Ciuperci fripte
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCiupercile şi ceapa roşie se curăţă şi se toacă mai mare. Ceapa se pune la călit în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile şi usturoiul, se...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu magiun
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: merisor67 in PrajituriFrecam ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, apoi adaugam smantana, laptele si treptat faina. Tapetam o forma de tarta cu unt, punem 2/3 din compozitie si dam la cuptorul preincalzit...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: camelia75 in CiorbeCarnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...Citeste continuarea
Caras la cuptor in sos de vin
Postat de: Bunica in Crap / CarasCarasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...Citeste continuarea
Ciocolata si ganache cu matcha
Postat de: Lia1 in PrajituriCREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte....Citeste continuarea
Choux cu ciocolata si caramel
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul...Citeste continuarea
Chisca de porc
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneLegumele se toaca marunt si se pun la calit. Se lasa circa 5 minute la foc mic. Adaugam pasta de mici si orezul si amestecam bine. Asezonam cu sare si piper. Se ia matul de porc si se...Citeste continuarea
Cipsuri facute in casa
Postat de: Iuliaj in Mancaruri de postSe curata si se feliaza cartofii (foarte subtiri dupa cum vedeti in fotografia atasata). Se usuca cu un prosop de bucatarie. Punem cartofii intr-un bol, peste ei presaram sare si punem uleiul de...Citeste continuarea
Cuib de carne tocata
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCeapa,morcovii,usturoiul curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare, Cartofii ii curatam de...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: laura2002 in PuiPieptul de pui se taie felii ce pentru șnițel se bate se condimenteaza cu sare piper se unge cu ulei si se pune pe gratar. Ciupercile se curata se spala si se pun la fiert. Smintina se...Citeste continuarea
Colaci cu ceapa
Postat de: Giana in Aperitive / GarnituriSe dizolva drojdia in laptele cald, se adauga zaharul si putina faina, se lasa 10 min la dospit. Apoi adaugam sarea, uleiul, albusul de ou, faina si framantam pana obtinem un aluat ca de paine...Citeste continuarea
Chec marmorat si glazurat cu ciocolata
Postat de: marcelika in PrajituriSeparati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet si se continua baterea . Se bat...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: sufletista in CiorbeCuratam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita, Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: Alina26 in Aperitive / Garnituri1.Am pus cartofi la fiert cu apa rece si sare.Dupa ce s-a fiert i-am scos si i-sm lasat la racit. 2.Am pus la inmuiat painea,apoi am scurs-o si am faramitat-o.Am curatat cartofi si i-am dat pe...Citeste continuarea
Clatite umplute cu frisca
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAluatul - amestecam ouale cu laptele.Adaugam treptat iaurtul,zaharul si esenta.Mixam bine impreuna si adaugam un praf de sare si plicurile da zahar vanilat. La final adaugam faina treptat pana...Citeste continuarea
Ciulama de pui si ciuperci
Postat de: carla27carla in PuiSe curata ceapa si se toaca marunt ,ardeiul kapia se curata de cotor ,se spala si se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie se adauga ceapa si ardeiul si se caleste. Se adauga pieptul...Citeste continuarea
Cosulete cu ou
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii subtiri,se bat cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust Se ung formele de briosa cu ulei si asezam pe margine cate o felie de...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune
Postat de: mon in DulciuriUntura cu praful de copt stins in otet si apa se freaca cu lingura pana la omogenizare si arata ca o maioneza,adaugam apoi faina si framantam 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini....Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute. Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare....Citeste continuarea
Cartofi caliti cu ceapa
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ceapa si ardeiul se spala, se curata si se taie dupa preferinta. Se calesc in 6 linguri de ulei. Cartofii fierti se curata de coaja si se dau pe...Citeste continuarea
Choux cu ton
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriCu un varf de cutit facem cat se poate de mica o gaura in gogosele cat sa putem pune umplutura. Tocam cu cutitul castraveciorii in cubulete mici, iar conserva de ton,aruncam lichidul care se...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste...Citeste continuarea
Chiftelute cu spaghete in vas Zepter
Postat de: Irina in CurcanDe cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneMai intai incepem cu prepararea chiftelutelor. Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: eduard_09 in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam uleiul si laptele mixand dupa fiecare, Adaugam faina amestecata cu praful de copt,omogenizam(eu am...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru circa 10 minute. Scurgem apa si lasam cartofii sa se raceasca. Ii curatam de coaja si apoi ii taiem felii insa fara ajunge...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata alba si cocos
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata de post, cu...
