Clatite cu gem de caise
Postat de: COSTEO in DulciuriSe bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire....Citeste continuarea
Compot de mere aromat cu anason
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Bauturi1. Merele se spala, se curata de coaja (se poate pastra si coaja, daca vreti), si se taie cubulete. 2. Se pun intr-o craticioara la fiert cu apa cat sa le acopere. 3. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorbă rădăuțeană la Zepter
Postat de: panacris in CiorbeLegumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Dya in PuiRumenim copanelele usor, adaugam ceapa tocata si o lasam pana devine translucida. Punem ciupercutele (eu le-am prajit putin inainte :) ), supa de pui, saram dupa gust si lasam sa fiarba totul, la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu chutney de smochine
Postat de: papabundetot in PorcCotletul de porc felii l-am marinat in sos soia,curry,ardei iute taiat felii,crema de otet balsamic si l-am lasat 1 ora in aceste condimente apoi am pus carnea pe un gratar de aragaz pe care l-am...Citeste continuarea
Carne de pui la cuptor
Postat de: xana in PorcUsturoiul se zdrobeste si se amesteca bine cu celelalte condimente. Carnea se unge cu acest preparat si se da la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de jumatate de ora, acoperita cu folie de...Citeste continuarea
Cotlet de manzat cu sos de legume...
Postat de: Lia1 in VitaCOTLETUL CU SOS DE LEGUME Într-o tigaie cu margini inalte/cratita antiaderenta se încinge putin ulei la foc moderat, apoi se pune felia (sau feliile, dupa caz) de carne. Dupa...Citeste continuarea
Chiftelute cu mozzarella
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPunem intr-un robot painea taiata in cuburi mici,mozzarella spalata,scursa de apa si rupta,parmezanul dat prin razatoare,ouale si potrivim de sare. Mixam totul foarte bine pana obtinem o...Citeste continuarea
Cocktail din pepene galben si ananas
Postat de: FlaviaD in CocktailAm procesat la blender trei felii de pepene galben si trei de ananas. N-am mai simtit nevoia sa indoi cu apa fiindca oricum aveam sa adaug ceva tarie. Dupa ce le-am amestecat bine, am adaugat si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati la cuptor
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriCuptorul se incalzeste la 200°. Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri. Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper. Se...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu legume si tarhon
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea
Copanele de pui cu vin la cuptor
Postat de: COSTEO in PuiCopanele se curata,se spala,si se cresteaza foarte bine,Preparam un amestec cu care vom freca fiecare bucata de pui.Amestecul se prepara din: condimente granulate,sare,piper,cimbru si...Citeste continuarea
Chec cu model
Postat de: MARI34 in PrajituriSe bat cu mixerul ouale cu zaharul, pina se topeste zaharul, se adauga laptele rece, esentele, se amesteca din nou. Punem uleiul, apoi faina si praful de copt, amestecam bine, apoi impartim...Citeste continuarea
Chipsuri din vinete pane
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriVanata se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa pret de 10 minute. In doua farfurii punem ouale batute si faina. Scurgem feliile de vinete de apa care si-au lasat-o. Punem tigaia cu...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii, se fierb in apa, se curata de coaja si se paseaza. Se adauga susanul, smantana, 2 oua si 200 g faina. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, ghimbir si piper alb...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii ca la snitele. Se bate si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune o felie de sunca, cascaval , si se ruleaza. Se da prin faina, ouale batute , pesmet si se...Citeste continuarea
Compot de piersici albe
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotPiersicile spalate,puse in borcane,masuram apa pentru sirop,o punem intr-o oala impreuna cu zahar,cate 1-2 linguri la fiecare borcan,in functie de dulceata fructelor si vanilia sau cine are 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu afumatura
Postat de: Corina33 in CiorbeFasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata. Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori. Se taie sunca felii groase cam de un...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotPrunele spalate,le impartim in borcane,umplem borcanele cu apa,rasturnam apa intr-o oala,adaugam zaharul,pentru fiecare borcan 2linguri zahar sau fiecare pune dupa gust,cuisoarele si lasam pe foc...Citeste continuarea
Calamari Pane (cu bere neagra)
Postat de: ReteteDePoveste in Fructe de mareSe bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: danakarin in Mancaruri de postCurățăm cu grijă ciupercile de urme de pământ și crenguțe,dar nu le spălăm. Batem ouăle și le asezonăm cu sare și piper. Pregătim trei vase cu ceea ce ne trebuie și...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: nadea68 in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja si se spala. Se taie in patru sau bucati mai mari.Spalam si curatam si morcovul si ardeiul.Taiem in lung ardeiul si morcovul. Intr-un recipient rezistent la...Citeste continuarea
Covrigei sarati
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se amesteca cu sare. Se pune oul si se amesteca bine.Se pun 2 linguri de faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Continuam sa punem faina pe rand pana obtinem un aluat care...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata cu carnat...
