A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonacul bunicii cu nucă

Postat de: allinutza_bl in Prajituri

Faina o amesteci cu sarea, drojdia și coaja de lămâie. Zahărul îl dizolvi în ulei cu gălbenușuri și zeama de lămâie peste care adaugi un pic de lapte. Torni...Citeste continuarea

Calamari prajiti si creveti cu...

Postat de: Alina26 in Fructe de mare

1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei . 2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am...Citeste continuarea

Ciorba de vara

Postat de: andaoana in Ciorbe

Legumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu dovlecei

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cubulete, punem putina boia dulce si piper alb. Cand s-au inmuiat legumele...Citeste continuarea

Crema de zahar ars pe pat de piscot

Postat de: andaoana in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180 grade Intr-o forma de tort  sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu arahide si...

Postat de: FlaviaD in Dulciuri

Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena. Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea...Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici, afine si...

Postat de: timea in Prajituri

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi, cu de toate

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute....Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea

Cafea interactiva

Postat de: caroline in Cafea

Se pune apa in ibric si se pune pe foc mic.Se adauga zaharul vanilat ,scortisoara si cafeaua.Se lasa sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba,opriti focul.Se adauga mierea in momentul servirii !...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu piure de...

Postat de: FlaviaD in Porc

Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve. Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Carnati in aluat

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Drojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Faina se pune intr-un bol.Se pune oul,sarea,oregano si smantana si se ammesteca.Se adauga drojdia si incepe sa se framante un aluat moale dar...Citeste continuarea

Ciorba de perişoare

Postat de: kukibella in Ciorbe

Morcovul şi telina se dau pe razatoare;restul legumelor se toaca cubulete. Legumele (morcovul,telina,ceapa,ardeiul şi roşiile)se calesc ın putin ulei;se adauga aprox.un litru şi jumatate...Citeste continuarea

Chicken parmigiana in vas Zepter

Postat de: bylaura in Pui

Se taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus...Citeste continuarea

Clatite cu gem de zmeura in vasul...

Postat de: camelia75 in Dulciuri

Mod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu...Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: gabrielacuisine in Porc

Punem carnea intr-un castron  si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru. Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Bauturi

Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana. Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate...Citeste continuarea

Chiftelute prajite

Postat de: heera in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea tocata cu un ou( sau depinde de cantitatea de carne pe care o aveti),sare piper marar  si usturoi. Eu stiu din copilarie ca bunica mea punea cartofi dati prin razatoare...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu susan

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul...Citeste continuarea

Cosulete cu piersici si branza ricotta

Postat de: papabundetot in Prajituri

Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am...Citeste continuarea

Calamari umpluti cu pui si legume

Postat de: papabundetot in Fructe de mare

Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata. Legumele le-am taiat cubulete...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu afumatura

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si...Citeste continuarea

Curcan in sos de vin alb la cuptor

Postat de: FlaviaD in Curcan

Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de...Citeste continuarea

Chec 2 in 1 :)

Postat de: comanligia in Prajituri

Primul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei la cuptor

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam pana lasa apa, apoi ii scurgem bine, bine. Peste dovlecei punem ouale, faina,...Citeste continuarea

Chec marmorat cu visine din visinata

Postat de: babi5 in Prajituri

Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina  s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale )  sa se...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei, cu leustean

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Spalam legumele si le curatam de coaja. Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul. Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa...Citeste continuarea

Curcan cu vinete și măsline

Postat de: panacris in Curcan

Ceapa și ardeii curățați, tăiați rondele se pune la dinstuit în puțin ulei și apă, acoperit cca. 10 minute la foc minim. Apoi se adaugă carnea, vinetele (curățate în...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sirop / Compot

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte. Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate...Citeste continuarea

Cod la cuptor

Postat de: ianculubita in Peste

Pestele curatat, capul si coada taiate, spalat, uscat, condimentat din belsug, pudrat cu faina, il prajim in ulei incins; scoatem pestele si-l punem in tava, adaugam cutia cu rosii, cartoful si...Citeste continuarea

Ciorba traditionala de cartofi cu...

Postat de: aliliana in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca. In oala de ciorba se pune...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu ciocolata

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Pentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute. Cand maiaua este gata  turnati toate ingredientele intr-un castron...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de smantana si...

Postat de: iri_love in Porc

Se curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau...Citeste continuarea

Chiftele din carne de vitel cu...

Postat de: babi5 in Vita

Am curatat ,zarzavatul,cartofii ,ceapa  si usturoiul.Intr-un  castron am pus carnea macinata am potrivit de sare si piper,boia am adaugat un cartof ras prin razatoarea cea mai marunta...Citeste continuarea

Ciuperci in aluat

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Ciupercile spalate se lasa la scurs intr-o sita.Se prepara aluatul numai ca eu am adaugat la acest aluat drojdie ca sa le pot coace in cuptor si nu altfel preparat. Pentru fiecare ciuperca am...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: Retetegg in Sandvisuri

Mai intai pregatim chiftelutele de carne.   Amestecam intr-un bol carnea tocata si condimentele, plus cateii de usturoi tocati fin.   Incingem o tigaie si o ungem cu putin ulei....Citeste continuarea

Chinezoaica

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Se mixeaza untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se...Citeste continuarea

Clatite cu ficatei de pui

Postat de: sufletista in Ficat

Ficateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie, Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care...Citeste continuarea

Coronita cu cirese si pepite de...

Postat de: comanligia in Prajituri

Ungem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cum se fierbe porumbul.  După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se...Citeste continuarea

Churros

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

  Puneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului.  ...Citeste continuarea

Cartofi la ceaun

Postat de: COSTEO in Mancaruri de post

Cartofi se curata, se spala, se taie rondele si se vor pune in ceaun. Punem in ceaun putin ulei ,ungem pereti ceaunului, pentru ca sa nu se prinda cartofii. Punem un strat de cartofi, adaugam...Citeste continuarea

Compot de zarzare( corcoduse)

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe...Citeste continuarea

Chec negru

Postat de: laura2002 in Prajituri

Laptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul. Albușurile se bat spuma. Se adauga...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de mustar...

Postat de: Dea_Dea in Porc

Feliile de cotlet se bat cu ciocanul de snitele. In castron se pune mustarul, sarea, piperul si boiaua si se amesteca. Fulgii de porumb se sfarama cu blender-ul. Se ung feliile de carne...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu ceapa,marar si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron....Citeste continuarea

Chec cu iaurt si afine - reteta nr 200

Postat de: simona72 in Prajituri

Am pus ouale impreuna cu zaharul la robotul de bucatarie si le-am mixat puna au devenit o spuma albicioasa. Am turnat uleiul in fir subtire, in timp ce oule se mixau, apoi iaurtul si esenta de...Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu taitei de casa

Postat de: heera in Ciorbe

Se pune carnea la fiert. Se adauga putina sare pentru a se spumui mai repede. Dupa ce a fiert carnea se aduga legumele mai putin cartofii si dovlecelul. Dupa ce au fiert se poate adauga...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]