Postat de: babi5 in CiorbeDe cu seara am pus fasolea la inmuiat iar dimineata am pus -o la fiert intr-o oala de 4 l. Am lasat sa clocoteasca 10 min,apoi am schimbat apa de 2 ori. Apoi am reinoit apa am...Citeste continuarea
Conopida cu pesmet si smantana
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor
Postat de: andaoana in PorcCotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline si rosii
Postat de: nilgun in PiineDrojdia se dizolva in apa calduta, se adauga zaharul, uleiul, sarea si se amesteca energic. Intr-un bol punem faina , peste punem maiaua obtinuta anterior, si framantam bine. Maslinele...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu os de porc si...
Postat de: gaby_d in CiorbePune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare. Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu. Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul –...Citeste continuarea
Ciorbă de burechite
Postat de: diaconta in CiorbeAm tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea. Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata. Dintr-un ou si 100 g...Citeste continuarea
Chec cu glazura de unt şi...
Postat de: diaconta in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri la cele 5 oua. Galbenusurile le-am mixat cu 150 g zahar,restul l-am pastrat pentru spuma de albusuri. Am mixat pâna s-a topit zaharul si s-au...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de legume
Postat de: deyutzky in Crap / CarasPestele se curata, se spala bine si se sareaza dupa gust. Legumele se curata si se spala bine. Morcovii se taie rondele, ceapa pestisori, rosiile cubulete, iar usturoiul felii. Se pun toate...Citeste continuarea
Coaste de porc caraibiene
Postat de: papabundetot in PorcCoastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry. Porumbul l-am pus la fiert in lapte de...Citeste continuarea
Ciorba de morcovi cu chimen
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Le taiem dupa preferinta. Le calim in ulei, adaugam chimenul, sare si piper dupa gust+ boabele de piper. Adaugam 4 cani de apa, lasam sa fiarba totul la foc...Citeste continuarea
Ciorba de varza rosie cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam cu apa rece coastele de porc si pieptul. Spalam varza rosie si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Spalam legumele, le taiem dupa preferinta (prazul,rosia si ardeiul), apoi le calim...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: adnia in DulciuriMod de preparare: Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul (proba se face picurand putin sirop pe o faurfurie rece, iar daca picaturile nu se intind, si raman rotunde si...Citeste continuarea
Chiftele de linte verde
Postat de: nilgun in Mancaruri de postLintea se lasa in apa aproximativ 2 ore, dupa care se pune la fiert. Dupa ce lintea e fiarta bine, o mutam intr-un vas in care sa putem lucra cu blenderul si fara apa in care a fiert. Se pun...Citeste continuarea
Cornuri umplute cu gem si ciocolata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem...Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura...
Postat de: JamilaCuisine in MuraturiIn primul rand facem saramura pentru castraveti. Pentru fiecare litru de apa adaugam o lingura cu varf de sare mare neiodata. Eu am avut nevoie de 2 litri de saramura si am pus 2 linguri cu varf...Citeste continuarea
Cartofi copti si umpluti ca de la...
Postat de: FlaviaD in Cook and smileCa sa facem cartofi umpluti o sa avem nevoie de niste cartofi destul de mari. Am spalat bine pe coaja sub un jet de apa, apoi am pregatit doua tavi de cozonac pe care le-am uns cu ulei. ...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat bine si apoi le-am tocat. Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat ...Citeste continuarea
Creier pane cu paste de orez
Postat de: Bunica in PasteCreierul pane vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/creier-pane-24028.html Pentru paste punem la fiert apa intr-o cratita. Adaugam putina sare si cand fierbe apa in clocot punem...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare din carne de...
Postat de: FlaviaD in CiorbeMai intai am pus apa sa fiarba intr-o oala incapatoare si in ea am taiat niste rosii foarte bine coapte, dar decojite inainte. Urmatorul pas a fost sa pun orezul la fiert intr-o craticioara,...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de capsuni sau...
Postat de: cris2711 in Dulciuri1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta. 2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea. 3. Se framanta aceasta...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: Dya in CiorbeTocam legumele si le punem la fiert in 4-5 litri de apa rece. Adaugam si cartofii, taiati cuburi, ii lasam pana au fiert suficient de bine si potrivim de gust cu sare si bors de putina....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu aripi de pui,...
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSpalam, curatam si taiem marunt legumele. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie. Adaugam apoi morcovul, ardeiul si cartofii. Acoperim cu un...Citeste continuarea



















