A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Churros

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul. Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul. Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel. Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei a la grec

Postat de: adnia in Ciorbe

  Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute.  Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Porc

Cum preparam chiftelutele: Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de  sare ,  piper  si adaugam putina boia. Cu...Citeste continuarea

Clatite cu merisoare,inghetata si mure

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte. Adaugam si...Citeste continuarea

Chec brazilian

Postat de: caroline in Prajituri

Intr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua. Punem laptele in bol peste celelalte...Citeste continuarea

Covrigi

Postat de: caroline in Piine

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute. Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce...Citeste continuarea

Cupe cu spuma de capsuni

Postat de: alba_zori in Dulciuri

Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna! Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site. Am pus albusurile impreuna cu...Citeste continuarea

Clatite americane cu cirese

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Topim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem oul, laptele, zaharul vanilat  si praful de sare. Mixam bine. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu mazare

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Cuiburi cu mazare

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalam sflecla , o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o...Citeste continuarea

Ciorba (zeama de gaina )

Postat de: COSTEO in Ciorbe

Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si...Citeste continuarea

Caisata

Postat de: Valclaudia in Bauturi

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele. Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l. Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu paste fainoase

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem totul la foc mic cca 10...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: simona72 in Ciorbe

Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si aroma de...

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Se amesteca ingrdientele cu mixerul sau telul pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se coc in tigaie, se umplu cu finetti   Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem pe lungime in bucati (ca in imagine).  Ii punem intr-un vas incapator si turnam peste ei, uleiul. Amestecam bine, cu mainile astfel incat...Citeste continuarea

Carne de vita cu vinete la cuptor

Postat de: kukibella in Vita

se bat doua oua carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos. se...Citeste continuarea

Ciorbă deasă de dovlecei cu...

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Între timp se spală...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci champignon

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de legume

Spalam si  taiem felii ciupercile, cu tot cu codita. Tocam marunt ceapa si o punem la calit in uleiul de masline. Dupa aproximativ 10 minute adaugam ciupercile, presaram sare si le...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: caroline in Ciorbe

Carnea se pune la fiert in apa rece.La primul coloc schimbam apa.In apa cea noua punem sare si lasam carnea sa fiarba luand mereu spuma. Punem morcovul taiat in doua si apoi rondele si tijele...Citeste continuarea

Cosulete de rosii cu ton

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Salata am preparat-o din ingredientele de mai sus.  Rosiile le-am taiat la ambele capete, le-am scos semintele, le-am pus la scurs.  Cand s-a scurs zeama, le-am umplut cu salata....Citeste continuarea

Chiftelute cu branza si marar

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Carnea se pune in castron. Branza se rade . Carnea se condimenteaza cu sare si piper, se adauga , branza , oul si mararul. Se omogenizeaza. Se fac chiftelute in mana si se aseaza in...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul...Citeste continuarea

Cappelletti in sos de smantana cu...

Postat de: caroline in Paste

Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Cappelletti se fierb aproximativ 6 minute.Cand sunt gata se scurg de apa. Separat punem o tigaie la foc mediu.Adaugam...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu afumatura,...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie...Citeste continuarea

Crema de somon

Postat de: ianculubita in Somon

Scurgem tonul fara sa aruncam uleiul,il punem intr-un bol si-l pasam bine cu o furculita,adaugam iaurtul,frecam bine cu uleiul din conserva,adaugam verdeata si caperel taiate marunt,omogenizam...Citeste continuarea

Crochete din branza de burduf

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Amestecam toate ingredientele si le framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Formam bile de marimea unei nuci ,si le prajim in baie de ulei pana cand plutesc in ulei si devin aurii....Citeste continuarea

Chec cu afine

Postat de: nilgun in Prajituri

Se mixeaza ouale intregi cu praful de sare, pana se deschid la culoare si devin ca o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, se toarna apoi frisca lichida si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, untul, coaja de lamaie si praful de sare si batem totul foarte bine pentru cinci minute. Adaugam apoi laptele, faina si praful de copt si omogenizam...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: deea2686 in Mancaruri de legume

Cureti dovleceii si ii dai pe razatoarea mica. Ii scurgi cu palmele de zeama apoi ii pui intr-un bol. Adaugi ouale,sarea,piperul ,patrunjelul  si busuiocul tocate  fin. Adaugi...Citeste continuarea

Ciulama de pui si ciuperci

Postat de: comanligia in Pui

Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si...Citeste continuarea

Clafoutis cu zmeura

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra. Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: Dea_Dea in Muraturi

Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele. Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in...Citeste continuarea

Coronita cu branzeturi la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul la dezghetat. Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana. Asezam aluatul in tava, ingrosam...Citeste continuarea

Ciorba de somn cu dovlecel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usorin ulei. Se pune la calit morcovul ardeiul si cartoful taiti cubulete . sarati  . Separat se fierbe usor in...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: Roberta_sacele in Aperitive / Garnituri

Se spala foarte bine cartofii dupa care se taie felii, lasand baza netaiata. Se pune in fiecare crestatura untul aromatizat (unt moale amestecat cu usturoiul pisat si condimentat cu sare, piper si...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

conopida se desface buchetele; ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute se scoate şi se pune la scurs. batem ouale,adaugand...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu biscuiti si...

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara extrem de rapid. Se masoara zaharul cu o cana, dar nu prea mare! se amesteca cu apa intr-o oala cu pereti dubli si se pune pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba cu basici....Citeste continuarea

Chiftele din legume cu sos de iaurt...

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

legumele se dau prin razatoare,se scurg; se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele; se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si afine

Postat de: privatelaura in Prajituri

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat...Citeste continuarea

Carne de porc la gratar cu legume...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Porc

Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem). Punem legumele in apa cu sare, la foc...Citeste continuarea

Compot de caise in oala

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Caisele se spala, se taie in jumatati, se indeparteaza de stricaciuni. Se pun intr-o sita la scurs.  Intr-o oala se face un sirop de apa si zahar si se pune la fiert. Cand sta sa dea in...Citeste continuarea

Cipsuri de casa

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri.Eu am folosit cutitul special pentru prosciutto.Cu cit feliile sunt mai subtiri cu atit vor iesi mai crocante. Dupa ce am feliat...Citeste continuarea

Costite cu hasme si cartofi (la...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru . Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale . Se pune costita , cartofii si hasmele...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu piure de cartofi...

Postat de: nadea68 in Porc

Mai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de...Citeste continuarea

Cocktail cu prune,caise si gin

Postat de: Valclaudia in Cocktail

Spalam fructele si le trecem pe rand prin robot. Incepem cu prunele, impartim prunele pasate in doua pahare. In unul dintre pahare adaugam zaharul vanilat si completam cu apa plata. (in foto...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu cartofi...

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Am curatat dovleceii si i-am dat prin razatoarea mare. I-am sarat si i-am lasat 10 minute, apoi i-am scurs de apa si i-am amestecat cu felia de paine sfaramata, piper, frunzele de patrunjel...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu zacusca de...

Postat de: merisor67 in Porc

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]