Citeste continuarea
Cordon feu
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn buzunarele feliilor de carne condimentate cu sare si piper,punem cate 4flelii de salam iar in mijlocul lor 1felie de cascaval; prindem marginile cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou...Citeste continuarea
Cordon rouge
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriArdeiul,rosia,busuiocul,spalate,taiate,le punem in blender si le tocam bine,adaugam ulei,sare,piper si dupa ce am obtinut un sos rasturnam intr-un bol;dam deoparte 2linguri din acest sos,restul...Citeste continuarea
Conopida cu mustar si pesmet [ de...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postConopida se desface in buchetele, se opareste in apa sarata pana se inmoaie usor . Scurgeti conopida de apa si condimentati cu piper alb si chimen macinat . Amestecati mustarul cu doua...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCotletul fara os pe care l-am folosit eu,il degresam,taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit facem cate un buzunar la fiecare felie. Condimentam carnea cu sare,piper,punem in...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu mujdei de...
Postat de: ralu_ca in PuiCiocanelele de pui le-am spalat bine si le-am condimentat. Intr-un tuciulet am turnat untura ( bineinteles facuta de noi in casa ) astel incat ciocanelele sa fie aproape acoperite, am lasat sa se...Citeste continuarea
Chiftelute cu carne de pui,...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCarnea de pui se ia de pe oase si se marunteste in robotul de bucatarie. Ciupercile se curata, se spala si le maruntim si pe acestea tot la robotul de bucatarie. Adaugam usturoiul pisat, ouale,...Citeste continuarea
Cosulete cu ou
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriFormele de briose se ung cu putin ulei de masline si in ele asezam cate doua felii de piept de pui. Ardelul se taie cubulete mici si se aseaza peste pui, apoi se sparg ouale cu grija peste ardei....Citeste continuarea
Clatite americane sau pancakes
Postat de: anomisana in DulciuriSe bat ouale cu mierea si mascarpone, se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga laptele si se omogenizeaza. Iese o compozotie mai groasa decat la clatitele obisnuite. Se kasa 15...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...Citeste continuarea
Crenvurşti în aluat
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos de dovlecel
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul)....Citeste continuarea
Ciorba cu legume si cus cus
Postat de: Elena_Daria in CiorbeAm spalat, curatat si taiat marunt legumele. Intr-o oala am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa si am last-o sa se caleasca 3-4 minute. Apoi am adaugat morcovii, cartofii si ardeiul....Citeste continuarea
Ciorba usoara de legume
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Rosiile se maruntesc impreuna cu frunzele de telina si ardeiul iute prin robot. Ceapa si ardeiul se toaca si se calesc in ulei impreuna cu boabele de fasole si...Citeste continuarea
Croissante ultrarapide
Postat de: Corina33 in PrajituriAluatul decongelat se intinde pe masa, se taie in triunghiuri aproximativ egale si cat mai lungi. Pe fiecare triunghi se aseaza o bucatica de ciocolata, o lingurita crema de alune sau...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu os de vita
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeOsul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic. Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de porc a la grec
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeLegumele se curata, se spala bine si se taie fiecare corespunzator. Carnea se spala bine si se taie cubulete. Legumele se pun la calit in putin ulei. Cand ceapa capata o culoare...Citeste continuarea
Chec cu cacao, ness si stafide
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si mixam bine. Adaugam apoi apa, uleiul si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Impartim...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu ardei kapia
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie cuburi ca de piure. Ardeiul kapia il taiem cubulete ,iar ceapa o taiem marunt si le punem la calit in uleiul de masline. Dupa cateva minute se adauga...Citeste continuarea
Clatite cu finetti
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Golim amestecul din vasul robotului in vasul...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu gulii si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePuneti osul afumat la fiert si dupa primul clocot aruncati o apa . Puneti 3 l apa si continuati firberea . Curatai si spalati legumele . Puneti la fiert ceapa si ardeiul cubulete ,...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: Ela68 in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale pe rand si batem in continuare pana la omogenizare. Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul. Apoi faina cernuta si amestecata cu...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri cu carneTocam carnea iar feliile de paine le punem la inmuiat in apa. Intr-un bol punem carnea tocata, oul, painea scursa bine, putin patrunjel uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam bine. Cu...Citeste continuarea
Cornulețe aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Chec cu cacao si fructe ( ca la mama )
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim forma de chec si pornim cuptorul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuna tare cu zaharul si putina sare, vanilia si daca doriti esente .Cand sunt spuma tare si...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu cabanos
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMuschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Luam cateva fire de marar verde, le spalam,...Citeste continuarea
Cabanos in aluat
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se pune faina , zaharul , sarea si drojdia . Se toarna apa calduta treptat si se amesteca. Apoi se framanta pana obtinem un aluat ce se poate indinde cu sucitorul.La final...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Ela68 in CiorbeSpalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: gurita_ta2005 in PesteCrevetii se curata de coaja,se pastreaza doar codita(arata mai frumos). Se dau sub jet de apa rece si se pun la scurs. Se pun condimentele pe ei si se lasa deoparte 10 minute. Se prepara...Citeste continuarea
Cartofi inabusiti
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postSe curata cartofii,se taie in lung in patru,apoi fiecare sfert in bucati mici,mai mici decat pentru borsul de cartofi,pentru ca sa se faca bine. Se spala si se pun intr-o cratita sau...Citeste continuarea
Clatite umplute cu ciuperci si...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriPentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem intr-un castron ouale cu sare,piper si laptele si le batem bine.Incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana compozitia se omogenizeaza bine.Adaugam...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Porumbul il "decojim" de frunze, le rupem varful si ii punem la fiert in apa, atat cat sa fie acoperiti. Pentru a avea un gust mai bun ii acoperim cu cateva...Citeste continuarea
Ciorbă albă de văcuță,...
Postat de: panacris in CiorbeAm plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă...Citeste continuarea



