Postat de: babi5 in CiorbeAm pus fasolea de cu seara la inmuiat. A doua zi am pus-o intr-o oala de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot . Apoi am pus apa calda si...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: Bucatardinpasiune in DulciuriIncepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam...Citeste continuarea
Cochilii cu branza si coaja de lamaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PastePunem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: Elena_Daria in DulciuriTopim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam....Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de...Citeste continuarea
Cartofi dauphinoise
Postat de: privatelaura in PuiAm curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete....Citeste continuarea
Cartofi "crestati", la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana la baza. Condimentam printre crestaturi cu boia, sare, usturoi granulat si ierburi de...Citeste continuarea
Chiftelute picante de cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei. Pireul astfel obtinut il amestecam cu...Citeste continuarea
Ciorba Radauteana (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in CiorbePregatim aragazul si o oala in care punem apa rece. Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa. Taiem morcovii in bucati...Citeste continuarea
Cartofi EVANTAI
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se taie felii dar nu pana jos, ca sa nu se desfaca. Se amesteca uleiul cu boiaua, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Se dau cartofii prin amestecul de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: manu_ela in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se taie coditele si se spala. Ceapa si ardeiul de taie marunt si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga coditele taiate si ele marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta dreasa cu smantana
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeIn 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu dovlecel si...
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganEu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor umpluti cu carne
Postat de: TimofteAR03 in Mancaruri cu carneEu am preparat cartofii direct in coaja dar se pot si curata, deci sa incepem cu condimentatul carnii, care este dupa gust, apoi spalam bine bine cartofii, mai ales daca ii lasam cu coaja, dupa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: danielaR in Ciorbeintr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete. Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte...Citeste continuarea
Chec cu mure
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...Citeste continuarea
Cheesecake cu gem si zmeura
Postat de: RuxyRux in PrajituriTin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :) Daca renuntati la...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: aliliana in Sirop / CompotStrugurii se spala si se pun la scurs. Se aleg boabele sanatoase. Siropul de zahar: la 300 ml apa se pune o lingura jumatate de zahar, se amesteca pana la topire completa. Baobele se struguri...Citeste continuarea
Cornulete spritate cu nuci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam....Citeste continuarea
Cheesecake cu afine
Postat de: stefydeea in DulciuriBiscuitii i-am maruntit bine la robot dar se pot si sfarama cu mana, dar trebuie destul de bine maruntiti, peste care am adaugat cele 6 linguri de lapte si untul topit. I-am amestecat bine si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PuiSpalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Elena_Daria in ConserveCum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, indepartam coditele si le taiem in 2 sau in 4 daca sunt mai mari. Le trecem apoi prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat, fara coji si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de rodie
Postat de: ianculubita in PorcIntr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti...Citeste continuarea
Cosulete cu branza si cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: comanligia in DulciuriSe pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu branza.Untul la temperatura camerei,se amesteca pana devine omogen.Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor cu rosii...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCoastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se...Citeste continuarea
Cum prepari cea mai gustoasa salata...
Postat de: gabrielacuisine in SalateCum prepari cea mai gustoasa salata orientala cu maioneza Se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit sau ii dam repede printr-un jet de apa rece ca sa ii racorim. Ii curatam de coaja si...Citeste continuarea



















