Cozonacul bunicii cu nucă
Postat de: allinutza_bl in PrajituriFaina o amesteci cu sarea, drojdia și coaja de lămâie. Zahărul îl dizolvi în ulei cu gălbenușuri și zeama de lămâie peste care adaugi un pic de lapte. Torni...Citeste continuarea
Calamari prajiti si creveti cu...
Postat de: Alina26 in Fructe de mare1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei . 2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am...Citeste continuarea
Ciorba de vara
Postat de: andaoana in CiorbeLegumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu dovlecei
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cubulete, punem putina boia dulce si piper alb. Cand s-au inmuiat legumele...Citeste continuarea
Crema de zahar ars pe pat de piscot
Postat de: andaoana in PrajituriIncalzim cuptorul la 180 grade Intr-o forma de tort sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu arahide si...
Postat de: FlaviaD in DulciuriMai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena. Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea...Citeste continuarea
Clafoutis cu piersici, afine si...
Postat de: timea in PrajituriMai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi, cu de toate
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute....Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea
Cafea interactiva
Postat de: caroline in CafeaSe pune apa in ibric si se pune pe foc mic.Se adauga zaharul vanilat ,scortisoara si cafeaua.Se lasa sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba,opriti focul.Se adauga mierea in momentul servirii !...Citeste continuarea
Chiftelute marinate cu piure de...
Postat de: FlaviaD in PorcAm taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: AnyCostescu in DulciuriLaptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve. Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriDrojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Faina se pune intr-un bol.Se pune oul,sarea,oregano si smantana si se ammesteca.Se adauga drojdia si incepe sa se framante un aluat moale dar...Citeste continuarea
Ciorba de perişoare
Postat de: kukibella in CiorbeMorcovul şi telina se dau pe razatoare;restul legumelor se toaca cubulete. Legumele (morcovul,telina,ceapa,ardeiul şi roşiile)se calesc ın putin ulei;se adauga aprox.un litru şi jumatate...Citeste continuarea
Chicken parmigiana in vas Zepter
Postat de: bylaura in PuiSe taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus...Citeste continuarea
Clatite cu gem de zmeura in vasul...
Postat de: camelia75 in DulciuriMod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: gabrielacuisine in PorcPunem carnea intr-un castron si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru. Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Patricia_Iordache_79 in BauturiCum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana. Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate...Citeste continuarea
Chiftelute prajite
Postat de: heera in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea tocata cu un ou( sau depinde de cantitatea de carne pe care o aveti),sare piper marar si usturoi. Eu stiu din copilarie ca bunica mea punea cartofi dati prin razatoare...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu susan
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul...Citeste continuarea
Cosulete cu piersici si branza ricotta
Postat de: papabundetot in PrajituriAluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am...Citeste continuarea
Calamari umpluti cu pui si legume
Postat de: papabundetot in Fructe de marePulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata. Legumele le-am taiat cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si...Citeste continuarea
Curcan in sos de vin alb la cuptor
Postat de: FlaviaD in CurcanAm ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de...Citeste continuarea
Chec 2 in 1 :)
Postat de: comanligia in PrajituriPrimul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam pana lasa apa, apoi ii scurgem bine, bine. Peste dovlecei punem ouale, faina,...Citeste continuarea
Chec marmorat cu visine din visinata
Postat de: babi5 in PrajituriIntr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale ) sa se...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu leustean
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeSpalam legumele si le curatam de coaja. Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul. Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa...Citeste continuarea
Curcan cu vinete și măsline
Postat de: panacris in CurcanCeapa și ardeii curățați, tăiați rondele se pune la dinstuit în puțin ulei și apă, acoperit cca. 10 minute la foc minim. Apoi se adaugă carnea, vinetele (curățate în...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sirop / CompotCuratam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte. Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: Corina33 in CiorbeFasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate...Citeste continuarea
Cod la cuptor
Postat de: ianculubita in PestePestele curatat, capul si coada taiate, spalat, uscat, condimentat din belsug, pudrat cu faina, il prajim in ulei incins; scoatem pestele si-l punem in tava, adaugam cutia cu rosii, cartoful si...Citeste continuarea
Ciorba traditionala de cartofi cu...
Postat de: aliliana in CiorbeCum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca. In oala de ciorba se pune...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute. Cand maiaua este gata turnati toate ingredientele intr-un castron...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de smantana si...
Postat de: iri_love in PorcSe curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau...Citeste continuarea
Chiftele din carne de vitel cu...
Postat de: babi5 in VitaAm curatat ,zarzavatul,cartofii ,ceapa si usturoiul.Intr-un castron am pus carnea macinata am potrivit de sare si piper,boia am adaugat un cartof ras prin razatoarea cea mai marunta...Citeste continuarea
Ciuperci in aluat
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate se lasa la scurs intr-o sita.Se prepara aluatul numai ca eu am adaugat la acest aluat drojdie ca sa le pot coace in cuptor si nu altfel preparat. Pentru fiecare ciuperca am...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Retetegg in SandvisuriMai intai pregatim chiftelutele de carne. Amestecam intr-un bol carnea tocata si condimentele, plus cateii de usturoi tocati fin. Incingem o tigaie si o ungem cu putin ulei....Citeste continuarea
Chinezoaica
Postat de: butoiaurora76 in PrajituriSe mixeaza untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se...Citeste continuarea
Clatite cu ficatei de pui
Postat de: sufletista in FicatFicateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie, Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care...Citeste continuarea
Coronita cu cirese si pepite de...
Postat de: comanligia in PrajituriUngem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCum se fierbe porumbul. După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se...Citeste continuarea
Churros
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPuneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului. ...Citeste continuarea
Cartofi la ceaun
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postCartofi se curata, se spala, se taie rondele si se vor pune in ceaun. Punem in ceaun putin ulei ,ungem pereti ceaunului, pentru ca sa nu se prinda cartofii. Punem un strat de cartofi, adaugam...Citeste continuarea
Compot de zarzare( corcoduse)
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotSe culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe...Citeste continuarea
Chec negru
Postat de: laura2002 in PrajituriLaptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul. Albușurile se bat spuma. Se adauga...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de mustar...
Postat de: Dea_Dea in PorcFeliile de cotlet se bat cu ciocanul de snitele. In castron se pune mustarul, sarea, piperul si boiaua si se amesteca. Fulgii de porumb se sfarama cu blender-ul. Se ung feliile de carne...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu ceapa,marar si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron....Citeste continuarea
Chec cu iaurt si afine - reteta nr 200
Postat de: simona72 in PrajituriAm pus ouale impreuna cu zaharul la robotul de bucatarie si le-am mixat puna au devenit o spuma albicioasa. Am turnat uleiul in fir subtire, in timp ce oule se mixau, apoi iaurtul si esenta de...Citeste continuarea
Ciorbita de pui cu taitei de casa
Postat de: heera in CiorbeSe pune carnea la fiert. Se adauga putina sare pentru a se spumui mai repede. Dupa ce a fiert carnea se aduga legumele mai putin cartofii si dovlecelul. Dupa ce au fiert se poate adauga...Citeste continuarea



















